JárványMonitor

JárványMonitor

A Magyar Orvosi Kamara által közzétett "oltottság az intenzíveken" adatok gyors értelmezése

2021. december 03. - bensomo

A Magyar Orvosi Kamara a mai napon közzétett egy nem reprezentatív adatközlést arról, hogy bizonyos szempontok szerint kiválogatott  intenzív osztályokon lévő betegeken körében milyen az átoltottság megoszlása.

Íme:

May be an image of text that says '125, KEZELT INTENZÍV OSZTÁLYON BETEG KÃZÜL 87 FŐ OLTATLAN R ነግ4 SOTON 31 FŐ NÉGY HÓNAPNÁL RÉGEBBEN OLTOTT , 7F NÉGY HÓNAPON BELÜL OLTOTT 2FŐ 3XOLTOTT'

Természetesen tudjuk, hogy Magyarországon az intenzíven lévő covid19 betegek száma nem 125, hanem ennek a sokszorosa. Csak lélegeztetőgépen több, mint 700 ember van a mai napon és ebből 566-an invazív lélegeztetést kapnak.

Sajnos ez az adat nem reprezentatív, tehát simán lehet, hogy a legjobb arányokkal rendelkező intenzív osztályokat válogatták ki, hogy így reklámozzák az oltások hatékonyságát. Ezt nem tudjuk, de az legalább korrekt, hogy nem hazudták azt, hogy a felmérés reprezentatív.

Vizsgáljuk meg ezeket a számokat mégis úgy, mintha a felmérés reprezentatív volna!

 

Csak hogy lássuk, hogyan is kell értelmezni egy ilyen jellegű adatközlést, amikor majd hajlandóak lesznek végre reprezentatív (azaz a valóságnak megfelelő) adatokat is közölni.

Első ránézésre az az érzésünk támad, hogy tök jó, hogy csak ilyen kevés háromszor oltott ember kerül intenzívre, hurrá! Akkor gondolkodjunk el ezen egy kicsit jobban! Nagyon fontos, hogy hány ember közül kerültek intenzívre ezek a betegek. Tegyük fel például, hogy a lakosságnak csak 1%-a lenne 3 dózissal oltva. Minden száz emberből egy. Ha ez lenne a helyzet, akkor is örömre adna okot, hogy az intenzíven pedig 125 emberből kettő beteg is háromszor oltott?  Nem igazán.

Jelenleg a teljes lakosság 60%-a oltott (2 dózissal), és a teljes lakosság 27%-a oltott 3 dózissal.

Nézzük meg ehhez képest az intenzíven lévő százalékokat (úgy, mintha ez egy reprezentatív felmérés lenne):

38 / 125 = 30% -nyi oltott van az intenzíven, ami azt jelenti, hogy ez kétszeresen jobb arány, mintha a két dózisos oltottság teljesen hatástalan lenne. Hatástalanság esetén ugye a 125-nek a 60%-a, azaz 76 beoltott ember lenne az intenzíven.  Itt azonban azt látjuk, hogy a teljes lakosság 30%-a, és a kétszer oltottak 50%-ka (tehát a fele) megmenekül az intenzívtől azáltal, hogy be van oltva. - UPDATE [2021-12-06] Ennél több menekül meg, lásd a következő posztban! -  Ehhez az eredményhez jócskán hozzájárul a harmadik oltás is, mert a háromszor oltottak halmaza részhalmaza a minimum kétszer oltottak halmazának és elég komoly a számossága már a három dózisos oltottaknak, tehát nagy a hatásuk erre az arányra is már.

2 / 125 = 1,6% , ami elég impozáns ahhoz képest, hogy itt pedig láttuk, hogy a teljes lakosságon belül 27%-a háromszor oltott (sokan vannak már). Ez azt jelenti, hogy a háromszor oltottak 94%-a ( 1 - 1,6 / 27 ) megmenekül az intenzívtől azáltal, hogy harmadszor is oltott (túlnyomórészt mRNS vakcinával)

Mondjuk azt megértem,

hogy még ennek a nem reprezentatív "mérési eredmények" a publikálásával is megvárták, hogy a háromszor oltottak is belekerüljenek a kimutatásba, ugyanis bár az 50%-os megmenekülés nem rossz, gyanítom, hogy a harmadik dózisos "oltáshullám" megkezdése előtt ez az arány sokkal rosszabb lehetett, ami viszont nem festett volna valami fényesen.

A most megismert adatokból úgy tűnik, hogy az első két dózis Magyarországon valószínűleg szégyenletes védettségi eredményt hozott a negyedik hullámban és ezért titkolták a statisztikákat eddig. A harmadik oltás viszont úgy tűnik, végre beváltja a hozzá fűzött reményeket, ami jó hír és arra számítok, hogy a következő hetekben akár még reprezentatív mérési eredményekkel is találkozhatunk majd.

UPDATE [2021-12-06]: Az oltások hatásosságára nem az 50%-os arány vonatkozik, mert ez csupán az oltatlanok számához képest mutat valamit. Az oltások ennél jobbak! Hogy miként, az kiderül a következő posztból! Klikk ide!



UPDATE [2021-12-04]: A módszer egyik hátránya, hogy az intenzíven lévők nem aznap kerültek oda be, amikor a számokat alkalmazom, hanem talán hetekkel korábban. Ez a tényező pedig szinte zárójelbe teheti a harmadik oltásosok számolását, hiszen az utóbbi hetekben robbanásszerűen nőtt a számuk a teljes lakosságon belül. Például november közepén szinte csak feleannyian voltak, mint ma. Egyszerűen fogalmazva, a három dózissal oltott betegeknek még nem is volt túl sok idejük arra, hogy az intenzívig eljussanak. Ez is hozzájárulhat ehhez a rendkívül jó ereményhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://jarvanymonitor.blog.hu/api/trackback/id/tr6716772984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.04. 17:49:18

Különösebben nem szoktam belefolyni az ilyen adatközlések helyességébe / helytelenségébe és logikus / logikátlanságába és itt sem elemezném a hazaikat. Nem is lehet. ... de a külföldi országokét volt egy idő, amikor csak logika kutatás miatt tanulmányozgattam. Meglátásaim a külföldi helyzetekről: Számos külföldi országban van részletesebb és bővebb statisztikai adatközlés, mint nálunk, de még a UK(angol) amely a legjobbnak mondható, az is tele van módszertani hibával. Most nem azt, hanem csak a többi országot is belevéve a legáltalánosabb hibákról írok: 1. Nem megfelelő oltással, vagy csak egy oltással, vagy csak két oltással, vagy lejárt oltással számos helyen simán berakják az "oltatlan" helyre. 2. Számos országban vannak szállodai elkülönített gyógyszeres és felügyelt kezelések, de ezt nem számítják be a kórházi kezelésekbe. 3. Manipulálnak tehát az ilyen olyan kezelés halmazokkal is. /// Ergo itt is akkor érne valamit egy ilyen stat, ha sima kórházi kezelések és a háziorvosi gyógyszeres kezelések is benne lennének elkülönítve és minden oltás és még természetes immunizációs variációban is.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.04. 17:50:56

@TanNé: kiegészítés, hogy érthetőbb legyen:

Oltott vs oltatlan felosztás csak hamis dilemma

Hibás halmazokat képeznek és ezt hamis dilemmának nevezik.
A hamis dilemma egy olyan érvelési hiba, amely úgy állítja be a vitát, mintha csak két alternatíva létezne, mikor valójában több, nem mérlegelt választási lehetőség is van.
Ugyan is nem kétféle dologból lehet csak választani, hogy oltott és oltatlan, hanem ennél sokkal szélesebb a választási és hivatkozás kör is. A tudományos kiértékelhetőség miatt legalább ennyiféle külön adatra lenne szükség, hogy a természetes és mesterséges immunizáció valódi hatása és különbsége kiderülhessen:

1. Mesterségesen és csak úgy immunizált (és azon belül 1.2.3.4... oltással és az is lehet variált)

2. Mesterségesen immunizált + természetes immunizáció (itt is számos al-variáció van még)

3. Természetesen immunizált + mesterségesen is immunizált (itt is számos al-variáció van még)

4. Csak természetesen immunizált (egyszeresen, többszörösen)

5. Sehogyan sem immunizált

Mivel nincsenek pontos és részletes kimutatások a természetesen, a mesterségesen, és egyáltalán nem immunizált , kórházba kerültekről sem, így könnyen előfordulhat, hogy az oltások hatékonysága elferdített, túlzó.

Motorogre 2021.12.04. 18:59:03

Az adatközlést nagy örömmel üdvözöljük, még ha a statisztika szabályai szerint történő feldolgozása nem lehetséges. De talán nem is baj - mivel a lakosság se nem képzett statisztikus vagy matematikus, se nem olvas el hosszú elemzéseket a témáról.
Matekből viszont mindenki érettségizett, azaz látja hogy az intenzív kezelésre szorulók 30 %-a be van oltva (valahogy valamivel - ahogy TanNé kifejti) - holott a vakcinák hatásosságát 85 - 94%-osnak közölték.
A kettő nem ellentmondás - de ezt kommunikálni meghaladja egy népszerű cikk terjedelmét.
Az oltás mindenképp szükséges, mégha ismeretlen mértékben is csökkenti .... mit is ? Megbetegedést ? Vírusterjesztést ? Súlyos lefolyású kórt ? Haláloást ? No ezt se tudjuk.
De akármit is - oltást kell igénybe venni. Ezzel még az oltatlanokat is védjük : ui. marad nekik kapacitás az egészségügyben... És azoknak is, akik egyéb eü beavatkozásra várnak.

Usulkjt001 2021.12.04. 19:05:20

Örülök, hogy még vannak gondolkodó emberek. Annyi hülyével futottam össze a fórumokon és a cikk kommentelők közt, hogy már fáj tőlük fejem.
Én is oltatlan vagyok s ismerek olyan oltatlant, aki nagyon komoly ismereteket halmozott fel az oltásról, ezért nem olt.... viszont be nem szedne még egy D-vitamint se, mert szerinte ez egész vitamin, meg ásványi anyag kereskedelem a szcientista egyház pénzbeszedő akciója. Így aztán ha kovidos lesz,m alighanem kórházba került. Amivel remekül lehet majd kampányolni, hogy "na tessék az idióta konteós most elfoglalja a kórházi ágyat mások elől"...

Sajnos kezdettől fogva azt kommunikálták, hogy ez a vírus annyira halálos, hogy forró tea tilos (pedig ez is hőérzékeny, mint minden korona vírus), ne szedjél cinket, se quercetint, ivermectint pláne ne mert belehalsz. a hidroxilorokinnak halálos mellékhatásai vannak (a Lancet folyóirat kénytelen volt visszavonni az erről szóló tanulmányt, mert mint kiderült az egész kamu volt, nem is végeztek semmiféle vizsgálatot - a WHO is csak hazudta), egyébként sincs semmi bizonyíték ezekre,m csak rosszabb lehet tőle. D-vitamint se szedjen senki mert túladagolja és akkor aztán nagy a baj.... de hogy mi, arra nincs válasz. Szóval attól, hogy valaki nem oltat még egyáltalán nem biztos, hogy meg is tesz mindent a megelőzés érdekében és abban az esetben, ha megkapja a vírust.

Csak ez nem nézne ki jól a statisztikákban.

Usulkjt001 2021.12.04. 19:09:40

Mellesleg gyanítom, hogy ha az oltottak nem szopnák be azt a baromsgáot, hogy ők teljesen védettek, és megtennének mindent a megelőzésért, valamint a vírus elkapása esetén alkalmaznák a hagyományos módszereket és a természetes védekezéseket (forró tea, proteáz gátlók D-Vitamin, C-vitamin Béres csepp stb), közülük is kevesebben kerülnének kórházba.

eßemfaßom meg áll 2021.12.04. 19:12:46

@Usulkjt001: s" ismerek olyan oltatlant, aki nagyon komoly ismereteket halmozott fel az oltásról, ezért nem olt..." :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

VT Man 2021.12.04. 19:13:00

Az 50% esélycsökkenés az intenzívre rettentő gyenge teljesítmény. Pláne, hogy közülük van aki már átesett a víruson, de beadatta az oltást, így nem tudni, hogy melyik védelem védte meg.

Ha 99%-ban védene, az jó oltási teljesesítmény lenne.

eßemfaßom meg áll 2021.12.04. 19:16:48

@Usulkjt001: "közülük is kevesebben kerülnének kórházba." azért azon a ramaty alapállapoton amiben azok a 70-90 közti oltottak vannak akik a sürgősségin kötnek ki nem sokat segít a meleg tea meg a bérescsepp

kunzoo 2021.12.04. 19:36:49

Túl korán volt a második oltás. Vagy azt kellett volna eltolni Augusztusra, vagy a harmadikat előrehozni. Szerintem a harmadikat már sokan fertőzötten kapják meg, és ennek az aránya csak nőni fog. Emiatt nehéz lesz lemérni a harmadik oltás hatékonyságát.

eßemfaßom meg áll 2021.12.04. 19:49:52

@VT Man:" Az 50% esélycsökkenés " az sem lenne rettentő gyenge eredmény, ennyitől számit hatásosnak egy vakcina, de tényleg nem lenne öröm ha csak ennyit tudnának a covid vakcinák, viszont nem ennyit tudnak.

"Ha 99%-ban védene, az jó oltási teljesesítmény lenne." Az leginkább csoda lenne

Egyébként a posztoló fordítva ül a lovon, 100% oltottság esetén ha lenne 1 halott akkor 100% lenne a halálozási arány tehát levonhatná a következtetést, hogy az oltás szart sem ér hiszen csak az oltottak halnak bele a fertőzésbe. Javasolnám neki, hogy olvassa el a brit kimutatásban, hogy miért nem lehet a nyers adatokból bármiféle következtetést levonni.

Emmett Brown 2021.12.04. 20:08:28

Ha ki vannak emelve a 3szor oltottak (27%), akkor a pontosan 2 oltással rendelkezők aránya 33%, nem?

Fikalnyik Eugén 2021.12.04. 20:14:53

Már elnézést, de mit jelent az, hogy 125, intenzíven osztályon kezelt beteg?
Infarktusos, sztrókos, szén-monoxid mérgezett, kábítószeres, alkohol mérgezéses, közúti balesetes, utolsó stádiumos rákos, szilikózisos bányász, áramütött gyerek stb.?
Ki?
Mert sok mindennel be lehet kerülni. Vagy koviddal bekerült, mert az nem derül ki belőle, meg is van csillagozva. Vagy bármilyen indokkal bekerült, de később teszten pozitív lett? Azt mondja nem reprezentatív, akkor mi? A nem reprezentatív az nem azt jelenti, hogy a reprezentatívon kívüli módszertan, hanem a "nem reprezentatív" egy külön szakmai sztenderd, ahol meghatározom és közlöm a reprezentatívon kívüli szempontokat pl. a fővárosi kórházak adatai vagy pl. az ügyeletes kórházak adatai országosan. Ezt mondjuk nem lehet a mezőtúri elfekvő adataival összevetni, de láthatóak belőle a tendenciák. Esetleg a kamara titkárnőjének baráti köréből gyűjtött telefonos megkérdezés. Hol gyűjtötték az adatokat? Mivel lettek oltva? Milyen egyéb betegségeik vannak?
Ez arra jó, hogy mindenki a saját nézeteit ráhúzza, és igazolva lássa azt, teljesen szakmaiatlan, ezen rágódni időpazarlás.

Emmett Brown 2021.12.04. 20:15:37

@VT Man: nem így kell számolni, hanem korcsoport szerint kellene összevetni a betegek között az oltott és oltatlanok arányát.

Ebben az ömlesztett statisztikában ugyanis benne vannak a gyerekek is az oltatlanok között (bő egymillió 12 év alatti), akik közül nem hiszem, hogy sokan lennének intenzíven.

Boldeone2 2021.12.04. 20:30:41

Én is oltatlan vagyok s ismerek olyan oltatlant, aki nagyon komoly ismereteket halmozott fel az oltásról, ezért nem olt...."

- Èn meg csak olyan oltatlanokat ismerek, akik nem halmoztak fel komoly alapismereteket - főleg nem vègzett orvosok, vagy Phd. biológus kutatók, vagyis mèlyebb szintű alaptudasuk nincs- hanem inkább a Facebook hírmocsarából tájèkozódnak, egyrèszt álhírekből, áltudományos anyagokból, vagy valós tudományos kutatások teljes elferdítèsèből, amit egy járvány - ès oltástagadó futóbolod tovább magyaráz közülük, a többi meg "osztja "
Az emberi társadalmak pedig úgy tudnak működni, ha a közbizalom van: ha a vezető orvosok, virulógusok - akik az egèsz èletüket erre " szenteltèk " azt mondják ,hogy oltassunk , akkor miért nem oltatnak az emberek ?
Ha Jakab Ferenc , Kemenesi Gábor, Szlávik János, Szekanecz Zoltán , Duda Ernő , meg szinte összes olyan virulógus ès jelentős orvos azt mondja , hogy oltatni kell , mert az előnyei óriási mèrtèkben meghaladják a hátrányait , akkor miért nem oltatnak mèg mindig sokan ?
Ha az oltás hatásosságát igazolja minden izraeli , USA, bahreini , nèmet vizsgálat, akkor azt egyesek mièrt nem hiszik el ?

Fikalnyik Eugén 2021.12.04. 20:57:54

Közben megtaláltam:
mok.hu/koronavirus/lakossagitajekoztatas/frissitsd-az-oltasod-hogy-ne-kerulj-korhazba-

"Az oltottság adatai a mintában: Sinopharm (15 fő), Astra-Zeneca (7 fő), Pfizer (5 fő), Janssen (5 fő), Szputnyik (4 fő), Moderna (1 fő), és 1 beteg csak 1 db 4 hónapon túli Pfizer oltással rendelkezett, azaz az országban beadott vakcinák arányához viszonyítva az intenzív osztályon kezeltek között magasabb arányban fordulnak elő a Sinopharm, Astra-Zeneca és Janssen vakcinával oltottak. "

Vagyis a leghatékonyabb mRNS oltással 125-ből mindössze 6 ember volt oltva, és egy aki 1-szer (őt nem tudom hova tegyük...)

nikkel odeon 2021.12.04. 21:27:06

@Boldeone2: „Ha az oltás hatásosságát igazolja minden izraeli , USA, bahreini , nèmet vizsgálat, akkor azt egyesek mièrt nem hiszik el ?”

Mert azok az egyesek hülyék, és nem az „igazság”, hanem csak a saját hitük, urambocsá' félelmük megerősítése érdekli őket... Nekem ez bicskanyitogató. De ez van, az emberek hülyék.

bensomo 2021.12.04. 21:52:04

@TanNé: Értem, amit mondani szeretnél, de ez itt nem hamis dilemma. Hamis dilemma akkor lenne, ha a célunk lenne az, hogy két diszjunkt halmaz valamelyikébe soroljunk mindenkit, holott valójában kettőnél több diszjunkt halmaz létezik . De itt nem az volt a cél, hogy A vagy B között döntsünk, hanem az, hogy a peremfeltételként adott halmazokat (minimum kétszer oltott, háromszor oltott, oltatlan) vizsgálva összehasonlítsuk az intenzívre kerülési valószínűségeket/gyakoriságokat. Attól persze az igaz, hogy itt teljesen figyelmen kívül hagytuk a természetes immunizáció hatását, de igazából a vizsgálathoz nem is volt szükség erre.

bensomo 2021.12.04. 22:05:09

@Usulkjt001: nem tudom az mennyire jött le a posztból, hogy az oltás bár nem golyóálló mellény, azért elég nagy arányban ment meg embereket az intenzívre kerüléstől. Különösen azokat, akik már a harmadik dózisukat is megkapták, de szerintem az 50% sem rossz. Most képzeld azt, hogy bekerülsz több tucat ember társaságában egy jeges tenger közepén süllyedő hajóra és nincs mentőcsónak. Persze attól, hogy elsüllyed a hajó, még nem mindenki fog belefulladni vagy megfagyni, mert van aki talán a 10 fokos vízben is képes lesz 8 kilométert úszni a partig, de felajánlják, hogy az emberek felét ki tudják menteni helikopterekkel. Azt, hogy pont kit fog felszedni a helikopter, teljesen véletlenszerűen döntik el. A kérdés, amit mindenkinek feltesznek csupán annyi, hogy szeretnéd-e hogy jöjjenek a mentőhelikopterek vagy sem? Ezt jelenti az első két dózisnál mért 50%.

bensomo 2021.12.04. 22:23:56

eßemfaßom meg áll: '' 100% oltottság esetén ha lenne 1 halott akkor 100% lenne a halálozási arány tehát levonhatná a következtetést, hogy az oltás szart sem ér "

Nem. 100%-os oltottság esetén nem tudnám alkalmazni az arány összehasonlítós módszert, hiszen nincsenek arányok. Mármint nincs oltott / oltatlan arány. Ez az egyik peremfeltétele a módszernek, amelyet ugyan nem írtam ki, de magától értetődő, a másik pedig az, hogy kis számokra nem működik a dolog, mert a zaj legyőzi a trendet. Az egy halott az "zaj", azaz hibahatáron belül van.

Ha mondjuk úgy módosítanád az esetedet, hogy 90% oltott a teljes lakosságon belül és 100 halottból 90 oltott, akkor mondanám azt, hogy az oltás teljesen hatástalan. Nem tudom, ez miért volna téves megállapítás?

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.04. 22:34:48

@bensomo:

Talán olvasd el még egyszer és sokkal figyelmesebben és főként a címet is.
Ja és ezt szeptemberben írtam, amikor arról szóltak még a "hírek" és a plakátok.

Nézz rá kép is van hozzá:
erkolcstan.blog.hu/2021/09/10/oltott_vs_oltatlan_hamis_dilemma

Usulkjt001 2021.12.04. 22:40:09

@eßemfaßom meg áll: "azért azon a ramaty alapállapoton amiben azok a 70-90 közti oltottak vannak akik a sürgősségin kötnek ki nem sokat segít a meleg tea meg a bérescsepp " - Ha rajtuk nem másokon se. A quercetin hatékonysága semmilyen összefüggsében nincs az illető immunrendszerének állapotával, ahogyan az egyéb betegségeivel - se a cink. A cinknek proteáz gátló hatása van, a quercetin meg cink ionofór és egyben antivirális hatású. Ezt a hatását akkor is kifejti, ha 5-ször műtötték a szívével és az immunrendszere a padlón van. A forró tea meg azért kell, mert MINDEN KORONAVÍRSUS HŐÉRZÉKENY és mivel többnyire az orr-, és garat nyálkahártyában tenyészik, ott mindjárt el is pusztul. A hőtől. Aminek a világon semmi köze se immunrendszerhez, se az illető alapbetegségeihez. Csak hát ugye gondolkodni manapság nem nagyon szokás.

bensomo 2021.12.04. 22:41:15

@Emmett Brown: 'Ha ki vannak emelve a 3szor oltottak (27%), akkor a pontosan 2 oltással rendelkezők aránya 33%, nem?'
Igen, de a pontosan két oltással oltottak halmazával egyáltalán nem foglalkoztam itt. A fully vaccinated halmazzal foglalkoztam, amelyben benne van az összes legalább két dózissal oltott személy, tehát annak részhalmaza a három oltásos emberek.

