JárványMonitor

JárványMonitor

Magyarország még mindig a világ leghalálosabb helye a koronavírusos megbetegedések tekintetében

2021. április 29. - bensomo

A világ országainak hivatalos adatközlései alapján Magyarország március 21. óta a világ csúcstartója a napi covid19 halálozásában. A görbéket elnézve ez még minimum néhány napig így is marad.

covid19deathapr29exp.png

Forrás: 
https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?time=2021-01-10..latest

 Bár korábban megvizsgáltam annak a lehetőségét, hogy hazánk magas halálozása részben talán a halál-ok megállapítási protokolljának is köszönhető, de mindez csak spekuláció volt. Egyelőre nem tudhatjuk biztosan, hogy a halál okának megállapítása olyan jelentős mértékben eltér-e Magyarországon, hogy ez okozza a látszólagos legrosszabb helyünket. (Elvben még az is elképzelhető, hogy hazánkban az összes halálozás közül kevesebb halottat regisztrálnak covid19 áldozatnak, mint a világ országainak többségében, tehát a valós helyzet még rosszabb is lehet, mint amit a grafikon mutat)

Sajnos április 22. óta nem csak a napi halálozásban vagyunk a legrosszabbak, hanem az egész covid19 járvány időszakára nézve az összes koronavírus halálozásban is csúcstartók vagyunk:

covid19deathkumapr29exp.png
Forrás:
https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?time=2021-01-10..latest

Ha a világ többi országához képest nem is változott a napi halálozásban elfoglalt pozíciónk, saját magunkhoz képest azért sokat javítottunk. Magyarországon az utóbbi két hétben folyamatosan csökkennek a covid19 halálozások, csakúgy, mint a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma is. Ráadásul itt a nyár is, amely a tavalyi tapasztalatokból kiindulva drasztikusan visszaszorítja a járványt és a vírus terjedését teljesen függetlenül a beoltottak számától vagy az oltások hatékonyságától.

A bejegyzés trackback címe:

https://jarvanymonitor.blog.hu/api/trackback/id/tr716517682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a nagy hohohorgász 2021.04.30. 21:53:49

az 1 főre jutó demokrata hazaárulókban is világelsők vagyunk sajnos!!!!!!

a nagy hohohorgász 2021.04.30. 21:55:31

@a nagy hohohorgász: ja és arról is orbán tehet hogy a pfizer vakcináért sorban állók nem tartották a másfél métert!!!!!!!!!!!! a kurva anyátokba elmentek!!!!!!!!!!!!!!! orbán is egy rohadt féreg de ti basszátok meg még rajta is túltesztek, pusztuljatok!!!!!

68nyara 2021.04.30. 22:28:44

India, meg Brazília meg bizonyára valahol a legalján kullog ennek a listának. Ja bocs, nem.

nincs1agy 2021.04.30. 23:07:21

Nálunk mondjuk egy májzsugorban vagy agyvérzésben elhunytat, ha kimutatható a covid esetében, mindenképpen a covid halottak között mutatnak ki, míg nem mindenütt van ez így. A németek például, ahogy romlik a koronavírus helyzet már külön tartják nyilván a covidban elhunytakat és a coviddal elhunytakat..

nincs1agy 2021.04.30. 23:09:03

A 4. hullám idején a jobb átoltottságunknak köszönhetően előnyben leszünk a többi EU-s országgal szemben.

birka menet 2021.04.30. 23:38:50

@nincs1agy:

Tudjuk fidelitaszos kezdö hazudozó, hogy csak Magyarország jelent minden covid halottat covid halottnak, de még azt is annak jelenti akit a vibrátorának az árama ütött agyon. Mert ilyen becsületes ez az illibernyák Magyarország. Eközben meg mindenhol máshol másként jelentik le a covid áldozatomat, például üzemi balesetnek, eutanáziának meg öngyilkos tálib terroristának és csak ezért állnak jobban azok a nyugatiak, ahol az egészségügy amúgy már rég összeomlott, még ingyenes tesztelésre sincs egy vasuk sem. Ráadásul ha meghirdetik hogy most Pfiterral lehet oltani, akkor összeomlik az egész oltássi rendszerük, annyian menekülnek a kínai meg ruszki kamuvakcinák elől.

birka menet 2021.04.30. 23:43:05

@a nagy hohohorgász:

Nyugi elmebeteg, ha átmész a piroson biztos hogy ott lesz orbán rendőre. Ha viszont az egész belváros teraszozó covid partyt csinál egesz nap orbán rendeletének köszönhetően, akkor viszont hol a f.szodba lófrálnak orbán rendfertaói te idióta felszopó, miért nincsenek ott?

Boar. 2021.04.30. 23:56:07

@a nagy hohohorgász: "az 1 főre jutó demokrata hazaárulókban is világelsők vagyunk sajnos!!!!!! "
Tekintve, hogy a kormánypártunkat fiatal demokraták szövetségének hívják, kivételesen igazad van...

odamondó 2021.04.30. 23:58:35

2020/március napi 10 halott = Zárás

2021/április napi 200+ halott = Nyitás

Minek voltunk tavaly egyáltalán zárva, ha az emberek ilyen érzéketlenek?

Etniez 2021.05.01. 00:02:38

@a nagy hohohorgász: nincsenek olyan sokan a fideszben azért, nyugi.

Etniez 2021.05.01. 00:03:33

Na, már a cseheket is megelőztük.

Nincs1agy hol vagy? :)

gtri 2021.05.01. 00:19:34

www.napi.hu/magyar-gazdasag/ksh-halalozas-szuletes-hazassag-nepmozgalom-termeszetes-fogyas-koronavirus.728154.html

"márciusban 16 379 fő vesztette életét, ami 40 százalékkal, 4644 fővel több az egy évvel korábbinál - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb előzetes adataiból. A statisztikai hivatal megállapítja, hogy az 1983-as, rendkívül magasan tetőző influenzajárvány óta nem volt ilyen nagymértékű a márciusi halálozások száma, aminek hátterében a koronavírus-fertőzés okozta halálozások megnövekedett száma állhat."

Nemrég még azt állították a fideszes hazudozók, hogy nem a COVID elhunytnak jelentett halottak számát kell nézni, mert az nem ad pontos képet a helyzetről, hanem a többlethalálozási adatokat.
A KSH elnöke (Windisch László) is erről értekezett:
index.hu/velemeny/2021/04/15/a-jarvany-miatt-elhunytak-szama-valoban-alkalmas-nemzetkozi-rangsorolasra-/

"A JÁRVÁNYÜGYI TÁJÉKOZÓDÁS, TÁJÉKOZTATÁS KÖZÉPPONTJÁBAN NEM ÁLLHAT EGYEDÜL A COVID-HALÁLOZÁSI STATISZTIKA, MINDENKÉPP ÉRDEMES FIGYELEMMEL KÍSÉRNI A TELJES HALÁLOZÁS ALAKULÁSÁT IS."

Most látja az adatot mindenki. Addig mehetett csak a hazudozás amíg nem volt meg az adat. Most már megvan:
Idén márciusban 40%-al többen haltak meg mint tavaly márciusban. Most gondolom már nem szabad nézni a többlethalálozást, mert 40% az nem piskóta. Mi lesz a következő hazudozás?

Most vajon miről ír cikket Windisch László? Gondolom arról, hogy a többlethalálozás sem mutatja meg a valós helyzetet. :)

Hórukk 2021.05.01. 01:02:24

@nincs1agy: Rákosi meg Hruscsov elftársak is ilyen optimisták voltak: a kommunizmusban majd minden nálunk lesz a legjobb, csak addig bírjátok ki. Sőt, a pápák is azt hirdették mindig: majd a menyországban milyen jó lesz, meglátjátok. Hát, most sokan meglátják, csak sz.r belegondolni, hogy oda a krematóriumon keresztül vezet az út.

nincs1agy 2021.05.01. 01:14:35

@Etniez:

"Más országok ezzel szemben kizárólag pozitív laboratóriumi teszthez kötik a Covid-halálesetek nyilvántartását. Ilyen például Ausztria, Olaszország, Hollandia, Spanyolország vagy az Egyesült Királyság. E két nagy csoporton belül is lehetnek azonban eltérések a módszertanokban. Ciprus, Görögország, Románia vagy Szerbia például úgy definiálja a koronavírusos halálesetet, hogy az klinikailag valószínűsíthető legyen, és laboratóriumban is megerősített. A magyar kormány képviselői többször utaltak Szlovákiára, ahol nálunk szűkebben értelmezik a covidos eseteket. Azok kerülnek be a halottstatisztikákba, akiknél a boncolás kimutatta, hogy a Covid okozta a halálesetet, például azért, mert összeomlott az illető légzése a fertőzés miatt. Szlovákia így is 9. a Covid-halálozási világranglistán."

bensomo 2021.05.01. 01:50:00

@68nyara: Sem India, sem Brazília nincs benne a leghalálosabb tíz országban egyelőre.
India szerepel is a grafikonon, Brazíliát pedig le lehet ellenőrizni a mellékelt forráslinken:
tinyurl.com/covid19deathgraphsApr29

bensomo 2021.05.01. 02:04:23

@nincs1agy: Virológusok szerint az nagyon valószínűtlen, hogy a negyedik hullámot is a jelenlegi angol variáns okozza majd. Éppen az oltásoknak köszönhetően várhatóan egy olyan variáns terjed majd legjobban, amely ellen az eddigi oltások hatékonyság csekély, szinte nulla. Ilyen variánsok a brazil és a dél-afrikai, és bár keveset tudunk még róla, de valószínűleg ilyen az indiai mutáns is.

Ha tényleg beindul a negyedik hullám szeptemberben, sajnos semelyik ország nem lesz előnyben kizárólag az átoltottság miatt. Egyéb módon történő nyári felkészüléssel viszont szerezhető előny. (például egy jobb tesztelési, kontakt követési karantén-rendszer kidolgozása, stb..)

white999 2021.05.01. 07:33:31

@bensomo: Egyéb módon történő nyári felkészüléssel viszont szerezhető előny. (például egy jobb tesztelési, kontakt követési karantén-rendszer kidolgozása, stb..)

Ilyen biztos nem lesz, mert ezt nem lehet pénzért Kínából venni. Volt rá egy évük, hogy megoldják és pont emiatt illetve egész pontosan ennek hiánya miatt halnak meg ennyien. Nálunk nem 4. hullám lesz hanem a 3. nem ér sose véget de hát erősödött a fidesz március áprilisban, tehát a szavazókat ez nem érdekli. Akkor miért változna?

Emmett Brown 2021.05.01. 08:33:04

@68nyara: a tegnapi indiai halálozás arányaiban azt jelenti, mintha itthon meghalt volna 25 ember (182 volt)

majd ha egyszer felfogod, hogy mennyire nagy szám az az 1.4 MILLIÁRD amennyien Indiában élnek (140szer annyi mint a magyarországi népesség), akkor talán lesz remény, hogy megértsd, hogy mennyi lóvét talicskázik ki a slepp a kormány hathatós együttműködésével.

Almandin 2021.05.01. 09:14:40

@bensomo: Ha az indiai mutáns ellen kevésbé lesznek hatékonyak az oltások, akkor nem kell szeptemberig várni a negyedik hullámmal. Hiszen a mutáns már Közép-Európában van. Szerintem napokon belül kimutatják nálunk is, és akkor kb. egy hónap alatt elterjed országszerte.
Ez elég szomorú, mert pl. én egy hete kaptam meg a 2. oltást, mire kifejlődik a védettségem, bejön a mutáns. "Boldog" vagyok.
A kontaktkövetés valószínűleg csak kis esetszámmal valósítható meg, mivel az jelentős kapacitást követel meg az egészségügyi személyzettől.

Etniez 2021.05.01. 09:14:40

@nincs1agy: a 40%-os márciusi többlethalálozásról is hazudhatnál pár szót.

Etniez 2021.05.01. 09:14:40

@gtri: márciusban 5700 covid halottat jelentettek.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.01. 09:14:40

A vírus harmadik hulláma genetikalag a kelet-európaikra van kihegyezve, ezért több a halál a régióban.

nemecsekerno_007 2021.05.01. 09:14:40

@MAXVAL: Dögölnél meg te parazita.

blaubner 2021.05.01. 09:14:40

Ezt nem én mondom, hanem a - nem túl kormánypárti - Telex tényfeltárása:

"...„…Bulgáriában, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában több mint kétszer annyi volt a többlethalálozás tavaly, mint a koronavírus hivatalos áldozatainak száma.
Erre a különbségre valami magyarázatot kell majd találniuk az adott kormányoknak.
Oroszországban még érdekesebb lesz ez a helyzet, ha megjelennek a hivatalos adatok a 2020-as összhalálozásról, mert becslések szerint ott a valóságban akár hatszor annyi halálos áldozata is lehetett a járványnak, mint amennyit a hatóságok hivatalosan bevallottak…”

telex.hu/koronavirus/2021/04/22/koronavirus-halalozas-tobblethalalozas-statisztika-ksh-modszertan-nemzetkozi-osszehasonlitas

midnight coder 2021.05.01. 09:14:40

Talán mert van egy balfasz kormányunk és egy kútmérgezõ ellenzékünk?

bensomo 2021.05.01. 09:25:30

@blaubner: Én is írtam erről a telex cikke előtt: jarvanymonitor.blog.hu/2021/04/20/magyarorszag_tul_sok_halalesetet_ir_a_covid19_szamlajara_ossz-halalozasi_novekmenyek_az_elozo_evekhe

Ezt követően az indexen is megjelent Ferenczi Tamás elemzése, amely szintén az adott problémát boncolgatja. Az összhalálozás és a COVID19 halálozás összevetése tényleg azt sugallja, hogy azért nem vagyunk olyan rosszak, mint ami látszik. Ugyanakkor egyáltalán nem tudhatjuk, hogy ez tényleg igaz-e vagy csak valamilyen másik tényező alakulása okozta ezt a második hullámban, mint ahogyan azt sem tudhatjuk, hogy milyen mértékű a torzulás, ha van. Mert ugye ha például csak 10-15%-ot jelent a halálok protokoll eltérése, akkor még mindig ott vagyunk a világ legrosszabbul védekező országai között..

Emmett Brown 2021.05.01. 09:39:16

@blaubner: a cikkből az is kiderül, hogy 2020 március és december között 13.7k volt a többlethalálozás. Ehhez képest 2020 december 31ig volt 9500 nyilvántartott Covid-áldozat.
És a járvány csak 21ben durvult be nálunk igazán.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.05.01. 09:55:25

@Almandin: "A kontaktkövetés valószínűleg csak kis esetszámmal valósítható meg, mivel az jelentős kapacitást követel meg az egészségügyi személyzettől."

Mindegy. Kis esetszámnál sem csinál elég tesztelést az Orbán kormány.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.05.01. 09:58:00

@nincs1agy: "Nálunk mondjuk egy májzsugorban vagy agyvérzésben elhunytat, ha kimutatható a covid esetében, mindenképpen a covid halottak között mutatnak ki"

Fordítva. Ha volt súlyos betegsége, azt írják be halál oknak.

68nyara 2021.05.01. 09:58:17

@bensomo: A hivatalos indiai halálozási adatokat (mint ahogy a Brazilt is) senki sem veszi komoylan, kicsit keresgessél utána. Senki nme tudja, hogy mennyien kapták el, és mennyien haltak bele Indiában, de Brazíliában sem nagyon. Lakosságarányosan sem. Jelenleg India gyakorlatilag beismerte, hogy semmilyen eszközük nem áll rendelkezésre a járvány megfékezésére.

Az meg egy új divat, hogy statisztikusok közti háborúvá fajult a covid járvány kezelésének sikeressége. Jelenleg semmilyen megbízható adat nincs arról, hogy az egyes országok közt mekkora a ténylges különbség a mortalitásban, és, hogy mennyi a valódi covid áldozat. Ráadásul, milyen cinikus már azon drukkolni, hogy Magyarország átveszi e a vezetést a Csehektől, vagy, hogy mondjuk Romániában valójában x, vagy x+1 áldozat volt e? Itt egy járvány, ami az egyik leg pusztítóbb pandémia az elmólt száz évben (utoljára a spsanyolnátha volt iylen). Minden ország ezerrel küzd, hogy túéljen, gazdaságilag is, társadalmilag is. Közben van egy réteg, nem csak otthon, hanem szinte minden országban, ami verseny szerűen kűrog azon, hogy az adott ország mit rontott el a járványkezeléssel. A poén az, hogy egyszerre kellene lazítani és szigorítani, oltani és nem oltani, büntetni és dícsérni ha figyelembe vennék bárhol az ő jajveszékjelésüket. Ez egy súlyos járvány, különböző mutációkkal, amiknek különböző a terjedési és a mortalitási faktora. Olyan országokban pusztít, ahol teljesen különbözőek a szokások, ahol más és más a társadalom egészségi helyzete. Majd ezt az egészet levezetik egyesek egy darab grafikonon. Életem nagy részét adatelemzéssel töltöttem, amit én látok, hogy ez egy annyira komplex probléma, ami nem megfogható egy darab kiragadott grafikonnal. Lehet találni pro és kontra érveket, lehet mutatni pro és kontra grafikonokat. Miközben még hivatalos és egységes módszertannal előállított adatsoraink sincsenek sokszor.

Ha már India szóba került, legyen: Mi a különbség az indiai és a magyar járványügyi szabályozásban, hogyan történik az egyes esetek jelentése itt és ott, milyen eséllyel jut el egy vidéki magyar és egy vidéki indiai megbetegedése az ellátórendszerig és ennek kiterjesztéseként, mekkora a valószínűsége, hogy a rendszer tudomást szrez egy magyar vidéki nagymama halláról és egy indiai vidéki nagymama haláláról. Milyen kritérium rendszer szerint sorolják az adott halálokot a covid halálozáshoz itt és ott, milyen vizsgálati módszerek állnak ehhez rendelkezésre itt és ott. Mennyi az esélye annak, hogy mire megállapítanák a halál okát az illetőt már elhamvasztották, itt és ott? Mekkorák a kulturális különbségek a halál és a betegségek elfogadásában és kezelésében? Jelenti e bárki egy Dél-Indiai kis faluban meghalt érinthetetlen kasztba tarotzó idős férfi halálát bárhova? Tudjuk e pontosan, hogy mennyien betegedtek meg Indiában, és, hogy mekkora volt az össz hallálozás mondjuk 2019-ben, és hogy ennek az adatnak mekkora a hibahatára? Majd ha ezekre a kérdésekre megynugtató választ adtok, akkor lehet tovább boncolgatni ezt a témát. Addig csak nagyképű és arrogáns részrehajló kijeletéseket lehet tenni. Pro és kontra.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.05.01. 09:58:59

@a nagy hohohorgász: "az 1 főre jutó demokrata hazaárulókban is világelsők vagyunk"

így van. Viszont a hazaáruló fideszesek egy kicsit sem demokraták.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.05.01. 10:00:41

@68nyara: "Mi a különbség az indiai és a magyar járványügyi szabályozásban"

Semmi. Mindkét országban kicsúszott az irányítás a kormány kezéből.

white999 2021.05.01. 10:03:22

@midnight coder: Sajna úgy néz ki hogy 2010 előtt meg volt egy balfaszabb kormány és egy kútmérgezőbb ellenzék.

68nyara 2021.05.01. 10:09:24

@_atpijkamo_: Ha az "embereket" kérdezed, akkor minden országban pont ugyan ezt fogják mondani.

white999 2021.05.01. 10:25:44

@68nyara: Pár dologból azért lehet következtetni, hogy Európában és akkor vessük össze ezzel itt a legvacakabb a járványkezelés.
1, Krematóriumok 3 műszakban működnek ami még soha nem volt. Halottas hűtők dugig plusz konténerek beállítva. Mind azt mutatja, hogy lényegesen több halott van, mint amennyi normál időkben, Kicsit nehéz elképzelni, hogy mindenki most hal meg valamilyen alapbetegségben egyszerre, amihez a covidnak semmi köze.
2, Lélegeztető gépről élve 10-15% jön le.. Ami a Briteknél 40%, nálunk első hullámban 50% volt. Most a humán erőforrás hiánya és a túlterheltség miatt van ez. Hiszen tudjuk lélegeztető gépből el vagyunk látva. Egy korlátozottan felkészült egészségügyre szabadítottak rá rossz járványügyi intézkedésekkel tömegeket
3, Máshol töredék fertőzésnél szigorúbb intézkedések voltak, vannak érvényben, amivel nem mentek túl az eü kapacitásán. Egy-két országot kivéve.

Nem kell azért statisztikusnak lenni ahhoz, hogy ebből lemérje az ember, hogy akikkel érdemes összevetni magunkat abból mi vagyunk a legrosszabbak. Had ne legyen már boldog az ember, hogy Oroszországban és Bulgáriában vagy más korrupt autoriter országokban el van hazudva a szám és attól lehet jobbak vagyunk, vagy ha más országban úgy számolnák, akkor már 50% verünk rájuk halálozásban hanem csak 30%-ot.

68nyara 2021.05.01. 10:32:23

@white999: Ezek közül melyik az az érv amelyik cáfolja azt amit én írtam? Ráadásul saját magad ismered el, hogy a statisztikák nem összevethetőek.

68nyara 2021.05.01. 10:33:46

@white999: Apropó, kiver ÉRDEMES összevetnünk magunkat? Vagy az emberek nem egyenlőek? Van olyan ország, akivel ha összevetjük magunkat akkor az mást mond, mintha egy másikkal? Hogyan válogatod ki az arra érdemes országokat? Nem borítja ez fel a statisztikádat?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.05.01. 10:36:13

@68nyara: mindenki tudja hogy rühellem ezt a hazaáruló féreg bandát de ebben tényleg van valami.elég nehéz egy ilyet kezelni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.05.01. 10:37:56

@a nagy hohohorgász: Arról meg Gyurcsány tehet hogy vikiék lemondtak másfél millió vakcinát.Ja nem!

Sir Gombóc 2021.05.01. 10:38:42

@bensomo: a vakcinák vírusvariánsok elleni hatékonyságával kapcsolatban nem ilyen egyszerű a helyzet. A Pfizerrel kapcsolatban vannak már adatok, az mind a brazil, mind dél-afrikai változattal szemben is jó hatékonyságot mutatott, ellentétben a Sinovac féle teljes vírust tartalmazó vakcinával, ami még annyira sem hatásos, mint az alap virus ellen (és ennyit arról a mítoszról, hogy ezek az első generációs vakcinák jobb védelmet nyújthatnak a mutáció ellen). Az indiaval kapcsolatban folynak a vizsgálatok, de ott sem tűnik nullának az eredmény.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.05.01. 10:43:25

@68nyara: Azért ott kicsit más helyzet szokások ilyenek de ezt már te is leírtad.
Ha láttál már indiai vonatot megérted!

Sir Gombóc 2021.05.01. 10:47:19

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: ráadásul az igazoltan jobb féléből. Ez még akkor is hiba volt, ha ezek csak a 2. félévben jöttek volna be. Akkor is szükség lenne rájuk.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.05.01. 10:47:43

Hogyhogy ma alig dolgoznak a fideszesek?
Birca merre?
Semmi ballibezés?
Hámivanitt kérem?!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.05.01. 10:50:07

@Sir Gombóc: na ezért lófasz a seggükbe
- Kedves Viktor,miért?
-Azon nem tudtunk volna ennyit kaszálni!