Ha a teljes társadalomban 33% a pontosan kettővel oltottak aránya , az intenzíven pedig 36 / 125 = 29%, akkor az egy elég szomorú nagyjából egyezés volna. Tulajdonképpen azt mondom ezzel, hogy elveszem a min kettővel oltottak halmazának a felét, minthogy ők már időközben a harmadikat is megkapták. Csakhogy minthogy ez nagyon gyorsan történik, mármint a harmadik oltás beadása, ezért így nem számolhatok, mert valószínűleg a pontosan két oltással rendelkező emberek kórházba kerülésekor még sokkal kevesebben voltak a három oltásosok, azaz az arányok ennél azért jobban különbözhetnek.

Az egész módszer hátránya, hogy egy statikus állapotot feltételez, holott az intenzíven lévők egy jó része nem ma, nem is tegnap, hanem talán hetekkel ezelőtt került be.

Usulkjt001 2021.12.04. 22:51:33

@bensomo: Ez csak bűvészkedés számokkal. Mint például, hogy az oltottaknak csak 1%-a betegszik..... Persze az oltatlanoknak meg 1,08%-a. Hű de hatásos az oltás...... Orbán megmondta: vagy oltatunk vagy meghalunk. Van az oltatlanok arányában 1%-ot se elérő halálozás, de mind meghalunk... Miért is ne. A számokkal mindig lehet bűvészkedni, innen is onnan is. Kimutathatom én, hogy ha 480 ember halt csak bele a 6 milló oltottból az oltásba, akkor az oltásnak nincs mellékhatása. Merthogy ugye statisztikai hibahatáron belül van. Csakhogy a 480 ember gyászoló rokonait ez aligha vigasztalja. Meg a több ezer másikét se, akik bele se kerültek a statisztikába, mert vagy természetes halálozásnak tultilálták, hogy az oltástól szétrobbant a szíve, veséje, mája vagy csak simán ráfogták, hogy oltatlan kovidos....
A bűvészkedés a számokkal megy.
Pár hónapja még tele volt plakátokkal az ország: "Minden élet számít" - akik belehaltak az oltásokba, azoké viszont úgy látszik nem.
Ez az ami számít. Nem a bűvészkedés a számokkal.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.04. 23:02:09

@bensomo:

A 34-37 hétig ez volt a UK (angol) statban az arány...
Régen volt és már akkor is az "oltottak" voltak arányaiban többen, ha az egész felosztásnak semmi értelme a természetes immunizáció figyelemebe vétele nélkül. Bevallom azóta rá se néztem, mert nem érdekel az áltudomány. Nem érdemes rá időt pazarolni.

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=159492945&t=9243273

Billy Hill 2021.12.04. 23:02:12

@Usulkjt001: "A forró tea meg azért kell, mert MINDEN KORONAVÍRSUS HŐÉRZÉKENY és mivel többnyire az orr-, és garat nyálkahártyában tenyészik, ott mindjárt el is pusztul. A hőtől. Aminek a világon semmi köze se immunrendszerhez, se az illető alapbetegségeihez. Csak hát ugye gondolkodni manapság nem nagyon szokás."

Te, én gondolkodtam! Minden koronavírusosnak K*rcher magasnyomású mosóval ki kellene csapatni a tüdejét (plusz száj, garat, nyelőcső) egy 90+ fokos gyümölcsteával, és máris sikítva menekülne a kovid! Ehelyett oltással bohóckodni, ehh...

bensomo 2021.12.04. 23:03:31

@Usulkjt001: Csak? "Csak" bűvészkedés a számokkal?

Azért a bűvészkedés a számokkal, ha jól csinálják, akkor oda vezethet, hogy mondjuk hidakat építenek a folyókra, amelyek nem szakadnak le. Vasútat és gépjárműveket terveznek meg a számokkal való bűvészkedéssel, amelyek azután működnek. Ruháink vannak, és fűtésünk, hogy ne fázzunk. Működik az internet. Épületgépészet, energiatermelés, logisztika,. Sorolhatnám.

Ha a módszerem nem jó, ami elképzelhető, akkor valaki majd rámutat én pedig készséggel elfogadom. De önmagában a számokkal történő modellezést nem nézném le, mert enélkül még mindig a jeges barlangjainkban fagyoskodnánk folyamatos rettegésben a ragadozóktól és elkeseredetten gyűjtögetnénk az erdő bogyóit és bogarait, hogy csillapítsuk a szűnni nem akaró mardosó éhségünket.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.04. 23:09:55

@bensomo:

Bocsánat más téma, de csak részben. Jómagam a biológia járvány és biológiai vírusok helyett az elme vírusait kutatom és igen sok mellékterméke van a a kutatásaimnak. Alig néhány hete Gödel első nem teljességi tételéről sikerült kimutatnom, hogy soha nem is volt bizonyítva, így nem valid. 90 éven keresztül átverte vele a matematikusokat és hát jó néhány más területen lévő fizikust is. Tehát nincs igazad ... a stattal a számokkal és a matekkal nagyon is lehet manipulálni embereket. Okos embereket is.

Usulkjt001 2021.12.04. 23:11:41

"Ha Jakab Ferenc , Kemenesi Gábor, Szlávik János, Szekanecz Zoltán , Duda Ernő , meg szinte összes olyan virulógus ès jelentős orvos azt mondja , hogy oltatni kell , mert az előnyei óriási mèrtèkben meghaladják a hátrányait , akkor miért nem oltatnak mèg mindig sokan ? " -most én is soroljak neveket, akik meg mást mondanak???

"Ha az oltás hatásosságát igazolja minden izraeli , USA, bahreini , nèmet vizsgálat, akkor azt egyesek mièrt nem hiszik el ? " - Wow. És az oltatlanokra mondják, hogy konteóznak...

"Az emberi társadalmak pedig úgy tudnak működni, ha a közbizalom van: ha a vezető orvosok, virulógusok - akik az egèsz èletüket erre " szenteltèk " azt mondják ,hogy oltassunk , akkor miért nem oltatnak az emberek ?"

Hát tudod az úgy van, hogy a tény meg az igazság az nem mennyiség, vagy kiló kérdése. Lehet gyártani oltóanyaggyártók pénzéből 8 tonnányi tanulmányt, attól az még nem lesz se tény, se igazság. Főleg nem úgy, hogy ezek "szakértők" háromnapőont hazudtpolják meg saját maguakt, ótvar, bizonyítatlan és nem egyszer megcáfolt ökörségeket hangoztatnak (lásd: tüskefehérje nem toxikus), akkor mégis honnan a náthából legyen közbizalom???
Mert hiába mondják el ezek felsorolt urak, hogy ilyen enzim, meg amolyan kromoszóma... csak éppen ezeknek semmiféle tényalapja nincs, mert a valóság meg teljesen más. Néhány embernek meg elege van szakértők hagymázas, virtuális világából, aminek semmiféle valóságos alapja nincs, egyre jobban áhítoznak az igazságra és a tényekre, akkor is, ha azt nem 300 virológus mondja, hanem csak 1. És igen pontosan ez a lényeg, hogy hiába van kétezer tanulmány arról, hogy az oltás hatásos, amikor van kettő ami szerint nem de az meg valós vizsgálatokon és tényeken alapul. Míg a másik kétezer meg egymásra hivatkozik körbe körbe, mindenféle ténylap nélkül.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.04. 23:14:30

@Usulkjt001: Neked sem szokásod gondolkodni. Az orrodon keresztül szívod fel a forró teát? Vagy letüdőzöd? Elképesztő ostobaságot hordasz össze.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.04. 23:16:14

@TanNé: "ómagam a biológia járvány és biológiai vírusok helyett az elme vírusait kutatom és igen sok mellékterméke van a a kutatásaimnak." - neked orvosra volna szükséged. Olyan beképzelt majom vagy, hogy ahhoz már pszichiáter kell.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.04. 23:18:09

@Usulkjt001: Hűha! Te már a virológiai szakirodalom lektora is lettél?

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.04. 23:19:09

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Bizonyíts!!! Írj valami hasonló szintű ellenérvet az érvelésimre.
Mert három módon is kimutattam, hogy Gödel tételei soha sem voltak érvényesek, csak átverések.
forum.index.hu/Article/viewArticle?a=159492945&t=9243273
vilagnezet.blog.hu/2021/11/28/godel_elso_nem_teljessegi_tetele_oncafolas_es_hamis_dilemma

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.04. 23:20:41

@Billy Hill: Ez jó volt. Én is erre jutottam. Ez a pali totál hülye. Az orron keresztül közvetlenül a tüdőbe jutó vírust hogy pusztítja el? Forró teát szippant fel? :-))
Egy marék lepkének több esze van mint ennek a pasasnak.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.04. 23:22:08

@TanNé: Uncsi vagy. Te belepofázol mindenbe. Egy beképzelt majom vagy.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.04. 23:23:02

@TanNé: " biológia járvány és biológiai vírusok helyett az elme vírusait kutatom" - ezen még mindig röhögök. :-))

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.04. 23:27:20

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Nézd át az érvelési hibákat!!! Olyanokra mint te, aki nem is ismeri őket, nem szoktam időt pazarolni manapság már. A Sars-2 dolog sem köt le ... Boldogkőit is letiltottam az ismerőseim közül és általánosan is ... nekem már az ateista apologetikus munkássága miatt is totál ziz volt, de a bioszhoz ... nos fogalmazzunk úgy ott sem kevesebb benne az önellentmondás. Nem fárasztom ilyesmivel magamat.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.04. 23:27:47

@TanNé: " biológia járvány és biológiai vírusok helyett az elme vírusait kutatom" - az elméd vírusai ellen esetleg önts forró teát az agyadba! Biztos használ. :-))

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.04. 23:30:28

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Nem zavar ... jól teszed .... egészséges dolog. ... de azért felhomályosítalak a lényegéről:

Memetika szerintem; az emberi gondolatok – a biológiai vírusok működési elvéhez hasonló – lényegét tekintve pszichológiai klónozással szaporodó fertőzési és gyógyítási szabályait és törvényszerűségeit vizsgáló, feltáró tudományág. (röviden: utánzástan, ismétléstan régebben, de helyesen inkább klónozástan a jövőben) Ez egy új tudományág és mint ilyennek vannak fals kinövései is. Tehát a "Vírus" az élő és élettelen, a "Memetika" meg a tudomány és áltudomány határán helyezkedik el jelenleg. Jómagam a tudományos részt igyekszem belőle elkülöníteni. Ezt az ágat nevezhetjük akár pszicho-virulógiának is.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.04. 23:32:19

@TanNé: Ez egyre zagyvább. Mit szívsz? Király anyag lehet. Megadnád a dílered számát?

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.04. 23:36:37

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Ha már Brrrröööö Matyi a MÉM-ed, akkor küld már át neki a Gödel írásom linkjét, mert attól is agyvérzést kap, mert ő is foglalkozott vele, de semmire sem jutott én meg ezt is megoldottam.

Na ennyike ... nekem meg tentike ... neked se ártana ...

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.04. 23:43:26

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Ja az F-je és M-je még le is diplomázott Filozófiából is .... hozzá ... még is tökk H. :-)
Tényleg idegbeteg lesz miatta ezt garantálhatom ....

Motorogre 2021.12.04. 23:57:43

Nem csodálkozom (nem azért mert már három adag culát beléminjektáltak.) , hogy a statisztika ekkora vitát vált ki - hiszen a Wikipédián a Bayes-tétel demonstrálásra olvasható "Orvosi vizsgálatok" bizony félrevezető - alaposan rombolva az orvostudományba vetett hitet . Itt is pont erről van szó: oltott vagy oltatlan és beteg-nembeteg két valószínűségi változóról van szó.
És bizony : a mintáról nem tudjuk hogy reprezentatívnak tekinthető-e, a mérete miatt csak igen tág tartományban tesz lehetővé becslést. De mégegyszer: megtört a jég, a semminél ez is több.
Azaz Bayes ide - Rosenblatt oda : az oltás előnyei szinte mindenki számára meghaladják a hátrányait (lásd fent) - azaz aki csak teheti, vegye el a culát !

AntalGergely 2021.12.05. 03:19:49

Rossz a matek. Teljes oltástalanság esetén nem a 125 60%-a lenne oltottan az intenzíven, hanem az oltatlan 87 beteg mint 40% mellett lenne 60%-nyi oltott, ami kb. 130 oltott beteget jelent a 38 fővel szemben, azaz 130-38=92 oltott ember nem került intenzívre az oltás hatása miatt. (217 betegnek lenne 87 a 40%-a és 130 a 60%-a, ami az oltottsági arány). Tehát az oltás 10 emberből 7-nél (és nem 5-nél) akadályozza meg az intenzív ellátást.
Hasonlóan, a 217 27%-a lenne intenzíven 3-szorosan oltottként, ami kb. 59 fő, ezzel szemben 2 fő került oda, tehát a háromszoros vakcinálás 57/59=96,6%-ban véd, nem pedig 94%-ban.

AntalGergely 2021.12.05. 03:31:03

@AntalGergely:
Az oltástalanság helyett oltás-hatékonytalanságot akartam írni az elején, elnézést...

Örömhernyó 2021.12.05. 06:18:09

@bensomo: Úgy általában elég kicsi az esély arra, hogy valaki intenzívre kerüljön a koronavírussal. A fertőzöttek 95%-a tünetmentesen esik rajta túl, a maradék 5% tünetes, ezek kis részének vannak súlyos tünetei, ezek egy része kerül intenzívre, ahol a lélegeztetett betegek közül elég sokan meghalnak. Akinél nagyobb az esélye a súlyos megbetegedésnek (öreg, krónikus beteg, kórosan elhízott), azoknál szerintem használ az oltás. A többieknél nem sokat számít, kockázata viszont van. Erről viszont nem szabad beszélni, mert akkor oltásszkreptikusnak és vírusszkeptikusnak titulálják az embert.

Arról nem is beszélve, hogy az oltás által adott a előny is láthatólag kb. 4 hónapig áll fenn az oltás után.
Az oltásról ki lett mutatva, hogy a vírus terjedését nem akadályozza. Az oltottak is megkapják és terjesztik a vírust.

Jómagam oltott vagyok és rettenetes mellékhatásokat éltem át a második dózis után. Amúgy nem vagyok veszélyeztetett csoportba tartozó, az oltást engedelmes birka módjára vettem fel. Túléltem, de sokan nem élik túl sajnos magát az oltást. És ők főleg a fiatalabb, vírus által nem fenyegetett csoportból kerültek ki. Honnan tudom? Onnan, hogy itt, ahol élek, ezek az adatok nyilvánosak. Nem Magyarország és nem is Európa.

white999 2021.12.05. 06:55:57

@VT Man: Ha 99%-ban védene, az jó oltási teljesesítmény lenne.

Vakcináktól 50% feletti hatásosságot várnak el. Az influenza vakcinák is alig felette tudnak minden évben. 70-80%-tól már egy kifejezetten jó vakcináról beszélünk.

white999 2021.12.05. 06:59:53

@Fikalnyik Eugén: Vagyis a leghatékonyabb mRNS oltással 125-ből mindössze 6 ember volt oltva, és egy aki 1-szer (őt nem tudom hova tegyük...)

"A KIVÉTEL ERŐSÍTI A SZABÁLYT"-ba.

white999 2021.12.05. 07:31:47

@bensomo: A gond ott van, hogy teljes és tudományos alaposságú statisztika készítéséhez nem elég az embereket egy homogén masszaként kezelni. Ahogy vírus is jó eséllyel visz el idősebb betegebb, kövérebb, magas vérnyomásban szenvedő stb. embereket. Nagy valószínűséggel a vakcina hatásossága is függ magától az egyéntől akibe injektálták. Az még ezekből az adatokból is tisztán látszik, hogy a vakcinák igen hatásosak. Egy igazi eredményhez a következőket kellene tudni, A mindenkori igazoltan fertőzött
- Hány éves?
- Milyen általános fizikai állapotban van, mert a kor csak egy dolog?
- Milyen ismert alapbetegségei vannak, ha vannak?
- Kapott oltást?
- Ha igen akkor milyet, mennyit és mennyi idővel a fertőzés előtt?
- A betegség lefolyása milyen? Enyhe, súlyos otthoni, kórházi ellátást igénylő, intenzív ellátást igénylő lélegeztetést igénylő, meghalt.
- Ja és legfontosabb mennyire tesz, tett meg minden egyéb védekezést az oltáson kívül? Mert nagyon nem mindegy, hogy mennyi vírus kerül fertőzéskor a szervezetbe. PL teljesen más eset ha valaki egy szobában 10 méterre elköhhinti magát fertőzöttként, vagy minden nap beül kedvenc mozifilmjére 120 darab coviddal fertőzött mellé megnézni egy 180 perces filmet. Nem csak a fertőzés elkapását de magát az erősségét is befolyásolják ezek a körülmények.

Az, hogy ki hány oltással került be intenzívre az oltástól eltel idő ismerete és a vakcina típusa nélkül és az ott fekvő beteg kora általános egészségi állapotának ismerete nélkül, tényleg nem sok mindent mond.
Pl két egymásnak ellentmondó tény. Egy oltás és vírus tagadó magát a maszkviselést és távolságtartást sem veszi vélhetően komolyan. Tehát sokkal jobb esélye van fertőzésre. Több fertőzöttből pedig több kerül kórházba, lesz ténylegesen beteg. Pedig ezen csoport része vagy egészségesebbnek gondolja magát, fiatalnak, pedig lehet csak simán kretén.
Az oltottak inkább óvatosak, szabályt követőbbek valamint nagy valószínűséggel ebben a csoportban magasabb az életkor és több a krónikus beteg előfordulása mint a tagadóknál.
Tehát a covid fertőzés nagyobb gondot okozhat náluk.

Már önmagában ha csak ezt nézem akkor 50%-os kórházba kerülés a két csoportnál mutatná a vakcina hatásosságát de ha azt is figyelembe veszem, hogy az oltottak többen vannak, akkor lényegesen jobb az arány.

white999 2021.12.05. 07:41:04

@Usulkjt001: Van az oltatlanok arányában 1%-ot se elérő halálozás, de mind meghalunk...

Lehet nem világos de az egyik legnagyobb gond, hogy az egészségügyet elfoglalják a nagyszámú covid fertőzöttek. Egyrészt curva sokba van a gyógyításuk, másrészt foglalják más betegek elől a helyet akiknek bizonyos esetben ez az életesélyeiket vagy életminőségüket csökkentik, vagy a szenvedéseiket hosszabbítják amíg ellátáshoz jutnak. Plusz a gazdaságot tönkre vágják. Értelemszerűen marhaság Orbán kijelentése de ez nála csak a megszokott dolog, viszont valóban elég súlyos problémákat okoz mindenkinek függetlenül attól, hogy egészséges, beteg, elkapta vagy sem.

white999 2021.12.05. 07:48:14

@Örömhernyó: "Túléltem, de sokan nem élik túl sajnos magát az oltást."

Hányan haltak meg Magyarországon a 6 millió oltottból?
Vagy az egész világon a 4-5 milliárdból?
Tényleg kíváncsi vagyok mennyi az a sok.

Indriq 2021.12.05. 08:12:58

@TanNé: attól hogy valami nincs bizonyítva, még lehet valid. Legjobb példa az általános relativitás elmélet, soha nem volt bizonyítva, de minden kisérletben hozta az igazát

Indriq 2021.12.05. 08:17:37

@Örömhernyó: linkeld pls azokat az adatokat, ahol megvan a te lakhelyeden hány ember halt bele az oltásba

daveke 2021.12.05. 08:18:02

@nikkel odeon:
Úgy ahogy mondod "barátom", az emberek hülyék ;)
Qrva sok a kamu és az ellentmondás kovid és főleg oltás kapcsán és a aki képes gondolkodni, az gondolkodik, emiatt lehet bizalmatlan, a bírkának meg nyílik a bicska a zsebében, ő inkább nem gondolkodik.

daveke 2021.12.05. 08:22:37

@Boldeone2:
Én is pont ugyanezt kérdezem, csak fordítva, te hogy vagy képest azt szentírásnak venni mit mond Izrael, Usa, Pfizer? :)

daveke 2021.12.05. 08:42:28

@Usulkjt001: magyarországon az átlagos iq 98, úgy állj le vitatkozni a az emberekkel, és ráadásul ezeknek a kilencveneseknek némelyike meg van róla győződve, hogy ő qrva penge :)
Nem tudsz érvelni, mert nem képesek gondolkodni.
Akik meg képesek gondolkodni, azoknak mindenképpen gyanús lesz, hogy miért 125 közül 87 az oltatlan és míert nem 100-ból 70, vagy míert nem 566-ból 395. De ezeknek az sem tűnik fel, hogy nálunk a Cilinéni tiszti főorvos (szerintem ő még a 98-at sem éri el) és a legnagyobb szószólók a Zacher meg az állatorvos, esetleg a MOK vezetője. Itt, aki gondolkodik az laposföld hívő, ennyi :)

daveke 2021.12.05. 08:44:36

@Billy Hill: fogalmazzunk úgy, megpróbáltál gondolkodni, nem jött össze, de tisztellek érte, hogy legalább megpróbáltad ;)

daveke 2021.12.05. 08:48:21

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: barátom, annyira gyenge vagy elméletileg, hogy az már fáj :)

daveke 2021.12.05. 08:54:41

@bensomo: genovai viadukt tragédia megvan?
Pedig gondolom kiszámolták és a mérnökök megtervezték, azt mondták jó lesz az. És nyílván áthaladt rajta korábban több millió ember, sőt, van aki 2x, valaki 3x-4x is átment rajta, van aki egyszer sem, de akik belehaltak, azokat az nem vigasztalja, hogy bezzeg a Józsi 3x átment és alatta nem szakadt le.

Ozsetan 2021.12.05. 09:30:45

A gond megint az, hogy a szavak jelentése összezavarodott. Az emberek többsége úgy hiszi, szakembereket is beleértve, és úgy is alkalmazza, hogy a vakcina szó azonos az oltás szóval. Holott erről szó sincs. Az oltás a vakcina szervezetbe juttatásának csak egyik formája. Az viszont igaz, hogy az egészségipar szempontjából a legjövedelmezőbb, a legtöbb embert foglalkoztatja. Ezért aztán az érintettek nem is igazán érdekeltek a vakcináció más formájának alkalmazásában. Covid esetében, a fertőzés terjedési módjának megfelelően, alkalmas volna a vakcina belégzése is, de nem elképzelhetetlen a tapasz, vagy a tabletta forma sem. Ezek valamelyikét kellene minél gyorsabban általánossá tenni és nem az oltást preferálni, ráadásul azt hangoztatva, hogy ez az egyetlen alkalmas eszköz. Igaz, a becsületesebb szakmai megszólalók halkan hozzáteszik: " A jelenleg rendelkezésre álló eszközök közül."

birkamenet 2021.12.05. 09:39:31

@Örömhernyó:

Sok mathaságot jordtál ösdze. Először is az oltatlan fertőzöttek 3-6%-a mrghal, 20-30% pedig valamennyit szenved vele. Egyesek kihordják láz és tüdőgyulladás nélkül otthon, mások meg majd csak hetekig a lélegeztetőgép után. Kb 60-70%fertőzött marad csak tünetmentes.