Deaballibek.....megkülömbenis...!

nincs1agy 2021.05.01. 11:18:09

@Etniez: Nocsak a gonosz Zorbány mégse titkolja el az adatokat? Eddig nem erről szövegeltetek? Mellesleg az általad felemlegetett járvány csúcsidőszaki többlethalálozás is számottevően elmarad az erre az időszakra számolt covid halálozási adattól.

Még egyszer:

""Más országok ezzel szemben kizárólag pozitív laboratóriumi teszthez kötik a Covid-halálesetek nyilvántartását. Ilyen például Ausztria, Olaszország, Hollandia, Spanyolország vagy az Egyesült Királyság. E két nagy csoporton belül is lehetnek azonban eltérések a módszertanokban. Ciprus, Görögország, Románia vagy Szerbia például úgy definiálja a koronavírusos halálesetet, hogy az klinikailag valószínűsíthető legyen, és laboratóriumban is megerősített. A magyar kormány képviselői többször utaltak Szlovákiára, ahol nálunk szűkebben értelmezik a covidos eseteket. Azok kerülnek be a halottstatisztikákba, akiknél a boncolás kimutatta, hogy a Covid okozta a halálesetet, például azért, mert összeomlott az illető légzése a fertőzés miatt. Szlovákia így is 9. a Covid-halálozási világranglistán."

Negyedik hullám pedig szinte biztosan lesz, és akkor majd nagyon nem lesz mindegy az átoltottság:

nincs1agy 2021.05.01. 11:20:04

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Nyilván, de te láthatóan nem figyelsz.A sorosista komisszár csak klotyóra ment ki..:DD

Dont forget to bring a towel 2021.05.01. 11:22:38

@Etniez: kizárt ez a 40%, hisz oviék hazudnak a számokkal, legalábbis a libsik szerint. én meg elhiszem, szóval tuti kevesebb van

nincs1agy 2021.05.01. 11:28:40

@Sir Gombóc: Bezzeg a nyugati bácsik nem mondták , és milyen jól állnak átoltottság tekintetében.(Ja, nem, mégse..:D)

white999 2021.05.01. 11:36:01

@68nyara: Nem az az "arra érdemes" a hangsúly a statisztikában, hanem a módszertan ami a fejlettségből adódik. Pl Indiát azért se venném ide, mert , biztos van rengeteg része az országnak, ahol a járvány és azok számai felderítetlenek maradnak. Oroszországot pedig azért, mert nekik nem okoz problémát bármit elhazudni, ahogy egyébként Kínának sem a számokat.
Európa mivel nem illiberális hanem normális demokrácia és a fejlett világhoz tartozik még a legelmaradottabb országa is, ezért nagyjából összevethető. Indiában szerintem nagyjából egyetértünk .Amivel nem,hogy nyugodtan lehet értékítéletet mondani, arról ,hogy itt Európában a miénk a legrosszabb vagy legjobb esetben az egyik legrosszabb. Abban igazad lehet, hogy majd erről egy idő után lehet pontosabb ítéletet mondani de a legjobb esetben is pát helyett visszaszorulunk, ami azért nem egy nagy dicsőség.

nincs1agy 2021.05.01. 11:43:07

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Mióta sorosista komisszár Viktor? Arról a bácsiról beszéltem, aki mindig kiabál veled, hogy túl rövid kommenteket irkálsz..:DDD

68nyara 2021.05.01. 12:22:19

@white999: 1. Akkor ne írjunk olyan címeket/cikkeket, hogy "a világ legrosszabb..." 2. Olyan, hogy "Európa", így generál nincs. Még Nyugat-Európa sem. Nem összevethető, hogyha más módszertan szerint, más alapokról, más kulturális háttérrel ad adatokat. Csak egy kiragadott példa, tegyük fel, hogy össze akarsz hasonlítani két országot. A ország: a népesség 40 millio, a lakosság átlagéletkora 35 év, a várható élettartam 78 év, az egészségügyi ellátórendszer fejlett, a népesség egészségügyi szempontból kedvezőnek mondható paraméterekkel rendelkezik, kicsi az elhízottak aránya, az érrendszeri és rákos megbetegedések aránya alacsony. B ország a néppesség 6 millio, az átlagéletkor 55, a várható élettartam 80, az egészségügy közepesen fejlett, kicsi az elhízottak aránya, de az érrendszeri megbetegedések aránya magas, a rákos megbetegedések aránya közepes. (Ez egy nagyon leegyszerűsített, semmiféle valódi tanulmányra nem elégséges adatsor). Na, akkor jön egy megbetegedés, aminél az AB vércsoport 5%-al magasabb mortalitást ad, a P3VI gén jelenléte (nincs ilyen gén, mielőtt ...) kedvezően befolyásolja a megbetegedés kimenetelét, és a 60 év felettieknél és a csecsemőknél mutatták ki a legkomoylabb szövődményeket. Feladat: Vesd össze a két országot. Na itt ahány megoldás annyi féle "statisztikát" fog mutatni. A covid pont ugyyan ilyen, mutánsok és kettős mutánsok, genetikai hajlamosságok és népegészségügyi adathalmazok, kor és nem szerinti megoszlások, eü fejlettségi szintek és pozitív és negatív hatások (mindkettő jelen van pl. a halálozási mutatókban), korrupciós és módszertani különbségek, habitus és történelmi különbségek halmaza amit értelmezned kellene, e helyett előkapunk egy görbét egy adatról és ráillesztjük a véleményünkre. Mindkét oldal.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.05.01. 12:40:31

@nincs1agy: ja hogy csak volt de elárulta ahogy a szövetségeseit szokta!

nincs1agy 2021.05.01. 12:45:03

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Elárulta? Mégis miért? Egy ösztöndíj miatt Soros bácsi engedelmes hűbéresévé kellett volna válnia, mint oly sokaknak?

birka menet 2021.05.01. 13:35:53

@68nyara:

A sok fantazmagóriád hekyett akkor ird ide konkrét tényekre támaszkodva, hogy pontosan miben különböznek a módszertanok az egyes országokat érintve és hány % eltérést okoznak, amennyivel revidiálni kell az eddigi számokat. És legvégül azt ird meg, hogy akkor az eredményt újraértékekve mennyivel is kevesebb akkor a rekord magyar covid halottak száma.

birka menet 2021.05.01. 13:41:55

@white999:

Akkora tudással fantáziáltok ti itt az indiai egészségügyi statisztikáról és államigazgatási rendszerről, mint amilyen fixre tudja a fidessbirka, hogy az arab országokból jött migránsok mind kecskepásztorok voltak, akik még elemi iskolát se végeztek. Milyen szép is az amikor a "világ látott" elmék vitatkoznak a világról.

midnight coder 2021.05.01. 14:13:21

@birka menet: Nézd, a közel-keleti országok eléggé különbözõek, Pl. Irán és Szaud-Arábia elég fejlett, Afganisztán, Pakisztán viszont ahonnan a legtöbb migri jön már nem annyira. Ami azt jelenti, hogy az ottani átlagpolgár nos, nem annyira nagyon túlképzett. Londonban sem az egyetemeken tanít a legtöbb paki hanem a legalja munkát végzi.

kvadrillio 2021.05.01. 14:16:08

RITKAEGY MOCSADÉK GÖRÉNY EZ AZ ÉLŐLÉNY...
A lúgos orvos az egész vagyonától is megszabadult volna, hogy ne kelljen kártérítést fizetnie
wolfy
wolfy
követés
2021.04.30. 09:04

2016 óta folyamatosan és módszeresen szabadult meg a vagyonától a lúgos orvosként elhíresült Bene Krisztián, nehogy kártérítést kelljen fizetnie áldozatának.

KI KÉNE BELEZNI....

midnight coder 2021.05.01. 14:17:28

@white999: Igazából Európában sincsenek megbízható adatok. Én magam is hallottam olyan esetet például, hogy kis hazánkban megkérték a kórházban a hozzátartozót hogy beírhassák a beteget koronavírusosnak mert így több pénzt kapnak a TB-tõl. Az illetõ bele is ment, csak aztán kiderült hogy így nem jár utána a biztosítás. Sebaj, vissza az egész, így végül mégsem koronavírusban halt meg az illetõ.

midnight coder 2021.05.01. 14:18:33

@kvadrillio: Ritkán értek veled 100%-ban egyet, de a lúgos doki bácsival kapcsolatban 100%-ban. Ez az a csóka ami miatt Pl. simán visszaállítanám a halálbüntetést.

kvadrillio 2021.05.01. 14:23:50

kijafaszok ezek a zemberkék ??????? nem ismerem őket !

Balczó Bertalan helyettes államtitkár a keddi állománygyűlésen iktatta be az Igazgatóság új vezetőjét.

A nemzeti park Facebook oldalán közölte a beiktatást >>

“Kulcsárné Roth Matthaea 2004-ig hatósági osztályvezetőként már munkatársunk volt, az eltelt években osztályvezetőként a győri zöld hatóság természetvédelmi tevékenységét irányította” – olvasható a nemzeti park facebook posztjában.
Fotó: Facebook/Fertő-Hanság Nemzeti Park

Előzmények – Kulcsárné Roth Matthaea lett a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóságának új vezetője. A Kossuth-díjas Roth Gyula unokája a néhány hete “visszahívott” Reischl Gábort

balczho bertalan,
róth matthaea,
Reischl Gábort

kjijafaszok ezek ???????????? honnan gyüttwek ezek ide hozzánk ????? !!!

68nyara 2021.05.01. 14:26:05

@birka menet: Akkor most még egyszer olvasd el amit írtam (meg amit a többiek írtak). Pont az a lényeg, hogy nem tudjuk a pontos adatokat. Ebből következik, hogy nem tudjuk összehasonlítani sem. Mivel nem csak én nem tudom ezeket, hanem msok sem, ezért lehetetlen pontos és használható választ adni ezekre. Vagy te tudod az összes paramtert fejből, és azt állítod, hogy azok a statisztikák biztosan helyesek? Akkor kérlek indokold is az állításod.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.05.01. 14:26:28

@nincs1agy: "Egy ösztöndíj miatt Soros bácsi engedelmes hűbéresévé kellett volna válnia"

Nem. De Putyin seggébe se kellett volna bebújnia. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.05.01. 14:28:39

@68nyara: "nem tudjuk a pontos adatokat"

Sose fogjuk tudni a pontos adatokat. Amire most szükségünk van, azok az adatok elérhetők vagy megszerezhetők.

ourworldindata.org/coronavirus

Sir Gombóc 2021.05.01. 14:34:20

@nincs1agy: megb@szhatod az átoltottságodat, ha az alkalmazott vakcinák valamelyike nem mutat megfelelő hatásosságot. Amit ugye jelenleg nem tudunk biztosan, most kezdik vizsgálgatni..

kvadrillio 2021.05.01. 14:45:05

balczó andrás 12. gyerewke eza balczo bertalan??? dinasztiák leszarmazottya ? beszarokminggyáááá....:O)))

vagy m áshuhhan gyüttide ???

médianapló---gallyra vagy gajra megyünk-e ???

GALLYRA, ....DE TE MEHECCCC GAJRA IS, CSAK AKKOR HÜJJJJJE IS VAGY !!! :o)))))

Gallyazásra akkor van szükség, ha a fa növekedése oldal- vagy magasság irányban ... a már elszáradt ágakat), de akár a veszélyes helyzetű fák kivágása is.

Etniez 2021.05.01. 14:47:10

@blaubner: Az egyértelmű, hogy sok országban nem pontosak az adatok. Hidd el, a magyar sem az.

De ez csak azóta érdekes, amióta elsők lettünk. Amikor meg a legjobbak voltunk, akkor senkit nem zavart.
Maradjunk annyiban, hogy lehet, hogy nem Magyarország a világelső, de az egészen biztos, hogy az elsők között van a halálozási arányban.

Kreml propaganda osztály szófiai összekötő 2021.05.01. 14:48:04

@MAXVAL birсaman közíró: Na! 12 órája küldtük az SMS értesítést a posztról és csak most fog hozzá a munkához?

kvadrillio 2021.05.01. 14:49:06

@kvadrillio: GALLYRAMENÉS....TÖN KREMENÉS...MINDENFÉLE ÉRTELEMBEN.....HASZNÁLVAHHH....PL. EGÉSZSÉGE IS GALLYRAMEHET, HA COVIDOT KAP ÉS POSZTTRAUMÁS LESZ HÓNAPOKIG UTÁNA, VAGY ELÁRVEREZIK AZ INGATLANJÁT. MERT DEVIZAHITELT V ETT FEL......ADÓSSÁGBA VERTE MAGÁT.....N, EBBŐL IS LÁCCCIK, 30 ÉV ALATT MILYEN SOK IDEGEN TELEPÜLT BE MAGYARORSZÁGRA !!!

HA MOSTAN
ÁBAN EZEKET MAGYARÁZGATNI KELL........

EGYÁLTALÁN NEM TUDJÁK, ÉRTIK A MAGYAR NYELVET ! :o)))))

MÉNEM MENNEK IENNEN HAZA ????????? TÖOBB MUNKAHELY LENNE A MAGYAROKNAK !

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.01. 14:50:39

@Kreml propaganda osztály szófiai összekötő:

Le kellett mennem a tenegaralattjáró legalsó szintjére, jelentást készíteni a tengeri pontyokról.

Etniez 2021.05.01. 14:50:55

@white999: A briteknél az első hullámban 60%, másodiktól 40% halt meg, aki gépre lett rakva.
Otthon 80+ Az egyetlen ok: nincs személyzet. Az az 5000-es létszámleépítés akár több ezer extra halottat is jelenthet.

Etniez 2021.05.01. 14:51:46

@68nyara: Európai országokkal kell magunkat összevetni.

Etniez 2021.05.01. 14:54:21

@nincs1agy: "@Etniez: Nocsak a gonosz Zorbány mégse titkolja el az adatokat? Eddig nem erről szövegeltetek? Mellesleg az általad felemlegetett járvány csúcsidőszaki többlethalálozás is számottevően elmarad az erre az időszakra számolt covid halálozási adattól."

Miért lenne a kettő pont ugyanakkora? A lezárások miatt változik a halottak száma, valószínűleg csökken, a covid miatt meg nő. A kettő kiad egy számot. A többlethalálozás 40%, ez a tény.
Februári adatokig erre vertétek magatokat és hol van még az április? Ott simán meglehet a 60-80%.

Majd nyáron megint ki kell találnotok valamit, addig is jó hazudozást.

Lеncsés István 2021.05.01. 14:54:27

@nincs1agy: Fosva kommentelő anonim ! Nekem tényem van . Neked meg fáj az igaz . Idézz pontosan . Tanulj meg írni . Sértésekre nem reagálok . Nekem van nevem . @Lencsés István: -nak hívnak . A rövidités szint alatti . És sportkommunikációs diplomám van . Meg menyasszonyom . És fészbuk oldalam . Sőt már blog is van rólam . Amíg nem tanulsz meg magyarul nem reagálok . Az ország jo utón van . Csak 2012-ben csökentünk , mert a gaz EU bilincsbe vert minket . De növekszünk . Most . Fáj az igaz ? Fosva anonim ne kommentelj ! Én vállalom a nevem anonim !

Etniez 2021.05.01. 14:54:59

@Dont forget to bring a towel: "0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2021.04.16. óta tag."

Köszönjük Emese.

kvadrillio 2021.05.01. 14:55:08

@kvadrillio: avagy rossz helyzetbe kerülés, rossz körülmények közé kerülés, ..........vagy rohad a kerítés.....,vagy bármi mááááássss.......akkor gallyrament a kerítés is ! de lehet ez bármi......

kvadrillio 2021.05.01. 14:55:53

@kvadrillio: vagy gallyrament a motor, ha leáll !

Lеncsés István 2021.05.01. 14:57:27

Régi szép emlékek 2013-ból.

"Lencsés lstván 2013.07.19. 23:17:33
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Különben Brendel Macesszal már én is összekaptam . Az is egy ritka hülye ürge . Hogy odavolt a Nokiás ösztöndíjával a csávó . "

lencsespityu.blog.hu/2013/07/16/piftike_feljelent?fullcommentlist=1#c20239111

dunántúli gyerek 2021.05.01. 14:57:47

Kb. mar mult evben ilyenkor lehetett tudni, hogy az esetszam, a "korona-halalozas" mestersegesen buheralt adatok, amiknek nincs sok ertelmuk

Teljes halalozas, tulhalalozas www.euromomo.eu/graphs-and-maps
www.cebm.net/covid-19/excess-mortality-across-countries-in-2020/

Szivesen

Etniez 2021.05.01. 14:58:14

@midnight coder: Ezt az ordas kamut te is terjeszted? Azért ennél te okosabbnak tűntél.

A kórházban halottért nem jár semmi. A kezelést fizetik, nem a halál okát. Ez az irtózatos faszság már egy éve kering a neten, mert valamilyen fasz kitalálta.
Az egyik ilyen okoskát előszedtem és szétaláztam, végül kétségbeesetten mondta, hogy valamelyik Moldávia rokona volt az, csak hogy ne lehessen tovább ellenőrizni.

NINCS ILYEN!

Etniez 2021.05.01. 15:01:47

@68nyara: Relativizálsz. folyamatosan, teljesen értelmetlen. A covid halottakat így számítják:
analysis.covid19healthsystem.org/index.php/2020/06/04/how-comparable-is-covid-19-mortality-across-countries/?fbclid=IwAR2ZmwQnip7F_cIvPdXh2HuO4aqr5N1dH5A9ooEeNgYVtExjgQY-EJITNyQ

De egy hónap és kint lesz az áprilisi többlethalálozás, akkor már nem lesz hova takargatni. Magyarország egészen jól állt a brit variánsig. Ott már nyitásról beszéltek, pedig még tovább zárni kellett volna, ez eredményezte ezt a rendkívül sok halottat.
Sőt, még mindig zárva kellene lenni, de ehelyett már nyitnak, amikor még naponta 150 ember hal meg.... Csak már a kutyát nem érdekli, ez az igazság.

kvadrillio 2021.05.01. 15:04:23

@kvadrillio: nem véletlenül telefonálnak be soxor a magyarok a atv-behhh , hogy helytelenül beszélnek, használnak szavakat. kifejezéseket, mondatokat a zsidók ! És egyre mérgesebben ezért az őshonos magyarok !!!!! BÁNTJA, BÁNCCCSA... A FÜLÜKET !!!!! AZ ENYÉMET IS MÁR RÉGEN ! és ez legfőképpen a parlamenti emberkéknél tapasztalható !!!!! :O)))))

Etniez 2021.05.01. 15:06:01

@dunántúli gyerek: Köszönjük a tavalyi adatokat, nem tudom -kedves fidesztálib barátom - Magyarországon február vége óta pusztít a covid és nem tavaly.

Szívesen.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.05.01. 15:06:25

@Almandin:

"én egy hete kaptam meg a 2. oltást, mire kifejlődik a védettségem, bejön a mutáns."

Esélyes, hogy az indiai mutáció ellen egyik oltás sem véd számottevően (dupla mutáció). Hadd ne legyen igazam.

kvadrillio 2021.05.01. 15:09:27

JAHHH,,,ÉS ZSIDÓK, SOHA !!!!! NE ÍRJANAK HELYESÍRÁSI KÖNYVET ÉS NE NYELVÉSZKEDJENEK !

MERT CSAK RONTANAK A MAGYAR NYELVEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Etniez 2021.05.01. 15:23:54

@Etniez: Nem tudom, tudod-e, hogy Magyarországon idén február óta pusztít a covid.
Tehát a tavalyi adatok teljesen irrelevánsok ennek a meghatározására.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.05.01. 15:25:05

@white999:

Ezzel a kommenteddel - talán eddig először - nagyjából egyetértek.

ulpius66 2021.05.01. 15:32:18

Aki nem oltakozik, ott dögöljön ahol van!
(de semmi esetre sem az én befizetett tb-járulékomból gyógyítsák.....)

ulpius66 2021.05.01. 15:33:51

Könyörgöm!

Egyszer valamelyik ballibsi homályosítson mán fel......

MÉRT JÓ, HA NEM OLTAKOZUNK???????????????

ulpius66 2021.05.01. 15:43:08

Ezt az oltakozás mizériát úgy beszopták a ballibsik, hogy ÖRÖM NÉZNI!

AMIKOR ORBÁN 2012-BEN HAZAZAVARTA AZ IMF-ET MINDEN BALLIBSI HÖRGÖTT......

AMIKOR ORBÁN KIBASZTA A LIBERÁL-FASISZTA SOROSS-ELVTÁRS ÁL-CIVIL SZERVEZETEIT, MINDEN BALLIBSI HÖRGÖTT....

AMIKOR ORBÁN MEGVÉDTE EURÓPÁT, ÉS MAGYARORSZÁGOT A MIGRÁNCS-HORDÁKTÓL, MINDEN BALLIBSI HÖRGÖTT.......

AMIKOR ORBÁN A MAGYAROK MILLIÓINAK ÉLETÉT MENTETTE MEG A KÍNAI ÉS OROSZ VAKCINÁKKAL, MINDEN BALLIBSI HÖRGÖTT......

AMIKOR 2010-BEN, 2014-BEN, 2018-BAN ORBÁN KÉTHARMADDAL NYERTE MEG A VÁLASZTÁSOKAT, MINDEN BALLIBSI HÖRGÖTT.......

AMIKOR 2022-BEN ORBÁN KÉTHARMADDAL NYERI A VÁLASZTÁST, MINDEN BALLIBSI HÖRÖGNI FOG!!!!!!!!!!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.05.01. 15:48:08

@ulpius66: Ki mondta hogy ne oltassuk magunkat? Idézz egy ilyet! Megint hazudozol?

ulpius66 2021.05.01. 16:01:03

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Vezérparaszt!

NE OLTAKOZZ KÍNAI ÉS OROSZ VAKCINÁVAL, MERT AZT NEM HAGYTA JÓVÁ AZ EU VALAMELYIK KAMU INTÉZMÉNYE!

OLTAKOZZ PFIZERREL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

AMI UGYE, MEG AZ EU JÓVOLTÁBÓL NINCS..............

ORBÁN A HIBÁS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sir Gombóc 2021.05.01. 16:03:18

@ulpius66: már megint hazudsz, te mások halálán kárörvendő görény. Húzz vissza a kyukadba és elő se gyere!

ulpius66 2021.05.01. 16:05:11

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Vezérparaszt!

Azt még én is belátom, kibaszott nehéz lehet nektek ballibsiknek, hogy a Patás megint jól csinált valamit....

GONDOLOM A NYITÁS SEM TETSZIK...........
(egyebekben te oltakopztál, vagy csak a pofád nagy?)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.05.01. 16:05:28

@ulpius66: Hazudsz te mocsok! Nem azt mondták, hogy ne oltassák magukat az emberek, hanem csak olyannal ami jóvá van hagyva.

ulpius66 2021.05.01. 16:08:12

@Sir Gombóc: "@ulpius66: már megint hazudsz, te mások halálán kárörvendő görény."

Ja!