A másik meg az oltás nem értése. Az oltás az a szervezet stimulálása egy betegség ellen, amely megtermelteti a szervezetben mind az ellenanyagot mind a sejtes emlékező mechanizmust. Olyan kamu tehát nincs, hogy az oltástól szarul lesz a páciens, miközben a virus nem lenne veszélyes rá! Az oltás maga egy legyengitett virustámadás. Ha ebbe majdnem belehalsz, akkor oltatlanul covid fertőzöttként szinte biztosan.

birkamenet 2021.12.05. 09:58:48

Amúgy Orbanisztánban az a fogalom hogy háromszor oltott, szart se ér. Mert teszem azt kétszer be voltál oltva orbán imádott kinai kamuvakcinájával, amelyik förtel es arányoban még két oltás után se inditott be semmiféle védekező mechanizmust, akkor ha megkapod a harmadik oltást - amelyik végre hatásos vakcina- akkor az azt jelenti, hogy csak most volt meg az első oltásod. A szervezet immunmechanizmusa csak alig valamennyire lett stimulálva, ami minden, csak nem a védekezőképesség magasabbra emelése. Ezek után jön a hir, hogy harmadik oltott is elhunyt - na most akkor ki tudja, hogy azért, mert valójában kamu beoltott volt.
Japersze orbánék ezt nagyon jól tudják, csak nem fogják az orrotokra kötni.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.05. 10:13:36

@daveke: Seggfejke! Tüdőzd le a forró teát! Hátha használ vírus ellen!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.05. 10:16:22

@daveke: Az okádásaid elárulják mekkora féreg vagy.

"daveke 2021.07.05 08:01:55
@szajer_jozsef_1:
Nálad nagyobb selejt nemigen van. Rettentően sajnállak, hogy így lassan 40 felé nincs egy párod és napi szinten néger faszokra kell kiverned, de gondolom már anyád is megfordult a fejedben ilyen alkalmakkor... Szomorú.
Sokkal jobb világ lenne ez a föld bolygó, ha vonat elé ugranál.
daveke 2021.07.05 08:09:34
@szajer_jozsef_1:
Én se náci, se homofób nem vagyok, legfeljebb kis tulzással rasszista, de az is csak a cigányokra vonatkozik.
Amúgy meg ne haragudj, csak segíteni akartam, tényleg nagyon sajnállak!
Neked segítségre lenne szükséged, kár, hogy ezt a környezeted nem veszi észre, valószínüleg ők is mint retardáltak :(
Szomorú...
daveke 2021.07.05 08:11:10
@szajer_jozsef_1:
Egy szakember már ebből az egy válaszból megállapítaná, hogy retardált vagy"

Emmett Brown 2021.12.05. 10:22:07

@Ozsetan: ja, Covidnál a vakcina a jövedelmezőbb, ezért azt nyomják, a ráknál meg pont fordítva, ott azért nincs oltás, csak kezelés.

daveke 2021.12.05. 10:27:33

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: nem állítottam, hogy ne lennék féreg, bár ezekből a kommentekből megállapítani, hogy féreg vagyok, erősen túlzó. Sokkal jobb féregnek lenni és gondolkodni, bár ezt te úgy sem érted...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.05. 10:31:29

@Emmett Brown: Pont dolgoznak az mRNS alapú rákellenes vakcinákon. A covid esetében esetében a saját immunrendszered ellenreakciója okozza a tüdőgyulladást. Ezért kell a megelőzés. De így elsőre jó összeesküvés elmélet volt. Teljes 10 másodpercembe került hogy rájöjjek a cáfolatra,

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.05. 10:33:58

@daveke: Te csak egy mocskolódó barom vagy, érvek nélkül. Az a hülye azt írta hogy a forró tea jó a vírus ellen, mert attól elpusztul. Azt az apróságot elfelejtette, hogy az orrban is megtelepszik és onnan jut a tüdőbe. Úgyhogy akkor gyere vissza pofázni, ha letüdőztél egy fél pohár forró teát! Annyi eszed nincs, mint egy marék lepkének.

Liberal left wing trash 2021.12.05. 10:55:39

A MOK kivalogatta a 600bol a 125 oltatlant, aztan azokbol csinalt egy rettegteto kamu statisztikat. Ez rajuk van osztva meg Bolondkoire, az ordas hazudozas, a kormany csak ferdit, csusztat, es sunyul az adatokkal.

Angliaban a feertozottek 90%-a oltott, meg tobb mint az oltottak reszaranya a nepessegben. Faszan bekajaltak a kuruzslo ficceres-astras dumat, muhahaha

daveke 2021.12.05. 10:57:56

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Rólad és társaidról ejtettem már pár szót korábbi kommentemben. Te az vagy, aki azt hiszi, hogy okos, de nem hibáztatlak érte, mert bizonyos okoknál fogva nem jöhetsz rá az ellenkezőjére.
Nem volt még olyan soha életedben, hogy "félrenyeltél" és kifolyt a szádból a folyadék az orrodon? Most képzeld el a forró gőzt. Na mindegy. Nyílván hatása nem olyan drasztikus, hogy ezzel egy kórokozó törzset ki lehetne írtani az orrból, de ezt teljesen elutasítani legalább akkora marhaság mint járvány idején vakcinázni, vakcinázni egy kezdetleges mrns injekcióval, kísérletezni az emberiségen, miközben fingjuk nincs lesz e hosszútávú hatása (mellékhatása). Bizonyos rövidhatású mellékhatások máris jelentkeztek amúgy, képzeld el, az már most kiderült, hogy az oltottak miatt mutálódik ez a szar ilyen gyorsan, de annyi meg annyi ellenérv van ellene, csakhogy ez a Pfizernek 4 havonta 30 milliárd dollár bevételt jelent, és ennyi pénzből meg lehet venni azokat az embereket, akiket meg kell, sőt, tanulmányok ezreit gyárthatják le. Szóval, nem kell laposföld hívőnek lenni ahhoz, hogy az ember belássa, ez qurvára nem jó megoldás, amellett, hogy a kovidot sem kell bagatellizálni.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.05. 11:04:25

@Örömhernyó:

" A vírus a megfertőzendő sejtek, elsősorban a tüdő léghólyagocskáit borító, II. típusú hámsejteken kifejeződő angiotenzin-konvertáz enzim 2 (ACE2) receptorhoz kötődve jut a sejtbe. Az ACE2 nemcsak e sejteken, hanem a szívizom, vese, nyelőcső, gyomor, bél hámsejtjei, az ereket bélelő sejtsor, valamint bizonyos fehérvérsejtek felszínén is megjelenik. A fertőzést követően a legtöbb beteg tünetmentes marad, vagy enyhe tünetek lépnek fel nála. A fertőzöttek 10-20%-ánál azonban, döntően időseknél és társbetegségekben is szenvedőknél súlyos állapot, gyorsan kifejlődő légzési elégtelenség vagy bakteriális felülfertőződés következtében szeptikus sokk alakul ki, amely magas halálozással jár. Mindez általános gyulladással jár együtt, amit a gyulladásos fehérjék fokozott termelése, az ún. citokinvihar kísér..."

forrás: Citokinvihar Covid-19-fertőzésben. 2020. április 23. Magyar Tudományos Akadémia közlemény részlete

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.05. 11:19:10

"Továbbá annak a megértésével kellene kezdeni szerintem: A vírus nem ellenség !!!! Hiszen embertömegeket, a fertőzöttek 80-90%-át még sem betegíti meg valamiért, sőt nekik már eleve védelmet, természetes immunizációt ad önmaga ellen is. A vírus TANÍTÓ inkább.

Persze amit írtam ezen gondolatom hosszútávra ható tudományfilozófia és helyes gondolkozás, mint gyors megoldást adó intézkedési terv. Ezt tömegekkel megértetni nem könnyű, mert a tömegember "zombi" , tehát érthető a politikai hatalom nyelvezete. Másrészt a víz is az élet alapegysége. A vízbe is bele lehet fúlni, meg meg is lehet tanulni úszni. .... A mesterséges immunizáció, az oltások például mentőöv. Kell és szükséges, de nem kell feltétlenül mindenkinek. "

Bővebben:
A "Virus" ellenség vagy tanító? - tudományfilozófiai írás
2021. augusztus 20. - IGe
vilagnezet.blog.hu/2021/08/20/a_virus_ellenseg_vagy_tanito

2021.12.05. 11:26:57

Anagramma következik: DELTA OMICRON = MEDIA CONTROL. További jó agyalgást!

Boldeone2 2021.12.05. 11:37:39

@Usulkjt001: most én is soroljak neveket, akik meg mást mondanak???

- Igen sorolj neveket , valóban elismert nemzetközi szakembereket , nem "orvosprofesszornak" kikiáltott biztonsági őröket. Egyetelen olyan peer reviuw- s tanulmány nincs a világon , ami azt mutatná ki, hogy a jelenleg elèrhető covid -oltások hatástalanok lennènek a súlyos szövődmènyek ès a halál megelőzèsèben

Hát tudod az úgy van, hogy a tény meg az igazság az nem mennyiség, vagy kiló kérdése. Lehet gyártani oltóanyaggyártók pénzéből 8 tonnányi tanulmányt, attól az még nem lesz se tény, se igazság"

- Akkor úgy kèrdezem , minek van nagyobb esèlye , annak hogy az összes ország - politikai\ társadalmi berendezkedèstől függetlenül - egèszsègügyi döntèshozószervei által szolgáltatott adatok , a valódi kutatók elsöprő peer revuw-s tanulmányai , vagy a tanultalan , elmebeteg oltás- ès jarványtagadók lègből kapott marhaságai ? Mi köze van a járvány - ès oltástagadó tudatkanoknak a tènyekhez ès az igazságokhoz ? Nagyjából semmi !
-
Főleg nem úgy, hogy ezek "szakértők" háromnapőont hazudtpolják meg saját maguakt, ótvar, bizonyítatlan és nem egyszer megcáfolt ökörségeket hangoztatnak (lásd: tüskefehérje nem toxikus), akkor mégis honnan a náthából legyen közbizalom???

- Ezt az èrtelmetlen mondat ( is) cáfolja , hogy járványtagadóknak mennyire közük sincs a valósághoz !

Mert hiába mondják el ezek felsorolt urak, hogy ilyen enzim, meg amolyan kromoszóma... csak éppen ezeknek semmiféle tényalapja nincs, mert a valóság meg teljesen más."

- Mi a valóság akkor , "èlet iskolás barátom " toljad! Ti már biztos tudjátok , hiszen azok a valódi kutatók, akik egèsz èletüket erre szenteltèk, vègigjártak egy tudományos èletpályát nem tudják , azok akiknek semmi köze a tudományhoz, majd biztosan tudják ...ekkora ostobaságot !

Néhány embernek meg elege van szakértők hagymázas, virtuális világából, aminek semmiféle valóságos alapja nincs, egyre jobban áhítoznak az igazságra és a tényekre, akkor is, ha azt nem 300 virológus mondja, hanem csak 1. "

- Azt, hogy minek van realitás alapja, nem az elostobult , iskolazatlan konteo- hívők fogják megmondani , szerencsère !
Ez is mutatja, mennyire irracionális , kifordult gondolkodásotok van : adott 300 kutató , akik állít valamit , ezzel semmiben 1 aki az ellen ad egy antitèzist .
Akkor három kèrdèsem van:
- mennyi az esèlye hogy 300 kutató konszensusával szemben annak az egynek lesz igaza ?
-miből tudjátok megállapítani hogy kinek van "igaza"- ha a minimális orvosi\biológiai tudással sem rendelkeztek ??
- Az az egy kutató egyáltalán kutató - e nem valami önjelölt sarlatán?

És igen pontosan ez a lényeg, hogy hiába van kétezer tanulmány arról, hogy az oltás hatásos, amikor van kettő ami szerint nem de az meg valós vizsgálatokon és tényeken alapul. Míg a másik kétezer meg egymásra hivatkozik körbe körbe, mindenféle ténylap nélkül."

- Csakhogy nincs olyan valós , tènyeken alapuló peer reviuw- s tanulmány , ami azt bizonyítaná, hogy az oltások nem hatásosak !
Csak olyan tanulmányok vannak , amelyek azt bizonyítják , hogy az oltások hatásosak ! Mindenhol konszenzus van arról hogy a súlyosabb betegsèg kialakulásától és a haláltól való vèdelmet megsokszorozzák. Amellett hogy idővel halványul a vèdettsèg, új variansok vannak, a túl öregeknek így is nagy a kockázat , stb ezek ismert tènyek , viszont mindenhol az bizonyosodott be , hogy az oltások hatásosak
Ha nem így lenne , nem oltatnának a világ összes országában , politikai ès társadalmi berendezkedèstől függetlenül !

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.05. 11:45:16

@Boldeone2:
El sem olvastam teljesen, csak az elejét ... de alapvető érvelési és logikai hibáid vannak ...
Csak emlékeztetlek, hogy számos ország hivatalos orvosi egyetemei adtak ki olyan közleményeket, hogy náluk x oltás hatékonysága módosítva lett a tények alapján 40 valamennyi százalékra. Azaz ... 50 alatt mi is már??? --- Ne kérdezz vissza, nem vitázom, nem érdekel .... Mással foglalkozol. ELME-VÍRUSOKKAL.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.05. 11:51:37

@Boldeone2:
LOGIKA: Eleve ha már a negyediket kell adni egyes embereknek, meg LEJÁR ... akkor a hatásosság kérdése RELATÍV és még az idő is befolyásolja. Meg a TERMÉSZETES IMMUNÍTÁS IS !!! --- De ez is csak tudományfilozófia és meguntam az észosztást leléptem innét is.

Boldeone2 2021.12.05. 11:54:22

@TanNé: A vírus nem ellenség !!!! Hiszen embertömegeket, a fertőzöttek 80-90%-át még sem betegíti meg valamiért, sőt nekik már eleve védelmet, természetes immunizációt ad önmaga ellen is. A vírus TANÍTÓ inkább."

- Egyrèszt , de: a vírus - antropocentrikus nèzőponból - emberisèg ellensège. Embermilliók haltak meg a járvány következtèben . Az USA- ban pl több áldozata volt, mint a második világháborúnak ès kb 2 èvvel csökkent a születèskor várható atlagèletkor
Masrèszt , csak úgy ad vèdelmet- egy időre- ha az ember vásárra viszi a bőrèt! A társbetegsègek nèlküli 30 èves is meghalhat , a long covid hatásairól nem beszèlve.
Harmadrèszt , gazdasági válságot , hiperinflációt okozott a vírus megjelenèse a világban , vagyis rendkívüli globális károk vannak
Nagyedrèszt, sok országokban osszeomlott az eü rendszer , azért is volt annyi halálos áldozat. Pl tavasszal egyszerre 12 ezer covid beteget ápoltak kórházban , miközben kb 25000 ezer szakèpzett ápoló van

A vírus csak egyetlen dologra tanított csak meg: az emberi társadalom sokkal sèrülèkenyebb ès gyengèbb mint gondoltuk , mind az egyènek , mind az államok csak az egyèni èrdekeiket kèpesek nèzni , együtt - egy kis áldozat árán - sem kèpesek cselekedni . Ez az ami igazán rossz hír, a jövőre nèzve!

Boldeone2 2021.12.05. 12:04:07

@TanNé: Ne haragudj , de kèt típusú ember van:
- Van aki elfogadja a közössègben az emberi társadalomban felhalmozott - nyilván dinamikusan változó - de mègis lètező kollektív tapasztalatot . Az emberi társadalom ezen, ès a kollektív bizalmon alapul
- Van aki nem fogadja el, magát racionálisnak gondolja , miközben a legtöbb esetben csak magát okosnak gondoló renegát

A legtöbb esetben , azok járnak rosszul , akik a renegát utat járják, ès nem azok, akik együtt haladnak a közössèggel . Persze ,lehet igaza a renegátnak is, de jóval kisebb az esèlye. A farkas is azt birkát ragadja el először , amelyik elkóborol a nyájtól...

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2021.12.05. 12:12:47

@Boldeone2:
"Aki másokat követ, az csak sok segget lát" :-) Jó seggnézegetést!!!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.05. 12:16:56

@daveke: Most már csak véded a hülyeségedet. Megint más hogy félrenyelsz egy kortyot, meg hogy az egész tüdődet át kellene öblögetni 60 fokos teával. próbálod finomítgatni kistáska. :-)) Elővetted a tartalék nickedet, mert a többin már ezerszer szénné aláztalak. Na! Szippants egy fél pohár forró teát az orrodon keresztül a tüdődbe és utána gyere vissza!

birkamenet 2021.12.05. 12:20:37

@Usulkjt001: "A forró tea meg azért kell, mert MINDEN KORONAVÍRSUS HŐÉRZÉKENY és mivel többnyire az orr-, és garat nyálkahártyában tenyészik, ott mindjárt el is pusztul. A hőtől. "

Akkor menjünk orra szolizni és le van győzve az összes vírus! A hőtől. MIndjárt!

Azt azért nagyjából tudod, hogy a vírus spike-ja milyen alapon támad, dokkol a sejtre?

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2021.12.05. 12:23:49

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
IGe helyesen .... arra valók az avatárok ...
Egyébként meg gyógyszertárakban lehet kapni sósvízes arcüreg átöblögetőt és az tiszticccsa ... és mérsékli a felső légzőszervek fertőzöttségét. Számtalan gyógynövény, mondjuk éppen nem a csipkebogyó, de a spanyol kakukkfű, lándzsás útifű tea mérsékelten, de vírusölő hatású ...

birkamenet 2021.12.05. 12:25:23

@Usulkjt001: "A forró tea meg azért kell, mert MINDEN KORONAVÍRSUS HŐÉRZÉKENY és mivel többnyire az orr-, és garat nyálkahártyában tenyészik, ott mindjárt el is pusztul. A hőtől. "

És gy időben a pálinkáról is ezt mondták: vedeljél, mert a garatban lelöli a vírust.

Na persze nem ezért lett Magyarország a 10 millió alkoholista országa.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.05. 12:27:12

@TanBá: Felső légúti. A tüdőt nem lehet vele átöblögetni. Engem igazoltál. Van még nicked?

Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2021.12.05. 12:32:12

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Ja .... csak ha időben meggátolod a terjedést és lejutást a tüdőbe, azért érdemes a maszk is ... de legbiztosabb kerülni a "zombi" emberiséget ... akkor nem betegszel meg ... Olyasmi ez mint a gyógyszer / méreg ... Minden gyógyszer egy bizonyos arányon túl méreg .... még a víz is. Ja a vírus latin szó méreg megfelelője .... méreg-gyógyszer meg csak mennyiség kérdése sokszor. A vakcina / oltás is "vírus" vagy "vírus" összetevő ....

Sir Gombóc 2021.12.05. 12:33:55

@Usulkjt001: a D vitamin túladagolás pl. vesében okozhat gondot, akinek ismert veseproblémái vannak, az csak körültekintéssel szedje. De ez benne van minden normális termék tájékoztatójában.

daveke 2021.12.05. 12:34:44

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Engem te nem tudsz megalázni, mert gyenge vagy elméletileg. És ez az egyetlen nickem ;)

Csak Önkéntesen 2021.12.05. 12:37:20

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Az ENDOTHEL azaz a teljes belső emberi érfal begyúlad, fertőződik a legveszélyesebb állapotokban már. Azt meg még nehezebb kimosni, már csak azért is mert egy része az AGYADBAN is ott van. :-)

Usulkjt001 2021.12.05. 12:38:40

@Boldeone2: Azt hiszed ez az első oldal, ahol megpróbáltam pár agyalágyult oltásfetisiszta, faszbúkfüggő, agymosott hülyét rávezetni némi értelmes, józan gondolkodásra? Tudod hány helyen raktam be valós vizsgálatokon alapuló, valódi tényeket sorakoztató tanulmányt, nem tőlem Jóskától a sarokról, hanem TUDOSÓK, KUTATÓK TANULMÁNYAIT! Eredmény? Tagadás, hülyézés, a kutatók dehonesztálása, nem akarom sorolni. Nincs olyan tény, nincs olyan kutatás, nincs olyan tanulmány, ami titeket bármiről is meggyőzne, ezért ezt én már rég elengedtem. Mostanában csak azzal próbálkozom, hogy próbáljalak rávenni titeket kicsit gondolkodni a sok marhaság és hazugság helyett, amit a TV-k, rádiók és legfőképpen a faszbúk harsog. Mert igen, ha tetszik ez neked, ha nem MIND HAZUDNAK. Ugyanis EZÉRT FIZETIK ŐKET MÉGHOZZÁ BUSÁSAN.

Ezért van az, hogy lószart se tudtok kezdeni a tényekkel. Tény: az oltások előtt nem volt veszélyesebb, halálosabb, gyorsabban fertőző stb variáns. Le tudsz vonni ebből egy egyszerű, józan következtetést?

Az oltás óta semmit se javult, se a fertőzöttség, se súlyos betegek száma, se a halálozás. Ahol 90% sőt már 100% az átoltottság, ott se javult a helyzet semmivel se. Minden olyan országban, ahol lezárások, kötelező maszkozások mellett döntöttek a helyzet katasztrofálisan és megállíthatatlanul romlik.

Le tudsz ezekből a tényekből egy egyszerű, józan, hétköznapi következtetést vonni?

A maszkozás védelmi ereje:
Folyton a sebészekkel példálóztok tehát én is ezt fogom tenni. A sebészeknek azért kell maszkot viselnie, mert egy lehelettel, olyan szepszist okoz a felnyitott betegnek, amibe ott a műtőasztalon belehal. És nem azért nyugodtan tüsszöghessen és krákoghasson a műtőben. Ha sebészünk tüsszög és krákog, akkor hazaküldik gyógyulni, és nem a műtőbe műteni.

Ezekből hót egyszerű tényekből le tudsz vonni egy egyszerű logikus következtetést, a maszkok hasznosságát illetően a kovid ellen????

Az a baj, hogy az összes kérdésemre a válasz NEM. Nem tudsz levonni egyszerű tényekből logikus következtetést, mert te nem tudsz semmit, csak elhiszed, amit a TV-virológus elvtárs hazudik jó pénzért. Ti gyakorlatilag mind Boborján szellemi szintjén álltok, akinek a Besenyő Pista bácsi mondta meg a véleményét. Nektek meg a TV virológusok és a politikusok. Neked az kell, lelked rajta, de akkor legalább ne másokat hülyézz, hanem inkább kussolj, a többi barommal egyetemben, akik itt gúnyolódtak rajtam és más még gondolkodni merő emberen, például kurt úrfi nevű szerencsétlen faszbúk függő agyhalott, aki szerint az összes vírus azonnal betódul a tüdőbe, ezért a forró tea nem segít......
Azon szegény idióta nem gondolkodik el, hogy akkor az influenzán vagy sima náthán se kéne segítenie, és lám, de bizony segít! Ugyanis a tüdő előtt van még egy olyan fránya dolog hogy orr-, és garat nyálkahártya, amiben megtapadnak a vírusok, még a kovid is. Ha pedig megisszuk a forró teát, akkor a nyálkahártyában lévő kovid vírusok, mivel hőérzékenyek (gondolom ezt azért nem akarja még szegény agyalágyult Kurt úrfi se letagadni) bizony elpusztulnak. Ráadásul forró tea nem csak nyelőcsövet meg nyálkahártyát melegíti át, hanem, ha sokkal kisebb mértékben is de a tüdőt is. És egyébként meg inhalálásról hallott Kúrfi elvtárs?? Attól meg a maradék vírus is elpusztul ami a tüdőbe került.