Én annyira, de annyira örvendek, ha valamelyik ballibsi barom hallgatott a gyurcsányira, nem oltakozott, aztán jól elkapta a kovidot, aztán jól beledöglött!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MAGYARORSZÁGNAK MINÉL TÖBB ILYEN VADBAROMRA VAN SZÜKSÉGE!

ulpius66 2021.05.01. 16:10:27

"Magyarország még mindig a világ leghalálosabb helye a koronavírusos megbetegedések tekintetében!"

KÖSZÖNJÜK GYURCSÁNYI!

KÖSZÖNJÜK BALLIBSI POLITIKUSOK, BALLIBSI FIRKÁSZOK, BALLIBSI "MEGMONDÓEMBEREK"!!!!!!!

REMÉLEM MINÉL TÖBB BALLIBSI HALLGAT RÁTOK!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.05.01. 16:10:30

@ulpius66: Undorító vagy.
www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/koronavirus-covid-19-jarvany-beteg-fertozes-halal-oltas-oroszorszag.728003.html

"Oroszországban az utóbbi hetekben erőre kapott a járvány, ami szakértők szerint azt jelenti, hogy oda most érkezett el a fertőzések harmadik hulláma. A kormány nem akar újabb lezárásokat, ám kénytelen burkolt intézkedésekkel arra ösztönözni az embereket, hogy kerüljék egymás. Az oroszok szkeptikussága az oltásokkal szemben nem enyhül."

nincs1agy 2021.05.01. 16:11:23

@Etniez: Más országokban járvány csúcsidőszak idején miért nem nézed meg a többlethalálozást?

"A lezárások miatt változik a halottak száma, valószínűleg csökken"

Minimálisan..Havi 40-50 halálos autóbaleset szokott lenni békeidőben. Nyilván , hogy van többlethalálozás a járvány miatt, de a covid halálozási statisztikák alapján nem hasonlíthatsz össze országokat, mert

"Más országok ezzel szemben kizárólag pozitív laboratóriumi teszthez kötik a Covid-halálesetek nyilvántartását. Ilyen például Ausztria, Olaszország, Hollandia, Spanyolország vagy az Egyesült Királyság. E két nagy csoporton belül is lehetnek azonban eltérések a módszertanokban. Ciprus, Görögország, Románia vagy Szerbia például úgy definiálja a koronavírusos halálesetet, hogy az klinikailag valószínűsíthető legyen, és laboratóriumban is megerősített. A magyar kormány képviselői többször utaltak Szlovákiára, ahol nálunk szűkebben értelmezik a covidos eseteket. Azok kerülnek be a halottstatisztikákba, akiknél a boncolás kimutatta, hogy a Covid okozta a halálesetet, például azért, mert összeomlott az illető légzése a fertőzés miatt. Szlovákia így is 9. a Covid-halálozási világranglistán."

Negyedik hullám pedig szinte biztosan lesz, és akkor majd nagyon nem lesz mindegy az átoltottság: És ha majd jönnek a halálozási adatok, akkor csendben lesztek..

Emmett Brown 2021.05.01. 16:13:46

@dunántúli gyerek: sőt, a 2019es harmadik helyünkről is feljöttünk a másodikra összhalálozásban.

ulpius66 2021.05.01. 16:14:16

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Mi közöd hozzá? nyald ki a seggem!"

Jól van na!

Viszek egy koszorút a sírodra!
(na jó, ez vicc volt, a sírodat le sem szarnám, viszont a haverjaimmal innánk egy jót arra, hogy megdöglöttél......)

nincs1agy 2021.05.01. 16:14:53

@_atpijkamo_: Gyurcsány járt hatszor Vladimir Vladimirovicsnál, aztán átkerült a ruszkikhoz a MOL. és a hazai titkosszolgálatokba is bejutottak..

ulpius66 2021.05.01. 16:16:02

@Emmett Brown:

Én is veled együtt örvendezek, hogy a gyurcsányid miatt ennyi magyar meghalt!!!!!!!!!!!!!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.05.01. 16:16:38

@nincs1agy: Akkor magyarázd meg, miért érdeke a fidesznek hogy ilyen tágan kezelik a covid halálozást?

Emmett Brown 2021.05.01. 16:18:03

@ulpius66: 2020ban mit kensz Ferire mókamester?

ulpius66 2021.05.01. 16:19:20

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Vezérparaszt!

Magyarország jól kezeli az elhunytakat SZÁMÁT!

az Istened, a gyurcsányid miatt haltak meg ennyien!!!!!!!!
(remélem a magyar "TÖBBLET-HALÁLOZÁS," AZ MIND BALLIBSI HALOTTAT JELENT....)

nincs1agy 2021.05.01. 16:20:29

@Sir Gombóc: Hehe, kíváncsi leszek, mit lépsz majd, ha a jövő héten a WHO is elismeri a Sinopharmot? Leginkább nicket váltasz majd.:D

Addig is:

hu.euronews.com/2021/01/19/kollegank-mar-megkapta-a-kinai-sinopharm-oltas-testkozelbol

"Daleen Hassan azt mondja, ő is kaphatott volna a Pfizer oltóanyagából, ehhez mindössze egy órát kellett volna autóznia Abu-Dhabiból Dubajba. De őt meggyőzték a helyi hatóságok tesztjei a kínai oltóanyagról.

"Az oltóanyag összesen négy tesztelési fázison ment át, ebből a harmadik fázis itt, az Egyesült Arab Emírségekben történt a kínai és a helyi kormány közös konzorciuma által. Júliusban és augusztusban két dózist kaptak az önkéntesek, akik utána orvosi megfigyelés alá kerültek. Közel 35 ezer önkéntes regisztrált a tesztekre rengeteg nemzetiségből. Ugyanis ebben az országban 200 nemzetiség él a világ minden részéről" - magyarázta a helyi tesztelési fázisról a riporter."

ulpius66 2021.05.01. 16:21:12

@Emmett Brown

Barna Emerett!

2020-ban Magyarország "többlethalálozása" az EU középmezőnyében van....... PERSZE EKKOR MÉG NEM VOLT A GYURCSÁNYI OLTÁS-ELLENES KAMPÁNYA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Emmett Brown 2021.05.01. 16:24:00

@ulpius66: és hol van az "alaphalálozás"?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.05.01. 16:27:02

@nincs1agy: "Gyurcsány"

11 év után még itt tartotok? Nagyon rongyos már a Kubatov sillabuszod, kérj már egy újat. :))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.05.01. 16:27:54

@ulpius66: Az a baj hogy apád nem törölte le a csizmáját miután lerejszolta, azelőtt hogy picsán rúgta anyádat.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.05.01. 16:29:08

@ulpius66: "2020-ban Magyarország "többlethalálozása" az EU középmezőnyében van"

Ja, mert itt csak őszi hullám volt, míg máshol kettő volt abban az évben. Szóval már az őszi is az élmezőnyben van, azóta meg világbajnok lett a geci gazdád. Aki a sikert is hullákban méri.

Gy.k.: Tavasszal nem volt járvány, kórházi fertőzések voltak.

nincs1agy 2021.05.01. 16:29:28

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ezt már egyszer letárgyaltuk egy másik blogon, hogy hogyan asszisztáltak Gyurcsányék ahhoz, hogy az egyik legfontosabb hazai energetikai cég az oroszokhoz kerüljön. Pl. eladták azt a maradék 11%-ot is 2007-ben, amellyel befolyást gyakorolhattak volna az ilyen nem kívánatos tranzakciókra, és a hazai titkosszolgálatok sem az eladás megakadályozásával voltak elfoglalva, hanem a Mol biztonsági cégének zaklatásával. Mellesleg a tranzakció előtt nem sokkal találkozott a magyar kormányfő, az osztrák kancellár és Putyin...

ulpius66 2021.05.01. 16:29:34

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Te elmebeteg vagy."

Viszont kibaszott jól érzem magam!!!!

Tudom ez téged kibaszottul zavar........
(nem is próbállak meggyőzni, hogy most van életem csúcspontja, szívtam a gyurcsányi-Bajani kormányok alatt, és ugyanez várna rám, ha a ballbsik ismét győznének.......viszont ezzel szemben kibaszott szar lehet neked, ballibsi seggnyalónak!!!!!!!!!!!!!!)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.05.01. 16:31:22

@ulpius66: Hülyegyerek! Én nettó 1 milla felett keresek, leszarlak titeket. Csak az fáj hogy szétbasszátok az országot.

nincs1agy 2021.05.01. 16:32:13

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ezek hazai egészségügyi protokollok. Látod ez is bizonyítja, hogy nincs diktatúra. Orbánék nem változtatták meg a nyilvántartást.

ulpius66 2021.05.01. 16:37:23

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Vezérparaszt!

Ha évi egymilla fölött keresel, akkor boldog is lehetnél!
(az pedig egy ballibsi mítosz, hogy szétbasszák az országot..... SZERINTEM PL. MOST ERŐSÖDIK MAGYARORSZÁG!!!!!!!)

PRÓBÁLJ MEG POZITÍVAN GONDOLKODNI, ÉS NE AZOKRA A BALLIBSI BARMOKRA HALLGATNI!!!

kvadrillio 2021.05.01. 16:43:50

az igazságosság kérdését is felveti, hogy a jól hangzó ingyen pénzért, amelyet valaki alanyi jogon megkapna az államtól, valaki másnak meg kell dolgoznia,...

JAHHHH.... HA EGY CSALÁD A CSALÁDI HÁZÁNAK FELÚJÍTÁSÁÉRT 2,5 MIILLA VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ PÉNZT KAP AZ ÁLLAMTÓL VAGY A GÉPKOCSIJA VÁSÁRLÁSÁHOZ IS ENNYIT, AZT IS MÁSOK FIZETIK MEG !!!!!!!!!

kvadrillio 2021.05.01. 16:44:34

@kvadrillio: KAMDUNA !
Gazdaság 2021. május 01. 13:18
Elmagyarázta Varga Mihály, miért nem jó ötlet szerinte a feltétel nélküli alapjövedelem
Portfolio
Cikk mentése Megosztás
Május 1-je a munka ünnepe, mivel a munka tisztelete megkérdőjelezhetetlen - írta a pénzügyminiszter szombaton, a Facebookon közzétett bejegyzésében, kifejtve gondolatait a feltétel nélküli alapjövedelemről szóló javaslatokról.

Varga Mihály a politikai baloldalon szorgalmazott feltétel nélküli alapjövedelemmel kapcsolatban fogalmazott meg gondolatokat Facebook-bejegyzésében:

az állam az adók jelentős mértékű megemelésével, a családtámogatások visszaszorításával tudná előteremteni a munka nélküli jövedelemhez szükséges forrásokat,
„Vagy, ami ennél is rosszabb, hitelekből fizetnék, ami az államadósság egekbe szökésével járna",
az igazságosság kérdését is felveti, hogy a jól hangzó ingyen pénzért, amelyet valaki alanyi jogon megkapna az államtól, valaki másnak meg kell dolgoznia,
"A baloldali elképzelés szerint egyeseknek azért kellene dolgozniuk, hogy eltartsák azokat, akik nem munkából kívánnak élni?" - tette fel a kérdést,
a feltétel nélküli alapjövedelem a "minden gondot megoldunk" hamis illúzióját kelti. "Egy vonzó, az élet terheit a vállunkról lesöprő ajánlat, amely azonban felelőtlenül visszaél a kiszolgáltatott, nehéz körülmények között élő emberek helyzetével"
szerinte nem véletlen, hogy a nemzetközi próbálkozások eddig kivétel nélkül megbuktak: a finnek egy rövid kísérleti időszak után elvetették az ötletet, a svájciak pedig népszavazáson utasították el a lehetőséget,
"A munka ünnepén nem árt tehát, ha ismét kimondjuk: Magyarországot nem a munkanélküliség, hanem a munka viszi előre"
szerinte a magyar gazdaság sikere, hogy 10 év alatt 3,7 millióról 4,5 millióra nőtt Magyarországon a munkából élők száma. "Ezért folytatjuk a családok támogatására, a munkahelyek védelmére és újak teremtésére épülő gazdaságpolitikát”.

Sir Gombóc 2021.05.01. 16:45:27

@nincs1agy: az elvárt minimum hatásosságot (50%) valószínűleg hozza. A WHO ezt nézi. Amelyik vakcina ezt hozta, azt jóváhagyja. De ez nem egyenlő egy EMA engedéllyel.

ulpius66 2021.05.01. 16:45:30

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Értelek én téged!

Neked, és a családodnak minden nagyon jó Magyarországon, csak az a geci Orbán ne volna! ..... és egyébként is másoknak milyen rossz!!!!!!!!!!!!!!!

Vezérparaszt!

Te normális vagy?????????

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.05.01. 16:46:20

Nemcsak a covid miatti halálozás túl magas nálunk, hanem a második oltást megkapottak körében bekövetkezett halálozások száma is feltűnően nagy.

Olvastam a kormány által közzétett, második oltás utáni halálozási számokat firtató szakemberek véleményét, és igencsak meggyőzőek az érveik, miszerint a számok semmit nem mondanak a vakcinák hatékonyságáról. Mégis, a Sinopharm és a Pfizer összehasonlítására valamennyire mégis alkalmasak a számok, persze annak figyelembe vételével, amit többen is említettek, miszerint a Sinopharmmal jóval később kezdtek el oltani, vagyis az adatok közzétételekor durván feleannyi idő volt a második oltás beadása után a megbetegedésre. A kormányzati adatokból ugyan az sem derül ki, mennyi idővel a második oltás után következtek be a halálozások, ám feltételezhető, hogy mindkét vakcina esetében hasonlóan jártak el, így ezt a két vakcina összehasonlításánál el lehet hanyagolni.

Mind a Sinopharmmal, mind a Pfizerrel oltottak 60 év felettieket és alattiakat is, de a legidősebbeket leginkább Pfizerrel oltották, mert akkor még nem is volt az országban Sinopharm. Az eltelt időt is figyelembe véve a két vakcina halálozása hasonló lehet, ám az életkort is nézve valószínű, hogy a kínai vakcina valamivel gyengébb a Pfizernél.

De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy bármelyik vakcinát nézzük is, elképesztően sokan haltak meg a második dózis beadását követően. A Pfizerrel való oltás után is, amiről pedig az USA-béli adatok alapján tudjuk, hogy több millió beoltottból alig páran haltak meg.

Mindebből nekem az jön le, hogy valami nagyon nincs rendben azzal, ahogyan Magyarországon a covid-halottakat nyilvántartják. Ha ellenben a számok főképp azért ekkorák, mert a teljes védettség kialakulása előtt megfertőződötteket is ide számolták, akkor marad az a következtetés, hogy bár a kínai vakcina kevésbé hatékonyan véd a halálos kimeneteltől, mint a Pfizer, ez az eltérés nem lehet igen jelentős.

Sir Gombóc 2021.05.01. 16:49:40

@ulpius66: nagyon szomorú életed lehet, ha amai most van, az csúcspont.. Szánalmas csicska vagy, egy aljadék, az ember megcsúfolása..

nincs1agy 2021.05.01. 17:09:12

@Sir Gombóc: Gondolom az sem hat meg, hogy a kőgazdag dubajiaknak megfelel. Egyébként az szinte összes oltás, amit valaha kaptál ezen a kipróbált technológián alapul.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.05.01. 17:11:06

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: vele nem kell foglalkozni.Régen volt saját véleménye de mára propagandamajommá silányult!

nincs1agy 2021.05.01. 17:11:32

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Meg lehet és meg is kell egy ilyen stratégiai jelentőségű cég esetében. Az egy dolog, hogy az állam nem akarja tulajdonolni, működtetni, de arra igenis figyelnie kell, hogy ne kerüljön egyetlen tulajdonosa kezébe túl nagy hányad a cégből. Különösen az oroszok kezébe ne, és különösen ne több, mint 50%..

nincs1agy 2021.05.01. 17:12:34

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Biden épp mostanában akarja kibővíteni a Legfelsőbb Bíróságot, mert nem ők vannak többségben..

Sir Gombóc 2021.05.01. 18:14:43

@nincs1agy: nem igazán. De pont onnan jöttek először hírek arról, hogy bizonyos esetekben gond lehet a védettség kialakulásával. Konkrét adatok erről azóta sem jelentek meg, ahogy a klinikai 3. fázis eredményeit sem publikálták eddig. Minden felmerülő kétséget eloszlatna, ha ezt megtennék. Miért nem teszik? Volna valami takargatni való?

kvadrillio 2021.05.01. 18:19:55

Biztos érdemes két oltás után már étterembe menni? Ezt mondja az immunológus
17 perce
Blikk-információ

Blikk-információ
Egy immunológus szerint két oltás után se menjünk étterembe / Fotó: Pexels

Egy immunológus szerint két oltás után se menjünk étterembe / Fotó: Pexels
Lisziewicz Julianna immunológus továbbra is rendkívüli óvatosságra intette az embereket.

Az ATV Egyenes beszéd vendégeként elárulta, hogy nagyon csodálkozna, ha a vírus nem okozna nálunk is egy negyedik hullámot.

(A legfrissebb hírek itt)

"Mivel egyik vakcina sem nyújt 100 százalékos védelmet, ezért szeretnék mindenkit lebeszélni arról, hogy beüljön étterembe vagy zárt térbe." - fogalmazott az immunológus.

Felhívta a figyelmünket arra, hogy, ha csak egy fertőzött van a helyiségben, beszéd és evés közben mi is megfertőződhetünk, ha nem viselünk maszkot, és evidencia, hogy maszkban nem lehet enni. Ugyanez érvényes a színház és mozi termekre is.

Az edzőterembe járást, focimeccsen szurkolást szintén csak maszkban javasolja, az uszodát akkor engedné, ha korlátoznák az egyszerre medencében lévők számát.

Ez is érdekelheti: Megérkeztek a vendégek a kinyitott teraszokra Budapesten: mutatjuk fotókon a nyitás első napját

A doktornő szerint meg kellene várni, hogy ott tartsunk, ahol most Izrael, ahol 10-20 ember hal meg naponta, és, akkor talán logikus volna, úgy cselekedni és viselkedni, mint most Magyarországon teszik az emberek, és a kormány.

Az indiai helyzetről is nyilatkozott: "Rendkívül aggasztónak találom a helyzetet, mivel milliók fertőződnek meg, így a vírusnak rengeteg lehetősége van arra, hogy mutálódjon, vagy arra is, hogy két vírus kicserélje a genetikai állományát, így keletkezett például a MERS."

Azt is kiemelte, hogy ki tudja mennyire védenek minket ezek a védőoltások a különböző mutációk ellen, bár a technológia lehetővé teszi, hogy rövid időn belül új vakcinákat fejlesszenek.

ki tudja mennyire védenek minket ezek a védőoltások a különböző mutációk ellen, bár a technológia lehetővé teszi, hogy rövid időn belül új vakcinákat fejlesszenek.

ki tudja mennyire védenek minket ezek a védőoltások a különböző mutációk ellen, bár a technológia lehetővé teszi, hogy rövid időn belül új vakcinákat fejlesszenek.

ki tudja mennyire védenek minket ezek a védőoltások a különböző mutációk ellen, bár a technológia lehetővé teszi, hogy rövid időn belül új vakcinákat fejlesszenek.

ki tudja mennyire védenek minket ezek a védőoltások a különböző mutációk ellen, bár a technológia lehetővé teszi, hogy rövid időn belül új vakcinákat fejlesszenek.

ki tudja mennyire védenek minket ezek a védőoltások a különböző mutációk ellen, bár a technológia lehetővé teszi, hogy rövid időn belül új vakcinákat fejlesszenek.

hjHHH.....ki is tuggya, ha egy virológus sem tuggya !!!!! :O)

NE MENNYÜNK ÉTTEREMBE !

kvadrillio 2021.05.01. 18:33:05

I. PFÍZER UTÁN 165/ 78/79-185/83/82 KÖZÖTTI VÉRNYOMÁSINGADOZÁS, 36,5 LÁZ, II. OLTÁS UTÁN 130/64/62-156/ 70/67 KÖZÖTTI VÉRNYOMÁS , 35,7 --36,2...LÁZZZZZ. KAROM SZINTE NEM IS FÁJ, CSAK ÉPPHOGY AMIKOR RÁFEXEM..... KENTAÚÚÚÚÚÚÚR TESZTET KELL CSINÁLTATNOM, HÁTHA NEM IS KÉPZŐDIK ELLENANYAGOM.....:)

kvadrillio 2021.05.01. 18:42:37

Megvan, melyik luxusingatlanba költözik be Várkonyi Andrea Mészáros Lőrinccel?

KELEMEN BEATRIX CSILLA SOKKAL HELYESEBB NŐ MINT AZ ANDREA.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.05.01. 19:22:59

@kvadrillio: "NE MENNYÜNK ÉTTEREMBE !" - és még te beszélsz a helyesírásról?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.05.01. 19:27:37

@ulpius66: Én csak azt látom hogy minden rohadt szét. Te meg egy ritka aljas féreg vagy.

Ménár Atya 2021.05.01. 19:48:47

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Gyere fel a pincéből ,már elmúltak a 2006-os lázadások a posztkomcsi-náci-meleg gyurcsány ellen, itt e felszínen egész jó lett minden mióta orbán épít, és nem rombol,mint az elődje. :)

kvadrillio 2021.05.01. 20:01:31

@kvadrillio: MENJÜNK VAGY NEMENNYÜNK ! EZ ITT A KÉRDÉS !....AKKOR TORZÍTOK, AMIKOR KURVAMÉRGESVAGYOK VALAKIRE VALAMIÉRT ! VAGY AKKOR, HA HÜJJJJÉNEK TARTOK VALAKIT ! :o)
valamikor valamejik hüjjje, elkezdte mindenki helyesírását javítgatni ! na, akkor begurultam és direkt torzítottam ! :O)))))))))

a mennyünkkel a viktorra vagyok kurvára pipa !!! MERT MEGENT C SŐDÍTI AZ EMBERKÉKET AZ ÉTTERMEKBE ÉS EZZEL NÖVELI A MAJDANI HALOTTAK SZÁMÁT ! VAGYIS GYILKOL A DRÁÁÁÁGGA !!! BASSZAMEG ! így egybeírvahhh! JAHHHH ÉS ILYENKOR A HALÁLÁT IS KÍVÁNOM NEKI !!!!! MERT MEGÉRDEMLI ! sajnáááálommmm...

Ménár Atya 2021.05.01. 20:28:03

@kvadrillio:
Ne m kötelező az étterem, ahogy az oltás sem az.
Tehát felnőtt emberek majd eldöntik mit szeretnének, max lesz aki nem éli túl, ha hülyén dönt.
Ha félsz maradj, ha nem akkor meg döntsd el mi a jó szerinted.
Oltást kaphatsz, viszont a gazdaságot nem lehet a végtelenségig korlátozni, ahogy az embereket sem, majd ha esetleg megint beüt a szar, akkor megint lezárnak és ennyi.
Egy túlnépesedett földön mi a faxt vársz meddig lehet élősködnünk felelőtlenül.
Előbb utóbb majd a természet rendbe teszi a dolgokat, talán épp indiával kezdve, ahol még csak 150 az egymillió főre jutó halottak száma, hála a kiváló indiai Eü ellátásnak, a nem túl meleg és párás klímájának, és a pontos statisztikai adataiknak..........

kvadrillio 2021.05.01. 20:43:06

hogy miért nem nem tud már megdögleni ez a szarkeverő zsidó karvaly !!!!!

Nagyvilág
Soros György a szlovák alvilágtól vásárol magának médiarészesedést
Márkos Imre Örs2021.04.30. 21:06

Soros György amerikai milliárdos közép-európai médiaterjeszkedése Szlovákiában folytatódik. Nyilvánosságra került a napokban, hogy a PENTA Investments nevű kétes hírű befektetői csoport részesedését a második legnagyobb szlovák kiadóban, a Petit Press Rt.-ben megvásárolja a spekulánshoz köthető Media Development Investment Fund (MDIF). A tranzakciónak azért van különös jelentősége, mert ez a kiadó adja ki a legolvasottabb szlovák hírportált, a liberális SME-t. Felvidéki magyar sajtókommentátorok szerint Soros célja egy baloldali-liberális pozsonyi kormánykoalíció hatalomra segítése lehet, ehhez pedig szüksége van a SME-re. Természetesen a PENTA sem marad médiaérdekeltség nélkül, a legnagyobb szlovák kiadó, a News and Media Holding továbbra is a csoport tulajdonában áll, ami magyar szempontból azért fontos, mivel ők adják ki az egyetlen felvidéki magyar napilapot, az Új Szót.

Minden túlzás nélkül jelentős közép-európai sajtótörténeti esemény, hogy a PENTA Investments kétes hírű befektetői csoport csütörtöki bejelentése szerint

a második legnagyobb szlovák kiadóban, a Petit Press Rt.-ben a 34 százalékos részesedését eladja a Soros-György féle, New York-i székhelyű Media Development Investment Fundnak (MDIF) – közölte a Ma7.sk felvidéki magyar hírportál.

A tranzakciónak azért van különös jelentősége, mert a Petit Press Rt. összesen 35 szlovák sajtóterméket ad ki, köztük az ország legolvasottabb hírportálját, a liberális SME.sk-t.

ROHAGGYON MÁR MEG !

Ménár Atya 2021.05.01. 20:47:24

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
A természet?
Ha arra gondolsz, akkor előbb utóbb lesz a covidnál valami agresszívabb vírus, vagy baktérium, ami megtizedeli az emberiséget, mint pl a pestis anno.
Még csak nem is feltétlenül közvetlen minket kell legyilkolnia, alég ha valahogy az élelmiszer termelést nyírja ki, és nekünk annyi. Tehát felesleges túlrettegni a dolgot, mert bekattanunk csak. Túlszaporodott az emberiség, ennek pedig következményei lesznek.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.05.02. 09:29:53

@Ménár Atya: Ebben egyetértünk. Ha így vesszük ez a covid járvány nagyon is tanulságos volt.

hoplita 2021.05.02. 09:29:53

@MAXVAL birсaman közíró:
Az igazságot akkor sem ismernéd fel, ha bemutatkozna neked, te nyomi gyökér.:)

hoplita 2021.05.02. 09:29:53

@ulpius66:
Te egy vasat sem fizetsz, nyuggergeci...ergo kussolsz.

Ménár Atya 2021.05.02. 10:23:58

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Hát az.
Gyakorlatilag semmire nem volt felkészülve a világ, és még így is szerencsésnek mondhatjuk az eddig eltelt időszak alatt történteket.

Sir Gombóc 2021.05.02. 10:32:31

@Ménár Atya: jó lett a fenét. Egy ki aszott Patyomkin falu az ország. A háttérben gyakorlatilag semmi sem működik úgy, ahogy működhet ne egy normális helyen. Amihez hozzányúltak, minden szétcsesztek.

Sir Gombóc 2021.05.02. 10:38:36

@nincs1agy: neked tutira kellemetlen, mert nem fogod fel, hogy nem ugyanarról van szó. Pedig csak el kellene olvasni a linkelt cikket, nem csak a címet (van egy nem is árnyalatnyi különbség aközött, hogy ki sem alakul az immunitás meg aközött hogy hosszabb idő után, már a mutációkhoz igazítva adnak egy emlékeztető adagot. Ennek felfogásához már szükség lenne minimális intelligenciára..).

pragmatika 2021.05.02. 11:00:39

" Bár korábban megvizsgáltam annak a lehetőségét, hogy hazánk magas halálozása részben talán a halál-ok megállapítási protokolljának is köszönhető, de mindez csak spekuláció volt.
Egyelőre nem tudhatjuk biztosan, hogy a halál okának megállapítása olyan jelentős mértékben eltér-e Magyarországon, hogy ez okozza a látszólagos legrosszabb helyünket. "

Magyarul két olyan mondatot sikerült egymás mellé tenned, amelyek egymást cáfolják.

Valószínűsíthető, hogy a halálok megállapításánál mi vagyunk a leg kovidosabbak, hoögfy így fejezzem ki magam.
Vagy te komolyan gondolod, hogy egy indiában, egy mexikóban uruguayban stb. Kevesebben halnak meg kovidban ? Annak a statisztikának amit itt közöltél, annyi köze van a valósághoz, mint az ellenzék kampányigéreteinek. "Nyugati szintű fizetések"

pragmatika 2021.05.02. 11:05:25

"a második legnagyobb szlovák kiadóban, a Petit Press Rt.-ben a 34 százalékos részesedését eladja a Soros-György féle, New York-i székhelyű Media Development Investment Fundnak (MDIF) – közölte a Ma7.sk felvidéki magyar hírportál.

A tranzakciónak azért van különös jelentősége, mert a Petit Press Rt. összesen 35 szlovák sajtóterméket ad ki, köztük az ország legolvasottabb hírportálját, a liberális SME.sk-t."

Dolgozik az öreg rendesen.

white999 2021.05.02. 11:51:27

@68nyara: Miközben értem mit mondasz és van is benne logika de egy sí világbajnokságon se kezdi el senki mérlegelni, hogy Kenya miért nem lehet első és egy Kenyai futónál se kezdik el magyarázni, hogy miért ő az első miért nem az osztrák. Igen vannak adottságok. Sokkal jobb olyan országban felkészülni ahol van hó, vagy olyan helyen ahol magaslaton rohangászik valaki egész életében., Amikor világbajnokság van akkor nem hirdetnek külön versenyt afrikaiaknak., hanem kiosztják az érdemérmeket. Természetesen tudvalevő, hogy Magyarország lakosságának milyen az egészségi állapota. Ezen változtatni évtizedek. PL. nem élsportba nyomok ezer milliárdokat hanem tömegsportba. Nem Mészáros Lőrinc szállodáiba hanem az egészségügybe. Nem lélegeztető gépbe, hanem tesztelésbe kontaktkutatásba. Ezek mind választás kérdések. Ha így döntöttem, akkor pedig vállalom a felelősséget és nem azt kezdem el magyarázni, hogy miért vagyunk eleve hátrányosabb helyzetben, mint egy gazdag kis népsűrűségű Norvégia de mondjuk ezerszer jobb helyzetben mint India vagy Banglades. Nyugodtan lehet győztest vagy vesztest hirdetni az adatok alapján. Max az jelenti a különbséget ha valaki másképp méri az időt de az. hogy ki készült fel havon és ki nem az senkit nem érdekel.
Ráadásul a covid védekezésnek van egy borzasztó egyszerű és hatásos védekezési módja ország specifikusságtól függetlenül amire a leggazdagabb és a legszegényebb ugyanúgy képes. Ha két hétre rád hegesztik az ajtót, akkor nincs terjedés és akkor kurvára nem számít, hogy ki kövér ki tüdőbeteg vagy egyéb más betegségben szenvedő ország lakója.

Ménár Atya 2021.05.02. 12:24:05

@Sir Gombóc:
Miről beszélsz, mi nem működik?
Már 1 éve ezt a marhaságot tolja az ellenzék, miközben az ő kiváló rendszerük megbukott, és csődbe vitte az országot, ne beszélj már sületlenségeket.
Konkrétumokat sorolj ami nem működik , alátámasztva, amig viszont nincs ilyen addig a légből kapott marhaság propaganda az egész.
Biztos valami másik dimenzióban élek, amikor azt tapasztalom, hogy jobban élek ugyanazzal a munkával, mint amit előtte is végeztem.
Imádom, amikor megmagyarázza az ellenzék, hogy miért rossz nekem az, hogy több támogatást kapok mint bármikor máskor előtte.

Ménár Atya 2021.05.02. 12:28:38

@Ménár Atya:
Már 10 éve ezt a marhaságot tolja az ellenzék........stb

white999 2021.05.02. 13:08:35

@Ménár Atya: A fidesznek a hozzád hasonlók adják a derékhadát. Felső középosztálybeliek, akiket nem érdekelnek elvont kérdések mint demokrácia meg ilyenek. Jellemzően bérből fizetésből élők aki jobban keresnek. Vállalkozóknak már kicsit para, hogy mikor jelentkeznek be a Lenin fiúk a cégért. Ők inkább megpróbálnak elsunnyogni vagy betagozódni de aztán a nagy többségnek előbb utóbb így is elveszik a vállalkozását. A ti rétegeteknél akkor jön szembe a valóság amikor kiderül, hogy 45 felett már egy-két kivételtől eltekintve nincs az életkor miatt szükség a munkátokra és ez majdhogynem munkakör független. Viszont sem szociális hálós sem egyebek nem várják a delikvenseket. Aki eddig megalapozza az életét az túlél aki nem az meg úgy járt. Nektek nem most rossz. (sőt), csak hát ennyire nem gondolkodik előre a nagy többség, hogy ilyen rakás szar egészségügyben idő korában meghal az ember ellátás hiányában, vagy előveszi a nagy lóvékat amitől boldog volt, hogy megkapta aktív korában.

Ménár Atya 2021.05.02. 13:29:34

@white999:
Vállalkozásból élek.
Semmi para. Para akkor volt amikor a balfékek elvárt adót akartak bevezetni, számla lottót indítottak,mert ugye a vállalkozó az tolvaj.
De gondolom erről fogalmad sincs.
Hol hallottál ilyen marhaságot, hogy jönnek a fideszesek és elveszik a vállakozásodat?
Gondolom egy percig nem voltál vállalkozó azért mondasz ekkora baromságot.
45 felett vagyok, egy perc nem volt amikor nem dolgoztam, igazából most is sorban állnak a munkámért.
Anyósom 3 napja került kórházba, 2. nap éjjel műtötték .
Milyen ellátás hiányról nyekeregsz?
Apám márc 15. én került kórházba, márc 16.-án már tudták mi a gondja, sajnos ő elhunyt,menthetetlen volt, de simán rájöttek a bajra.
Nem az ellátás hiánya miatt ment el, hanem a kór miatt.
Legendákra alapozott a mondandód, én viszont a saját tapasztalataimat mondom.
Gyerekek után az mszp-szdsz kormánytól szart nem kaptam, 2 gyerekre, most sokat, igaz dolgozni is kell hozzá, nem elég az 5 purgyé a semmibe. Még a nyelvvizsga díját, sőt a jogsi díját is visszakaptam.
Az adóim optimálisak, nem kell trükköznöm, hogy megéljek.
A vicces meg az, amikor előadják, hogy most a bérből,fizetésből élőknek milyen szar....., mert ugye azok alatt akik elkúrták,és most visszajönnének jobb volt.
Gondolom erről nem sok tapasztalatod van, de akkor 38 % vot az szja, ha kerestél normálisan, most meg 16% ha jól emlkszem, azért ez jelentős különbség.
Spórólni meg az tud aki akar.
Számtalanszor hallottam ezt emberektől, hogy minek nem keresek ugy sem annyit hogy elég legyen......
Én nulláról indultam.
Emlékszem az első félretett pénzemre, 15000 ft volt 1992-ben.
1996-ban megvettem az első lakásomat.
Nem nyekeregtem, dolgoztam, ha kellett takarítottam, vagy épp reklám anyagot borítékoltam a szabadidőmben a munkám mellet,és lassan építettem a vállalkozásomat.
Igaz, nem szórtam a zsét hanem beforgattam.
Szóval nekem ne magyarázd meg a bérből fizetésből élést,mert én is azzal kezdtem hosszú évekig,meg másod,harmadállással.

Ménár Atya 2021.05.02. 13:31:26

@white999:
Ui:
A szociális hálónál talán annyiban van igazad, hogy ha nincs normálisan bejelentett fizetésed,akkor később szívsz, vagy félreteszel még időben.
De a szocháló nem csak ebből áll, igaz ezt pont olyanok használják ki sokszor, akik csak ügyeskednek.

white999 2021.05.02. 14:30:39

@Ménár Atya: Akkor elmondásod alapján öregebb vagyok és hamarabb volt vállalkozásom. Nyilván ezek alapján fogalmam sincs semmiről.

"Emlékszem az első félretett pénzemre, 15000 ft volt 1992-ben.
1996-ban megvettem az első lakásomat.

Tehát az élhetetlen népnyúzó baloldal alatt a Bokros csomag kellős közepén sikerült lakást venned a nulláról.

"Hol hallottál ilyen marhaságot, hogy jönnek a fideszesek és elveszik a vállakozásodat?"

Amúgy ebben az országban élsz?

nincs1agy 2021.05.02. 15:00:41

@Sir Gombóc: Elnézést, de hogyha te tényleg az t gondolod, hogy a Sinopharm vakcina esetén nem alakul ki az immunitás , akkor vagy fogyatékos vagy, vagy szándékosan álhíreket terjesztesz.

nincs1agy 2021.05.02. 15:05:40

@Sir Gombóc: Egyébként meg nem a mutáns miatt kell a harmadik. A mutánsok miatt majd évente kellhetnek újabb oltások.

www.napi.hu/nemzetkozi-vallalatok/oltas-vakcina-koronavirus-covid-19-jarvany-pfizer.727251.html

"Valószínűleg szükség lesz egy harmadik oltásra is a Pfizer koronavírus-vakcinájából a védettség kialakulásához, hosszabb távon pedig lehet, hogy évente kell majd oltatni – ezeket a megállapításokat a Pfizer vezérigazgatója, Albert Bourla tette április elsején egy online beszélgetésben."

Etniez 2021.05.02. 17:11:02

@Dont forget to bring a towel: Majd ha elárulod, ki is vagy, akkor majd foglalkozunk veled.

Ménár Atya 2021.05.02. 17:12:16

@white999:
Én igen,, te viszont a holdon.
Az első kormány mdf volt, utána horn, nem a balosoknak köszönhetően tudtam félretenni, hanem a szorgalmamnak, nekem mindegy volt eddig ki volt hatalmon, én dolgoztam.
Kicsit nézz utána a törinek.
Hornék nem voltak túl fényes kormány, bár az utána következő szoci szadesznél lényegesen jobbak.
Azok elbaxták .
Amikor bokros csomag jött már rég megvolt a fedezetem lakásra, inkább azon paráztam, nehogy elértéktelenedjen a pénzem.
Talán te nem tudsz róla, de akkoriban olyan 30 % körül volt az infláció, ha jól emlékszem.
A bokros csomag szükséges rossz volt, de pozitív gazdasági hatásokat hozott, viszont az embert nem vette számításba.
Jó próbálkozás volt, de gyengusz, azt 95 ben hozták be, tehát nálam már nem sokat változtatott.
Ok, öregebb vagy, vállalkozó, és meggyőződésed, hogy kopog a fidesz, és jön a nagy fekete autó, neked pedig be kell szolgáltatnod a vállalkozásod...........
Legalább ne nekem magyaráznád az ilyen ostobaságokat.
Hamarabb volt vállalkozásod? és mikor, a kommunizmusban? Mert akkoriban eléggé tűz közel kellett ücsörögj, hogy magánzó lehess.

Etniez 2021.05.02. 17:12:28

@pragmatika: Európai országokról beszélj, ne Indiáról, ahol az emberek egy része nincs is államilag regisztrálva, se születési, se igazolvány, se semmi.

Etniez 2021.05.02. 17:14:23

@white999: Pontosan. Fidesztálibok minden erejükkel relativizálni próbálják a borzasztó magyar védekezést, olyan országokat elővéve, ahol még vezetékes víz sincs.. Hogy, na azoknál jobbak vagyunk.

Gratulálok!

nincs1agy 2021.05.02. 20:28:28

@white999: Az első két hullám után a magyar többlethalálozás 8% 2020/2019 összehasonlításában, amellyel az EU középmezőnyében vagyunk. Például ez a mutató a spanyoloknál 18%.
Hogy a harmadik és negyedik hullám után hogy állunk majd, az ennek az évnek a végén lesz látható. Ne akarjatok a 68. percben eredményt hirdetni.

white999 2021.05.02. 20:37:32

@Ménár Atya: 92-96 között gyűjtöttél lakásra, had ne tudjam már hogy mikor melyik hónapban tettél félre. Mivel, hogy pontosan tudtam mikor van ezért 95 ül is az általad említett időablakban. Amúgy 92 előtt is volt élet 89 ig de az előtt is létezett vállalkozás még ha arra kisgyerekként nem is emlékezhetsz. A vállalkozók olyanok voltak mint kulákok üldözték Őket de voltak. Viszont a 30-%os infláció mellett elég derék teljesítmény lakásra gyűjteni még ha röhejesen kevesebbet is kellet dolgozni érte mint most. Valami rémlik, hogy infláció lehetett, mert egy nyugati multinál talán azért emelkedett 5 szörösére a fizetésem 4 év alatt. Pár százezerből megvolt a tanácsi kecó. Munkabérből nem ilyenkor szoktak gazdagodni az állampolgárok, ezért is hívják a szegények adójának. Talán Bokros csomag szerkezetét nem kellene elmagyarázni, főleg neked és főleg nekem.

Az, hogy ha valaki barlangban élve nem tudja, hogy mi zajlik körülötte természetes de ha fogalma sincs akkor nem kellene kommentekben tájékozatlanságáról számot tenni.

white999 2021.05.02. 20:42:39

@nincs1agy: Nálunk nem volt első hullám. Már ami a halálozást illeti. Tehát azt jól csinálták. Erre nem kell több szót vesztegetni. A másodikat elkúrták. Nem kicsit . Nagyon. A harmadikat pedig kapitálisan. Most is látszik, év végén is látszódni fog. Az áprilisi számokon is fog látszódni és majd akkor is amikor pár hónap múlva még pár száz embert utólag hozzákorrigálnak, ahogy az előző hónapokban.

white999 2021.05.02. 20:47:28

@Ménár Atya: Szociális hálót teljesen félreérted. Amikor nem dolgozhatsz, mert bezárnak karantén miatt. Akkor a szociális hálón nem azt kellene érinteni, hogy 4 hónap múlva adnak 3 havi munkanélküli segély amivel kitörölheted a fenekedet. Ennek semmi köze ahhoz, hogy fizettél vagy sem járulékot. Nem pár ügyeskedőt érintett, hanem pár százezer munkavállalót.

nincs1agy 2021.05.02. 21:17:19

@white999: Tudod, a tények makacs dolgok: 2020-ban nálunk 8 % volt a többlethalálozás a járvány előtti évhez képest, míg a spanyoloknál 18% és jó néhány országnál több mint Magyarországon (ennyit arról, hogy elkúrták volna a második hullámot).
A 2021-es évről pedig annak végén lehet következtetést levonni, amely a pandémia vége is lesz várhatóan. És akkor még ott van a különböző országok eltérő covid halálozási statisztikai rendszere, amely összehasonlítási torzításról nem vagytok hajlandóak tudomást venni.

white999 2021.05.02. 22:21:44

@nincs1agy: Igazad van. Bocs. Belátom akkor lett volna elkúrva, ha 3000 halott lenne egy nap alatt, mint Indiában. A 2-300 halott egy hónapon keresztül tök vállalható a 40%-os többlethalálozással márciusban áprilisban. Nyugat csak csodál bennünket.

Sir Gombóc 2021.05.02. 23:07:14

@nincs1agy: fogyatékos itt te vagy. Ilyen esetekről az arabok, a szerbek és bár utólag elmismásolva, de a kínaiak is beszámoltak. Ennek az előfordulási aránya, ami kérdéses, ugye a transzparencia hiánya.. Úgy néz ki, hogy szépen csendben itthon is elkezdték ezt vizsgálni. Ne csak a propaganda sajtóból tájékozódj!

nincs1agy 2021.05.02. 23:15:23

@white999: Fogd fel, hogy nem a különböző módszertanú covid statisztikák alapján kell ítéletet mondani, illetve járványcsúcsok időszakait kell összehasonlítani, hanem hosszabb időtávra kell elvégezni a többlethalálozási statisztikák összevetését. Ez az egyetlen objektív összehasonlítás. A végső verdiktet 2021 végén lehet kimondani.

nincs1agy 2021.05.02. 23:20:33

@Sir Gombóc: Milyen esetekről te szerencsétlen? Apró ügyeket próbált meg felfújni a hazai sajtó kezdve a kínai járványügyi vezető szavainak szándékos félreértelmezésétől. Valamint nem véve tudomást arról, hogy az oltás nyomán nemcsak az antitestes immunitás, hanem egyéb más immunvédekezési formák is aktiválódnak, és az alacsony antitestszám nem jelenti feltétlenül feltétlenül a védettség hiányát. Nem tudsz felmutatni még egy ezreléknyi embert sem a több millió beoltottból, aki kórházba került és vagy meghalt volna. Sőt a özelében sem vagy ennek.

Ménár Atya 2021.05.03. 06:19:05

@white999: Feleségem cége igénybe vette , 80 %-ot kapott az államtól.
Tehát nem igen értem miről beszélsz.
Jó, ha az embert 4 órában jelentik be minimálbérrel, akkor tényleg kitörölheted a feneked a 80 %-al......
Nem a munkavállaló az ügyeskedő, hanem az a vállalkozó, aki azért síraz egyik évben, hogy 1 m-ft-ért sem talál alkalmazottat az éttermébe, aztán kiderül, azért mert feketén akarja fizetni az alkalmazottat.
Már megint olyat próbálsz megmagyarázni a kormány bűneként, ami pont nem az ő hibájuk.

Ménár Atya 2021.05.03. 06:36:00

@white999: " Viszont a 30-%os infláció mellett elég derék teljesítmény lakásra gyűjteni még ha röhejesen kevesebbet is kellet dolgozni érte mint most. "
Hát...nem tudom, 5200 ft volt a fizum, a lakást 1.8 M-ért vettem, tényleg nevetségesen keveset kellett dolgoznom azért a kis különbségért. :)
Kicsit számolgathatnál mielőtt hülyeséget írsz.

"Az, hogy ha valaki barlangban élve nem tudja, hogy mi zajlik körülötte természetes de ha fogalma sincs akkor nem kellene kommentekben tájékozatlanságáról számot tenni."

Igen, ezt próbáltam ecsetelni a számodra, hogy talán amikor olyan ostobaságokat tolsz, hogy jön a fidesz és elveszi a vállalkozásodat, alá kéne támasztanod, vagy a nem kapsz Eü ellátást, és hasonló marhaságokat szintén, de nem nagyon igyekeztél ezzel.
Én viszont a sját példámon látom hogy ebből kb egy szó nem igaz, viszont az biztos, hogy a te barlangodban csak drótos rádió meg tv lehet, amin csak az ATV, meg a club rádió jön.
Kicsit mozdulj ki a valóságba is.
Számtalan ponton beletudnék kötni a kormány tevékenységébe, de pont ebbe nem.
Az előző rezsim alatt megközelítőleg sem volt ennyire jó a vállalkozások helyzete.
Legalább ne nekem próbálnád ezt eladni, hanem valami dk hitgyüliben,mert ott el is hiszik.