Ehhez persze, már az első tüneteknél el kéne ezt kezdeni... de pont ez baj. Nem kezdik el. Nem kezdik el, mert ugyanúgy hisznek a "szakértőknek" mint te. Elhiszik hogy nem szabad felkészülniük, mert csak rosszabb lesz, elhiszik, hogy nem szabad forró teát inni mert csak rosszabb lesz, elhiszik, hogy nem szabad hidroxiklorokint szedni, mert annak súlyos szövődményei vannak (nincsenek), elhiszik hogy nem szabad se D-vitmaint, se cinket, se quercetint, se más természetes proteáz gátlókat szedni, mert akkor mind meghalnak. Elhiszik és otthon rettegnek szobájukban várva, mikor fordul olyan rosszra az állapotuk, hogy mehetnek a kórházba, bakteriális fertőzés, kórházi kezelés miatti tüdőgyulladást, és a lélegeztető gép használattól kapott fertőzések tucatjait kapni, amibe kb 90% eséllyel bele is halnak. De ha ezekbe nem, majd belehalnak abba rettenetes "vitamin és antibiotikum" csomagba, amit a kórházban adnak nekik, de amiről senki se tudja, még a covid osztályos orvosok és ápolók se, hogy valójában mi van benne. Bemegy a saját lábán a kórházba a szerencsétlen megkapja ezt a félmillióba kerülő csomagot és kidől tőle, mint egy krupmlis zsák. És ezt üzenem annak a másik marhának is, aki szerint sokba kerül a kórházi ápolás, hogy ez ezért van. Nem azért mert én nem oltatok.

Szóval gyerekek, részemről befejeztem. Gondolkodni nem tudtok, következtetni nem tudtok, tényeket nem ismertek, gyűlölködni, szitkozódni, bűnbakot találni, na ez megy nektek. És ahogy látom, ez nem is fog változni. Na pá.

eßemfaßom meg áll 2021.12.05. 12:50:14

@Usulkjt001: Végre valaki feltalálta az ultimate koronavírusgyszert. Forró tea. Hogy erre eddig senki nem gondolt...

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.05. 12:55:36

Ezt is még nyár végén írtam:

"Hát nagyon úgy néz ki, hogy most a kínai a nyerő." - írják egyre többen a saját tapasztalataik alapján a közösségi fórumokon. Ennek is van, vagy lehet logikus magyarázata. Az elölt vakcinával való mesterséges immunizáció hasonlít a legjobban a természetes immunizációra. A természetes immunizációnál is juthatnak ilyen mikroegységek a szervezetbe, meg olyan vírusok is, amelyek már legyengültek. A szerény memetikaiés pszichovirulógiai kísérleteim szerint a legyengített és nem is az elölt "vírusok" / mémek azok amelyek leghatékonyabb védekezést adják.

- Elvileg a legyengített variációt, megfelelő tesztelések után szabadon is lehetne engedni és akkor nem kellene egyenként oltogatni. Illetve vannak olyan bacik, amelyek vírusokat is "esznek" érdemes lenne ezzel is kísérletezni.

birkamenet 2021.12.05. 12:58:42

@daveke: " az már most kiderült, hogy az oltottak miatt mutálódik ez a szar ilyen gyorsan, "

Ez egy komplett hülyeség. A virusok alapvetö tulajdonsága, hogy a szaporodásuk során az RNS másolásának insabil mechanizmusából erdedöen, saját(!) hibájukból mutálódnak. A covid viszont virus pont az a vírus, amelyik a legstabilabb a mutáció ellen, mert van nekik egy plusz enzimük amelyik az RNS másolási hibát kijavitja - ellentétben a sokezernyi más virustipussal.

Hogy egy virusfajta mikor mutálódik az tehát nagy részben a véletlentől függ. Másrészt a mutálódott fajtából se fog mindegyik túlélni, az függ attól, hogy a típus meg tud-e telepedni a gazdasejtben.

Az tehát hogy az oltottak miatt mutálodna a vírus, ráadásul "ilyen gyorsan" - egy újabb féleszű konteo elmélet.

eßemfaßom meg áll 2021.12.05. 12:58:49

@Ozsetan: "Az oltás a vakcina szervezetbe juttatásának csak egyik formája. " A valóságban te kevered az "oltás" szót az "injekciózással". Az oltás az oltóanyag szervezetbe juttatását jelenti. Pl gyerekeknek rota elleni oltás 2 vagy 3 alkalmommal történik szájon át.

Sir Gombóc 2021.12.05. 13:00:10

@daveke: az általános tapasztalat az, hogy azok, akik azt képzelik magukról, hogy tudnak gondolkodni, alacsonyabb intelligenciával rendelkeznek..

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.05. 13:01:13

@birkamenet:

Hülyeséget írsz!!!! A "Vírus" nem képes önállóan semmire sem. Csak egy információs biológiai csomag. ADAT lényegében. A GAZDASZERVEZET ami lehet növény, állat, ember ami a mutációt okozza a HIBÁS KLÓNOZÁSSAL.

daveke 2021.12.05. 13:06:37

@Usulkjt001:
Ennyi.
Ez egy értelmes hozzászólás volt.

eßemfaßom meg áll 2021.12.05. 13:06:45

@Vakcinás Huncut: Ha kicserélsz és kihagysz benne pár betűt akkor azt kapod: IDIOTA

daveke 2021.12.05. 13:09:36

@birkamenet:
Ezt nem én találtam ki, egy angol tudományos orvosi szaklapban írták. Megpróbálom megkeresni, de Szlávik doktor is elismert ezt, azt meg tévében láttam. Amúgy meg ez teljesen logikus is.

draft22 2021.12.05. 13:10:29

Jézusom, nem olvastam végig a hozzászólásokat, remélem más is reagált arra durva matematikai-logikai hibára amit a blogger elkövetett.
Most csak a számokból kiindulva (a felmérést reprezentatívnak tekintve, és szintén eltekintve attól, hogy a különböző kockázati csoportok más oltási-aránnyal rendelkeznek, ill. az intenzívre kerülési kockázatuk nagyon eltérő).
A blogger szerint:
„38 / 125 = 30% -nyi oltott van az intenzíven, ami azt jelenti, hogy ez kétszeresen jobb arány, mintha a két dózisos oltottság teljesen hatástalan lenne. Hatástalanság esetén ugye a 125-nek a 60%-a, azaz 76 beoltott ember lenne az intenzíven. Itt azonban azt látjuk, hogy a teljes lakosság 30%-a, és a kétszer oltottak 50%-ka (tehát a fele) megmenekül az intenzívtől azáltal, hogy be van oltva.“
Jaj, kedves blogger.
Téves a következtetés. A helyes: 125-38=87 oltatlan van intenzív osztályon, az átoltottság 60% oltott, 40% nem oltott, tehát 1 nem oltottra 1,5 oltott jut. 87*1,5=130,5 tehát, ha 87 oltatlan van intenzíven és az oltásnak nincs hatása, akkor 1,5-szer annyi oltottnak kéne lenni intenzíven, mint oltottnak vagyis kb 131 embernek (fél ember nincs). 131 helyett azonban csak 38 van intenzíven, tehát 131/38=3,44 tehát 3,44-ed részére csökkenti az intenzívre kerülés esélyét az oltás.

birkamenet 2021.12.05. 13:11:20

@Usulkjt001:

Azért az olyan okoskodó, oltás és virushatás tagadó idióták számára, akik a felszines - és ráadásul NEM KAUZUÁLIS - adatok összehasonlitása alapján, illetve a 13 éves gyerekek biológia ismeretiszintjén alakitja ki a teljes "tudományos"(anyám szivatnak stop!) véleményét, na meg aki életében nem hallott a covid paralell és post hatásáiról - na szóval ezeknek a sok pofazás helyett csak azt tudnám ajánlani, hogy költözzenek be egy hétre egy covid intenziv osztályra, maszk meg szkafander nélkül.

Ha egy hét után a saját lábukon jönnek ki, akkor kapnak egy 10 éves védettségi igazolványt.
De ha ott elkezdenek rosszabbul lenni, akkor ne pofázzanak, hogy neki intenziv osztály, orvos, gyógyszer, lélegeztetögép meg pap kell, hanem tessék fickándozni, hogy nem szarabb ez mint az influenza, röhögve legyőzi ezt egyedül, nem terheli vele az államkasszát.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.05. 13:18:19

@birkamenet:

Mondj el három imát, vidd be magaddal zombijézuskás szobrocskát feszületen, meg egy ócska ókori szappanoperát könyv formátumban !!! .... Mert az a TE VALÓS világod... képviseld csak azt.

A mémfertőzött agy szélsőségekben gondolkozik. Kettős szélsőségekben, de az egyben HAMIS DILEMMA IS.

draft22 2021.12.05. 13:18:57

ugyan ez volt amikor, az volt a hír, hogy valamelyik országban 80% van beoltva és mégis? a kórházban lévők (vagy intenzíven?) között 50%-50% az oltottak nem oltottak aránya és elhiszik, hogy az oltás hatástalan, hiszen ugyanannyi van kórházban, mint oltatlan...anyám borogass! holott ez alapján az oltás 4-edére csökkenti az esélyt

Sir Gombóc 2021.12.05. 13:22:26

@Usulkjt001: Tény: az oltások előtt nem volt veszélyesebb, halálosabb, gyorsabban fertőző stb variáns.

Ez nem tény, ez tévedés. A brit variáns még a vakcináció előtt alakult ki és kezdett terjedni. Ez tény. A természetes immunizáció is mutálódásra kényszeríti a vírust.
De a többi "tény" állításod is hasonlóan megalapozott.

gergerg 2021.12.05. 13:24:17

@Usulkjt001: Érdekes fejtegetés. Meg tudnád nekem esetleg mondani, hogy ha a koronavírus az orr és a garat nyálkahártyájában tenyészik, akkor onnan hogyan teszi tönkre a tüdőt? Lenyúl a tüskéivel, vagy mi?

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.05. 13:25:45

@Sir Gombóc: "mutálódásra kényszeríti a vírust."

Nem lehet kényszeríteni sem. :-)

Beteges dolog, amikor valaki egy biológia informácis adathalmazt, ami nem is élő dolog, képtelen enni, inni, kakilni, szaporodni, gondolkodni, beszélni, támadni , ölni, szeretni, tájákozódni..... MEGSZEMÉLYESÍT !!!!!

Sir Gombóc 2021.12.05. 13:27:40

@daveke: tehát neked alacsony az intelligenciád, hiszen folyamatosan azt állítod, te tudsz gondolkodni, bezzeg mások..

Sir Gombóc 2021.12.05. 13:32:25

@TanNé: belekötöttél egy valójában a téma szempontjából indifferens kifejezésbe. Terelésnek, mellébeszélésnek hívják az ilyen viselkedést.

birkamenet 2021.12.05. 13:33:09

@TanNé:

Hülyeség a köbön amit írsz. A gazdaszervezet semmilyen RNS kódozást nem végez a virus RNS-ében, hanem csak beindítja a folyamatot a virus saját RNS másolásához. És hogy hogy mutálná a gazdaszervezet DNS-e vagy RNS-e a virus RNS-ét, azt megirhatnád ehelyütt.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.05. 13:38:00

@Sir Gombóc:
Tévedsz, pont ez a lényeg és ameddig ezt nem fogják fel, addig megoldás sem lesz. Csak végtelen és véget nem érő szurkálások.
A "vírus" biológia adathordozó és adat.... ami megpiszkált közvetve a gazdatest biológia rendszerén keresztül, mint a számítógépes vírusok, több mindent pölö hosszútávon és evolúciós úton az emberi DNS-t is.
(((csak a kedvedért és is megszemélyesítem: A "Vírus" így teremőnk lényegében ... és hát a teremtők szeretnek áldozatot hozni és gyilkolgatni is. Valamilyen magasztosabb cél érdekében.)))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.05. 13:40:13

@daveke: Szippantsál egy kis forró teát! Szívószállal, ahogy a fehér csíkot szoktad! :-)) Hülyeség mellé álltál, felmostam veled a padlót és most frusztrált vagy.

birkamenet 2021.12.05. 13:40:34

@TanNé:

Na akkor rakjál rendet a fejedben levő hamis dilemmák közt és add meg a konkrét választ:

1. Oltatod magad és ezzel a szervezetedbe bepitesz egy védekező mechanizmust

vagy

2. a sok pofázás helyett beköltözöl egy hétre egy covid intenziv osztályra, maszk meg szkafander nélkül és nem pofázol, hogy neked intenziv osztály, orvos, gyógyszer, lélegeztetögép meg pap kell, hanem egyedül, az államkassza terhelése nélkül legyőzöd a covidot. Viheted magaddal az egész családodat felmenőkkel, lemenőkkel, meg az összes oltás ellenes idiótát. Csak hogy minél hamarabb túl legyünk ezeken a hitvitákon és legyen elegendő kisérleti nyúl is a statisztikához.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.05. 13:43:47

@Iván Gábor IGe: A coviddal pont az a baj, hogy nagyon gyorsan átterjed a felső légutakból a tüdőbe. Úgy hogy öblögesd az orrod forró teával minden nap! :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.05. 13:44:51

@TanNé: Meddig nyomod még ezt a hülyeséged? Senkit nem érdekel.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.05. 13:46:21

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Addig ameddig a megfelelő mértékű gyógyító vakcina gondolatvírusokat ki nem juttatom ...
Már kész vagyok vele .... csak szórakozom a "zombi"-kon ...

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.05. 13:53:27

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Pont azt teszed, ami a gyógyító mechanizmus lényege.
További jó "zombi" létet ... megyek kirándulok egyet.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.05. 14:09:24

@TanNé: A "elme vírus" marhaságodból doktorit lehetne írni. :-))

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.05. 14:15:23

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Biológiai, agykutatási, neurológai Nobel -díjat lehet vele szerezni .... csak engem nem érdekel.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.05. 14:26:57

@TanNé: "Biológiai, agykutatási, neurológai" - ja és ilyen Nobel díjak nincsenek, csak orvosi. (fiziológiai)

CSOKKI MÁLNA 2021.12.05. 15:20:46

@Sir Gombóc:

Azt valószínűsítik, hogy az omikron éppen hogy immunhiányos fertőzöttben alakulhatott ki:

index.hu/belfold/2021/12/04/jakab-ferenc-aggodalomra-ad-okot-az-omikron-varians-de-panikra-nem/

"Feltételezhetően egy valamilyen immunhiánnyal élő vagy immunbetegségben szenvedő betegben fejlődött ki ez a folytonos és többszörös mutáció. Ez is még vizsgálat tárgyát fogja képezni a jövőben"

"

Sir Gombóc 2021.12.05. 15:46:47

@TanNé: egy biológia informácis adathalmazt, ami nem is élő dolog, képtelen enni, inni, kakilni, szaporodni, gondolkodni, beszélni, támadni , ölni, szeretni, tájákozódni...

Elvileg a legyengített variációt,

Mind a kettőt te írtad! Hogy lehet legyengíteni, ha valami nem él (valójában sehogy, mert inaktiválják, nem legyengítik).
Először talán a saját portádon sepregess.

Boldeone2 2021.12.05. 16:18:45

@Usulkjt001: Nincs olyan tény, nincs olyan kutatás, nincs olyan tanulmány, ami titeket bármiről is meggyőzne"

- Mert nincs olyan tanulmány vagy kutatás, egyetlen egy sem , ami peer reviuw-s , ami komoly tudományos szaklapban megjelent, komoly nemzetközi szinten elismert kutatócsapat állna mögötte , vagyis nincs rá semmilyen racionális èrv, hogy elfogadjuk az oltástagadók indokait !

, ezért ezt én már rég elengedtem. Mostanában csak azzal próbálkozom, hogy próbáljalak rávenni titeket kicsit gondolkodni a sok marhaság és hazugság helyett, amit a TV-k, rádiók és legfőképpen a faszbúk harsog. Mert igen, ha tetszik ez neked, ha nem MIND HAZUDNAK"

- Valóban hazudnak , a tudatlan konteó - hívők azok , aki MIND hazudnak, aki leginkább a facebook- n terjesztik a hülyesègeiket! A komoly tudomány a Lancet- ben olvasható , de az értelmes ès gondolkodó ember elfogadja amit a virulógusok az orvosok elsöprő többsège mond, mert ezen a közbizalmon alapul a társadalom! A rákos beteg sem kezd okoskodni , hogy milyen kezelèst kell alkalmazni , hanem 99%- ban elfogadja , amit az onkoteam előír neki . Járványban meg a virulógusokat ès az ezzel a szakterülettel foglalkozó orvosokat kell megkérdezni , nem pedig a fogalmatlanok ostobasagaira adni

Ezért van az, hogy lószart se tudtok kezdeni a tényekkel. Tény: az oltások előtt nem volt veszélyesebb, halálosabb, gyorsabban fertőző stb variáns. Le tudsz vonni ebből egy egyszerű, józan következtetést?

- Na, azzel most lebuktál, hogy tök buta vagy a tèmához! Az első oltásokat az USA- ban 2020 december táján adták be, de a legtöbb országban csak 2021 tavaszán volt egy nagyon pici átoltottság , vagyis zèró hatása volt az átoltottságnak a variansok megjelenésére !
Az angol variáns már 2020 őszèn megjelent, vagyis köze nem lehetett az oltottsághoz a megjelenèse !
A mutáció èppen akkor tud kialakulni, ahol nagy számú ember fertőzött, a járvány korlátlanul tud terjedni , ès nincs az embereknek vèdettsège, elèg számú antitest - ott van a mutációra legjobb lehetőség !

bensomo 2021.12.05. 16:19:55

@draft22 és @AntalGergely: Először is köszönöm a konstruktív hozzászólásotokat! Szerintem gyakorlatilag ugyanazt a fajta érvelést mutattátok be egymástól függetlenül,, viszont szerintem elbeszélünk egymás mellett. Ugyanakkor egyáltalán nem zárom ki, hogy tévedtem volna a posztban olvasható levezetésemben, viszont arra kérlek titeket, hogy ebben az esetben mutassatok rá, hogy a következő megszámozott következtetésláncomban (ami a posztban bemutatott levezetés lebontva) hol, melyik pontban tévedek?

1. A cikkben, bár konkrtét számokat is feltüntettem, alapvetően fajlagosan számoltam. Kizárólag a 30%-os arány megtalálásánál használtam fel a konkrét számértékeket, úgy mint 125 és 38.

2. A Kamara által közzétett kutatási eredmény azt mutatja, hogy az intenzíven fekvő oltottak aránya 30% (38 / 125).

3. Ez a 30%-os eredmény azt jelenti hogy fajlagosan (és átlagosan) minden intenzívre érkező 10 betegből 3 oltott.

4. Ha az oltások teljesen hatástalanok lennének, akkor átlagosan minden intenzívre kerülő 10 betegből 6 oltott volna (hiszen 60% oltott)

5. Az azt jelenti, hogy minden intenzívre érkező 10 betegből hárommal kevesebb oltott (6 helyett 3) érkezik a kutatási eredmény szerint, azaz fele annyi oltott érkezik minden egyes 10 beérkező beteggel, mintha az oltás hatástalan volna.

6. Ebből azt a következtetést vontam le, hogy a hatástalan esetben intenzívre ítélt oltottak fele megmenekül azáltal, hogy van egy 60%-os átoltottságunk. (ez az állítás szerepel a posztban)

Ha nem túl nagy kérés, akkor legyetek szívesek írjátok meg, hogy a 6 pont közül melyikben láttok hibát és hogy mi az! Én is örülnék neki, ha kiderülne, hogy olyan irányban tévedtem a számítással, hogy rosszabbnak jöttek ki az oltás hatékonyságok, mint ami valójában adódik. Ez esetben mindenképpen írok egy helyesbítő posztot is, amelyet ide belinkelek.

Boldeone2 2021.12.05. 16:22:14

@Usulkjt001: Az oltás óta semmit se javult, se a fertőzöttség, se súlyos betegek száma, se a halálozás. Ahol 90% sőt már 100% az átoltottság, ott se javult a helyzet semmivel se. Minden olyan országban, ahol lezárások, kötelező maszkozások mellett döntöttek a helyzet katasztrofálisan és megállíthatatlanul romlik."

Nettó hazugság! Elèg megnèzni Nagy- Britanniát, ahol 6-10x több kórházban ápolt ès halott volt az előző hullámok esetèben , mint most. A fertőzèst átadását -mivel mutáns vírusról van szó- nem hatèkonyan akadályozza , de a súlyos betegsègtől ès haláltól sokszoros vèdettsèget biztosít az oltás! Az USA , Izraeli nagymintás , több millió emberen vègzett vizsgálatok is ezt bizonyítjak!

Le tudsz ezekből a tényekből egy egyszerű, józan, hétköznapi következtetést vonni?

- Te semmilyet, ami nyilvánvaló!

A maszkozás védelmi ereje:
Folyton a sebészekkel példálóztok tehát én is ezt fogom tenni. A sebészeknek azért kell maszkot viselnie, mert egy lehelettel, olyan szepszist okoz a felnyitott betegnek, amibe ott a műtőasztalon belehal. És nem azért nyugodtan tüsszöghessen és krákoghasson a műtőben. Ha sebészünk tüsszög és krákog, akkor hazaküldik gyógyulni, és nem a műtőbe műteni."

- A maszkhordás hatèkonyságat megint tanulmányok sora bizonyítja , ezt a botorságot kar volt idehozni . Egyèbkènt formális logika : ha a szád\orrod előtt van valami barrier, akkor kevesebb partikulum jut ki a tüdőből, ha a másik fèl szája is van egy barrier, akkor kevesebb jut be ,vagyis csökken a vírusmennyisèg ami eléri a szervezetet, vagy nem is èri el , hogy elèrje a megfertőződés küszöbertèkèt. Ha elèri - legrosszabb szkennarió, akkor az egyszerre kevesebb vírus még mindig jobb , mint a több , vagyis : minden barrier hasznos!!!

bensomo 2021.12.05. 16:33:51

@draft22: Két embert nem engedett egyszerre behivatkozni a blog engine, de kettővel feljebb (2021.12.05. 16:19:55) válaszoltam a hozzászólásodra.

Boldeone2 2021.12.05. 16:38:49

Egy magyar kórházi főorvos tapasztalta :
24.hu/belfold/2021/12/05/koronavirus-zacher-gabor-hatvani-korhaz-oltottak-oltatlanok-korhaz/

hatvani kórházban a betegek körülbelül 75 százaléka nem vett fel semmilyen oltást. 10-15 százalékra tehető a kétszer oltottak aránya, ám ők a második oltást többnyire hat hónappal ezelőtt kapták. "

...ès ez a tapasztalt kb. a DEKK- en is Debreceni Klinika - ahol a felsègem dolgozik
Egy valami nagyon fontos mèg : mindig azonos korcsoportokat èrdemes összehasonlítani, egy 19 èves èleterős fiatal soha nem azzal az èletesèllyel birkózik meg a betegsèggel- oltással vagy anèlkül - mint egy 80 èves
De , azt sem szabad elfelejteni , hogy ez a delta variáns , a nagyon fiatalokra is veszèlyes lehet, a DEKK " pavilon " gyermek infektológián gyermekek vannak az intenzív osztályon , covid fertőzèssel, nem is kevesen ...

Boldeone2 2021.12.05. 16:48:44

Ez pedig szintèn az oltások hatásosságát bizonyítja, 3 ország vizsgálati erdemènyei:
index.hu/techtud/2021/12/05/koronavirus-jarvany-oltas-vakcina-jarvanyadatok-halalozasok/

CSOKKI MÁLNA 2021.12.05. 16:49:28

@Boldeone2: Ha egy egészséges fiatalt nagyon lever, és kórházba, intenzívre kerül, akkor ő valszeg extrém sok vírust nyelt be, pl. egy bulin. vagy mondjuk egy kondi teremben..

Örömhernyó 2021.12.05. 16:51:45

@birkamenet: Pubika, az oltások közül több vérrögképződést okozva öli meg az áldozatait, az oltottakat. Ilyen az AstraZeneca és Janssen. Az oltóanyag egy összetevője okozza a borzasztó mellékhatásokat, nem a szervezet szerinted túl erős immunválasza. A mellékhatásoknak semmi köze ahhoz, hogy mennyire immunizálja az oltás az adott egyént. A Moderna (és Pfizer) esetén a szívizom- és szívburokgyulladás pont azoknál a teljesen egészséges fiataloknál jellemző, akiket a koronavírus ágynak se döntene. Ugyanígy a koronavírus fertőzésen átesés közben tapasztalt tünetek se állnak összefüggésben a kialakuló immunitás mértékével. Ismerek olyat, aki 4-5 napig volt kissé leverve a koronavírus fertőzés miatt, oltatlanul, majd ezt követően mértek nála olyan ellenanyagszintet, ami a Pfizer után tipikus szint nyolcszorosa. Aztán hónapokkal később kapcsolatba került megint a vírussal, ezt csak teszt mutatta kis, beteg nem lett, ez megint megdobta az ellenanyagszintjét. Oltva azóta sincs, mert ilyen természetes immunitásra az oltás már semmit nem tud ráadni. Kockázata viszont lenne (vérrögök, szívproblémák stb.).

Boldeone2 2021.12.05. 17:12:29

@Örömhernyó:
A Moderna (és Pfizer) esetén a szívizom- és szívburokgyulladás pont azoknál a teljesen egészséges fiataloknál jellemző, akiket a koronavírus ágynak se döntene."

"Of over five million people who received the vaccine in Israel, around 62 cases of myocarditis were recorded in days after the vaccination, the report said. Furthermore, 56 of these cases arose on administering the second shot and most of the affected were men under 30."

Tehát , akkor durván 12 ember kapott miocarditist , 1 millió emberre számítva , többsègük pedig " mild" tünetekkel megúszta , vagyis az oltások nem szignifikánsan veszèlyesek, magyarul : szinten alig van kockázata az oltás felvètelènek.

draft22 2021.12.05. 17:29:21

Kedves Bensomo!

Megszólíttattam. Szerintem amit, kiszámoltál az csak azt mondja, hogy hogyan változik a oltottak/oltatlanok aránya az intenzív osztályokon, az oltással, és nem azt, hogy az oltás mennyivel csökkenti a kórházi az intenzív kezelés esélyét.
Példa:
most:
mondjuk azt, hogy az ország lakossága 1000 ember (csak, hogy kézzerlfoghatóbb legyen a példa, lehet 1millió v. akármennyi) most 125 van intenzívosztályon 70/30 arányban 40/60-as oltottság mellett.
régen:
az oltási arány 100/0 tehát senki nincs beoltva, minden egyéb körülmény ugyanaz. 1000 emberből, ekkor nem 125 van kórházban, hanem több, hiszen a te következtetésedből is látszik, hogy az oltásnak van hatása (erre megfelelő a te gondolat meneted, a mértékre nem), tehát és ez a lényeg 125+X van kórházban, 400 oltottlan van most, korábban 1000 volt (senki sincs beoltva), a 400-ból 87 került intenzívre, 1000-ből a 2,5-szerese 87*2,5=218 lenne kórházban, a most oltott 600-ból 131 (60%), a most sem oltott 400-ból 87 (ez maradt), a 131 helyet tehát 38 került intenzívre a korábbi állapotnak a 3,44-ed része
Összefoglalava a gondolatmenetetben a hiba ott van, hogy nem kalkulálsz azzal, hogy a kiinduló oltatatlan helyzetben többen vannak intenzíven, jelenesetben 218 és ennek a 40%-a 87.

a 4. pont bár igaz, de nem számol azzal, hogy az oltások csökkentik az intenzívre kerülők számát az oltottaknál.
„Hatástalanság esetén ugye a 125-nek a 60%-a, azaz 76 beoltott ember lenne az intenzíven.“ részben igaz csak (ugyanakkora populációból) 218 lenne intenzíven melynek a 60% 131 ezzel szemben 38 van

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.05. 17:35:40

@Sir Gombóc:

Legyengített lehet egy acél tengely is. Tehát nem kell hozzá élőnek lennie.
Tehát te tévedtél és megint.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.05. 17:51:08

@Sir Gombóc:
Sőt a memetikában / pszichovirulógiában a gyógyító vakcina mémek /gondolatvírusok lényegében nem mások mint precízen legyengített "Hülyeségek" . Nos a hülyeségek sem élnek. Vagy igen??? :-)

Veszéjben a lyogállamiság ! 2021.12.05. 17:57:24

index.hu/kulfold/2021/05/12/atprogramozhatja-immunvalaszainkat-pfizer-vakcina-koronavirus-covid-19-oltoanyag-mrns/

"Holland és német kutatók arra figyelmeztetnek, hogy a Pfizer koronavírus elleni vakcinája a veleszületett immunválaszok komplex átprogramozódását okozhatja, amit figyelembe kell venni az mRNS-alapú vakcinák fejlesztésénél és használatánál – írja a News Medical."

www.youtube.com/watch?v=3UhCiTa5M5g

:DD

а nagy hohohorgász 2021.12.05. 18:45:47

@TanNé: A különböző szervezetek, melyek végül is magát a replikátort hivatottak másolni, az evolúció során újabb és újabb képességekkel lettek gazdagabbak, csak hogy minél tökéletesebben tudják ellátni feladatukat. Képessé váltak a mozgásra, hogy túléljenek akkor is, ha a környezetük veszélyessé vált számukra, képesek lettek egyre nagyobb veszélyektől megvédeni magukat. Az állat és növényvilágban minden egyes egyed valamiféle ős replikátor leszármazottja, és az, hogy ma is léteznek, annak bizonyítéka, hogy sikeresen tudták generációról generációra lemásolni önmagukat. Újra és újra továbbadták amz információhalmazt, hogy miképp másolják magukat.

а nagy hohohorgász 2021.12.05. 18:46:56

@TanNé: Fejünk állandóan tele van gondolatokkal, nem tudunk kikapcsolni, nem tudunk nem gondolkodni, és általában lényegtelen problémákon gondolkodunk. Az emberi gondolkodás nem illik bele a gén, mint replikátor elméletébe, hacsak nem találunk egy másik elméletet, amely a gének és a gondolkodás közötti kapcsolatot, a gondolkodás okait megmagyarázza. Ez az elmélet pedig a Dawkins által bevezetett mém elmélet.

а nagy hohohorgász 2021.12.05. 18:47:26

@TanNé: A gének esetében az egyik legjelentősebb képesség a csoportokba rendeződés volt. Egyre nagyobb és egyre bonyolultabb biológiai szervezetek, „túlélőgépek” jöttek létre, melyek állandóan hatással voltak egymásra, így gének által hajtott ökoszisztémák jöttek létre. Blackmore ezt a csoportokba rendeződési adottságot figyelte meg a mémek esetében is. Blackmore mémplexeknek nevezi (a mém-komplexum szóösszetételből rövidítve) azokat a mém csoportokat, amelyek egymás segítésével – és más mémek, mém-halmazok háttérbeszorításával – hatékonyabban tudnak terjedni. A mémek csoportokba rendeződése csak egy példája annak, hogy a mémek is fejlődnek, létezik tehát egyfajta memetikai evolúció is.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.05. 19:03:34

@Disintеgrator Rising:

Nem teljesen így történt, mert ha igazad lenne, akkor nem lett volna fejlődés. Az ember és a nagytestű majmok őse egy mókus méretű emlős volt. Több genetikai és evolúciós iskola szerint többek közt a vírusoknak is köszönhető, hogy mi nem nagytestű majmok lettünk.

Jómagam meg tudom tenni, hogy ha akarom, ne gondolkozzak, számos ilyen meditációs gyakorlat van. Dawkinsnál sokkal korábban létezett már a memetika és a dawkinsi irányvonal sajnos nagyrészt áltudomány. Jómagam sokáig óvakodtam tőle, majd kb 1,5-2 évig azt gondoltam még is helyes, de végül kiderült a kísérleteimből, hogy tévút és ezt maga dawkins is bizonyítja az ateista mémjeivel. ... de helyesebben pszicho vírusaival. Tehát kiváltam, leváltam a memetikáról.

Susan Blacmorral meg eléggé jó szakmai kapcsolatban vagyok, akkor is ha ő már teljesen kiábrándult a memetikából. Már két saját és dedikált könyvet is küldött nekem. Tehát Blackmore is felhagyott a memetikával, sőt Dennett is ... Meg is értem őket. Írtam egy könyvet is. Trükkkös "Mém" , Túl Richard Dawkinson címmel. Olvasd el azt javaslom. Egy közepes hamburger menű az ára, de az OSZK-ban kutatás céljából ingyen is hozzáférhetsz.

www.facebook.com/photo/?fbid=4387575394692455&set=gm.1264530373975759

Kivlov 2021.12.05. 19:54:04

Meddig csináljátok még ezt a vírushisztit? 4-5-10 év?

Sandor11 2021.12.05. 20:08:53

Az oltottak és oltatlanok átlagéletkora különböző. A különböző korcsoportok kockázata között akár 10-20-szoros különbség is lehet. A kockázatcsökkentés mérése csak ennek figyelembe vételével történhet.

Sandor11 2021.12.05. 20:12:26

@Kivlov: Tisztelt uram! Akinek az édesapja, és édesanyja egymást követő napon hal meg COVID-19 tüdőgyulladásban, na annak mondja, hogy ne hiztizzen! Nekem kellett ilyen hozzátartozóval beszélnem.

eßemfaßom meg áll 2021.12.05. 20:14:38

@Vakcinás Huncut: Hogy mik nem vannak. Tudsz még ilyen senki által nem ismert csodákat felfedni?

eßemfaßom meg áll 2021.12.05. 20:18:17

@Veszéjben a lyogállamiság !: Az a jó a feltételesmódokkal telepakolt tanulmányokban, hogy lehet rá hivatkozni, mégse mondhatja senki, hogy tévedtek benne. Egyébkét meg ugyanonnan: "Egyrészt a tanulmány jelenleg még lektorálás alatt áll, tehát független források nem erősítették meg a benne leírt eredményeket, másrészt a vírus által kiváltott citokinválasz csökkentése nem feltétlenül baj, mivel pontosan ez okozza a legnagyobb károkat a koronavírus-fertőzés során. "

eßemfaßom meg áll 2021.12.05. 20:26:09

@Kivlov: Nézd, én középkorú, rizikófaktorokkal teli faszi vagyok 3 oltással, pár napja elkezdett dolgozni bennem a kovid, szagokat nem érzek és néha köhögök. Az asszony kicsit fiatalabb rizikófaktorokkal érintett nő, a fb kommentek sikeresen beszaratták oltástól igy oltatlan, nagyon szarul van két napja, remélem ennél nem lesz rosszabb de nincs üveggömböm, szóval elmennek az oltásellenes kretének a kurvaannyukba, hogy mások életével szórakoznak az interneten. Ha nem oltjátok magatokat leszarom, dögöljetek meg ha jól esik de az idiótaságotokkal rá tudtok venni sokakat, hogy kövessen benneteket az agyhalálba.

eßemfaßom meg áll 2021.12.05. 20:30:49

@Örömhernyó: "Pubika, az oltások közül több vérrögképződést okozva öli meg az áldozatait, az oltottakat." Nagyjából olyan arányban mint ahogy az algopyrin krónikus veseelégtelenséget okoz.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.05. 20:34:29

@eßemfaßom meg áll:
Javaslom higgadj le, mert másokat hibáztatni azért amit te is megtehettél volna baromság!!! Miért nem tudtad a párodat meggyőzni, hogy mesterségesen immunizálja magát? Ha te hozzá leg-közelebbálló, szeretett ember sem tudta ... akkor ??? A legfontosabb most a nyugi, alvás ... megfelelő terápia. Orvos, de ésszel .... ha idegeskedsz, akkor belehalhatsz te is meg a párod is. Ne tedd!!! Számos ismerősöm volt már hasonló helyzetben.... én vittem a kislányukat és hoztam az iskolából az enyémmel együtt, ők meg jártak a kórházba gyógyszerekért és vizsgálatokért. Sikeresen kigyógyultak. Tegyétek ti is ezt!

eßemfaßom meg áll 2021.12.05. 20:36:51

@TanNé: Megértem, hogy nem fogod fel mekkora hatalma van a tömeghisztériának, soha nem az eszedről voltál híres.

eßemfaßom meg áll 2021.12.05. 20:38:32

@TanNé: Egyébként teljesen nyugodt vagyok, a kurvaanyábaelküldés nálam nem az idegesség jele hanem a megunásé és tele a tököm ezekkel az idiótákkal.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.05. 20:44:31

@eßemfaßom meg áll:
Nem úgy néz ki, hogy itt a mindenkit beoltunk, bármit is megoldana. Tehát, ha azt gondolod a helyesnek, magad is idióta vagy. Tudományosan már csak azért sem jó a mindenkit beoltunk, mert nem marad kiértékelhető kontroll csoport. ... de biológiailag és járványtanilag is indokolatlan a teljes oltás. /// Nyugi ... van eszem, akkor is ha régebben sok helyen megjátszottam a hülyét ... ész kell hozzá, hogy hiteles legyen és lám te is bedőltél neki.

eßemfaßom meg áll 2021.12.05. 20:51:54

@TanNé: "Nem úgy néz ki, hogy itt a mindenkit beoltunk, bármit is megoldana. " Ez akkor derülne ki ha mindenkit beoltanánk. Gibraltáron mondjuk megtették, ott azóta összesen 6 halott van, havi kevesebb mint 1.
"Tudományosan már csak azért sem jó a mindenkit beoltunk" Mondjuk ez a tudományos probléma nem zavarta az emberiséget a himlő esetén így el is tűnt a Földről miután teleoltották ellene a lakosságot. Diftériába is azóta nem halnak meg mióta kb mindenkit oltanak ellene.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.05. 20:56:10

@eßemfaßom meg áll:
Miért is Sars-2 ennek a koronavírusnak a neve?? .. és hány vírus, koronavírus jellegű nagyobb járvány volt már milliós áldozatokkal a történelmünkben??? Tehát soha sem tűnt el ... csak legfeljebb másként nevezték el. A vírusok több százmillió évesek, élet és evolúció összetevők és meghatározók .... mi emberek meg jó ha kétszázezer év múlttal rendelkezünk. Akkor is lesznek vírusok, ha mi ez emberiség kihalunk.

eßemfaßom meg áll 2021.12.05. 21:09:18

@TanNé: Tedd fel úgy a kérdést, hogy hány milliós áldozatot követelő járvány volt a történelmünkben a tömeges vakcinázás előtt és hány azóta. Pont leszarom hogy mi lesz az emberiség kihalása után, engem az érdekel, hogy engem és a családomat ne vigye el olyan nyavaja ami ellen lehet védekezni.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.05. 21:12:07

@eßemfaßom meg áll:
Ja és azért sem fognak eltűnni, mert az emberi szervezet tele van alap helyzetben is nagyon sokféle mikororganizmussal. Bacikkal és vírusokkal is. Egyet tehetünk ... békés egymás és bennünk élést biztosítunk nekik. Tehát nem öldösést, hanem harmóniát, hanem szimbiózist.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.05. 21:13:52

@eßemfaßom meg áll:

Akkor HARCOLJ!!!! Küzdj!!! Öld meg!!! - aztán esetleg rázizzensz, hogy nem lehet.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.05. 21:23:43

@eßemfaßom meg áll:

Egyébként a kislányom 14 éves és két fájzer oltáson túl belázasodott úgy hogy a sógoroméknál családi ebédeltek és kiderült a sógorról, hogy elkapta a sars -2-őt, pedig hát be volt ő is szurkálva rendesen . Iskolába nem engedték és átment a kétféle teszten. Nem mutattak ki nála fertőzést, bár ezek a teszek ... ???? Anyámat háromszor szurkálták meg és 86 éves. Jómagam meg kutató vagyok, püfölöm a számítógépet, nem jártok emberek közé ... nem most a "járvány" óta, hanem már előtte sem vagy 4-5 éve.

eßemfaßom meg áll 2021.12.05. 21:24:20

@TanNé: Nem is kell eltűnnie, az is elég ha nem öli az embereket évi 1 oltással. Gondolom te a defibrillátorokat is ellenzed, ugyanezen logika alapján.

A fejedben kiabálo hangokkal neked kell megküzdened, felesleges ide kiirnod.

eßemfaßom meg áll 2021.12.05. 21:26:59

@TanNé: Ha jól értem egyik oltott családtagodnak és rokonodnak sem lett említésre méltó baja. Ez így van jól.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.05. 21:36:03

@eßemfaßom meg áll:
Te beteg vagy!!! segíteni akarok és paranoiás tünetekkel jössz elő.
A vírusok a sars-2 az MTA szerint is az emberek többségét 80-90%-át szépen békén hagyja sőt, megtanítja, hogy ne legyen beteg. Eleve kérdéses a mesterséges vakcina hatásfoka, ha eleve a 80-90 % anélkül is elkerüli a betegséget. Elve a mesterséges vakcinát a fennmaradó 10-20% -on kellene tesztelni, de nem úgy teszik minden jel szerint. Olyan embert is a mesterséges vakcina érdemének elismerni, akinek arra nem lenne szüksége???

Veszéjben a lyogállamiság ! 2021.12.05. 21:36:29

@eßemfaßom meg áll: Mindenesetre én egyre inkább örülök a sinopharmomnak. Különösen az omikron megjelenése óta.:D

eßemfaßom meg áll 2021.12.05. 21:46:18

@TanNé: Lehetne, hogy ne akard átkísérni az úton azt aki nem akar átmenni? Az előbb azt irtad, hogy csak játszani szoktad a hülyét. Szerintem hagyd abba.

birkamenet 2021.12.05. 21:48:59

@Örömhernyó: "Pubika, az oltások közül több vérrögképződést okozva öli meg az áldozatait, az oltottakat. Ilyen az AstraZeneca és Janssen. Az oltóanyag egy összetevője okozza a borzasztó mellékhatásokat, nem a szervezet szerinted túl erős immunválasza."

Pubi, lövésed sincs a dolgokhoz, mehogy az oltónanyag MAGA A COVID VÍRUS (ha vektorvakcina), csak hallasz valami réteg jelenségröl és kikiáltod általános igazságnak. Nem fárasztalak azzal, hogy felfogd, hogy a vakcina nem egy méregkeverék ami többet tud a vírusnál(itt kezdödik az oltástagadók baromsága), meg hogy mire jó az a vakcina.

Ezenkivül nem csak hogy semmit nem irtam arról, hogy valami erös immunválasz ölné az embert a vakcinánál, ezt te csak képzelgeted, lehet éppen covid betegen lázálomban. Ugyanis a covidnak vannak olyan paralkell hatásai, hogy a központi idegrendszered egyes elemei vagy talán az egész is beadja a kulcsot és nemcsak a szagokat, izeket nem ismered fel, hanem magadról se tudsz semmit. Japersze, az influenza is pont ilyen - nemdebár?

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.05. 21:56:01

@eßemfaßom meg áll:
Már véget értek a kísérleteim, amelyekről szintén a Trükkös "Mém" című könyvemben beszámolok. Arról is, hogy azok hol folytak. Tehát amit most írtam komoly és te vagy a hülye ... ami ugyebár nem jelent mást mint következetlent.

birkamenet 2021.12.05. 21:57:31

@Veszéjben a lyogállamiság !: "Mindenesetre én egyre inkább örülök a sinopharmomnak. "

Mit is várjon el egy félkegyelmü orbán segglakótól? Hogy tiltakozzon orbán az aranyáron szajrézott kinai hatástalan kamuvakcinái ellen? Tudod azt te félbolond, hogy a végén orbán saját maga selejtezte le a kínai kamuszarait és több mint egymilliót be se adatott nektek? Egy része ott rohad titokban a raktáron, amit lehetett, azt meg elajándékozta a csóró afrikai meg egyéb országoknak.

Te meg hogy örülhettél volna, ha kinai kamu oltottként a covid birkameneten lefertőzödtél volna az egész családoddal, különösen a 60 év felettiekkel. De persze láttuk a mi felkegyelmü bulgár birkánknál, hogy ti leginkább annak örültök az életben, ha orbán gazdátokért döglöttök meg. Persze ennek ő is nagyon örül!

bensomo 2021.12.05. 22:01:30

@draft22: Azóta már @AntalGergely is elmagyarázta nekem privátban ugyanezt. Minden pontom jó, mégsem teljesen okés a 6. pontban levont következtetést mert:

Már világos, hogy nem az az igazi kérdés, hogy az oltottak és az oltatlanok arányát hogyan befolyásolta az oiltások hatékonysága, én pedig ezt az eredményt mutattam meg csak. Igaz ugyan, hogy fajlagosan minden tíz emberen belül 6-ból három megmenekül, csakhogy a mért esetben lényegesen kevesebb ember lesz összesen. Azon a kevesebb emberen belül az oltottak és oltatlanok arányára igaz lesz az 50%-os javulás, de nem ez az igazi kérdés, hanem az, hogy ÖSSZESEN mennyi ember menekül meg ahhoz képest, hogy a hatástalanság estén ÖSSZESEN mennyi embert látunk az intenzíven. Tehát amiben tévedtem az az, hogy egy olyan arányt számoltam ki (oltottak és oltatlanok arányának változása az intenzíven), ami kevésbé érdekes, mint az hogy összesen hányan menekülnek meg.

Máshogyan: Minden tíz emberen belül igaz lesz, amit számoltam, de a hatásos (mért) esetben kevesebbszer tíz ember jön majd összesen az intenzívre.

Hamarosan javítom ezt a tévedésemet. Köszönöm, hogy rászántátok az időt és felhívtátok a figyelmemet erre!

birkamenet 2021.12.05. 22:01:33

@TanNé:

te, ma már harmadjára mondom: a sok pofázás helyett feküdj be egy hétre a covid intenziv osztályra az egész családoddal (meg az összes oltástagadó sárgaszobabeli eftársaiddal) maszk meg szkafander nélkül, elutasitván az orvost, a lélegeztetögépet, az ellátást, aztán majd utána gyere ki pofázni, hogy a 20 fös nagycsaládban csak a nagymutter dobta fel a talpát, meg a gyerek, ennyi meg böven belefér a statisztikába!

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.05. 22:02:44

@birkamenet:
Ez is csak egy érvelési hibád. A kínai vakcina a legősibb és legbeváltabb biológiai vakcinaelv alapján készült és semmi gond nincs vele. Akkor sem ha nyerészkedni akartak vele politikusok. Annak a legkevesebb a mellékhatása és a hatékonyság??? Nos a dolog lényege nem az antitest szám és ezt minden műveltebb és valódi biológus tudja. Az immunizáció nagyon nem azonos azzal .... amivel sokan és tévesen sortot és kivagyiságot űznek.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.05. 22:06:14

@birkamenet:
Beteg vagy!!! ...és hülye is!!! Te javaslatod, tehát tedd te. Bibliával, ZombiJézuska feszülettel és imákkal. Nekem semmilyen állításom nem hangzott el, vagy írtam olyasmit, hogy a sars -2 ne kelljen elkerülni és óvakodni az elkapásától. Kezeltesd magad és a képzelődéseidet tehát!!!