Ménár Atya 2021.05.03. 06:44:15

@matyas.kiraly:
" Pedig csak normálisan kommenteltem. A blogger egy Orbán-csicskás, nácibuzi, pszichopata fasz."
Fitymatyi, biztos, hogy ha ezt a stílust tolod, akkor a blogger a hibás a kitiltásodért?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.03. 07:59:34

@Ménár Atya:

Pedóbrendelül a flúd jelentése: más ír kommented rajta kívül.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.03. 08:02:02

@Etniez:

Ez a csata az év végén fog eldőlni.

A ballibek úgy viselkednek mint egy fanatikus foci rajongó: "igaz, hogy a vesztettünk 9:0-ra, de az ellenfél a 17. percben kapufát lőtt".

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.03. 08:04:51

@pragmatika:

Ezért van sajtószabadság Szlovákiában. A CIA Freedom House egysége szerint pl. minél nagyobb a filanytrógerek jelenléte a sajtóban, az annál szabadabb. A legszabadabb Skandináviábnan, ott semmi sincs Soros és haverjai kezén kívül.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.05.03. 09:00:53

@Ménár Atya:

"vagy a nem kapsz Eü ellátást, és hasonló marhaságokat"

Azt meg már sokkal korábban meg kellett volna lépnie a kormánynak, hogy ne kapjon TB-alapon eü. ellátást az, aki még a minimális, havi 8000 forintos járulékot sem fizeti.

Ménár Atya 2021.05.03. 12:53:49

@МАХVАL bircaman közíró:
Matyi a mi Don Quijote-nk, ne bántsd, így legalább mindig tudom, mit nem szeretnék újra a politikában látni.
Ő az elvakult komcsi pártkatona mementója.

Ménár Atya 2021.05.03. 12:57:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Persze, van ebben ráció, csak nem mindegy miért nem fizeti.
Lehet rossz élethelyzetben.
De magam is ismerek olyan vállalkozót, aki azért sírt hogy drága a tb.
Eközben hobbiból BMW-ket gyüjtött, adott vett.
Nem a haszonért, hanem szórakozásból.
Mondjuk most legalább ezt fizettetik vele ezt a minimális összeget.
Amúgy meggyőződéses szocialista szavazó.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.03. 13:32:37

@Ménár Atya:

Reméljük, Orbán elintézi, hogy a pincébezuhanás legyen olimpiai sport, s akkor Pedó Matyi hozhatna nekünk egy érmet.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.05.03. 17:31:01

@Ménár Atya:

"Persze, van ebben ráció, csak nem mindegy miért nem fizeti.
Lehet rossz élethelyzetben."

Ekkor lehet igényelni, hogy az állam átvállalja tőle a TB-járulék fizetését.

Épp ma délután voltam egy írástudatlan cigány barátnőmmel a munkaügyi központban, ahol a munkanélküli segélyét intéztük. Ott említette az ügyintéző, hogy a segély folyósításának idejére nem kell TB-t fizetnie, és ha később olyan élethelyzetbe kerül, akkor igényelheti a járulékmentességet.

nincs1agy 2021.05.03. 23:48:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Megkapni megkapja, csak kifizettetik vele a teljes költséget, nem?

Etniez 2021.05.04. 05:49:03

@МАХVАL bircaman közíró: Jelöllek a Nincs1agy-vándordíjra. Ő is remek jós!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.04. 07:18:47

@Etniez:

Meglátod jövő év elején.

Ismétlem: a ballibek hatalmas öngült készítenek elő most.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.05.04. 09:01:18

@nincs1agy:

Persze, megkapja. Én is azt írtam, hogy TB-alapon nem kap eü. ellátást.

nincs1agy 2021.05.04. 13:47:16

@Etniez:

Azóta sem voltál képes beidézni semmit arra vonatkozóan, hogy jósoltam volna. Én az akkori állapotról beszéltem, valamint arról, hogy talán nem a 68. percben kellene eredményt hirdetni. A negyedik hullám után majd nagyon csöndben lesztek, előre szólok..
Arról meg továbbra sem vagytok hajlandók tudomást venni, hogy az országonkénti covid halálozási statisztikák összehasonlítása igencsak kérdéses az eltérő nyilvántartási módszerek torzító hatása miatt. Pedig még kedvenc Telexetek is megírta:

"Más országok ezzel szemben kizárólag pozitív laboratóriumi teszthez kötik a Covid-halálesetek nyilvántartását. Ilyen például Ausztria, Olaszország, Hollandia, Spanyolország vagy az Egyesült Királyság. E két nagy csoporton belül is lehetnek azonban eltérések a módszertanokban. Ciprus, Görögország, Románia vagy Szerbia például úgy definiálja a koronavírusos halálesetet, hogy az klinikailag valószínűsíthető legyen, és laboratóriumban is megerősített. A magyar kormány képviselői többször utaltak Szlovákiára, ahol nálunk szűkebben értelmezik a covidos eseteket. Azok kerülnek be a halottstatisztikákba, akiknél a boncolás kimutatta, hogy a Covid okozta a halálesetet, például azért, mert összeomlott az illető légzése a fertőzés miatt. Szlovákia így is 9. a Covid-halálozási világranglistán."

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.05.04. 14:49:46

Itt a link a kormánybarátsággal nehezen vádolható telex cikkéhez:

telex.hu/koronavirus/2021/04/22/koronavirus-halalozas-tobblethalalozas-statisztika-ksh-modszertan-nemzetkozi-osszehasonlitas

Azt hiszem, Orbán tényleg elb.szta, mert engedte, hogy túl tágan határozzák meg a covid-halott értelmezését.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy mértékadó járványügyi szakemberek szerint mindez még mindig nem magyarázza a rémisztően magas magyarországi halálozási számokat. Hangsúlyozottan laikus személyes gyanúm szerint itt már szerepet játszhat az is, hogy nem kevés kórházban nincs megfelelően képzett és tapasztalt személyzet az intenzíven kezelt betegek szakszerű ellátásaához.

nincs1agy 2021.05.04. 16:05:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem hiszem, hogy ez rajta múlott. Ha a járvány elején belenyúltak volna a járványügyi nyilvántartás rendszerébe, irtó nagy cirkusz lett volna. A halálozások tekintetében sztem csak év végén fogunk tisztán látni a békeidőhöz képesti többlethalálozási mutatók más országokkal történő összevetéssel.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.05.04. 16:41:20

@nincs1agy:

"Nem hiszem, hogy ez rajta múlott."

Persze, hogy nem, ezzel csak ironikusan utalni akartam arra, amit az ellenzék és a hozzá húzó kommentelők folyton hangoztatnak, miszerint Orbán mindent elb.szott.

Sir Gombóc 2021.05.04. 16:49:48

@nincs1agy: olvastad a WHO értékelését a Sinopharm vakcinájáról? Azt hiszem az egy csattanós válasz a számodra és a hamis illúzióidra.

nincs1agy 2021.05.04. 17:12:21

@Sir Gombóc: Hát komám, hogyha ilyen árgus szemekkel figyeled a WHO állásfoglalását, akkor nyugodtan beoltathatod magadat Sinopharmmal, ha 60 alatti egészséges ember vagy, ugyanis a 60 felettiek oltásával kapcsolatban fogalmazott meg aggályt a WHO.
Szóval, 60 alatti egészségesek, irány az oltópont, hajrá Sinopharm..;)
(Aki meg idős és megkapta, az gondolkodjon el a különböző multik befolyásolási képességein, valamint azon, hogyha várt volna a Pfizerre, már lehet, hogy rég a föld alatt lenne..)

nincs1agy 2021.05.04. 17:17:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Igen, ezt a hülye átlátszó játékot játsszák hónapok óta. Ha jók az adatok, akkor tulajdonképpen nem is volt járvány.Hogyha járványcsúcs van akkor Zorbány mindent elbaszott és mutogatják az épp leszálló ágban lévő országok mutatóit.. Aztán , ha fordul a kocka, szépen elhallgatnak egy időre.

Sir Gombóc 2021.05.04. 18:15:19

@nincs1agy: ugye nem kerülte el a figyelmed, hogy itthon a 60 év felettiek, 70, 80 éves emberek kapták ezt a vakcinát nagy számban. Az eddig felmerült hatásossági problémák is ebben a korcsoportban jelentkeztek elsősorban. Mi ez, ha nem hazárdjáték a gazdád részéről?
Reméljük, hogy ez később nem üt majd vissza.

Etniez 2021.05.04. 20:29:49

@nincs1agy:
Etniez 2021.04.12. 10:12:33
@nincs1agy: Már megint ennél a hullámzásnál, meg átoltásnál tartasz?

PONTOSAN TE VOLTÁL AZ, AKI FÉLIDŐBEN EREDMÉNYT HÍRDETETT!

Idézlek:

@nincs1agy: Te ugye az a srác vagy, aki két hete még azt jósolta, hogy nem leszünk másodikak a halálozási statisztikában, ugye?

Szerintem te ne nagyon jósolgass ezek után :)

"nincs1agy2021.03.23. 15:01:42
Belgiumot sikerült kihagyni a pandemia.hu-n...

pandemia.hu/koronavirus-orszagonkent/

Vajon miért? Túl kínosak az adatok? A nagy testvér beavatkozik, ahol kell..:D"

"nincs1agy2021.03.23. 15:40:20
@konrada: Belgiumban eddig több mint 800 ezer regisztrált covid fertőzött, és több mint 22 ezer covid halott van. Nálunk ugyanezek a számok 500 ezer és 18 ezer..Érthető, hogy ezt egyesek nem szeretik látni és közölni.."

"incs1agy2021.03.23. 15:59:32
@taga20: Jellemző, akkor a releváns mutatók nem tetszenek, akkor nekiálltok mindenféle nektek tetsző mutatót fabrikálni. Még egyszer: Belgiumban eddig több mint 800 ezer regisztrált covid fertőzött, és több mint 22 ezer covid halott van. Nálunk ugyanezek a számok 500 ezer és 18 ezer..Érthető, hogy ezt egyesek nem szeretik látni és közölni..És itt van a csehországi adat is, csak hogy szörnyülködj:pandemia.hu/csehorszag-koronavirus/"

"
nincs1agy2021.03.23. 16:32:04
@s: A szlovákok annyira hittek a tesztelésben, hogy az egész lakosságot letesztelték. Mégse sikerült elkerülni a járvány exponenciális belobbanását. hu.euronews.com/2020/10/18/szlovakia-a-teljes-nepesseg-koronavirus-tesztjet-tervezik"

"nincs1agy2021.03.23. 17:23:36
@white999: Már elmondtam, hogy a covid halálozásba drasztikusan belejátszik az elhízottság és ennek szövődményei. Márpedig Magyarország a világ 4. legelhízottabb országa. De még így is kevesebben haltak bele itthon a betegségbe, mint Belgiumban vagy Csehországban.."

"nincs1agy2021.03.23. 21:14:25
@Etniez: A csehek, belgák, britek tuti megelőznek. Szóval tuti nem vagyunk dobogósok.."

És a személyes kedvencem:

"nincs1agy2021.03.23. 16:38:40
@white999: Sajnos nem tudsz felülemelkedni a tényen, hogy a kiváló magyar átoltottsági adatok hamarosan a hazai járványhelyzet jelentős javulását fogják eredményezni, míg ez az EU legtöbb országában közel sincs így. Ezért vagy ideges. Én megértem.:D"

Látod, 3 hét eltelt és azóta várjuk azt a kiváló eredményt, de csak nem jön.

Szerintem engedd el ezt a témát.

Én mondtam akkor, hogy nem lesz igazad és látod...

Akit érdekel az egész sztori: miigyelunk.blog.hu/2021/03/20/orwell_viktor_allatfarmja?full_commentlist=1#comments

Az internet nem fejelt, mikor fogod befejezni a hazudozást? Illetve még az lehet, hogy többen használjátok ugyanazt a nicket a lendvai utcában.
Egy év alatt 5000 komment, gecire ráérsz. Esetleg fizetnek érte?

Etniez 2021.05.04. 20:32:37

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ja, Kásler ma nyilatkozta, hogy egyes kórházakban 80%-os volt a halál az intenzíven. Itt nálunk 40%.

Nincs személyzet. Az összes duma, hogy nem omlott össze az egészégügy, az kamu. Betolták az embereket, becsövezték, aztán nem tudták rendesen ellátni.
A britek sem kevésbé kövérek, mint a magyarok.

Orvos van, ápoló nincs. Orbán erről gondoskodott, 5000 ápoló mondott fel a pandémia közepén.
Mikor fogjátok TI felelősségre vonni ezért?

Etniez 2021.05.04. 20:33:44

@nincs1agy: Nem a multik tehetnek arról, hogy a kínai vakcina elég gyenge, leggyengébb az összes közül.

nincs1agy 2021.05.04. 21:03:54

@Etniez: "Látod, 3 hét eltelt és azóta várjuk azt a kiváló eredményt, de csak nem jön."

A járvány visszaszorulóban van, de mostani oltások hatásai a negyedik hullámban lesznek igazán érezhetők, a jóval szerényebb többlethalálozás tekintetében, mint nyugaton. Persze akkor majd nem fogtok szövegelni. Azt mondanom sem kell ,hogy az egész okoskodásod alapja egy fals, félrevezető összehasonlítás:

"Más országok ezzel szemben kizárólag pozitív laboratóriumi teszthez kötik a Covid-halálesetek nyilvántartását. Ilyen például Ausztria, Olaszország, Hollandia, Spanyolország vagy az Egyesült Királyság. E két nagy csoporton belül is lehetnek azonban eltérések a módszertanokban. Ciprus, Görögország, Románia vagy Szerbia például úgy definiálja a koronavírusos halálesetet, hogy az klinikailag valószínűsíthető legyen, és laboratóriumban is megerősített. A magyar kormány képviselői többször utaltak Szlovákiára, ahol nálunk szűkebben értelmezik a covidos eseteket. Azok kerülnek be a halottstatisztikákba, akiknél a boncolás kimutatta, hogy a Covid okozta a halálesetet, például azért, mert összeomlott az illető légzése a fertőzés miatt. Szlovákia így is 9. a Covid-halálozási világranglistán."

2020-ban is őrjöngtetek, hogy milyen szar a magyar járványkezelés, aztán kijöttek a 2020/2019 többlethalálozási statisztikák, és jól látható, hogy számos ország megelőz bennünket. A spanyolok pl. kerek 10 százalékponttal (18 vs 8)
Majd 2021-ben a negyedik hullám végén is meg lehet nézni ugyanezt az összehasonlítást erre az évre vonatkozóan, ekkor lehet eredményt hirdetni. Akkor majd röstelkedhettek ostobaságotok miatt ismét.

nincs1agy 2021.05.04. 21:11:04

@Etniez: Arról viszont tehetnek, hogy mindenféle sunyi módszerekkel befolyásolnak nemzetközi szervezeteket. Ettől persze még a tény tény marad: A Magyarországon , Szerbiában, és az Egyesült Arab Emírségekben Shinopharmmal beoltott milliók köszönik szépen jól vannak:

www.egeszsegkalauz.hu/betegsegek/fertozo-betegsegek/sinopharm-eddig-senki-nem-betegedett-meg-sulyosan-aki-megkapta/g7z501z

Tedd fel magadnak a kérdést, hogy ezen több millió ember közül hány lenne ma a temetőben vagy az intenzíven, hogyha nem adatja be magának a Sinopharmot, hanem vár a Pfizerre..

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.05.04. 21:23:15

@nincs1agy:

"Tedd fel magadnak a kérdést, hogy ezen több millió ember közül hány lenne ma a temetőben vagy az intenzíven, hogyha nem adatja be magának a Sinopharmot, hanem vár a Pfizerre.."

Pontosan.

Azt azért hozzáteszem, örülnék, ha a Sinopharmmal kétszer beoltottak is kapnának legalább egy Pfizer oltást, amint elég áll belőle rendelkezésre. Valószínű, hogy ehhez lenne is elég Pfizer vakcina, mivel hamarosan több oltás lesz az országban, mint ahányan regisztráltak.

nincs1agy 2021.05.04. 22:00:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nekem eddig egyetlen gondom volt a Pfizerrel. Az, hogy KURVA KEVÉS VOLT BELŐLE a megfelelő ütemű oltási programhoz. A nyugatiak is be fogják látni, hogy keleti vakcinák nélkül nem megy. Nem fognak tudni pár hónap alatt 200 millió Pfizert leakasztani, hogy legalább egy bizonyos mértékű átoltottságuk legyen a 4. hullám előtt. Persze ígéretekkel tele van a padlás.

white999 2021.05.04. 22:42:53

@Etniez: @nincs1agy: Ráadásul pirruszi győzelem. Ahogy jósoltam max 1-2 hónap és az eu jobban fog állni és jobb vakcinákkal. Ja a szennyvízben emelkedik a macesz, ami megint csak borítékolható volt.

telex.hu/koronavirus/2021/05/04/oltasi-terv-7-millio-beoltott-majus-4-chart

telex.hu/koronavirus/2021/05/04/chile-kinai-oltas-coronavac-hatasossag-pfizer-izrael-nyajimmunitas

white999 2021.05.04. 22:48:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne: MADE IN CHINA-al az volt a baj, hogy Kínában nem is tesztelték mert eleve más volt a koncepció. ott az aktív dolgozó réteget oltották akik pörgetik a gazdaságot. Így mi és más országok voltunk a 3. fázis ahol kiderült, hogy ebben a szegmensben annyira nem frankó. Nem kellene mindenhez érteni a doktor miniszterelnöknek és mindenből politikát csinálni és akkor talán volna értelme is annak amit csinál.

white999 2021.05.04. 22:49:55

@nincs1agy: Emelkedik a szennyvízben a vírus. Csak szólok ez kb egy hét 10 nap.

white999 2021.05.04. 22:54:26

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Hangsúlyozottan laikus személyes gyanúm szerint itt már szerepet játszhat az is, hogy nem kevés kórházban nincs megfelelően képzett és tapasztalt személyzet az intenzíven kezelt betegek szakszerű ellátásaához.

Valamint az sem segített, hogy március elején 88 -as szaturációval rohangált a személyzet a beteg körül, március végén meg 80-as szaturációval már nem vitték be a beteget , mert nem volt hely. Azzal az értékkel meg nem olyan nehéz belehalni.

white999 2021.05.04. 23:01:45

@Ménár Atya: Munkanélküli segélyről beszéltem és nem a támogatásról. Akit nem kegyeskedett a munkáltatója valami rejtélyes okból 0 bevétel mellett megtartani azokból lettek a munkanélküliek. Amúgy ha már felhoztad ez kb a 8 órában minimálbér körül keresőknek jelentett némi segítséget, az összes többinek, mint halottnak a csók más országokhoz képest.

white999 2021.05.04. 23:29:36

@Ménár Atya: Hát...nem tudom, 5200 ft volt a fizum, a lakást 1.8 M-ért vettem, tényleg nevetségesen keveset kellett dolgoznom azért a kis különbségért. :)
Kicsit számolgathatnál mielőtt hülyeséget írsz.

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_hosszu/h_qli001.html

Kicsit számolgattam átlagbér volt 22.000 92 ben de a minimálbér is olyan 13.000 körül volt. Nem tom mi volt a foglalkozásod de nem voltál túlfizetve az biztos. Én ennyit az átkosban megkerestem pedig utána volt egy kis infláció.

Lakásárak úgy 1996 ban voltak a legalján.

kiszamolo.hu/lakasarak-alakulasa-1990-tol/

Nagyon nem mindegy hogy vidéken vagy pesten veszed és milyen környék sem. Ózdon 550 .000-ért is vehettél 96 ben. Más közepes vidéki városban 1.3 m -ért. Bocs de ingatlanszakértő is vagyok.
Mondjuk drágán vetted 1.8-M ért akkor a 96 -os átlagbér 46 ezer forinttal számolva. 3 ÉV 3 hónapot dolgoztál érte. 2020 ban legyen 400.000 (nincs annyi de legyen a kedvedért felfele tévedek) 14. millióért már tudnál lakást venni Kezd el böngészni és ha találsz azonnal egyezz meg vele.

KI BESZÉL HÜLYESÉGEKET?

Etniez 2021.05.05. 01:53:30

@nincs1agy: látod, már megint jósolgatsz.
Hülyeséget szokás szerint.
Ezért neveztem rólad el a díjat. Mindig az kapja, aki a realitásoktól, leginkább elrugaszkodott jóslatokat teszi, az kapja.

Amit te írtál, az március közepi, azóta már nem 3, hanem 7 hét telt el és még most is napi 100 fölött halnak meg az emberek.

Folyamatosan, lelkiismeretesen, mindent beleadva öntöd a blog.hu-ra a képtelen butaságaidat.

De nyugi, mentek mindent a mai hülyeségeidet is az orrod alá fogom dörgölni.

Etniez 2021.05.05. 02:02:15

@white999: had jósolgasson csak, két hónapja nyomja a buta propagandát.

Most azon erőlködik, hogy bebizonyítsa, hogy a magyar adatok nem igazak és a külföldiek sem.

Mindenki hasra ütéssel mondja meg, ki a covid halott.

Az igazság az, hogy még a magyar módszert sem ismerjük, nem hogy a külföldit. De Nincs1agy már ezt is biztosan tudja. Ezt is :D

Itt erőlködik már két hete.

Járványnak még nincs vége.:
444.hu/2021/05/04/budapesten-ujra-emelkedett-a-koronavirus-koncentracioja-a-szennyvizmintakban

A remek kínai vakcina: 444.hu/2021/05/04/az-antitestteszteken-a-pfizer-latvanyos-szamokat-produkal-a-kinai-oltas-utani-negativ-eredmenyekbol-kaptuk-a-legtobbet

A kínai vakcináról már csak Kína és Orbán van pozitív véleménnyel...

Etniez 2021.05.05. 02:05:30

@nincs1agy: megint hülyeséget jósolsz, most pörgeti a gyártás a Pfizer, hamarosan ömleni fog a vakcina.
A nagyobb baj, hogy 40-60% fölé nem fog menni, ha nem lesz kötelező.

Magyarországon is folyamatosan csökken az oltásra jelentkezők száma.

Továbbá azért is beszélsz - szokás szerint - faszságot, mert Magyarországon is több Pfizer oltás van már, mint kínai és orosz együttvéve.
És még csak most pörög fel a gyártás...

Pénteken kapom a második adag Pfizert, neked jó lesz a kínai is.

Etniez 2021.05.05. 02:10:26

@white999: nem lesz meg a 70% szerintem.
Már lehet regisztrálni, több felé vakcina van, így is csak napi 40.000 az oltások száma és folyamatosan csökken.
Talán, ha végre lehet kérni Pfizert vagy Modernát, az talán segítene, de a gagyi kínai nem kell már senkinek.

Ha elfog bukni a vakcinaigazolás az alkotmányos jogokon, a maradékot nem fogjuk rávenni az oltásra. És erre sajnos nagy esély van.

Etniez 2021.05.05. 02:13:58

@white999: a lakásárak elszállítak az airnb és csok miatt.

Most már hitel nélkül nem tudsz lakást venni. Én Pesten és környékén nézegetek, a vállalható kislakások 25-nél kezdődnek. Ami már jónak mondható, az 30+

Etniez 2021.05.05. 02:35:56

hvg.hu/itthon/20210504_szijjarto_pfizer

majdnem 5 millió adag jön. Ennyit arról, hogy kellettek a keleti vakcinák.

white999 2021.05.05. 20:52:27

@Etniez: Lakásárak elszabadulása több tényezős. A Magyarországon rendkívül alacsonynak számító kamatkörnyezet, a mindenfajta csok és támogatás ami egy az egyben beépült az árakba, (természetesen az építőipart támogatva, mert az beépül teljes egészében az árba, ez viszont kizárja a vásárlásból a kedveszményt felvenni nem tudókat), valamint jelenleg az egyik legjobb befektetés. Airnb inkább Budapesten nyomja az árakat. Igazából az összes intézkedés annál a durván felső 10%-nál csapódik le aki mindennek a haszonélvezője. Nem is csodálkozom, hogy Fidesz szavazó az elit. Az más kérdés, hogy ugyanazt a lufit fujjuk mint 2008 előtt. Előbb utóbb ez is ki fog pukkanni de láthatóan a maradék 90% rovására a fidesz ezt a réteget folyamatosan fogja támogatni a többit meg behúzza ideológiával. Kedvezmények nélkül egy átlag embernek a a vásárlás már a lehetetlen kategória és az albérlet is megfizethetetlen. Előbb utóbb ez is feszültséget fog szülni. Egy saját kégli ugyanolyan kiváltságnak fog számítani, mint nyugaton, azzal a különbséggel, hogy itt nincs bérlakás az albérletek pedig sokkal többet visznek el a fizetésből mint nyugaton. Már covid előtt is érett egy korrekció de ezt majd a bekövetkező infláció és gazdasági zuhanás fogja elhozni.
70%-os átoltottság álom marad. Szinte 0-ra esett pfizeres akció után az oltások száma.pár nap múlva már 900 ezres mínuszban leszünk a tervhez képest. A Kínai rájuk fog rohadni, megy lélegeztető gép mellé illiberális demokráciák ajándékcsomagjába. Pfizerrel meg talán eloltanak egy-két milliót és vége, ugyanakkor itt több zárás már nem lesz. Felkészülnek a kórházak és halottasházak.

nincs1agy 2021.05.05. 21:50:42

@Etniez: Persze, erről szövegeltek már jó rég óta, hogy ömleni fog, aztán mégse.Tetszik nem tetszik, a brüsszeli idióták elbalfaszkodták ezt is,aminek az ára súlyos eurómilliárdokban mérhető. Már az is nevetséges, hogy az 500 milliós EU nem állt neki saját területén vakcinát fejleszteni és gyártani. Persze a brüsszeli barmokat soha nem érdekelte az európaiak sorsa, multi érdekek és pc idióta dogmák érvényesítése annál inkább.

nincs1agy 2021.05.05. 21:56:52

@Etniez: Hiába vergődsz én nem három hétre jósoltam, hanem azt írtam, hogy a jobb átoltottságnak meg lesz az eredménye, és akkor majd bekussoltok, és így is lesz. Mostmár te is látod, hogy lesz 4. hullám, ezért ezt a témát már nem erőlteted annyira.
Azt sem írtam soha, hogy nem lehetünk elsők a covid halálozás statisztikában, amelyről persze azóta kiderült, hogy egy fals összehasonlítás, egyszerűen az eltérő nyilvántartási módszerek miatt, amit még kedvenc telexetek is megírt de nem vagytok hajlandók tudomást venni róla:

"Más országok ezzel szemben kizárólag pozitív laboratóriumi teszthez kötik a Covid-halálesetek nyilvántartását. Ilyen például Ausztria, Olaszország, Hollandia, Spanyolország vagy az Egyesült Királyság. E két nagy csoporton belül is lehetnek azonban eltérések a módszertanokban. Ciprus, Görögország, Románia vagy Szerbia például úgy definiálja a koronavírusos halálesetet, hogy az klinikailag valószínűsíthető legyen, és laboratóriumban is megerősített. A magyar kormány képviselői többször utaltak Szlovákiára, ahol nálunk szűkebben értelmezik a covidos eseteket. Azok kerülnek be a halottstatisztikákba, akiknél a boncolás kimutatta, hogy a Covid okozta a halálesetet, például azért, mert összeomlott az illető légzése a fertőzés miatt. Szlovákia így is 9. a Covid-halálozási világranglistán."

Annak mindenesetre örülök, hogy a többlethalálozási statisztikák jól pofán vertek mindkettőtöket. Készülj fel, hogy ennek az évnek a végén is így lesz.:D

nincs1agy 2021.05.05. 21:57:47

@white999: Ne igyál előre a medve bőrére. Egyszer már rákúrtál ezzel..:D

nincs1agy 2021.05.05. 22:00:55

@white999: Már írtam neked, hogy tedd fel magadnak a kérdést, hogy a Sinopharmmal beoltott milliók közül hányan lennének ma a föld alatt, vagy intenzíven, ha nem adatják be maguknak ezt a vakcinát, hanem várnak a Pfizerre.Gondolkodjatok már el egy kicsit magatokon, ember!

nincs1agy 2021.05.05. 22:05:40

@white999: Egy érdekes hír a múltból:

www.portfolio.hu/uzlet/20210224/koronavirus-izrael-vilagelso-az-oltasokban-megis-szigoritanak-471268

"A korlátozással hetek óta visszaszorulóban lévő járvány feléledését próbálják megakadályozni, mert az egészségügyi minisztérium szerint már harmadik napja ismét növekszik a fertőzési ráta. A vírus szaporodási mérőszáma jelenleg 0,9, vagyis tíz koronavírus-fertőzött ember kilencnek adja át a kórt. Néhány napja még 0,8 alatt volt ez a mutató.

Izrael világelső a koronavírus elleni átoltottságban, a lakosság csaknem harmadát már kétszer beoltották a Pfizer és a BioNTech által közösen fejlesztett oltóanyaggal."

Etniez 2021.05.06. 07:30:27

@nincs1agy: nem ömleni fog, hanem már ömlik.

Több Pfizer van itthon már, mint a kínai és orosz.

Fent linkeltem. Sajnálom, ha képtelen vagy megérteni, hogy megint nincs igazad.

Etniez 2021.05.06. 07:33:07

@nincs1agy: elképesztő, hogy képtelen vagy bármilyen korrekcióra, amikor nincs igazad.

Te remek 3. hullámot jósoltál az oltásoknak köszönhetően, de a leghosszabb lett egész Európában.

Tehát faszságot beszéltél.

Negyedik? Előbb a harmadik menjen már le, te ...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.05.06. 07:37:43

@Etniez:

"Több Pfizer van itthon már, mint a kínai és orosz."

Mindez nem segítene már azokon, akik a Pfizerre várakozás közben megfertőződtek és meghaltak volna.

Tudom, hihetetlen számodra, de egy halottat még a Pfzer vakcinája sem tud feltámasztani.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.05.06. 07:49:39

@nincs1agy:

"Már az is nevetséges, hogy az 500 milliós EU nem állt neki saját területén vakcinát fejleszteni és gyártani."

Ezen én is nagyon csodálkoztam. Mondjuk szépen jelzi az EU-vezetők töketlenségét és az EU iparának egyre súlyosbodó versenyképtelenségét, az innováció teljes hiányát.

Etniez 2021.05.06. 08:55:09

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
A kínai vakcina nagyon hatástalan az időseknél, ez mutatják a tanulmányok. Mi meg pont azzal oltottunk őket, ezért nem hiszem, hogy sokkal többen haltak volna meg nélküle.
Ha rendesen lezártak volna, mint máshol Európában, akkor nem lennénk a legrosszabb helyen.

Nem a kínaival kellett volna szarakodni, hanem rendesen lezárni. Ezt akkor még nem tudtuk, Orbán rizikózott, de nem jött be.

Etniez 2021.05.06. 08:57:17

@Etniez: I meant legrosszabb, de a leghosszabb is úgy tűnik, ha ez így megy tovább.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.05.06. 09:39:46

@Etniez:

"Mi meg pont azzal oltottunk őket"

Mert csak az volt. Egyébként a legidősebbeket éppen Pfizerrel oltották, amíg volt.

"nem hiszem, hogy sokkal többen haltak volna meg nélküle"

Hogy mennyire jött vagy nem jött be, arról azért mondanak valamit a kormány 2. oltás utáni halálozási számai, bármennyire jogosak is az ezeket ért bírálatok. Te is megnézheted, hány idős ember hal(t) meg naponta az utóbbi 1-2 hónapban, és hány kínaival beoltott halt meg összesen ugyanezen idő alatt.

Etniez 2021.05.06. 09:55:20

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ezek a számok önmagukban semmit nem mondanak, tudni kellene, mennyien nem voltak beoltva és azok közül mennyien haltak meg napi átlagban, összenézni az arányokat, stb.

Az biztos, hogy Magyarországon pusztított a covid a legjobban Európában, tehát nem volt túl eredményes az idősek védelme, kínai oltás ide vagy oda.

Valamennyit biztosan ért a kínai vakcina, mert nem teljesen hatástalan, de valószínűleg egy komolyabb lezárás a vakcinázás helyett nagyobb eredményre vezettethetett volna.
Nyugaton nem oltottak kínaival, de erősebben zártak le, utólag kiderült, hogy ez volt a jobb megoldás.

Etniez 2021.05.06. 10:00:33

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Viszont Nincs1agy állította 7 vagy 8 héttel ezelőtt, hogy a KÍVÁLÓ MAGYAR ÁTOLTOTTSÁG MIATT A HARMADIK HULLÁM nem lesz veszélyes.

Ehhez képest a harmadik több embert vitt el, mint az előző kettő együtt és még hol a vége.

A másik fidesztálib érv, hogy de nyugaton nem úgy számolják a covid halottakat, mint itt, ezért mi "túlszámoljuk" őket.
Ezt lehetne ellenőrizni úgy, hogy meg kellene nézni a többlethalálozást és a covid halottakat országonként, és ha nagy az eltérés, akkor ott nem jól számolták a halottakat. Magyarországon talán 10% különbség volt a két szám között, ami teljesen reális. Mi magyarok sajnos jól számoljuk.

Talán ez a blog vállalkozhatna erre, amikor már látszik a 2021/01-05 adatai, nyáron. Az biztos, hogy márciusbán már 40% volt a többlethalálozás, a fekete április még durvább lesz.

Etniez 2021.05.06. 10:04:03

@Etniez: Nagyon örülök neki, hogy közben más is vette a fáradságot és kiszámolta:

qubit.hu/2021/05/06/a-koronavirus-aldozatainak-nagy-tobbsege-eveket-vagy-evtizedeket-veszitett-az-eletebol?_ga=2.9017013.129955424.1620288062-1431267468.1489097442

Van egy csomó ábra, nagyon úgy tűnik, hogy nagyjából mindenhol jól számolták a halottakat.

Ez nagy csapás a bagatelizáló kommandónak :(

Etniez 2021.05.06. 10:06:39

@Etniez: Nagy eltérés 5 országban látszódik, a többi nagyjából hasonló a magyarhoz.

Tehát legoptimálisabb esetben is 6. legrosszabbak vagyunk Európában.
A realitás az 1-3 hely valamelyike. :(

Etniez 2021.05.06. 10:17:39

"Megjegyezte azt is, ma az országba a legtöbb vakcina a Pfizertől érkezett. Ez régóta igaz, csak nem hangsúlyozták. Szijjártó kiállása azért volt meglepő, mert eddig a kormány az európai átlaghoz képest kiemelkedő átoltottságot a keleti vakcináknak "köszönte", azok érkezését ünnepelte Facebook-posztokban és olykor személyes jelenléttel. Másfél hete – a megtévesztő vakcinatáblázat nyilvánosságra hozásakor – még nyoma sem volt az áthangolásnak."

hvg.hu/itthon/20210506_oltas_kampany_regisztracio_kormany

Etniez 2021.05.06. 10:18:34

@Etniez: "Azt, hogy a kormányzati lelkesedés mennyire lesz tartós, egyelőre nem tudni, mindenesetre a kormánynak főhet a feje, ha a WHO a Sinopharmról nem hoz kedvező döntést. Az Egészségügyi Világszervezet egy összefoglalóban már közölte, nem bizonyított, hogy a kínai oltóanyag 60 év felett hatásos lenne, és ha a hétvégén úgy dönt, korosztályos megkötéssel (a 18–59 évesek számára) veszi fel a veszélyhelyzeti alkalmazási listára, akkor a kormány 512 ezer magyarnak kell, hogy kínáljon lényegében azonnali megoldást."

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.05.06. 12:02:04

@Etniez:

A többlethalálozás adja minden bizonnyal a legmegbízhatóbb infót a covid áldozatairól, de ezt már sokan megmondták. Persze ez is csak megközelítő érték lesz - mert hát hogyan is számolod azt az embert, aki pár héttel vagy hónappal később amúgy is belehalt volna az alapbetegségébe?

Talán elvesztett emberévekben lehetne leginkább számolni, ez lenne a legmegbízhatóbb mutató.

nincs1agy 2021.05.06. 15:32:51

@Etniez: Kínai és orosz vakcinák nélkül kb. olyan szánalmas szinten állna az átoltottságunk, mint az EU legtöbb országáé. Sosem állítottam, hogy nem kell a Pfizer, de keleti vakcinák nélkül nem lehet megfelelő ütemű oltási programot működtetni. Mellesleg nagyon hamar szembesülni fogsz azzal, hogy pl. a németek, osztrákok szputnyikkal is fognak oltani. Már nagyon előre haladott tárgyalások vannak ez ügyben, Míg pl. az Astrazeneca-val kapcsolatban komoly aggályok vetődtek fel EU-s szinten is.

nincs1agy 2021.05.06. 15:42:15

@Etniez: Hol írtam én remek harmadik hullámot? Mellesleg elképesztő hogy nem vagy képes felfogni, hogy az egész összehasonlításod alapjaiban problémás, mivel nem lehet a covid halálozási statisztikák összehasonlítani országokat az eltérő nyilvántartási mutatók alapján:

"Más országok ezzel szemben kizárólag pozitív laboratóriumi teszthez kötik a Covid-halálesetek nyilvántartását. Ilyen például Ausztria, Olaszország, Hollandia, Spanyolország vagy az Egyesült Királyság. E két nagy csoporton belül is lehetnek azonban eltérések a módszertanokban. Ciprus, Görögország, Románia vagy Szerbia például úgy definiálja a koronavírusos halálesetet, hogy az klinikailag valószínűsíthető legyen, és laboratóriumban is megerősített. A magyar kormány képviselői többször utaltak Szlovákiára, ahol nálunk szűkebben értelmezik a covidos eseteket. Azok kerülnek be a halottstatisztikákba, akiknél a boncolás kimutatta, hogy a Covid okozta a halálesetet, például azért, mert összeomlott az illető légzése a fertőzés miatt. Szlovákia így is 9. a Covid-halálozási világranglistán."

Szánalmas, ahogy kizárólag a harmadik hullám alapján akartok ítéletet mondani, mintha nem lett volna első meg második, és nem lenne biztosan negyedik. A verdiktet ennek az évnek a végén lehet kimondani a többlethalálozási statisztikák összevetésével. Ez fog tiszta képet adni a járvány ez évi hazai kezelésével kapcsolatban, ahogy a 2020/2019 többlethalálozás összevetés összevetés is világosan mutatta, hogy egyáltalán nem voltunk a legrosszabbak a pandémia kezelésében a 2020-as évet tekintve. Kerek 10 százalékponttal szerényebb a többlethalálozási mutatónk például, mint a spanyoloké.

nincs1agy 2021.05.06. 15:43:36

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Lehet, hogy köze van ennek ahhoz, hogy az egészségügyi biztos asszony számláján 4 millió euro landolt, amivel nem igazán tud elszámolni?:D

nincs1agy 2021.05.06. 15:47:58

@Etniez: "A kínai vakcina nagyon hatástalan az időseknél, ez mutatják a tanulmányok."

Nevetséges vagy..Ha valóban így lenne, mostanra tömegek lennének a temetőben és az intenzíven a rengeteg Sinopharmmal beoltott szerb, magyar, és egyesült arab emírségi idős ember közül

Ehhez képest:

www.egeszsegkalauz.hu/betegsegek/fertozo-betegsegek/sinopharm-eddig-senki-nem-betegedett-meg-sulyosan-aki-megkapta/g7z501z

---

Etniez 2021.05.06. 17:46:47

@nincs1agy: Ja, én vagyok a nevetséges, te együgyű hülyegyerek.

hvg.hu/vilag/20210506_Seychelles_szigetek_korlatozasok_atoltottsag

A WHO szerint sem jó a kínai vakcina. Tudom, ők biztosan nem olyan felkészültek, mint a Szíjjártó vagy a többi fideszes.

Fullba nyomod a kretént hónapok óta, nem zavar?

Etniez 2021.05.06. 17:49:12

@nincs1agy: Az átoltottság egy dolog, nyáron lesz idő oltani. A halottak száma nem mindegy, abban meg vezetünk.

Ennyit értünk el a remek kínai vakcinával, te szerencsétlen, felfogod már?

Nem az a lényeg, hogy mennyi oltott van, hanem hogy mennyien vannak már a temetőben.

Annyira idióta vagy, hogy arra szavakat nem lehet találni.

Lehet, hogy nyugaton nem tartanak olyan jól az oltásban, de Magyarország is elérte már a plafont, az 5 millió is kétséges, nem hogy a 7-8, ami a cél lenne.

50% meg nyugaton is meglesz, mire jön az ősz.

Etniez 2021.05.06. 17:50:55

@nincs1agy: Még nagyobb szarban leszel a többlethalálozással, mert a nyugati országokban már lement, Magyarországon még tart a járvány és már így is a szarok közé tartozunk, ennél már csak rosszabb lesz az arány.

Azt nem tudom eldönteni, hogy ilyen gondolkodásképtelenséggel minek fórumozol? Fizetnek?

Etniez 2021.05.06. 17:53:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Így van, majd júniusban végre kész lesz a járvány Magyarországon és meg lehet nézni. A fenti linken ott vannak az országok, látszik hogy csupán 5 országnál nincs összhangban a többlethalálozás és a covid halottak száma, tehát elfogadhatjuk, hogy az európai országok 75%-a korrekten adja meg az adatokat.
Ez csak azért fontos, mert fidesztálibok folyamatosan jönnek azzal, hogy mindenki hazudik, csak Magyarország helikopter.
Túrót, a legrosszabbak között vagyunk. Az lehet, hogy kínai vakcina nélkül még egy kicsit rosszabb lenne a helyzet, de a halálozási adatokból látszódik, hogy az oltási program nem volt csodaszer, nem fogta meg a járványt, maximum mérsékelte egy kicsit.

Szegény Nincs1agy számára már ez is túl bonyolult.

nincs1agy 2021.05.06. 19:11:07

@Etniez: Figyelj te szerencsétlen balfasz, továbbra sem tudsz mit kezdeni a ténnyel, hogyha nem lenne hatékony a Sinopharm mostanra tömegek lennének a temetőben és az intenzíven a rengeteg Sinopharmmal beoltott szerb, magyar, és egyesült arab emírségi idős ember közül
Próbáld gondolkodásra használni a fejedet ! Azért van a nyakadon, és nem azért, hogy ne essen be az eső..:D
Ha a fenti józan paraszti ésszel felfogható tényeket megemésztetted, olvasd el az Örülünk Vincent blog-kormánypártisággal cseppet sem vádolható bloggerének véleményét a kérdésről:

orulunkvincent.blog.hu/2021/05/04/orbanista_poszt_avagy_a_kinai_vakcina

"Ezt az információt azonban csak úgy adhatjuk közre, hogy leírjuk a súlyos megbetegedések számát. Ez a szám pedig mindkét csoportban nulla. Ez azt jelenti, hogy a kínai hatásvizsgálat erre vonatkozó része értéktelen, nem a vakcina, hanem egy darab konkrét hatásvizsgálat, miközben rengeteg embert oltottak már be a világban a vakcinával. "

Szóval a WHO elmehet a kurvaanyjába, hogy kétértelmű nyilatkozatával olyan egyszerű lelkeket megvezet, mint te. Persze nyilván ott is lehetnek az EU egészségügyi biztosához hasonló korrupt figurák..

nincs1agy 2021.05.06. 19:12:20

@Etniez: Rákúrtatok ezzel a mutatóval 2020 végén is, rá fogtok kúrni 2021 végén is..

nincs1agy 2021.05.06. 19:14:22

@Etniez: "Az átoltottság egy dolog, nyáron lesz idő oltani. A halottak száma nem mindegy, abban meg vezetünk."

Még mindig nem verted bele abba az ostoba fejedbe?

"Más országok ezzel szemben kizárólag pozitív laboratóriumi teszthez kötik a Covid-halálesetek nyilvántartását. Ilyen például Ausztria, Olaszország, Hollandia, Spanyolország vagy az Egyesült Királyság. E két nagy csoporton belül is lehetnek azonban eltérések a módszertanokban. Ciprus, Görögország, Románia vagy Szerbia például úgy definiálja a koronavírusos halálesetet, hogy az klinikailag valószínűsíthető legyen, és laboratóriumban is megerősített. A magyar kormány képviselői többször utaltak Szlovákiára, ahol nálunk szűkebben értelmezik a covidos eseteket. Azok kerülnek be a halottstatisztikákba, akiknél a boncolás kimutatta, hogy a Covid okozta a halálesetet, például azért, mert összeomlott az illető légzése a fertőzés miatt. Szlovákia így is 9. a Covid-halálozási világranglistán."

Hányszor kell még leírnom, hogy egy fals összehasonlításon alapul az egész hülyeséged??

white999 2021.05.06. 19:40:26

@nincs1agy: Tedd fel magadnak a kérdést, hogy ha normális időben zárnak hány ember nem halt volna meg annak ellenére, hogy az oltottságban vezetünk? Megvan feltetted?
Izraeli példa az remek öntökön szúrás. Pont azt mutatja, meg, hogy mennyire nem szabad bármit korán nyitni amíg a két oltás után nem alakul ki a védettség valamint legalább 60%-nincs beoltva.
Asszem az operett törzsnek elküldhetnéd. Ez itt megvan?
Ja csak szólok a szennyvíz adatok is"felcsökkenek".