Andy73 2021.12.05. 22:11:11

Nem reprezentatív, de a számok elég világosan az oltás mellett szólnak. Az intenzíven több mint duplája az oltatlanok száma az oltottaknál, pedig az oltatlanok aránya a lakosságban már csak kb. fele a beoltottakénak. Tehát egy sokkal kisebb oltatlan populációból került az intenzívre sokkal több ember, mint a sokkal nagyobb beoltott populációból. Ráadásul az intenzívre került oltottak több mint 80 százaléka olyan, akit már régebben oltottak be, tehát azóta lecsökkent az oltás hatása - de még így is sokkal kevesebben vannak, mint az oltatlanok.
Nyilván az intenzívre kerülhet valaki viszonylag friss oltással és három oltással is, csak ők egyrészt elenyészóen kevesen vannak 7/125 tehát 5 százalék. Másrészt ők valószínűleg olyan idős és(vagy egyéb alapbetegségben szenvedő emberek, akiknél már egy enyhébb lefolyásű virusos fertőzés is súlyos következményekkel jár. Éppen úgy, ahogy egy influenza is elvihetné őket. Az oltás nem nyújt száz százalékos védettséget, csak a súlyos vírusfertőzést kb. az influenza szintjére viszi le. Az influenza elvihet egy idős ls vagy súlyos beteg embert, a koronavírus viszont elvihet egy középkorú, egészséges embert is, vagy egy fiatalt is, akinek valamilyen más betegsége is van, ami önmagában nem lenne halálos - pl. cukorbetegség vagy elhízottság.

Boldeone2 2021.12.05. 22:23:20

@TanNé: Nos a dolog lényege nem az antitest szám és ezt minden műveltebb és valódi biológus tudja. Az immunizáció nagyon nem azonos azzal .... amivel sokan és tévesen sortot és kivagyiságot űznek."

- Igen , egy műveltebb ès egy valódi biológus tudja , de te melyik halmazba tartozol? Nem akarlak megbántani , de a biosz tudásod ebben a tèmaban nem tűnik elègnek...
1. Bizony , nagyon fontos az antitest szám , a humorális immunválasz, mert az a szervezet első vèdekezèsi vonala . Amikor behatol a vírus a szervezetbe , akkor az antitestek " támadják le " azonnal , ha van elèg belőlük. Ha van elèg antitest akkor nem , vagy csak kevès ideje van a vírusnak szaporodni a szervezetben , mivel az antitestek gyorsan kiiktatják. Nem kell arra várni , hogy a T - sejtek - a második vèdekezèsi vonal- kiadja a parancsot, hogy a szervezet termeljen antitesteket , mert az is idővesztesèg, addig a vírus- invázió megtörtènik , ès jöhet egy komolyabb megbetegedès

2. Nem vèletlenül nem gyárt senki Kínán kívül hagyományos vakcinát : rendkívül drága, lassú ès bonyolult folyamat. Pl Kínában majomvesèkből nyerik ki a sejteket , amelyekben felszaporítjak a covid vírusokat, majd egy heterociklikus karcinogèn vegyülettel , ha jól emlèkszem bèta - propiolaktonnal semlegesítik . Azt vagy ki tudják vonni 100%- van,vagy nem
A lènyeg : nagyon nehéz ez a technológia , főleg nem lehet embermillirádokat így ellátni vakcinával . Kínán kívül tömeggyártasra nem képes senki , hagyományos vakcinában

draft22 2021.12.05. 22:23:55

@bensomo: Szívesen :-) és bocs, ha az első hozzászólásomban, kicsit morc voltam.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.05. 22:34:08

@Boldeone2:

Nem vagyok biológia virulógus, sem virológus ... nem is kell annak lennem. Írtam, hogy a pszichológia vírusok a szakterületem, de mivel nagyon nagy a hasonlóság , vannak átfedések.
Kellett nekem amiatt elolvasni számos PdD-ét és szakkiadvány írást annak idején.

Így nem is merülök bele a lényegtelen terelésbe. Terelésedbe.

A lényeg meg az, hogy amivel egyesek tévesen sportot űznek azaz az minél magasabb antitestszám ... nos az ha túl nagy éppen úgy is veszélyes. Sőt az majdnem egyenlő a biztos halállal.... ha már túlságosan nagy. (citokin vihar)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.05. 22:38:02

@Kivlov: Na mi van te seggfej? Mi van azzal amit írtál hogy az ember a maszk mögött a saját levegőjét szívja vissza? Sikerült már kiszámolnod? A 3. elemis matekot még mindig nem tudtad abszolválni?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.05. 22:39:15

@TanNé: Pszichológia vírusok. :-)) Azok mik? Olyanok mint a fejedben éhező agyrágó bogarak?

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.05. 22:42:07

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Szívesen segítek a tudásvágyadban. Itt olvasgathatsz róla:
Memetika és PszichoVirulógia
Nyilvános Közösségi tanulás csoport 87 tag
www.facebook.com/groups/1264498643978932

Boldeone2 2021.12.05. 22:52:16

@TanNé: lényeg meg az, hogy amivel egyesek tévesen sportot űznek azaz az minél magasabb antitestszám ... nos az ha túl nagy éppen úgy is veszélyes. Sőt az majdnem egyenlő a biztos halállal.... ha már túlságosan nagy. (citokin vihar)"

Ez butaság ! nem lehet " túl magas az antitest szám , ezt mondja Jakab prof is , meg Szekanecz prof is. A citokin vihart nem a túl magas antitest szám okozza , hanem egy jóval összetettebb immunfolyamat, ami a betegsèg egy előrehaladott fázisában jön elő
Ha magas az antitest szám, akkor jó esèllyel el sem jut a szervezet abba a fazisba , hogy citokin vihar legyen , mert az antitestek vègeznek a betolakodókkal

Boldeone2 2021.12.05. 22:54:15

@TanNé: Így nem is merülök bele a lényegtelen terelésbe. Terelésedbe."

Mi a " terelès "?? Ide elemi biosz szüksèges , ès nem a filosz!

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.05. 23:00:01

@Boldeone2:

Tévedsz és megint terelsz ... az autoimmun betegségeket nézd át azt javaslom .... de minek foglalkozom én ilyen ökörségekkel ???!!!! .... nem az én dolgom!!! A szakmának kellene ezt rendbe rakni és nem fürdős qrvának állni a politikusok ágyában.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.05. 23:01:07

@Boldeone2:
A filosz ki tuja mutatni az önellentmondásokat.... igaz csak a tudományfilosz.

Boldeone2 2021.12.05. 23:34:14

@TanNé: de minek foglalkozom én ilyen ökörségekkel ???!!!! .... nem az én dolgom"

- A legjobban teszed , hiszen nem sok közöd van a tèmához ...

filosz ki tuja mutatni az önellentmondásokat.... igaz csak a tudományfilosz."

- Milyen " önellentmondásokat" ? Hol vannak a tudományfilozófiai èrvelèsek , mit akarsz cáfolni? Azt kellene tisztázni először...

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.05. 23:35:53

@Boldeone2:
Itteni első és második hozzászólás.

Boldeone2 2021.12.05. 23:41:39

@TanNé: Így nem is merülök bele a lényegtelen terelésbe. Terelésedbe."

- Persze hogy nem merülsz bele, mert fogalmatlan vagy a tèmában , így egy " minimál tèzist " sem tudsz felmutatni...Akkor , hogyan akarsz vitatkozni? Csak annyi a válaszod , hogy èn " terelek" - miközben az alap bioszról sincs sok fogalmad , nem cáfolsz semmit !

Boldeone2 2021.12.05. 23:43:26

@TanNé: Írd le , konkrètan mi a problèmád, mi az állításod ! Te engem nem tudsz cáfolni!

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.05. 23:46:23

@Boldeone2:
Ez már itt nem alap biosz hanem logika is és kicsit magasabb biosz ... és abban eddig te sültél fel számtalanszor is téves megadásokkal. Megszemélyesítettél például egy vírust!!!! :-)
Nem is kell semmit sem cáfolnom, hiszen amiket te állítgatsz azok blődségek, amire rá is mutattam.
Neked kellene bizonyítani, de nem tudod.... a vírusok ugyan is nem élőlények .

Boldeone2 2021.12.05. 23:53:07

@TanNé: Egy helyen nem mutattal rá semmire , max. arra , hogy egy tanulatlan sültparaszt vagy ! Sehol nem állítottam hogy a vírus egy előlèny , az immunrendszer működèsèt viszont elmagyaráztam neked , megcáfoltam a hülyesègeidet !
Neked fingod sincs a biológiáról, te pökhendi fasz!

Boldeone2 2021.12.05. 23:55:50

@TanNé: Írtam, hogy a pszichológia vírusok a szakterületem"

Szerintem te pszichiátriai eset vagy , kezeltesed magad!

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.06. 00:04:11

@Boldeone2:

2021.12.05. 11:54:22 és Te írtad itt: " : a vírus .... emberiség ellensége." ... "hiperinflációt okozott a vírus " ..."A vírus csak egyetlen dologra tanított"

Ez bizony megszemélyesítés.

Minden amit írtál rólam jelzőt, stimmel csak éppen nem rám, hanem saját magadra.

Boldeone2 2021.12.06. 00:20:26

@TanNé: Nèzzük csak az első hozzászólasod:

. Nem megfelelő oltással, vagy csak egy oltással, vagy csak két oltással, vagy lejárt oltással számos helyen simán berakják az "oltatlan" helyre.

- A nem megfelelő oltással ès a csak kèt oltással , simán berakják az " oltatlan" helyre " Ekkora butaságot ! Hol van olyan ország , ahol kèt oltással beraknak valakit az oltatlanok közè ? Nagyjából sehol! Mi az hogy nem megfelelő oltás ??? Ha egy adott oltást elfogad egy adott ország egèszsègügyi hatósága , akkor az onnantól megfelelő lesz ! Ennyi.

2. Számos országban vannak szállodai elkülönített gyógyszeres és felügyelt kezelések, de ezt nem számítják be a kórházi kezelésekbe."

- Melyik az a "számos ország" , ès mennyi az így kezelt beteg , kb az összbetegszám 0,1% - a ? Mennyiben befolyásolja ez a statisztikát ? Semennyire , nagyjából . A szállodai kezelès az nem kórházi kezelés , ott max a nagyon enyhe esetek lehettek ,minimális számban , vagyis nincs semmilyen statisztikai ellentmondás !

-

Boldeone2 2021.12.06. 00:33:00

@TanNé: 2021.12.05. 11:54:22 és Te írtad itt: " : a vírus .... emberiség ellensége." ... "hiperinflációt okozott a vírus " ..."A vírus csak egyetlen dologra tanított"

...ès ebben hol a hiba ? Ennyi simán belefér egy blogban alkalmazott megfogalmazasba , 1 . A lènyeget kihagytad , mert az is írtam , hogy antropocentrikus nèzetből , termèszetesen szimbolikusan , de a vírus okozta járványt az emberisèg ellensègènek lehet tekinteni.
A vírus megjelenèse , az ismeretlen hatású járvány elindulása pedig inflációt okozott , ez is igaz teljes mèrtèkben
...ès az is , hogy a vírus megjelenèse változást okozott a kollektív tudatban

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.06. 00:33:28

@Boldeone2:
Beteg vagy emberke .... nem vitázom veled tovább mert semmi értelme. Amit írtam azok tények. Keress rá, nézz utána , mind valós és jellemző dolog.

Boldeone2 2021.12.06. 00:42:13

@TanNé: Amit írtam azok tények"

- Ostoba , pökhendi alak vagy , nulla - közeli biosz tudással , amit fentebb bebizonyítottál! Csak egy vagy, a többi járvány - ès oltastagadó fogalmatlanok között, de az érvek ès a való világ realitásai jól pofánvágtak, ès leestèl a magas lóról!

Etniez 2021.12.06. 00:48:34

@eßemfaßom meg áll: Röhögök a forró teán :D Az mit is gyógyít? Covidot? Amikor az orrban szaporodik fel a vírus? Vagy ő orron keresztül issza a forró teát? :D

Gyanítom, hogy megint egy feketeöves antivaxxer-t láthatunk.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.06. 00:49:48

@Boldeone2:

Van vírus járvány biológia és elmebeli is. Egyik sem elhanyagolható.
( Nem is tudom melyik a veszélyesebb és melyik okoz több kárt az emberiségnek. )
Az oltások is mint már írtam hasznosak, használnak is, de tudományos módszertani hibák miatt a hatékonyságuk túlzó. Kell a tömeges oltás, de mindenkit beoltani felesleges és hiba is.

Így inkább Te vagy itt egy nagy hazudozó!!!

Boldeone2 2021.12.06. 00:53:07

@TanNé: Keress rá, nézz utána , mind valós és jellemző dolog."

- A saját hülysèged, vèlemènyburkod fogja vagy ! Szerintem te nèzz utána , a CDC - től kezdve az izraeli járványügyig mindehol az oltások hatèkonyságát bizonyították. Amit te állítottál semmilyen peer reviuw- s tanulmány nem támasztja alá , csak egy teória amely a torz agyad szülemènye

Netanjahu, Trump, Biden , Merkel, Putyin - minden vezető beoltatta magát , vajon nekik is tèves információik voltak ??
Az összes orszag járványügye - kivètel nèlkül - az oltások felvètelèt javasolja , ès szinte az összes , ezen a területen elismert kutató is

Akkor vajon ki megy szemben az autópályán ??? Nem a konteós hülyegyerekek???

Etniez 2021.12.06. 00:54:18

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Jaj, most értem a végére, három sorból levágtam, hogy egy újabb valóságtagadó idiótát láthatunk természetes élőhelyén, az interneten. Elvégezte az Internetes Mindentudás Egyetemének covid-szakát a Facebookon, szóval már mindent is tud a covidról és átlát a szitán.

Menthetetlen.

Etniez 2021.12.06. 00:56:20

@TanNé: Valóban, nem kell mindenkit oltani. Aki például átesett a covidon én nem oltatnám. A többieket pedig igen, 0-99 éves kor között.

Boldeone2 2021.12.06. 01:03:14

@TanNé: Az oltások is mint már írtam hasznosak, használnak is, de tudományos módszertani hibák miatt a hatékonyságuk túlzó. Kell a tömeges oltás, de mindenkit beoltani felesleges és hiba is."

- A tudósok tisztábban vannak a módszertani problèmákkal, jobban mint te , ha vannak .Minden tudományos állítás csak meghatározott feltételek mellett igaz, van falszikicació , de pont attól tudományos.

Te viszont nem az az ember vagy , aki kèpes lenne bármilyen tudományos állítást cáfolni . Ha már van ezen a szakterületen valamilyen peer reviuw-s tanulmányod , akkor meghallgatlak, ha nem, akkor hallgass a neved ! Ugyanazokat a jól csengő , de ha hamis érveket puffogtatod, amlyek a nemzetközi konteós körökben terjednek !
Mi a vègzettseged egyèbkènt ? Mert nem tűnsz pszichológusnak . Kevès a biosz tudás !
Fotelfilozófus?

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.06. 01:03:30

@Boldeone2:

Ha mindenkit beoltanak mint már írtam, akkor nem lesz kontrollcsoport sem.... anélkül meg egy oltás valódi hatékonysága sem lesz bizonyítható ... Kőleves logikai hiba!!!! Kő okozza a leves finomságát, vagy esetleg anélkül is finom???

Ja és megbetegedések meg teljes oltottságnál is lesznek a mutációk miatt és az oltások lejárati ideje miatt is. Mert azzal is tele vannak a szaklapok, hogy most akkor 4 vagy hat hónap egy mesterséges immunizáció hatása.

Tehát keresni kellene a valódi tudományos megoldásokat és az valami olyasmi is lehet amit ötletként felvetettem. Pölö vírusevő bacik ... az immunizáló szer szabadon engedése, hogy az is járványszerűen terjedjen és ne kelljen egyenként oltani és azt is sokszor.

Boldeone2 2021.12.06. 01:05:40

Pontosabban : " falszifikáció"

Boldeone2 2021.12.06. 01:13:52

@TanNé: Ha mindenkit beoltanak mint már írtam, akkor nem lesz kontrollcsoport sem.... anélkül meg egy oltás valódi hatékonysága sem lesz bizonyítható "

Láttuk a járvány első hullámait , milyen halálozási számok voltak pl az UK- ban és most . Egy ideig - amíg nem volt oltás - mègsem jött létre nyájimmunitas , a fő cèl az lenne az oltásokkal , hogy minèl több embert immunizaljanak , hiszen a termèszetes úton szerzett immunitás nem mindenkinek kockazatmentesen járható út

megbetegedések meg teljes oltottságnál is lesznek a mutációk miatt és az oltások lejárati ideje miatt is."

- Ezèrt kell majd talán minden èvben újraoltatni , ha továbbra is vezszèlyes új variansok lesznek . Ha nem , akkor az az emberiség szerencsèje lehet . Omikron variáns ?

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.06. 01:15:51

@Etniez:

Nagyon sok embert felesleges, akinek megfelelő az immunrendszere ... Inkább arra kellenének megfelelő tesztelési lehetőségek és módszertanok ... de most még az esztelen kapkodás megy. Azért is nem érdekel ez alapból, csak néha-néha folyok bele. Legutóbb 3-4 hónapja néhány hétre. Előtte meg vagy 7-8 hónapig megint semmi. Amikor indult a dolog akkor volt talán 2-3 hónak, amikor győzködtem a politikusokat, meg a kormányszóvívőket, hogy a Vírus nem ellenség és nem is legyőzhető .... teljesen másként kell hozzáállni ... Tehát nem okoz gondot megint beletrottyintani nekem a témába és csak figyelgetni újabb 3-4-5-6 hónapig. Vagy még azt sem.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.06. 01:19:30

@Boldeone2:

Falszifikáció???? Ugyan már, az csak egy posztmodern hülyítés ...
Itt elemzem humorosan és ironikusan:
vilagnezet.blog.hu/2020/12/16/karl_popper_falszifikalt

Boldeone2 2021.12.06. 01:29:37

@TanNé: Nagyon sok embert felesleges, akinek megfelelő az immunrendszere ... Inkább arra kellenének megfelelő tesztelési lehetőségek és módszertanok ."

- Csakhogy erre nincsenek módszerek , vagyis azt lehet megnézni, ha volt már covidos a delikvens , hogy milyen szinten van az antitest száma , illetve lehet sejtes immunitást is nézni . De, senki sem lehet biztos az egyèni kockázatban ,mert a covid egy alattomos betegsèg, a szívet ès más szerveket is megtámadhat , "mild " tünetek mellett. vagyis az egyèni kockázat nem számszerűsíthető

Boldeone2 2021.12.06. 01:37:46

@TanNé: a Vírus nem ellenség és nem is legyőzhető .... teljesen másként kell hozzáállni "

- Hogyan máskèpp? Szimbolikus èrtelemben vève a vírus okozta járvány egy ellensèg, ezért " harcolunk " ellene .
Aki pl az intenzíven gyógyít , az a beteg èletèrt "küzd" , vagyis mèg a magyar nyelv is így fejezi ki magát
Vèlemènyem szerint a járvány leküzdhető lenne , ha bizonyos feltètelek teljesülnènek . Kínának többè- kevèsbè sikerült

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.06. 01:41:36

@Boldeone2:

Ha belenézel a blogomba, akkor láthatod, hogy nem ez a fő témám és nem is a filozófia, még csak a pszichológia sem. Nem is érdekel igazából.... csak melléktermékként kerülnek néha elő.... Az elmúlt hónapokban kimutattam, Popper falszifikációs elvéról, hogy hibás, St. Dadkinsról, hogy nem érti Gödel első nemteljességi tételét, aztán kicsit tovább elemezve meg kiderült hogy Gödel első nemteljességi tétele soha nem is volt bizonyítva .... átverés ... Tehát LOGIKÁVAL foglalkozom. Előrejelzést / prognózist tettem a BigBangra is, ami már félig teljesült is, hogy az sem valóságos és valamelyik ciklikus modell fogja leváltani.

Marha nagy sz@rkeverés van a sars-2 körül és nagyon sok minden nem stimmel. ... de tudatosan nem folyok bele és ez az alkalom is csak kivétel. Van más ami leköt.

Boldeone2 2021.12.06. 01:53:30

@TanNé: Előrejelzést / prognózist tettem a BigBangra is, ami már félig teljesült is, hogy az sem valóságos és valamelyik ciklikus modell fogja leváltani."

- Hú, te tènyleg bátor ember vagy! Elmèleti fizikából is van Phd? Először a reflektálás lehetősèget kellene megnyitni a blogon , mert így, ebben formában nem èrdekel senkit!

Örömhernyó 2021.12.06. 02:01:06

@birkamenet: Hazudsz!
Oltástagadózol itt engem, közben teljesen be vagyok vakcinázva.

A vektorvakcina pont hogy nem a COVID vírus, hanem egy másik vírus, amibe a bejuttatni kívánt örökítőanyagot burkolják.
Szerintem ne reklámozd, hogy nem értesz hozzá.

Az egyetlen vakcina, ami az elölt Covid vírust tartalmazta, az a kínai volt.

Az AstraZeneca és Janssen vakcinknál nem a vektorvírus vagy a bejuttatott örökítőanyag, hanem egy másik összetevő okozta a vérrögképződést.

Csak hogy még te is értsd: az AstraZeneca csimpánz adenovírust használ. Nem a COVID-19-et okozó vírust!

Fejezd be a hazudozást!
Te vagy a tipikus epeokádó, aki azokat, akik beszámolnak az oltás mellékhatásairól, vírustagadónak, vakcinaszkeptikusnak állítják be. Pubika, én természettudományos végzettséggel rendelkezem (az egyik diplomám), de a vírus létezéség nem vonom kétségbe, az oltásokat felvettem. A mellékhatásokat átéltem.

Boldeone2 2021.12.06. 02:05:04

@TanNé: Marha nagy sz@rkeverés van a sars-2 körül és nagyon sok minden nem stimmel. ... "

- Persze hogy sok minden nem stimmel , de nem biztos , hogy az nem stimmel , amire te gondolsz ! Egy tanulási folyamatban vagyunk , mert ehhez hasonló helyzetben règen volt az emberisèg . Folyamatosan változnak az evidenciák , de egy biztos : az emberi társadalom működèse a közbizalomra èpül , azaz : hinni kell abban , hogy a tudomány kèpviselői , az általuk kialakított tudományos konszenzus , az előnyünket akarja szolgálni!

daveke 2021.12.06. 07:47:34

@Boldeone2:
Te nem tűnsz hülyének, mint az itt kommentelők 99%-a, de mindenesetre remélem, hogy nem orvos vagy, mert ha mégis, sajnálom a betegeidet, meg téged is.
Vannak egyébként részigazságok azokban, amiket leírtál e cikk alatt, de az is látszik az érveléseidből, hogy nem önálló gondolataid vannak és nincs benned semmilyen kétely, vakon követed a gyógyszergyári lobbit, miközben ha orvos vagy, neked kellene tudnod a legjobban, hogy a gyógyszergyáraknál nagyobb mafia, hatalom és undorítóbb közeg a világon nincs. Nem minden fekete és fehér.

daveke 2021.12.06. 07:54:20

@Boldeone2: mindenesetre, amennyiben éjjel ügyeltél, jó pihenést!