Pártközpontból nem szóltak, hogy már szeretni kell a pfizert? Hogy lesz ebből krumpli ha nem figyelsz aktuális hírekre. Már kakadu Péter is szerette a héten, mivel megdőlni látszik a kínaival oltás.

white999 2021.05.06. 19:45:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A pfizer német amerikai vegyes cég tudomásom szerint. Vakcinát gyártanak Európában is. Vagy nektek nincs meg az a hír hogy Belgiumban Hollandiában és olaszban is gondolkodtak, hogy nem engedik az astra zenekart ki az országból? Ja AZ Svéd Angol vegyes vállalat.

white999 2021.05.06. 19:57:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Pfizerért sorba állás egy tragédia de a kormány generálta. Kismamáknál már egyszer eljátszott trükkel. A szabályszegők jól járnak akik betartják meg megkapják méltó büntetésüket de a vakcinát azt nem. Amúgy szabad levegőn nincs nagy tragédia. Igen ritka, hogy ott kapja el valaki. Viszont amivel egyetlen kormányzat sem számolhat vagy esetleg tényleg hülye biztosra menni az oltással. Ma mondta egy partnerem felesége aki az oltóponton dolgozik, hogy alig kapják meg a a szurit leül és a várakozóba leveszi a maszkot és elkezd beszélgetni a mellette levővel. Amikor kérdőre vonta hogy mégis mit csinál, az volt a válasz de hát előbb megkaptam az oltást. Diplomás tanár volt az illető. Hát ennyi és ebben még az oktatási rendszer csődje is megjelenik.

nincs1agy 2021.05.06. 20:41:07

@white999: Az megvan, hogy kedvenc ellenzéketek ellenzék nyitást követelt??

ujpestihirmondo.hu/2021/02/07/azonnali-nyitast-kovetel-a-momentum/

---

nincs1agy 2021.05.06. 20:44:34

@white999: "Pártközpontból nem szóltak, hogy már szeretni kell a pfizert?"

Ne magadból indulj már ki, én nem direktívák alapján formálok véleményt. Fentebb is írtam, hogy egy gondom van a Pfizerrel, hogy nincs belőle elég a megfelelő ütemű oltási programhoz. Az ellenzék pedig megpróbálja lejáratni az alternatív vakcinákat, hogy szándékosan félreértelmez, felfúj híreket, hisz abban érdekeltek, hogy minél később indulhasson be a gazdaság a választások előtt. Csakhogy aljas politikai játszmájuk emberéletekbe kerül.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.05.06. 20:58:40

@white999:

"Diplomás tanár volt az illető. Hát ennyi és ebben még az oktatási rendszer csődje is megjelenik."

Amiért természetesen szintén O1G a hibás.

Ordítsd a kórussal: Orbánahibááás, Orbánahibááás...

white999 2021.05.06. 21:19:38

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Mondtam ilyet? A tanári szakma nem volt megbecsülve nagyon már az átkosban sem. Abban igazad van, hogy ez irányban az Orbán kormányt se feszíti szét a buzgalom de probléma az sokkal mélyebb. Gondolom nem egy friss diplomás (matematikailag kicsi a valószínűsége) vagy az utóbbi 10 évben végzett tanár volt az illető.

white999 2021.05.06. 21:32:21

@nincs1agy: Akkor talán huszadszor ahogy eddig is, talán egyszer felfogod.
Fazsság volt a nyitást követelni. Ezen még azok a tények se változtatnak hogy
a, A kormány birtokában vannak az adatok amiket vagy nem oszt meg vagy hülyeséget dezinformációt közöl. Lásd vakcina hatékonyság táblázat. Így azért nehéz a partvonalról felelősen eldönteni valamit.
b, a támogatások hiánya miatt jogos állampolgári igényekre reflektált az ellenzék poltikiai haszonszerzés céljából.
c, mindkettő felső pont ellenére is faszság de a politikát nem értelmes embereknek hanem kretének részére gyártják mindkét oldalon. Értelmes politikai megszólalás mint olyan nem nagyon létezik csak hülyeség és nagyon nagy hülyeség. közt lehet választani. A gond az, hogy immár 11 éve a kormányzó párt nem csak hülyeséget beszél de gyakran azokat meg is cselekedi.

és akkor jöhet a hányan haltak volna meg kínai nélkül duma is az ma még csak kétszer volt.

Lehet csinálok neked egy sorvezetőt és ilyenkor nem írok be mindent hanem csak annyit, hogy pl 23 -as válasz, utána meg a 11-es.

nincs1agy 2021.05.06. 22:18:12

@white999: Persze, utólag könnyű okoskodni fotölyből. Mindenesetre, ha a kormány az általad is támogatott ellenzékre hallgat és nyit, sokkal több áldozat lenne, és te rájuk fogsz szavazni.
Ha egzaktul előre lehetne jelezni a különböző járványhullámokat nem lettek volna tragikus covid időszakok szerte a világban.

"és akkor jöhet a hányan haltak volna meg kínai nélkül duma is az ma még csak kétszer volt."

Nemcsak nálunk mentett életeket a Sinopharm, hanem Szerbiában és az Egyesült Arab Emirátusokban is. Erre mi a te hülye érvelésed, hogy "időben kellett volna zárni". Mintha baszd meg előre lehetne lát az üveggömbben, hogy mikor szalad meg a járvány. Nagyon sok ember maghalt volna a Sinopharmmal beoltottak közül, ha ostoba módon várnak a Pfizerre ,de hál'istennek több eszük volt ennél mindhárom országban.

Mellesleg ha olyan árgus szemekkel figyelitek a WHO állásfoglalását, akkor legalább elismerhetnétek, hogy a 60 alatti egészségesek még szerintetek is beoltathatják magukat Sinopharmmal. Ne csak azt mazsolázd ki a szervezet állásfoglalásából, ami számodra szimpatikus..

white999 2021.05.06. 22:35:03

@nincs1agy: Azért baszd meg mert előre lehetett látni. Tudom hihetetlen de ha itt lett volna először a variáns, akkor magyar variánsanak hívnák. De nem, hanem britnek te szerencsétlen.
Pontosan lehetett tudni, hogy mit csinál a Briteknél, Portugáloknál Cseheknél, Szlovákoknál meg úgy Európában mindenütt és igen tudták, hogy kell védekezni. Még a legkreténebb kormány is képes lett volna végrehajtani baszd meg, mert csak copyzni kellett volna. Na olvasgasd hátha egyszer megérted bárnem sok reményt fűzök hozzá. Ajánlom figyelmedbe a dátumokat is, tényleg a leghülyébb ember is meg tudta volna csinálni. Semmi nem kell hozzá csak ismerni a betűket.

qubit.hu/2021/04/20/portugalia-oltasok-nelkul-feltuno-gyorsasaggal-kezelte-minden-idok-legnagyobb-jarvanyhullamat?_ga=2.258231690.1088435253.1618511610-382028436.1618511609

white999 2021.05.06. 22:43:35

@nincs1agy: 60 év alatti egészségesek igen de baszd meg (ha már használod megtetszett) nálunk a 60 felettieket oltották vele. Közte pl a szív és cukorbeteg apósommal. Ház az pont a célcsoport nem? Ezt is elmondtam ezerszer nem a kínai a baj hanem még azt is el tudják kúrni a politikával, hogy nem azoknak adták be amire legalább némi vizsgálat volt hanem amit a politikusok kitaláltak, mert ők mindenhez is értenek. Különösen a virológiához, meg az orvosi tudományokban jártasak.

nincs1agy 2021.05.06. 22:49:52

@white999: De nem lehet baszd meg napra pontosan előre jelezni te sötét barom! Dehogy tudták mindenhol te hülye idióta, hogy nem szakad rád a plafon te szarházi gazember .Nem tudom eldönteni, hogy ezeket hülyeségből vagy aljasságból írod. Hát hány súlyosan kritikus helyzet volt a világban a pandémia kezdete óta, mindenütt utólag tudna reagálni és korlátozásokat bevezetni.

nincs1agy 2021.05.06. 23:01:01

@white999: És köszönik szépen jól vannak. Több millió embert oltottak be ezzel a vakcinával és megvédte őket, valamint vérrögképződéses esetek sincsenek mint egyes vakcinák esetében, be kellene fejezni ezt az ócska játékot, amit csináltok, mert emberéletekbe kerül.
A WHO állásfoglalásából meg legalább azt ismerd el, hogy a 60 alatti egészségesek nyugodtan elmehetnek és beoltathatják magukat,hogy ne halljanak meg vagy váljanak nyomorékká egy életre De persze nem fogod, mert kimazsolázod a neked tetsző részeket ebből az egyébként teljesen értelmetlen nyilatkozatból.

Neked is belinkelem az Orbán pártisággal nem vádolható Örülünk Vincent blog szerzőjének véleményét:

orulunkvincent.blog.hu/2021/05/04/orbanista_poszt_avagy_a_kinai_vakcina

"Ezt az információt azonban csak úgy adhatjuk közre, hogy leírjuk a súlyos megbetegedések számát. Ez a szám pedig mindkét csoportban nulla. Ez azt jelenti, hogy a kínai hatásvizsgálat erre vonatkozó része értéktelen, nem a vakcina, hanem egy darab konkrét hatásvizsgálat, miközben rengeteg embert oltottak már be a világban a vakcinával. "

Vagyis teljesen feleslegesen foglalkoztak azzal a bizonyos hatásvizsgálattal, amikor több millió Sinopharmmal beoltott áll rendelkezésre. Dehát ugye jó pénzért, miért is ne lehetne elsütni ezt a félrevezető féligazságot?

Lehet, hogy ebben az esetben is landolt néhány millió valakinek a számláján, ahogy az EU egészségügyi biztosánál?

white999 2021.05.07. 10:53:53

@nincs1agy: Azért írtam hogy figyeld a dátumot te kretén. Még azt se mondhatod, hogy helyetted is nem gondolkodok. Már mindent megcsinálok, hogy felfogd te szerencsétlen. Érdekes, hogy a Portugálok meg tudták oldani. Ott lehet még az utolsó hajléktalannak is több esze van mint neked.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.05.07. 22:01:00

Hm. O1G keze messze elér, már a Washingtoni Egyetem kutatóit is megvesztegette, hogy Magyarországot a Covid-halálozás tekintetében jobbnak állítsák be. Érdekes, hogy ezen tanulmány alapján pl. az ellenzék által előszeretettel felhozott Szlovákiában 100 ezer lakosra vetítve többen haltak meg Covidban, mint Magyarországon.

"A Washingtoni Egyetem Egészségügyi Mérési és Értékelési Intézetének kutatói 2020 márciusától 2021. május 3-ig vizsgálták a túlhalálozást."

"A mortalitási ráta hivatalos és a becsült adatai között a legkisebb az eltérés Magyarországon, ahol a szorzó csupán 1,3. Ez azt jelenti, hogy a Washingtoni Egyetem tanulmánya szerint 34 százalékkal nagyobb az elhalálozási arány a hivatalosnál. Ezzel a becsléssel Magyarország a dobogós helyezésről lecsúszott a 16. pozícióra. A hivatalos adatok sok más országnál jobban tükrözik a valóságot."

index.hu/kulfold/2021/05/07/a-hivatalosnal-tobben-haltak-meg-koronavirusban/

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.05.07. 22:16:05

Ugyanezen tanulmány szerint az említett időszakban, vagyis a járvány kezdetétől 2021. május 3-ig Németországban 100 ezer lakosra vetítve 139 halott volt, Franciaországban 204, míg ez a szám Magyarországon 387.

Tény, hogy ezzel még mindig sokkal rosszabbak vagyunk a németeknél és a franciáknál, de jobbak vagyunk a cseheknél, szlovákoknél, lengyeleknél, románoknál, bolgároknál.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.05.08. 16:18:27

"Ma már látjuk, hogy a kockázatos lépés bejött. Azt nagyon nagy valószínűséggel kijelenthetjük, hogy ha nem vetjük be az európai és WHO engedély nélküli keleti vakcinákat, több ember betegedett és halt volna meg (hiszen kevesebb ember lenne beoltva). Így is tragikusak a halálozási mutatók, belegondolni is rossz, mi lett volna ezek nélkül."

telex.hu/koronavirus/2021/05/08/igaza-volt-a-kormanynak-vagy-szerencseje

nincs1agy 2021.05.08. 21:08:00

@white999: Nézd már, lehet, hogy a cseheknek is elromlott az üveggömbje annak idején, okoska?

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/koronavirus-jarvany-terjed--az-angol-virusmutans-csehorszagban.722961.html

"Már-már kétségbeesetten jelentette be a cseh egészségügyi miniszter, hogy a koronavírus angol mutációja ellen, amely Csehországban terjed, kevesek a jelenleg érvényben lévő rendkívül szigorú egészségügyi korlátozó rendszabályok."

white999 2021.05.08. 22:15:06

@nincs1agy: Ki mondta, hogy a Csehek jól kezelték? Az volt az állítás, hogy a végtelenül elbaxot Csehektől is rosszabbul csináltuk és ez még a washingtoni becslésesből is kiderül.
Amúgy Portugáliát küldtem, arra reflektálj. Már ha tudnál de az nem megy. Szerencsétlen.

white999 2021.05.08. 22:16:00

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A CSEHEKTŐL JOBB, AZ MIBŐL DERÜLT KI NEKED?

white999 2021.05.08. 22:25:25

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Vagyis a fejlett Európa jobb tőlünk, csak a Balkánt sikerül megelőzni A szlovákok kivételével. Európa országai közül a 6. hely és világviszonylatban sanszos egy top 10-hez közeli eredmény. Azért, ez nem a világ legjobb válságkezelése, amit a kormány előszeretettel hangoztat

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.05.12. 19:33:49

@nincs1agy: "cseheknek is elromlott az üveggömbje"

Ondó Viktor gazdád a balfasz csehekkel küzd a legelbaszottabb járványkezelés címéért.

nincs1agy 2021.05.16. 18:59:49

@white999: Senki nem kezelte jól egy tökéletes elméleti járványkezeléshez képestképest. Utólag fotölyből könnyű okosnak lenni.

nincs1agy 2021.05.16. 19:03:20

@_atpijkamo_: Ez majd kiderül a többlethalálozási adatokból. 2020/2019 összehasonlításában is koppantatok. Az átoltottságunk pedig a legjobb az EU ban, sőt lassan a briteket is utolérjük (53,5% / 47% jelenleg).

ourworldindata.org/grapher/share-people-vaccinated-covid?tab=map&stackMode=absolute&region=Europe

Ez sokat számít majd a negyedik hullám idején..

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.05.16. 21:21:42

@nincs1agy: "majd kiderül"

Aha, a felelősséget sose vállaltátok. Majd, majd... :))

Az emberek MOST halnak.

"átoltottságunk"

Azt feltolhatod magadnak. Az osztrákoknál 11 halott volt, pedig sokkal kisebb az átoltottságuk.

Ondó Viktor gazdád egyébként is azt mondta, hogy ő hullákban méri az eredményt.

bensomo 2021.05.21. 16:17:31

@nincs1agy: Nem tudom ezt a kimutatást mire lehetne használni, de leginkább, ha elfogy a WC papír....

Mert:
1. Javarészt a két hullám (második és harmadik) közötti időszakot mutatja.
2. Magyarország harmadik hullámjának csúcsa áprilisban volt, ezért ennél várhatóan sokkal rosszabb eredményünk lesz, ha mondjuk legalább első 20 hetet nézzük majd. (elképesztő, hogy már a két hullám közötti számainkkal is a középmezőnybe kerültünk)
3. Azok az országok, akiknek el volt csúszva egymáshoz képest a hullámja annak belelóghat az időszakba vagy a harmadik vagy a második hullám (nálunk csak egyharmadrészben lóg bele a harmadik hullám)

Itt jól látható, hogy miről beszélek (főleg, ha tágítod az időszakot):
tinyurl.com/CovMortExMay21

Kábé nyár végére lesznek meg nagyjából megnyugtató pontossággal az összhalálozási adatok, addig felesleges nézegetni, mert még a januári és februári adatok is nőhetnek.

Boldeone2 2021.11.25. 13:24:09

Duda Ernő szerint mèg csak 3-4 millió ember lehet vèdett Magyarországon , vagyis bőven van tere a vírus terjedèsènek :
www.portfolio.hu/gazdasag/20211118/duda-erno-sokkal-kevesebb-vedett-ember-van-magyarorszagon-mint-oltott-511518

jani_3 2021.12.06. 23:40:34

@a nagy hohohorgász: @68nyara: @nincs1agy: @birka menet: @Boar.: @odamondó: @Etniez: @gtri: @Hórukk: @white999: @Emmett Brown: @Almandin: @ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @nemecsekerno_007: @blaubner: @midnight coder: @_atpijkamo_: @Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: @Sir Gombóc: @Dont forget to bring a towel: @kvadrillio: @Kreml propaganda osztály szófiai összekötő: @Lеncsés István: @dunántúli gyerek: @Kovacs Nocraft Jozsefne: @ulpius66: @Ménár Atya: @hoplita: @pragmatika: @Boldeone2:
Na, a hülye, náci, Fidesz-fasszopó blogger megint leszopta Orbán faszát. Nyomja a vakcinák hatásosságáról szóló propagandát, de azt mélyen elhallgatja, hogy ugyanezen felmérés szerint a Pfizer-Biontech vakcina hatásossága kilencszerese a Sinopharménak. Azaz a Sinopharm kilencszer szarabb. Hiszen háromszor annyi a Sinopharmos a kórházban, miközben harmad annyian vannak ilyennel beoltva.

mok.hu/koronavirus/lakossagitajekoztatas/frissitsd-az-oltasod-hogy-ne-kerulj-korhazba-?fbclid=IwAR3rRQ82DHF17qQrYIvCL0VFmhPA4oJJSc0jIUECIHtmdjQNDYqVAGp26Rg

Orbán tehát kurvára elbaszta, amikor elsietve beoltott ezzel vagy kétmillió embert, miközben nem volt engedély, és időseken nem tesztelték, és még a kínaiak sem oltottak ezzel időseket. De Orbán igen. Ez a harmadik hullámon már nem segített, viszont a negyedik hullámban most jól rábasztak az emberek, akik beszopták Orbán hazugságait.

Mert ugye a 125 magyar emberből átlagosan 25 van SInopharmmal oltva. Ehhez képest 15 fekszik intenzíven. Ennyire szar a kínai vakcina.

De ezt elhallgatja a blogger, mert egy Orbán-fasszopó kis köcsög.

Orbán a harmadik hullámban is világbajnok népirtó volt, most, a negyedikben is az. A legtöbb ember Orbanisztánban hal meg naponta, 1 millió főre vetítve. Összesítésben pedig voltunk már világbajnokok, most az ötödik helyen vagyunk, de mire olvasod, már lehet, hogy negyedikek leszünk. Peruval és balkáni országokkal versenyez Orbán abban, hogy ki a nagyobb elbaszó, ki a jobban elmaradottabb ország.

Erről a blogger mélyen hallgat, mert Orbán faszát szopja. Meg a náci kommentelők faszát is szopja, miközben az ellenzéki kommentelőket letiltja.

Te ezért kapsz ebből a kommentből egy sorozatot, mert a blogger egy ilyen köcsög geci. Mint Kövér Laci mini-Sztálin elvtárs.

jani_3 2021.12.07. 00:22:26

@a nagy hohohorgász: @68nyara: @nincs1agy: @birka menet: @Boar.: @odamondó: @Etniez: @gtri: @Hórukk: @white999: @Emmett Brown: @Almandin: @ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @nemecsekerno_007: @blaubner: @midnight coder: @_atpijkamo_: @Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: @Sir Gombóc: @Dont forget to bring a towel: @kvadrillio: @Kreml propaganda osztály szófiai összekötő: @Lеncsés István: @dunántúli gyerek: @Kovacs Nocraft Jozsefne: @ulpius66: @Ménár Atya: @hoplita: @pragmatika: @Boldeone2: @jani_3:
Na, a hülye, náci, Fidesz-fasszopó blogger megint leszopta Orbán faszát. Nyomja a vakcinák hatásosságáról szóló propagandát, de azt mélyen elhallgatja, hogy ugyanezen felmérés szerint a Pfizer-Biontech vakcina hatásossága kilencszerese a Sinopharménak. Azaz a Sinopharm kilencszer szarabb. Hiszen háromszor annyi a Sinopharmos a kórházban, miközben harmad annyian vannak ilyennel beoltva.

mok.hu/koronavirus/lakossagitajekoztatas/frissitsd-az-oltasod-hogy-ne-kerulj-korhazba-?fbclid=IwAR3rRQ82DHF17qQrYIvCL0VFmhPA4oJJSc0jIUECIHtmdjQNDYqVAGp26Rg

Orbán tehát kurvára elbaszta, amikor elsietve beoltott ezzel vagy kétmillió embert, miközben nem volt engedély, és időseken nem tesztelték, és még a kínaiak sem oltottak ezzel időseket. De Orbán igen. Ez a harmadik hullámon már nem segített, viszont a negyedik hullámban most jól rábasztak az emberek, akik beszopták Orbán hazugságait.

Mert ugye a 125 magyar emberből átlagosan 25 van SInopharmmal oltva. Ehhez képest 15 fekszik intenzíven. Ennyire szar a kínai vakcina.

De ezt elhallgatja a blogger, mert egy Orbán-fasszopó kis köcsög.

Orbán a harmadik hullámban is világbajnok népirtó volt, most, a negyedikben is az. A legtöbb ember Orbanisztánban hal meg naponta, 1 millió főre vetítve. Összesítésben pedig voltunk már világbajnokok, most az ötödik helyen vagyunk, de mire olvasod, már lehet, hogy negyedikek leszünk. Peruval és balkáni országokkal versenyez Orbán abban, hogy ki a nagyobb elbaszó, ki a jobban elmaradottabb ország.

Erről a blogger mélyen hallgat, mert Orbán faszát szopja. Meg a náci kommentelők faszát is szopja, miközben az ellenzéki kommentelőket letiltja.

Te ezért kapsz ebből a kommentből egy sorozatot, mert a blogger egy ilyen köcsög geci. Mint Kövér Laci mini-Sztálin elvtárs.

jani_3 2021.12.07. 00:53:24

@a nagy hohohorgász: @68nyara: @nincs1agy: @birka menet: @Boar.: @odamondó: @Etniez: @gtri: @Hórukk: @bensomo: @white999: @Emmett Brown: @Almandin: @ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @nemecsekerno_007: @blaubner: @midnight coder: @_atpijkamo_: @Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: @Sir Gombóc: @Dont forget to bring a towel: @kvadrillio: @Kreml propaganda osztály szófiai összekötő: @Lеncsés István: @dunántúli gyerek: @Kovacs Nocraft Jozsefne: @ulpius66: @Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: @Ménár Atya: @hoplita: @pragmatika: @Boldeone2: @jani_3:
Na, a hülye, náci, Fidesz-fasszopó blogger megint leszopta Orbán faszát. Nyomja a vakcinák hatásosságáról szóló propagandát, de azt mélyen elhallgatja, hogy ugyanezen felmérés szerint a Pfizer-Biontech vakcina hatásossága kilencszerese a Sinopharménak. Azaz a Sinopharm kilencszer szarabb. Hiszen háromszor annyi a Sinopharmos a kórházban, miközben harmad annyian vannak ilyennel beoltva.

mok.hu/koronavirus/lakossagitajekoztatas/frissitsd-az-oltasod-hogy-ne-kerulj-korhazba-?fbclid=IwAR3rRQ82DHF17qQrYIvCL0VFmhPA4oJJSc0jIUECIHtmdjQNDYqVAGp26Rg

Orbán tehát kurvára elbaszta, amikor elsietve beoltott ezzel vagy kétmillió embert, miközben nem volt engedély, és időseken nem tesztelték, és még a kínaiak sem oltottak ezzel időseket. De Orbán igen. Ez a harmadik hullámon már nem segített, viszont a negyedik hullámban most jól rábasztak az emberek, akik beszopták Orbán hazugságait.

Mert ugye a 125 magyar emberből átlagosan 25 van SInopharmmal oltva. Ehhez képest 15 fekszik intenzíven. Ennyire szar a kínai vakcina.

De ezt elhallgatja a blogger, mert egy Orbán-fasszopó kis köcsög.

Orbán a harmadik hullámban is világbajnok népirtó volt, most, a negyedikben is az. A legtöbb ember Orbanisztánban hal meg naponta, 1 millió főre vetítve. Összesítésben pedig voltunk már világbajnokok, most az ötödik helyen vagyunk, de mire olvasod, már lehet, hogy negyedikek leszünk. Peruval és balkáni országokkal versenyez Orbán abban, hogy ki a nagyobb elbaszó, ki a jobban elmaradottabb ország.

Erről a blogger mélyen hallgat, mert Orbán faszát szopja. Meg a náci kommentelők faszát is szopja, miközben az ellenzéki kommentelőket letiltja.

Te ezért kapsz ebből a kommentből egy sorozatot, mert a blogger egy ilyen köcsög geci. Mint Kövér Laci mini-Sztálin elvtárs.

jani_3 2021.12.07. 01:17:08

@a nagy hohohorgász: @68nyara: @nincs1agy: @birka menet: @Boar.: @odamondó: @Etniez: @gtri: @Hórukk: @bensomo: @white999: @Emmett Brown: @Almandin: @ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @nemecsekerno_007: @blaubner: @midnight coder: @_atpijkamo_: @Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: @Sir Gombóc: @Dont forget to bring a towel: @kvadrillio: @Kreml propaganda osztály szófiai összekötő: @Lеncsés István: @dunántúli gyerek: @Kovacs Nocraft Jozsefne: @ulpius66: @Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: @Ménár Atya: @hoplita: @pragmatika: @Boldeone2: @jani_3:
Na, a hülye, náci, Fidesz-fasszopó blogger megint leszopta Orbán faszát. Nyomja a vakcinák hatásosságáról szóló propagandát, de azt mélyen elhallgatja, hogy ugyanezen felmérés szerint a Pfizer-Biontech vakcina hatásossága kilencszerese a Sinopharménak. Azaz a Sinopharm kilencszer szarabb. Hiszen háromszor annyi a Sinopharmos a kórházban, miközben harmad annyian vannak ilyennel beoltva.

mok.hu/koronavirus/lakossagitajekoztatas/frissitsd-az-oltasod-hogy-ne-kerulj-korhazba-?fbclid=IwAR3rRQ82DHF17qQrYIvCL0VFmhPA4oJJSc0jIUECIHtmdjQNDYqVAGp26Rg

Orbán tehát kurvára elbaszta, amikor elsietve beoltott ezzel vagy kétmillió embert, miközben nem volt engedély, és időseken nem tesztelték, és még a kínaiak sem oltottak ezzel időseket. De Orbán igen. Ez a harmadik hullámon már nem segített, viszont a negyedik hullámban most jól rábasztak az emberek, akik beszopták Orbán hazugságait.

Mert ugye a 125 magyar emberből átlagosan 25 van SInopharmmal oltva. Ehhez képest 15 fekszik intenzíven. Ennyire szar a kínai vakcina.

De ezt elhallgatja a blogger, mert egy Orbán-fasszopó kis köcsög.

Orbán a harmadik hullámban is világbajnok népirtó volt, most, a negyedikben is az. A legtöbb ember Orbanisztánban hal meg naponta, 1 millió főre vetítve. Összesítésben pedig voltunk már világbajnokok, most az ötödik helyen vagyunk, de mire olvasod, már lehet, hogy negyedikek leszünk. Peruval és balkáni országokkal versenyez Orbán abban, hogy ki a nagyobb elbaszó, ki a jobban elmaradottabb ország.

Erről a blogger mélyen hallgat, mert Orbán faszát szopja. Meg a náci kommentelők faszát is szopja, miközben az ellenzéki kommentelőket letiltja.

Te ezért kapsz ebből a kommentből egy sorozatot, mert a blogger egy ilyen köcsög geci. Mint Kövér Laci mini-Sztálin elvtárs.

jani_3 2021.12.07. 07:39:35

@a nagy hohohorgász: @68nyara: @nincs1agy: @birka menet: @Boar.: @odamondó: @Etniez: @gtri: @Hórukk: @bensomo: @white999: @Emmett Brown: @Almandin: @ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @nemecsekerno_007: @blaubner: @midnight coder: @_atpijkamo_: @Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: @Sir Gombóc: @Dont forget to bring a towel: @kvadrillio: @Kreml propaganda osztály szófiai összekötő: @Lеncsés István: @dunántúli gyerek: @Kovacs Nocraft Jozsefne: @ulpius66: @Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: @Ménár Atya: @hoplita: @pragmatika: @Boldeone2: @jani_3:
Na, a hülye, náci, Fidesz-fasszopó blogger megint leszopta Orbán faszát. Nyomja a vakcinák hatásosságáról szóló propagandát, de azt mélyen elhallgatja, hogy ugyanezen felmérés szerint a Pfizer-Biontech vakcina hatásossága kilencszerese a Sinopharménak. Azaz a Sinopharm kilencszer szarabb. Hiszen háromszor annyi a Sinopharmos a kórházban, miközben harmad annyian vannak ilyennel beoltva.

mok.hu/koronavirus/lakossagitajekoztatas/frissitsd-az-oltasod-hogy-ne-kerulj-korhazba-?fbclid=IwAR3rRQ82DHF17qQrYIvCL0VFmhPA4oJJSc0jIUECIHtmdjQNDYqVAGp26Rg

Orbán tehát kurvára elbaszta, amikor elsietve beoltott ezzel vagy kétmillió embert, miközben nem volt engedély, és időseken nem tesztelték, és még a kínaiak sem oltottak ezzel időseket. De Orbán igen. Ez a harmadik hullámon már nem segített, viszont a negyedik hullámban most jól rábasztak az emberek, akik beszopták Orbán hazugságait.

Mert ugye a 125 magyar emberből átlagosan 25 van SInopharmmal oltva. Ehhez képest 15 fekszik intenzíven. Ennyire szar a kínai vakcina.

De ezt elhallgatja a blogger, mert egy Orbán-fasszopó kis köcsög.

Orbán a harmadik hullámban is világbajnok népirtó volt, most, a negyedikben is az. A legtöbb ember Orbanisztánban hal meg naponta, 1 millió főre vetítve. Összesítésben pedig voltunk már világbajnokok, most az ötödik helyen vagyunk, de mire olvasod, már lehet, hogy negyedikek leszünk. Peruval és balkáni országokkal versenyez Orbán abban, hogy ki a nagyobb elbaszó, ki a jobban elmaradottabb ország.

Erről a blogger mélyen hallgat, mert Orbán faszát szopja. Meg a náci kommentelők faszát is szopja, miközben az ellenzéki kommentelőket letiltja.

Te ezért kapsz ebből a kommentből egy sorozatot, mert a blogger egy ilyen köcsög geci. Mint Kövér Laci mini-Sztálin elvtárs.

A kommentelők közül sok tucat ismételgeti ugyanazt az ökörséget, hogy engem megvertek. Bár az a sok tucat kommentelő lehet, hogy csak kettő, akinek ennyire sok nickje van. Az ökörségnek meg semmi alapja nincs. Nem vertek meg. Nincs ilyen hír, nincs senki, aki ilyet látott volna, vagy elkövetett volna ilyet. Csak álmodik a nyomor. Eme kommentelő(k) annyira pszichopaták, hogy ilyenekről álmodoznak, hogy de jó lenne, ha egy embert megvernének, akinek semmi bűne nincs, nem követett el semmit, nem lopott milliárdokat, nem uszított menekültek, cigányok, homoszexuálisok ellen. Nem tiltottam ki senkit a blog.hu egyetlen oldaláról sem, legfeljebb a sajátomról pár embert (amihez jogom van), de nem ez fáj nekik igazán. Csupán azért akarnának megverni, mert nem értek egyet a pszichopata, náci véleményükkel, és ezt meg merem mondani sokszor. No, meg mert van eszem ahhoz, hogy egy nekik zavaró scriptet megírjak, nekik meg nincs ehhez elég eszük, mert nemcsak náci, pszichopata, elmebeteg selejtek, de húgyagyú idióták is. A script meg azért zavarja őket, mert blogfüggő selejtek, akiknek muszáj minden egyes új postnál, ami kikerül az indexre, közéleti, és lehet kommentelni, szóval az ilyen blogokon nekik muszáj ott nyomulniuk egész nap, és teleszarni a hülyeségeikkel. Ezt muszáj nekik, mert blogfüggő selejtek, és ha valami ebben zavarja őket, akkor átmennek verekedni akaró kis gorillákba. Ez a szellemi "szintjük". Mivel a saját hülyeségük miatt frusztráltak, ezért másról nem tudnak álmodozni, mint emberek megveréséről. Ilyenek ezek a nyomorék genetikai selejtek.

jani_3 2021.12.07. 08:19:41

@a nagy hohohorgász: @68nyara: @nincs1agy: @birka menet: @Boar.: @odamondó: @Etniez: @gtri: @Hórukk: @white999: @Emmett Brown: @Almandin: @ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @nemecsekerno_007: @blaubner: @midnight coder: @_atpijkamo_: @Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: @Sir Gombóc: @Dont forget to bring a towel: @kvadrillio: @Kreml propaganda osztály szófiai összekötő: @Lеncsés István: @dunántúli gyerek: @Kovacs Nocraft Jozsefne: @ulpius66: @Ménár Atya: @hoplita: @pragmatika: @Boldeone2:
Na, a hülye, náci, Fidesz-fasszopó blogger megint leszopta Orbán faszát. Nyomja a vakcinák hatásosságáról szóló propagandát, de azt mélyen elhallgatja, hogy ugyanezen felmérés szerint a Pfizer-Biontech vakcina hatásossága kilencszerese a Sinopharménak. Azaz a Sinopharm kilencszer szarabb. Hiszen háromszor annyi a Sinopharmos a kórházban, miközben harmad annyian vannak ilyennel beoltva.

mok.hu/koronavirus/lakossagitajekoztatas/frissitsd-az-oltasod-hogy-ne-kerulj-korhazba-?fbclid=IwAR3rRQ82DHF17qQrYIvCL0VFmhPA4oJJSc0jIUECIHtmdjQNDYqVAGp26Rg

Orbán tehát kurvára elbaszta, amikor elsietve beoltott ezzel vagy kétmillió embert, miközben nem volt engedély, és időseken nem tesztelték, és még a kínaiak sem oltottak ezzel időseket. De Orbán igen. Ez a harmadik hullámon már nem segített, viszont a negyedik hullámban most jól rábasztak az emberek, akik beszopták Orbán hazugságait.

Mert ugye a 125 magyar emberből átlagosan 25 van SInopharmmal oltva. Ehhez képest 15 fekszik intenzíven. Ennyire szar a kínai vakcina.

De ezt elhallgatja a blogger, mert egy Orbán-fasszopó kis köcsög.

Orbán a harmadik hullámban is világbajnok népirtó volt, most, a negyedikben is az. A legtöbb ember Orbanisztánban hal meg naponta, 1 millió főre vetítve. Összesítésben pedig voltunk már világbajnokok, most az ötödik helyen vagyunk, de mire olvasod, már lehet, hogy negyedikek leszünk. Peruval és balkáni országokkal versenyez Orbán abban, hogy ki a nagyobb elbaszó, ki a jobban elmaradottabb ország.

Erről a blogger mélyen hallgat, mert Orbán faszát szopja. Meg a náci kommentelők faszát is szopja, miközben az ellenzéki kommentelőket letiltja.

Te ezért kapsz ebből a kommentből egy sorozatot, mert a blogger egy ilyen köcsög geci. Mint Kövér Laci mini-Sztálin elvtárs.

A kommentelők közül sok tucat ismételgeti ugyanazt az ökörséget, hogy engem megvertek. Bár az a sok tucat kommentelő lehet, hogy csak kettő, akinek ennyire sok nickje van. Az ökörségnek meg semmi alapja nincs. Nem vertek meg. Nincs ilyen hír, nincs senki, aki ilyet látott volna, vagy elkövetett volna ilyet. Csak álmodik a nyomor. Eme kommentelő(k) annyira pszichopaták, hogy ilyenekről álmodoznak, hogy de jó lenne, ha egy embert megvernének, akinek semmi bűne nincs, nem követett el semmit, nem lopott milliárdokat, nem uszított menekültek, cigányok, homoszexuálisok ellen. Nem tiltottam ki senkit a blog.hu egyetlen oldaláról sem, legfeljebb a sajátomról pár embert (amihez jogom van), de nem ez fáj nekik igazán. Csupán azért akarnának megverni, mert nem értek egyet a pszichopata, náci véleményükkel, és ezt meg merem mondani sokszor. No, meg mert van eszem ahhoz, hogy egy nekik zavaró scriptet megírjak, nekik meg nincs ehhez elég eszük, mert nemcsak náci, pszichopata, elmebeteg selejtek, de húgyagyú idióták is. A script meg azért zavarja őket, mert blogfüggő selejtek, akiknek muszáj minden egyes új postnál, ami kikerül az indexre, közéleti, és lehet kommentelni, szóval az ilyen blogokon nekik muszáj ott nyomulniuk egész nap, és teleszarni a hülyeségeikkel. Ezt muszáj nekik, mert blogfüggő selejtek, és ha valami ebben zavarja őket, akkor átmennek verekedni akaró kis gorillákba. Ez a szellemi "szintjük". Mivel a saját hülyeségük miatt frusztráltak, ezért másról nem tudnak álmodozni, mint emberek megveréséről. Ilyenek ezek a nyomorék genetikai selejtek.

nemecsekerno_007 2021.12.07. 09:58:09

@jani_3: Dögölnél meg DK-s gyökér.

jani_3 2021.12.07. 10:46:22

@a nagy hohohorgász: @68nyara: @nincs1agy: @birka menet: @Boar.: @odamondó: @Etniez: @gtri: @Hórukk: @white999: @Emmett Brown: @Almandin: @ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @nemecsekerno_007: @blaubner: @midnight coder: @_atpijkamo_: @Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: @Sir Gombóc: @Dont forget to bring a towel: @kvadrillio: @Kreml propaganda osztály szófiai összekötő: @Lеncsés István: @dunántúli gyerek: @Kovacs Nocraft Jozsefne: @ulpius66: @Ménár Atya: @hoplita: @pragmatika: @Boldeone2:
Na, a hülye, náci, Fidesz-fasszopó blogger megint leszopta Orbán faszát. Nyomja a vakcinák hatásosságáról szóló propagandát, de azt mélyen elhallgatja, hogy ugyanezen felmérés szerint a Pfizer-Biontech vakcina hatásossága kilencszerese a Sinopharménak. Azaz a Sinopharm kilencszer szarabb. Hiszen háromszor annyi a Sinopharmos a kórházban, miközben harmad annyian vannak ilyennel beoltva.

mok.hu/koronavirus/lakossagitajekoztatas/frissitsd-az-oltasod-hogy-ne-kerulj-korhazba-?fbclid=IwAR3rRQ82DHF17qQrYIvCL0VFmhPA4oJJSc0jIUECIHtmdjQNDYqVAGp26Rg

Orbán tehát kurvára elbaszta, amikor elsietve beoltott ezzel vagy kétmillió embert, miközben nem volt engedély, és időseken nem tesztelték, és még a kínaiak sem oltottak ezzel időseket. De Orbán igen. Ez a harmadik hullámon már nem segített, viszont a negyedik hullámban most jól rábasztak az emberek, akik beszopták Orbán hazugságait.

Mert ugye a 125 magyar emberből átlagosan 25 van SInopharmmal oltva. Ehhez képest 15 fekszik intenzíven. Ennyire szar a kínai vakcina.

De ezt elhallgatja a blogger, mert egy Orbán-fasszopó kis köcsög.

Orbán a harmadik hullámban is világbajnok népirtó volt, most, a negyedikben is az. A legtöbb ember Orbanisztánban hal meg naponta, 1 millió főre vetítve. Összesítésben pedig voltunk már világbajnokok, most az ötödik helyen vagyunk, de mire olvasod, már lehet, hogy negyedikek leszünk. Peruval és balkáni országokkal versenyez Orbán abban, hogy ki a nagyobb elbaszó, ki a jobban elmaradottabb ország.

Erről a blogger mélyen hallgat, mert Orbán faszát szopja. Meg a náci kommentelők faszát is szopja, miközben az ellenzéki kommentelőket letiltja.

Te ezért kapsz ebből a kommentből egy sorozatot, mert a blogger egy ilyen köcsög geci. Mint Kövér Laci mini-Sztálin elvtárs.

A kommentelők közül sok tucat ismételgeti ugyanazt az ökörséget, hogy engem megvertek. Bár az a sok tucat kommentelő lehet, hogy csak kettő, akinek ennyire sok nickje van. Az ökörségnek meg semmi alapja nincs. Nem vertek meg. Nincs ilyen hír, nincs senki, aki ilyet látott volna, vagy elkövetett volna ilyet. Csak álmodik a nyomor. Eme kommentelő(k) annyira pszichopaták, hogy ilyenekről álmodoznak, hogy de jó lenne, ha egy embert megvernének, akinek semmi bűne nincs, nem követett el semmit, nem lopott milliárdokat, nem uszított menekültek, cigányok, homoszexuálisok ellen. Nem tiltottam ki senkit a blog.hu egyetlen oldaláról sem, legfeljebb a sajátomról pár embert (amihez jogom van), de nem ez fáj nekik igazán. Csupán azért akarnának megverni, mert nem értek egyet a pszichopata, náci véleményükkel, és ezt meg merem mondani sokszor. No, meg mert van eszem ahhoz, hogy egy nekik zavaró scriptet megírjak, nekik meg nincs ehhez elég eszük, mert nemcsak náci, pszichopata, elmebeteg selejtek, de húgyagyú idióták is. A script meg azért zavarja őket, mert blogfüggő selejtek, akiknek muszáj minden egyes új postnál, ami kikerül az indexre, közéleti, és lehet kommentelni, szóval az ilyen blogokon nekik muszáj ott nyomulniuk egész nap, és teleszarni a hülyeségeikkel. Ezt muszáj nekik, mert blogfüggő selejtek, és ha valami ebben zavarja őket, akkor átmennek verekedni akaró kis gorillákba. Ez a szellemi "szintjük". Mivel a saját hülyeségük miatt frusztráltak, ezért másról nem tudnak álmodozni, mint emberek megveréséről. Ilyenek ezek a nyomorék genetikai selejtek.

jani_3 2021.12.08. 08:06:14

@a nagy hohohorgász: @68nyara: @nincs1agy: @birka menet: @Boar.: @odamondó: @Etniez: @gtri: @Hórukk: @white999: @Emmett Brown: @Almandin: @ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @nemecsekerno_007: @blaubner: @midnight coder: @_atpijkamo_: @Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: @Sir Gombóc: @Dont forget to bring a towel: @kvadrillio: @Kreml propaganda osztály szófiai összekötő: @Lеncsés István: @dunántúli gyerek: @Kovacs Nocraft Jozsefne: @ulpius66: @Ménár Atya: @hoplita: @pragmatika: @Boldeone2:
Na, a hülye, náci, Fidesz-fasszopó blogger megint leszopta Orbán faszát. Nyomja a vakcinák hatásosságáról szóló propagandát, de azt mélyen elhallgatja, hogy ugyanezen felmérés szerint a Pfizer-Biontech vakcina hatásossága kilencszerese a Sinopharménak. Azaz a Sinopharm kilencszer szarabb. Hiszen háromszor annyi a Sinopharmos a kórházban, miközben harmad annyian vannak ilyennel beoltva.

mok.hu/koronavirus/lakossagitajekoztatas/frissitsd-az-oltasod-hogy-ne-kerulj-korhazba-?fbclid=IwAR3rRQ82DHF17qQrYIvCL0VFmhPA4oJJSc0jIUECIHtmdjQNDYqVAGp26Rg

Orbán tehát kurvára elbaszta, amikor elsietve beoltott ezzel vagy kétmillió embert, miközben nem volt engedély, és időseken nem tesztelték, és még a kínaiak sem oltottak ezzel időseket. De Orbán igen. Ez a harmadik hullámon már nem segített, viszont a negyedik hullámban most jól rábasztak az emberek, akik beszopták Orbán hazugságait.

Mert ugye a 125 magyar emberből átlagosan 25 van SInopharmmal oltva. Ehhez képest 15 fekszik intenzíven. Ennyire szar a kínai vakcina.

De ezt elhallgatja a blogger, mert egy Orbán-fasszopó kis köcsög.

Orbán a harmadik hullámban is világbajnok népirtó volt, most, a negyedikben is az. A legtöbb ember Orbanisztánban hal meg naponta, 1 millió főre vetítve. Összesítésben pedig voltunk már világbajnokok, most az ötödik helyen vagyunk, de mire olvasod, már lehet, hogy negyedikek leszünk. Peruval és balkáni országokkal versenyez Orbán abban, hogy ki a nagyobb elbaszó, ki a jobban elmaradottabb ország.

Erről a blogger mélyen hallgat, mert Orbán faszát szopja. Meg a náci kommentelők faszát is szopja, miközben az ellenzéki kommentelőket letiltja.

Te ezért kapsz ebből a kommentből egy sorozatot, mert a blogger egy ilyen köcsög geci. Mint Kövér Laci mini-Sztálin elvtárs.

A kommentelők közül sok tucat ismételgeti ugyanazt az ökörséget, hogy engem megvertek. Bár az a sok tucat kommentelő lehet, hogy csak kettő, akinek ennyire sok nickje van. Az ökörségnek meg semmi alapja nincs. Nem vertek meg. Nincs ilyen hír, nincs senki, aki ilyet látott volna, vagy elkövetett volna ilyet. Csak álmodik a nyomor. Eme kommentelő(k) annyira pszichopaták, hogy ilyenekről álmodoznak, hogy de jó lenne, ha egy embert megvernének, akinek semmi bűne nincs, nem követett el semmit, nem lopott milliárdokat, nem uszított menekültek, cigányok, homoszexuálisok ellen. Nem tiltottam ki senkit a blog.hu egyetlen oldaláról sem, legfeljebb a sajátomról pár embert (amihez jogom van), de nem ez fáj nekik igazán. Csupán azért akarnának megverni, mert nem értek egyet a pszichopata, náci véleményükkel, és ezt meg merem mondani sokszor. No, meg mert van eszem ahhoz, hogy egy nekik zavaró scriptet megírjak, nekik meg nincs ehhez elég eszük, mert nemcsak náci, pszichopata, elmebeteg selejtek, de húgyagyú idióták is. A script meg azért zavarja őket, mert blogfüggő selejtek, akiknek muszáj minden egyes új postnál, ami kikerül az indexre, közéleti, és lehet kommentelni, szóval az ilyen blogokon nekik muszáj ott nyomulniuk egész nap, és teleszarni a hülyeségeikkel. Ezt muszáj nekik, mert blogfüggő selejtek, és ha valami ebben zavarja őket, akkor átmennek verekedni akaró kis gorillákba. Ez a szellemi "szintjük". Mivel a saját hülyeségük miatt frusztráltak, ezért másról nem tudnak álmodozni, mint emberek megveréséről. Ilyenek ezek a nyomorék genetikai selejtek.
süti beállítások módosítása