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.06. 09:08:12

@Boldeone2:

A helyes érvelés szabályait, ha valaki tudományosnak akarja valaki magát állítani, nem szegheti meg. Van ebből kb úgy kb három tucatnyi.

Nos a Gödel első nemteljességi tételeinél megszegte és átverte vele a matematikusokat . A BigBang is érvelési hibákon alapszik csak.

Az "Oltott" vs. "Oltattlan" is egy ilyen érvelési, logikai hiba csak.

Aki így használja és nem vázolja fel a további ettől eltérő más választási lehetőségeket is, nem is számol vele, nos az áltudós.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.12.06. 09:26:13

Megkérdeztem egy ballib ismerősömet, mit jelentenek ezek az adatok. Ő gondolkozott fél másodpercet, ez alatt persze mindent alaposan átnézett, majd kijelentette: Zorbán meggyilkolt több ezer embert.

Boldeone2 2021.12.06. 09:32:07

@daveke: Van bennem kètely , de mint mondtam : a társadalom alapvetően a közbizalomra èpül. Ha az orvos felír egy gyógyszert valamely betegsègre , akkor elolvassuk a lehetsèges mellèkhatásokat , amelyek között nagyon meredek dolgot is lehetnek ( pl bizonyos gyógyszerek kombinálása halált okozhat ) vègül a többsèg mègis el fogja fogadni a gyógyszert , az orvos által előírt alkalmazásban , mert elhiszi , hogy adott problèmára az segítsèg lesz , ès belátja , hogy nagyobb lehet a kockázat ha nem szedi be . A " biztos " èlet a folyamatos kockázatelemzès lenne, de bizonyos területeken arra sem elèg háttèrtudása , sem információja nincs az embereknek , akik a legtöbb esetben ezt beismerik, ès elfogadják amit a szakemberek mondanak
Ha pl egy ember daganatos betegsèggel küzd , akkor 99,9% - ban elfogadja azt a terápiát, amit az onkoteam előír neki. Olvashat bármennyit utána , soha nem lesz olyan átfogó tudása , mint egy olyan orvosi teamnek , akik erre szenteltèk az èletüket ès arra esküdtek , hogy meggyógyítják az embert , vagyis az ember bízni fog bennük
Ma már ott tartunk, a járvány kapcsán , hogy született vagy 2 millió virulógus , akik többsège zèró- közeli alaptudásal osztja èszt. Látványos ès profán butaságokkal hülyítik egymást , miközben meg vannak győződve saját igazukról...
Nem kellene esetleg jobban hinni azoknak az orvosoknak , virulógusoknak akik erre " szenteltèk " az èletüket , ráadásul óriási nemzetközi tudományos teamek-ben megosztva a kölcsönös tudást , tapasztalatot?

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.06. 09:39:18

@Boldeone2:

A közvélekedésre való hivatkozás is csak egy érvelési hiba. Másrészt a TÁRSADALMUNK eddig megszokta, hogy minden termék, amit forgalomba hoznak az a TERMÉKFELELŐSSÉGI TÖRVÉNY ALÁ TARTOZIK. A gyógyszerek fokozottan vannak ellenőrizve.

Most meg vannak kivételek és nemhogy nem azzal kezdik, hogy bemutatják az oltások megfelelő termékfelelősségi igazolásait, hanem leráznak mindenféle felelősséget és saját felelősségi nyilatkozatot irattatnak alá, nem kicsit kényszerítés jelleggel.

Védelmi igazolások is melyik minőségbiztosítási intézet szavatolja, hogy tudja azt ami ellen védelmet adna.... le sincs írva semmi konkrétum és az is állandóan változik.

Motorogre 2021.12.06. 09:40:34

Imádom a demokráciát és a statisztikát egyaránt. De mire is jó, mik a nehézségek ? Az aktuális utolsó 100 komment-ben: 18 hozzászóló van, azaz 5,55 komment/fő átlagosan. A legtöbb TanNé (31), Boldeone2 (25) , Eszemf.szom..(11). Öten csak egyszer kommentáltak, hat olyan kolléga van, akik kétszer.
No mit lehet mindebből levonni ? Nem sokat. Fel kéne dolgozni a teljes lakosságot (238-at mutat a számláló), a kommentekre adott reakciók hálózatát , a kommentek időpontjait - akkor szépen látnánk hogy mely kedves hozzászólók között alakult ki párbeszéd, netán vita, s milyen intenzitással.
Így viszont csak annyit mondhatunk: a téma élénk érdeklődést vált ki.
A MOK adatai alapján meg annyit: nem tudni melyik vakcina, milyen mértékben: de egyértelműen javítja a túlélés esélyeit.

Boldeone2 2021.12.06. 09:40:35

@TanNé: Az "Oltott" vs. "Oltattlan" is egy ilyen érvelési, logikai hiba csak."

- Az átlagember számára a tudományos diskurzus kevèsbè èrthető, vagyis teljesen logikus , hogy leegyszerűsíti , közèrthetővè teszik a nyelvezetet tudományos oldalról
A lènyeg : a pozitív cèlok teljesüljenek!
Mennyire lenne az jó, ha Besenyő Pistabácsinak elkezdenèk elemezni, hogy egy adott oltóanyag milyen lehetsèges szövődmènyket okozhat , aki nem azt vennè le , hogy 1 millió emberből 1 - nèl, vagyis rendkívül alacsony a kockázat, hanem azt, hogy az oltás biztosan megölni , így nem is fog oltakozni .
A tudósok- helyesen - a tudományos eredmènyeket leegyszerűsítik, közèrthetővè teszik

Örömhernyó 2021.12.06. 09:43:40

@birkamenet: "lövésed sincs a dolgokhoz, mehogy az oltónanyag MAGA A COVID VÍRUS (ha vektorvakcina)"

Nem , Pubika, az oltóanyag vektorvacinák esetében nem a Covid vírus! AstraZeneca vakcina csimpánz adenovírust használ, nem a Covid vírusát. Az egyetlen vakcina, ami Magyarországon forgalomban van, az a Sinopharm, ami a teljes, elölt Covid vírust tartalmazza. A vérrögképződés az AstraZeneca és Janssen (Johnson & Johnson) vakcinákra jellemző. Ezek nem tartalmazzák a Covid vírust, csak adenovírus vektort. Nem is ez okozza náluk a vérrögképződést.

Az oltás által kiváltott mellékhatásoknak vajmi kevés köze van a kiváltott immunitáshoz.
Ugyanígy aki simán csak átesett a koronavírus fertőzésen, annál sincs összefüggése a kialakult immunitásnak azzal, hogy milyen heves tünetekkel esett át a fertőzésen.

Az immunitást kellene mérni, antitestek stb. Önmagában az oltás lófasz, 4 hónapig véd és már a legújabb variáns ellen se használ. Igaz, az omikron variáns ellen nem is kellene oltás, mert enyhe tünetekkel gyógyulnak a fertőzöttek, ezzel a gyorsan terjedő, de enyhe tüneteket okozó variánssal lehetne elérni a nyájimmunitást.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.06. 09:44:49

@Boldeone2:

Nos pont azt teszem: Az Oltott vs Oltatlan felosztás parasztvakítás.

Ezt megérti Józsi bácsi is.

Örömhernyó 2021.12.06. 09:49:28

@Motorogre: Javítja a túlélés esélyeit a rizikócsoportokban. 4-5 hónapig. Ezt hozzá kellene tenni. Ha 140 kilós, elhízott, cukorbajos, rákos, veseelégtelenségben szenvedő ember kérdezi, annak azt mondom, oltassa be magát. De egy tizenéves, egészséges embernél nem sok értelme van...

A statisztikából kimaradt, hogy hányan vannak az intenzíven életkori lebontásban, milyen alapbetegségekkel, milyen testtömeggel. Akkor lenne nagy meglepetés.
De így rá lehet fogni, hogy aki nem került intenzívre, az az oltás miatt nem került oda. Holott lehet, hogy amúgy se került volna oda, mert nem tartozott rizikócsoportba.

Boldeone2 2021.12.06. 09:50:42

@TanNé: Most meg vannak kivételek és nemhogy nem azzal kezdik, hogy bemutatják az oltások megfelelő termékfelelősségi igazolásait, hanem leráznak mindenféle felelősséget és saját felelősségi nyilatkozatot irattatnak alá, nem kicsit kényszerítés jelleggel."

Nem MOST . Ez eddig is így működött nagyjából. Ha pl egy műtètre mèsz, akkor aláíratnak veled egy belegyezèsi nyilatkozat, hogy hajlandó vagy elfogadni a kockázatot, te pedig az esetek 99%- ban elfogadod . Az orvos nem vállalná egyèbkènt műtètet, ha perelni lehetne minden nem sikerült műtèt után. Ha nem követett el súlyos műhibát, amit rábizonyítanak, akkor az orvos nem fog börtönbe vonulni ( ami eleve extrèm ritka ) mert " megfelelő" gondossággal járt el
A lènyeg : itt is a bizalomra èpül alapvetően minden , nem pedig írásos garanciára . Ebben az esetben a beteg átvállal egyfajta kockázatot

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.06. 09:55:48

@Boldeone2:

Tévedsz megint és érvelési hibákat követsz el. A két dolog messze nem azonos, hiszen most a "kényszerítés" arra is vonatkozik, akinek semmi baja és az MTA szerint sem lenne semmi baja....

Mag az általad felvázolt dolog is bibis .... másként is kell majd legyen , ha majd egyszer jogállam leszünk .... eddig soha sem voltunk még azok.

Boldeone2 2021.12.06. 10:18:16

@TanNé: másként is kell majd legyen , ha majd egyszer jogállam leszünk .... eddig soha sem voltunk még azok."

Akkor , mondok egy rossz hírt: a te èrtèkrendszered szerint soha nem lesz jogállam - szerintem
Az is lehet , hogy a szabadságèrtelmezèsed hibás ...
Az egyik fő filosz alapkèrdès : lètezik- e a társadalomtól független szabadság ? Illetve : egyáltalán èrtelmezhető-e a társadalom kívül a szabadság?
Az ember alapvetően egy közössègi lèny, az teszi sikeressè. Az extrèm individualizmus is pusztító lehet
A jelenkorban sokan csak az egyèni " szabadságjogokról " beszèl , de kötelessègeket nem akarnak vállalni ...

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.06. 10:31:54

@Boldeone2:

Nem zavar, csak jó ha sokan tudjuk és nem élünk ábrándokban. Meg azt is érdemes tudnod, hogy a jog és a politikai is áltudomány. Tehát azzal kellene kezdeni, hogy helyükre tenni ezt a két dolgot. Jog és politika ISMERET van csak. ... de az hogy tudomány lenne ???? szintén hülyítés.

Már ide is írtam :

jarvanymonitor.blog.hu/2021/12/06/hatasosabbak_az_oltasok_mint_ahogyan_az_aranyokbol_elsore_gondolnank

daveke 2021.12.06. 10:35:56

@Boldeone2: Megint csak azt tudom mondani, részben van igazad. Onkoteam... mondok neked 2 példát, SCID vagy AML... Angliában 30 éve kezelik úgy, hogy saját sejtet használnak, génmódosítással ráveszik a sejtet, hogy normális fehérvérsejtet állítson elő, majd visszafecskendezik a saját csontvelejébe és öröm boldogság van, miközben nálunk, de még ausztriában és svájcban is az onkoteam mit határoz el, kemot, majd csontvelő átültetést és vagy túléled vagy nem, de inkább nem. Ettől függetlenül nem lehet hibáztatni az onkoteamet, mert ők a lehetőségeik szerint a legjobbat akarják és amúgy is ezt és így tanulták és nem az ő hibájuk, hogy a gyógyszergyári lobbi elérte azt, hogy a kemo a mai napig az "egyetlen" megoldás, miközben sok esetben többet árt mint használ. Nem mindegy mRNS vakcinát alkalmazni daganatos betegeken, vagy leoltani vele több milliárd embert, gyereket egy olyan szerrel, amit Karikó sem tud biztosan állítani, lesz e hosszútávon mellékhatása.

Etniez 2021.12.06. 10:40:47

@Boldeone2: Itt vannak a számok, harmadik hullám rendben van, mindenki oltott, sokan 3xis.
Nagy csapás ez az oltástagadóknak.
coronavirus.data.gov.uk/details/healthcare

Etniez 2021.12.06. 10:44:00

@TanNé: Így van, nagyon sok embert felesleges, de mivel nem tudok kik azok, ezért nem baj, ha mindenki megkapja, legalább létrejön valamiféle nyájimmunitást.

Minden kötelező oltással ez a helyzet, 12-t már megkapott mindenki eddig is. Kibírjátok a 13-at is.

Olvastam a hozzászólásaiat, kérlek engem ne kezdj el fárasztani.
Nincsenek logikus érveid, önmagad győzködőd, valóságot ignorálod.

Etniez 2021.12.06. 10:45:33

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Sok ember van itt az osztályomon, akik elbeszélgetnek a fejükben lévő emberekkel, csak nem nagyon engedjük őket haza.
Lassan te is beférsz ide.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.06. 10:48:02

@Etniez:

Engem nem zavarnak az ilyen szitokszavak, mint a pogány, eretnek és oltástagadó sem ... az emberiség ilyen ... ellenségképet gyárt magának.

Az sem zavar, ha ennek a viszontválasza meg az oltástálib ....

Mindkettő ökörség az én érték és logika ítéletemben és más normális és gondolkozni tudó emberében is.

Azért ezt a kimutatást meg kellene magyaráznod, hogy miért is lenne UK -ban minden rendben????? Nem úgy látszik:

www.worldometers.info/coronavirus/country/uk/

Boldeone2 2021.12.06. 11:01:28

@TanNé: Pont az látszik az UK statisztikákon, hogy az oltások működnek !

A 2020 tavaszi első nagy hullámban egyszerre napi majdnem ezren meghaltak , ès tízezreket voltak kórházban , majd jött a 2020 tèli " angol variáns " új hulláma , ami januárban ,tehát mèg a tömeges oltások előtt tetőzött , amikor is ha lehet mèg több embert ápoltak kórházban ès halt meg , mint a tavaszi hullámban , azaz : nem jött lètre semmilyen " nyájimmunitás "

Most azt látjuk , hogy itt van delta ami a legjobban terjed ès veszèlyes is, de a kórházban ápoltak száma kb 1\5 - e mint az eddigi hullámokban ès a napi halálozás is 1\5 - re csökkent durván. Vagyis : a vírus terjed, de sokkal kevesebb ember betegszik meg súlyosan !

Etniez 2021.12.06. 11:02:10

@Etniez: Sőt, hogy tovább mondjam a magamát.
Én pontosan olyan ember vagyok, aki valószínűleg teljesen feleslegesen vette fel az oltást.
Miért? Feleségem covidos volt még az elsők között a világon 2020/02. Akkor jöttek az első hírek arról, hogy Európában van a vírus, tesztelés még nem is volt. Feleségem 1 hónapig köhögött, 2 hónapig gyenge volt. Akkor még nem sejtettük, hogy covid. Én ápoltam otthon, semmiféle elkülönítés nem volt.
Utána bekerült a covid a mi osztályunkra, lezárták az egészet, mert mind a 24 betegünk elkapta. Őket ápoltuk és közben folyamatosan covid osztály voltunk, hozták hozzánk máshonnan a covidosokat.
Én így dolgoztam 6 hónapot és nem kaptam el. A kollégáim 84%-a elkapta.
Én folyamatosan érintkeztem a coviddal, mégsem fertőződtem meg a mai napig. Minden fél évben veszünk vért, még mindig negatív vagyok, pedig betegeket ápolok.

Miért vettem fel mégis az oltást? Mert sajnos szüleim nincsenek jól, és nem szeretném őket megölni egy látogatás során átadott vírussal.
Meg azért, mert az első hullámban tanúja voltam, amikor az orvosunk halálra ítélte az egyik beteget, mert elfogyott a palackos oxigén, két betegnek kellett volna, egynek jutott. Ki kellett választani, hogy melyik kapja. A másik 6 óra múlva örökre elaludt, palliatív ellátást kapott, tartottam a füléhez a telefont, hátha még eljut az agyába a testvérének a hangja.
Kemény idők voltak azok, barátom.

Ellenben ott a feleségem, mai napig iszonyatosan magasak a számai, ezért ő nincs oltva. De rajta kívül mindenki az egész családban unokatestvérekig bezárólag. Sok ápoló és orvos van a családban...

Azt nem értem, hogy az oltástagadók mitől rettegnek? Mellékhatása nincs az oltásnak, esélye a lottó ötössel hasonló, előnye pedig rengeteg. Viszont a covidot mindenki elfogja kapni élete során és senki nem tudja megmondani, hogyan fog rá reagálni a tested. Halnak meg egészséges fiatalok is, sokkal gyakrabban, mint az oltás miatt. Tehát választhatsz, hogy oltottan vagy oltatlanul fogod elkapni a covidot, de oltatlanul nagyobb veszélyben vagy, mint oltottan.

Ennyi a filozófiai kérdés... Te a veszélyesebb játékot választod, ez nem baj, a baj az, hogy meg akarod magyarázni. Nem lehet. Ne erőlködj,

Etniez 2021.12.06. 11:03:32

@TanNé: Mit kell azokon megmagyarázni? Oltás előtt kórházba kerültek az emberek és meghaltak, oltás után pedig nem. Minden grafikon téged cáfol, neked kellene megmagyarázni, miért nem kerülnek emberek kórházba vagy halnak meg a harmadik hullámban ott, ahol szinte mindenki oltott és miért vannak megint tele a kórházak Magyarországon, ahol nincsenek beoltva az emberek.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.06. 11:08:39

@Etniez:

A hivatalos kimutatás szerint annyi csak a különbség a UK előző és mostani "hulláma közt", hogy a korábbi rövidebb volt és egy ponton intenzívebb. Az meg hosszabb és elnyújtottabb.

Nem látszik és valótlan is, hogy összességében kevesebb lesz majd a beteg és áldozat a két hullámot összevetve.

Boldeone2 2021.12.06. 11:10:31

@Etniez: Pont az UK adatok a legjobb bizonyítèk, hogy az oltások a súlyos betegsègtől ès a haláltól jól vèdenek mèg ezen mutálódott variánssal szemben is. A tavaly tèli nagy járványhullám , " angol variáns " azt mutatta meg, hogy oltások nèlkül nagyon vèdtelen volt a társadalom. A megelőző , 2020 tavaszi hullámban nem immunizalódott a társadalom , így 2020 télen mèg több volt az áldozat ès a kórházban ápolt is
A legtöbb embernek nem opció az a kísèrletezès , hogy oltás nèlkül "nekimegy " a betegsègnek . Az egy valódi oroszulett : lehet hogy tünetmentesen megússza , de az is lehet , hogy meghal ..
Mi 40- es , alapbetegsèg nèlküli embert is ismerünk , aki meghalt . Nem jó ezzel játszani , így èn is felvettem a három oltást

Boldeone2 2021.12.06. 11:14:18

@TanNé: Nem látszik és valótlan is, hogy összességében kevesebb lesz majd a beteg és áldozat a két hullámot összevetve."

Akkor nyisd ki a szemed! Ott van az ábra, amely igazolja: ebben a hullámban kevesebb a kórházban ápolt beteg ès a napi halálozások száma is!

www.google.com/search?q=uk+covid&oq=uk+&aqs=chrome.0.69i59j69i57j69i59l2j69i65l2.3784j0j7&client=tablet-unknown&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.06. 11:17:40

@Boldeone2:

Ahogyan hazánkban is nagyon minimális az a javulás, amit az emberek valóságnak éreznek, nincs az másként UK-ban sem. Mivel az X-edik hullám még sem nálunk, sem ott nem csengett le, korai bármit kijelenteni.

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=160063372&t=9243273

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.06. 11:22:48

@Boldeone2:

Ez is lehet érvelési hiba!!!! Miért kellene ezt a minimális és még lezáratlan, csak egy helyen jelentkező javulást, tehát halálozás csökkenését egy dologra fogni??? Ennek számtalan más oka is lehet. Pölö kezdenek elfogyni azok, akik potenciálisan belehalhatnak. Mert már sokan belehaltak eddig is.

Boldeone2 2021.12.06. 11:26:51

@TanNé: Azt látni az UK- ban , hogy adott egy új variáns, amely rendkívüli sebessègel terjed , gyorsabban mint az eddigi varánsok. Jelentős rèszben mèg a tünetmentes szakaszban fertőznek az emberek , így kivèdeni sem nagyon lehet . 2 helyen mutálódott a tüskefèrje, de a kórházban ápoltak száma ès a napi halálozás is jóval alacsonyabb , mint a korábbi hullámoknál az UK- ban .

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.06. 11:31:24

@Boldeone2:

Neked minden jel szerint fogalmad sincs mi az a tudományos módszertan és a kettős vakpróba, meg az ön mások becsapásának a kivédése. Nem ártana elmerülnöd némileg benne. Mert rossz érzés lesz egyszer bevallani magadnak, hogy nem csak magadat, de másokat is becsaptál.

Boldeone2 2021.12.06. 11:34:24

@TanNé: Miért kellene ezt a minimális és még lezáratlan, csak egy helyen jelentkező javulást, tehát halálozás csökkenését egy dologra fogni??"

A javulás két helyen jelentkezik :egyrèszt az egyszerre kórházban ápoltak száma , és napi halálozások száma is drasztikuan csökkent
A kezdenek elfogyni a "halálozásra esèlyes" emberek egy flas erv:
- a több tízmilliós idős populáció túlnyomó többsége mèg " megmaradt "
- ha csökken a halálesèlyes populáció lètszáma , akkor az egy linerális folyamat a járványban ès nem eredmènyez hirtelen nagyságrendi csökkenèst!

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.06. 11:41:04

@Boldeone2:

Unalmas és unom, hogy azzal kelljen folyamatosan foglalkoznom, hogy a csalárd (ál-logikus és áltudományos) érveléseidet kimutassam. Ezt is az., amit legutóbb írtál... És nem csak egy más ok lehetséges, hanem sokkal több, amit szintén írtam és nem kezdem el felsorolni.

Tehát nem teszek mást ... VÁROK ... ameddig rázizzensz !!!!

Van más dolgom, fontosabb ennél.

Boldeone2 2021.12.06. 11:53:44

@TanNé: Unalmas és unom, hogy azzal kelljen folyamatosan foglalkoznom, hogy a csalárd (ál-logikus és áltudományos) érveléseidet kimutassam."

Hagyjuk már ezt a fellengzős dumát! A fentebbi hozzászólásaidból az derült ki, hogy felszínes biológia tudással rendelkezel, ezèrt tèzisalkotás helyett , megpróbálod folyamatosan terelni a tèmát. Csak a tèveszmèidet hangoztatod, tudományt tagadsz. Pont az ilyen önhitt , pökhendi embereket szelektálja ki az evolúció! Felőlem ne vedd fel az oltást , a te magánügyed . Mindenki a saját èletèről dönt, felelősen vagy felelőtlenül...

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.06. 12:00:38

@Boldeone2:
Képzelgéseidet beszéld meg valamelyik állat-pszichilógussal azt javaslom.
Fogalmad sincs arról sem, hogy nálam mi a helyzet, de tévesen találgatsz.
Téveszméid neked vannak és tudománytagadásod is!!!

Boldeone2 2021.12.06. 12:05:45

@TanNé: Képzelgéseidet beszéld meg valamelyik állat-pszichilógussal azt javaslom."

Előrejelzést / prognózist tettem a BigBangra is, ami már félig teljesült is"

- írta fentebb TanNè....Akkor most kinek is van nagy szüksège pszichiátriai kezelèsre????

eßemfaßom meg áll 2021.12.06. 12:08:45

@TanNé: "saját felelősségi nyilatkozatot irattatnak alá" Kivel, mikor?

Boldeone2 2021.12.06. 12:12:30

Amikor indult a dolog akkor volt talán 2-3 hónak, amikor győzködtem a politikusokat, meg a kormányszóvívőket, hogy a Vírus nem ellenség és nem is legyőzhető ..."

- Írta fentebb TanNè ...Milyen kormányszővivőket győzködtèl te ember ?:)
Akkor , most megint felmerül a kèrdès, hogy ki a normális ...
Várjuk a bemutatkozásod, hogy ki vagy ! Hatalmas ember lehetsz , ha kormányszővivőket győzködsz , mellèkállásban !:)

eßemfaßom meg áll 2021.12.06. 12:16:07

@Boldeone2: "Ha az orvos felír egy gyógyszert valamely betegsègre " egy nem receptkötelesnél is ilyenek vannak a mellékhatáslistán: "akut veseelégtelenség, gyomor-bélrendszeri vérzések, a vese szövet közti gyulladása" mégis beveszik az emberek az Algopyrint :)

Örömhernyó 2021.12.06. 12:16:44

@Etniez: Az oltás a maga 4-5 hónapos hatásával semmiféle nyájimmunitást nem fog létrehozni. Majd most, ha engedik a kormányok és a gyógyszercégek, akkor az omikron variáns hozhat létre nyájimmunitást. Ehhez rá kellene ereszteni a lakosságra, aminek most jó része oltott, más része már átesett a fertőzésen. Az omikron variáns eddig a legenyhébb lefolyású betegséget okozza, leggyorsabban terjed. Ez az a mutáns, amire kezdetektől várt az orvostudomány, higy majd jön és enyhe influenzaszerű tünetekkel végigmegy mindenkin. És mit csinálnak most a kormányok és a gyógyszercégek? Lezárnak mindent és elkezdtek egy új (jó pénzért eladható) vakcinát fejleszteni egy az előzőeknél jelentősen veszélytelenebb variáns ellen. Nehogymá' természetes úton, ingyé' immunitást nyerjen a paraszt!

Örömhernyó 2021.12.06. 12:21:38

@Boldeone2: Nyilván van 40-es, alapbetegség nélküli halott is, de az arányokra kellene figyelni. Száz halottból mindjuk 5 ilyen. A többi meg rákbeteg, elaggott, 75+ éves, aki a végét járja. Őket egy szezonális influenza is el szokta vinni vagy egy sima tüdőgyula.
Fiatal gyerekekre az oltás veszélyesebb, mint a Covid! Ez tény! Teljesen egészséges fiataloknál okozott vérrögképződést, szívizomgyulladást az oltás. Ha elkapják a Covid-ot, akkor azt tudják kezelni, a vérrögökkel semmit se tudnak csinálni.

eßemfaßom meg áll 2021.12.06. 12:31:01

@Örömhernyó: "Fiatal gyerekekre az oltás veszélyesebb, mint a Covid! Ez tény! " Ezt alá tudnád valami forrással támasztani?

belekotty 2021.12.06. 12:40:48

@Örömhernyó: "Fiatal gyerekekre az oltás veszélyesebb, mint a Covid!"

Forrás?

belekotty 2021.12.06. 12:43:20

@TanNé: "Amikor indult a dolog akkor volt talán 2-3 hónak, amikor győzködtem a politikusokat, meg a kormányszóvívőket" - aha... persze. Mégis konkrétan kiket?

Boldeone2 2021.12.06. 13:00:37

@Örömhernyó: Nem tudok olyan vizsgálatról , ami azt bizonyítaná, hogy a fiatal gyerekekre sokkal veszèlyesebb lenne az oltás, egyèbkènt mièrt hagynák jóvá egyre fiatalabb gyerekeknek az oltási programokat? Senki nem akarja veszèlybe sodorni azokat, akiket a legjobban szeret . Az egyèbkènt politikai- erkölcsi öngyilkosság lenne, ha gyermekek halnának meg az oltásról ...Senki nem vállal ilyet .

Izraelben, a Pfizer esetèben volt pár tucat miocarditises eset , 5 millióra vetítve, főkèpp fiatalok esetèben , leginkább enyhe tünetekkel , de ez mèg nem indokolja , hogy ne oltsák a gyerekeket a megfelő oltóanyaggal
Itt jegyzem meg: a DEKK gyermek infektológián jó nèhány gyerek intenzíven van most is ...
Más kerdès az AstraZeneca oltás. Ott kb 50 millió oltás utáni 75 embóliás halál köthető. Azonban ott sem lehet semmit biztosan mondani , annyira alacsony szám. Lehet az is , hogy már eleve magasabb trombózis hajlama lehetett az áldozatoknak , vagy már èppen egy trombózisos folyamatban voltak , ahol egyfajta szerencsètlen " trigger " volt az oltás. Egyèkènt , sok gyógyszer esetèbeh is törtènhet ilyen szerencsètlen , de extrèm ritka " rossz konstelláció"

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.06. 13:37:34

Az egész számítgatás vakvágány .... számtalan ok miatt amelyeket már részben felsoroltam.
+ még egy ok:

Sőt arról is megfeledkezik a netes naplóíró, hogy közben lettek a vírus ellen hatásos gyógyszerek is, amelyeket már a háziorvosok felírnak kezelésként. Tehát eleve a vírus elleni gyógyszerek hatása is kimarad.

Etniez 2021.12.06. 13:39:26

@Örömhernyó: Igen, amennyiben tényleg ilyen az omicron verzió, akkor áldás lesz. Én bízom benne.

Etniez 2021.12.06. 13:40:20

@Örömhernyó: az egészséges negyvenesekre veszélyesebb a covid, mint az oltás a számok alapján.

daveke 2021.12.06. 14:27:53

@Etniez: kollégáid 84%-a elkapta? Miféle megközelítés akart ez lenni egy elme-covid osztályon? Nem 83,78% volt? Vagy csak nagyot akartál mondani? Tökkelütött. Az ilyen féleszű észosztók miatt van az a sok konteós, mert téged ha meghallgat valaki, az egyből leveszi, hogy nem vagy valami penge. Nincs mellékhatása? Oszt mégis honnan az anyádból tudod milyen következményei lesznek mRNS vakcinálásnak majd a gyerekednél, unokádnál vagy akár nálad 10-20 év múlva? Ja, hogy az téged nem érdekel? Féleszű vagy

Boldeone2 2021.12.06. 14:45:46

@TanNé: Ha lennènek igazán hatásos antivirális gyógyszerek, akkor már a tavaly tèli járványhullámban megmutatkozott volna hatásuk. Akkor , sőt már előtte is, alkalmazták nyugaton a faviriapirt , ès más antivirális szereket , de sem a halálozási adatokon , sem a kórházban ápolt betegek számán nem látszott semmi, mèg többen lettek , mint az előző hullámokban. A covid - specifikus gyógyszereket mèg csak most fejlesztette ki a Merck ès a Pfizer

daveke 2021.12.06. 14:51:14

@Boldeone2: Hogy miért hagynák jóvá? :) Pénzért ember, ne légy már ennyire naív. Korábban mar írtam, ez a Pfizernek 4 havonta 30 milliárd dollár bevétel, amiből 29 mrd nettó, ha leoltják a gyerekeket is, lesz belőle 40 mrd vagy 50. A 60-as, 70-es években volt egy necces terhesvitamin, 10 évig forgalomban volt, mire betiltották, addig több tízezer gyerek született végtaghiánnyal Dél Amerikában. Az rendben van, hogy te beoltattad magad, mert jogod van hozzá, én a kötelezősséggel nem értek egyet, na meg a rábeszéléssel. Kinek képzeled te magad, hogy emberek sorsáról dönts? Mint mondtam korábban is, maga a Karikó sem tudja biztosan állítani, hogy lesz e és milyen hosszútávú mellékhatása az mRNS vakcináknak. Szlávik doktor is elmondta ezt a tévében, pedig hidd el, ő sokkal pengébb nálunk.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.06. 15:18:38

@daveke: Kiöblögetted már a tüdőd forró teával? Ne felejts el bukfencet is hányni közben hogy a tüdőd minden részét leforrázza!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.06. 15:20:37

@daveke: Mi van? Este nem rendezett le téged az ötcombú asszony hogy ilyen frusztrált vagy? Te mindenkit lehülyézel? A hülye te vagy kispofám!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.06. 15:21:55

@TanNé: " Amikor indult a dolog akkor volt talán 2-3 hónak, amikor győzködtem a politikusokat, meg a kormányszóvívőket, hogy a Vírus nem ellenség és nem is legyőzhető .... teljesen másként kell hozzáállni " - jaj, ugyan már! Mégis kit győzködtél te?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.06. 15:23:44

@TanNé: "Ha mindenkit beoltanak mint már írtam, akkor nem lesz kontrollcsoport sem.... " - gyermekbénulás ellen se oltsunk? Aki a kontrollcsoportba esik és vastüdőn végzi, az megszívta? Te teljesen hülye vagy?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.06. 15:26:29

@daveke: " A 60-as, 70-es években volt egy necces terhesvitamin, 10 évig forgalomban volt, mire betiltották, addig több tízezer gyerek született végtaghiánnyal Dél Amerikában." - látszik hogy fingod nincs róla. :-)) Elkapsz félszavakat, de ismereted az nincs róla. Mikor szívsz fel forró teát a tüdődbe? Akkor megszabadulunk tőled.

Etniez 2021.12.06. 16:02:12

@eßemfaßom meg áll: ismert oltástagadók halálából talán tanulnak néhányan. Amúgy nyugodjon békében.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.06. 17:02:42

@Etniez: Nem biztos hogy oltástagadó, csak úgy gondolta hogy ő megússza, kisebb a kockázata hogy megfertőződik, mint az oltásé. Nem jött be. Nyugodjon békében!

gázóra ellenőr 2021.12.06. 17:07:21

@daveke: Contergan ügy. Semmi köze Dél-Amerikához. Te aztán nagyon képben vagy!

eßemfaßom meg áll 2021.12.06. 17:25:30

@gázóra ellenőr: az egyik kollega szerint a covid gyógyszere a forró tea mert az megöli a vírust.

gázóra ellenőr 2021.12.06. 17:28:30

@eßemfaßom meg áll: És azt hogy? Átöblögeti magát forró teával? Ezek elmebetegek! Ezzel az erővel egy mikrosütőbe is befeküdhet, már ha befér.

Etniez 2021.12.06. 17:28:50

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: ja, 75 évesen a legkockázatosabb kategóriába tartozott. Ő az, akinek eohannia kellett volna az oltasért.

Most már mindegy.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.06. 17:41:14

Észre sem veszik itt egyesek, hogy közben a POSZT ami alá írogatnak, össze vissza lett húzogatva, meg javítgatva, hogy ez sem jó, meg az sem ... meg a következő poszt lesz a tuti ... Nos az sem lett az. Még ennél is áltudományosabb.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.06. 17:44:40

@TanNé: Mi van azokkal a politikusokkal akiket győzködtél Háry Jánoskám?

eßemfaßom meg áll 2021.12.06. 17:46:07

@Etniez: A faszbukon már az megy a tagadók között, hogy nem is volt covidos.

Bkkzol 2021.12.06. 17:46:50

Sajnálatos, hogy a magukat az értelmiség krémjének képzelő pedagógusok is ilyen szellemi mélységben vannak, hogy nem oltatják magukat. Ezek jobb is, hogy ha nem kerülnek az ifjúság közelébe. Nem kell a műsoruk! Nem akarják az oltást akkor huzzanak el a saját érdekcsoporjukhoz.
Le kellene egyszerűsíteni az ellátást is. Akinek nem felel meg az ingyenes vakcina annak az ingyenes Covid orvosi ellátás se járjon .

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.06. 17:52:52

@eßemfaßom meg áll: Majd a Háry Jánosunk mindjárt kitalálja hogy csak rock vírusba halt meg. Mememtikailag.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.06. 17:54:14

@Bkkzol: Egyetértünk. Aki a társadalmat veszélyezteti, az ne várjon segítséget a társadalomtól!

Boldeone2 2021.12.06. 17:56:16

@daveke: Hogy miért hagynák jóvá? :) Pénzért ember, ne légy már ennyire naív. Korábban mar írtam, ez a Pfizernek 4 havonta 30 milliárd dollár bevétel, amiből 29 mrd nettó, ha leoltják a gyerekeket is, lesz belőle 40 mrd vagy 50"

- Ne viccelj már ember ! A pènz nem minden , a vègső szót mindig a politikusok hozzák meg , mit fogadnak el ès mit nem oltóanyagnak
Egytelen politikus sem olyan őrült , hogy a saját teljes politikai karrierjèt , erkölcsèt, családja egèszsègèt kockáztassa , ha bizonytalanok veszèlyesek lennènek az oltóanyagok, akkor nem oltanák vele a társadalmakat - senki nem vállalna olyan kockázatot

Mindennèl beszèdesebb hogy beoltatta magát Trump , Biden , Putyin , Merkel - jóformán mindenki . Mèg Netanjahu is , pedig ha valahol tudják a tuti infót , akkor az Izrael ...Akkor most a világ vezetői , az összes tudományos tanácsadó testület bohócot játszott, csak hogy jó legyen a Pfizernek, vagy a többi oltóanyag gyártónak ?? Ekkora butaságot hogy lehet gondolni!

Kinek képzeled te magad, hogy emberek sorsáról dönts?"

- Majd eldöntik a kormányok , egyre több helyen lesz dejure kötelező oltás , máshol meg defacto ..
Az oltatlanokat brutálisan fogja korlátozni az állam!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.06. 17:59:39

@Boldeone2: Ez a pasas hülye. Járvány esetén a társadalom érdeke előrébb van mint az egyéné. Még mindig nem tudom átöblítette-e már a tüdejét forró teával. Arról kussol. :-))

Boldeone2 2021.12.06. 17:59:45

Várhatóan Nèmetotszágban kötelező oltás lesz :
www.portfolio.hu/gazdasag/20211130/hivatalos-kotelezo-oltast-vezethetnek-be-nemetorszagban-513696
Ausztria is ezen az úton jár:

Boldeone2 2021.12.06. 18:03:19

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ezeknek mindegy , tojnak arra , hogy mi lenne a társadalom èrdeke- csőlátók ...Nagyjából ez a nihilista , nemtörődöm álláspont látszik a magyar halálozási adatokon, meg Kelet- Európában ès a Balkánon...Ez is megèrne egy külön posztot: az okok feltárása...

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.06. 18:05:07

Érdemes elolvasni ezt és fura, hogy a HVG és a Telex is leközölte az index meg mintha nem, vagy csak nem vettem észre.

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=160066459&t=9243273

Néhány gondolat mert itt már miket nem csinál a vírus "szabadon éldegél" és"garázdálkodik is":

A "Vírus" nem képes önállóan semmire sem. Csak egy információs biológiai csomag. ADAT lényegében. A GAZDASZERVEZET ami lehet növény, állat, ember ami a mutációt okozza a HIBÁS KLÓNOZÁSSAL.

Tehát a vírus mutációját az emberek okozzák. ... és aztán lehet vizsgálni, hogy az adott ember szervezete miért is teszi.

Beteges és áltudományos dolog, amikor valaki egy biológia információs adathalmazt, ami nem is élő dolog, képtelen enni, inni, kakilni, szaporodni, gondolkodni, beszélni, támadni , ölni, szeretni, tájékozódni..... MEGSZEMÉLYESÍT !!!!!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.06. 18:05:19

@Boldeone2: Ez az egész világon így van, nem csak itt. Csak itt jobban látjuk.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.06. 18:09:19

@TanNé: Te se értesz a szerveskémiához, mi? Na mi van az általad győzködött politikusokkal Háry Jánoskám?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.06. 18:20:20

@TanNé: Az gond, te önhitt barom, hogy alapfogalmakkal nem vagy tisztában, csak ontod az agymenéseidet.

hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%ADrus

Boldeone2 2021.12.06. 18:26:08

@TanNé: Tehát a vírus mutációját az emberek okozzák. ... és aztán lehet vizsgálni, hogy az adott ember szervezete miért is teszi."

Pontosabban : az emberben mehet vègbe a mutáció, de mi ebben a meglepő? A lènyegen semmit nem változtat : az emberisèg, a többsèg mindent megpróbál , hogy visszaszoruljon a járvány , vagyis :
- teszt , karantèn, maszk, nyomonkövetès, távolságtartás
- oltóanyagot fejleszt , gyógyszert fejleszt, orvosi technológiát fejleszt

Ezzel szemben mi tötènne , ha semmit nem tenne az emberisèg : a vírus mèg több fogèkony embert betegítene meg, vagyis mèg több lehetősége lenne a vírusnak a mutációra.
Akkor nem tud a vírus mutalódni, ha minèl több embernek van magas immunitása, sok antigèn - specifikus antitest a szervezetben , amelyek azonnal "lerohanják " a szervezetbe jutó antigènt, azaz : idő sincs mutalódni a vírusnak

Az omikron pl úgy jöhetett lètre, hogy egy immun - szupresszált, AIDS- es beteg szervezetèben hosszú ideig "variálódhatott"

Etniez 2021.12.06. 18:31:53

@eßemfaßom meg áll: persze, valamivel meg kell magyarázni, hogy miért is hülyék. Kognitív disszonancia. Mindegy, később már Jánosról is az életműve fog eszünkbe jutni, nem az, hogy milyen hülyén halt meg.

Motorogre 2021.12.06. 18:58:03

@Örömhernyó: Köszönöm. Egyetértünk - ez az adatközlés elég hiányos (de így is üdvözlöm: végre!!) ez alapján csak nagyon gyenge becslést lehet adni. Az viszont erősen "kiérzik" minden érettségizettnek, hogy nagyon célszerű az oltás - főleg az idősebb illetve krónikus korcsoportban.
és magam ismétlem: aki elkerüli a súlyos betegséget az oltás által (vagy Isteni szerencse, genetikai nyerőszelvény... ) révén - az másnak is segít: eü. dolgozónak, ellátáshoz jutó covid-betegnek, bármilyen műtétre váróknak.

white999 2021.12.06. 20:23:39

@Etniez: Egy oltástagadó Csollányra is fog kifogást találni. Eddig se a józan eszükről és racionális gondolkodásról voltak híresek. Kóbornál is egy kettő már megtalálta a megfejtést.
1, Nemi is volt civodos.
2, Azért hallgattatták el mert oltás ellenes volt.
Amikor tort ül a józan ész.
Amúgy nem tom ki mire számított de én az omikron miatt a megindulást úgy Karácsony környékére tettem. Szuper lesz, hogy a simának még nincs is vége de elkezd tombolni a másik. Abban lehet reménykedni, hogy nagyon fertőző lesz de kevesebb súlyos esettel. Ha nem, akkor elég nagy baj lesz a soha be nem záró kormánynál.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.06. 20:44:16

@daveke: Mi van azzal a forró teával? Nagyon eltűntél. Kipróbáltad? Azóta leforrázott tüdővel lélegeztetőgépen vagy? Gépelni ott is lehet.

eßemfaßom meg áll 2021.12.06. 20:47:18

és ezek tök komolyan irják:

Lukácsné Podina Márta
Példát akarnak statuálni! Hagyják az oltatlanokat meghalni! Persze azt nem közlik, hogy hány oltott hal meg.
· Válasz · 10 p.

Edit Csurka
Lukácsné Podina Márta pontosan!!!!!
Igy igaz!
· Válasz · 3 p.

Anita Kovács
..... Hány oltott bízott az oltakozásában? És most halott. Úgyhogy ezt hagyjuk....
· Válasz · 1 ó.

.
.
.
.

daveke 2021.12.06. 20:52:26

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: anyukádnál voltam, de nem említetted, hogy tripperes, mindegy, most alul öblögetem forró kamilla teával ;)

Etniez 2021.12.06. 21:00:46

@eßemfaßom meg áll: Aranyosi Péter is covidos lett, lemondta az összes fellépését, stb. Bekommentelte oda valsmelyik valóságtagadó, hogy nem is clvifos, csak influenzás, mit játssza magát.

:D

Nincs rés a pajzson, egy feketeöves antivaxxert nem lehet meggyőzni.

1. Covid kamu
2. Ha mégis igaz, akkor csak nátha
3. Ha nem is nátha, de egészséges emberre nem veszélyes.
4. Ha igen, akkor az kamu vagy direkt ölték meg.

Nem tudsz közéjük férkőzni, már veszed le róla a szenzorokat és rakod a zsákba, még akkor is Tamáskodik.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.06. 21:06:32

@daveke: Mi van parasztka? Ezt tanultad a lelencházban? Ha felmossák veled a padlót, elkezdesz anyázni? Ennyi? Szippantgasd a forró teát és hányjál bukfencet! :-))

forró tea 2021.12.06. 21:09:02

@daveke: Szippants fel, te köcsög!

birkamenet 2021.12.06. 21:12:58

@Örömhernyó: " AstraZeneca vakcina csimpánz adenovírust használ, nem a Covid vírusát. "

Látom még hülyébb lettél tagnap óta, túl nagy tehertétel neked olyanról vitatkoznod, amiről még azt se érted, hogy micsoda, meg hogy más mit mond. Lövésed sincs arról, hogy miféle vakcina tipusok vannak (csak googlizol sebesen összevissza), miféle módszerrel hatnak. Arról nincs lövésed, hogy mivel a szervezet védekező mechanizmusa többlépcsős, és önmagában egy bizonyos mértékü ellenanyagszint még semmit nem mond arról, hogy a paciensnek milyen esélyei vannak a túlélésre, így csak hadoválásaid vannak, hogy miért történnek események igy vagy úgy.

Szóval induljunk ki onnan, hogy te azt hirdeted, hogy az oltás az veszélyes, mert számodra az egy méregkeveréshez hasonló, mert lövésed sincs, hogy mivel dolgozik egy vakcina. Erre kaptad a választ, hogy magával a covid virussal. Úgyhogy nem ciánt ad át egy vakcina a paciensnek, hanem magát a covid virust vagy annak a genetikai információjat. Ezek után tovabbra is hiányzik a nagyivü magyarazatod, hogy hogyan lenne lehetségs az, hogy egy covid vakcina betegséget vagy halált okoz, bezzeg a valódi covid vírus nem! Itt van a csodálatos beirásod még egyszer, ahoona elindultál:

A Moderna (és Pfizer) esetén a szívizom- és szívburokgyulladás pont azoknál a teljesen egészséges fiataloknál jellemző, akiket a koronavírus ágynak se döntene.

birkamenet 2021.12.06. 21:14:50

@forró tea:

ekkora alig poén kedvéért új nicket alapítasz, kurtfi? Mintha csak a bulgár birkával jártál volna egy troll szemináriumra, aki 178 fikanicken futja az ámokot a blog szférában.

forró tea 2021.12.06. 21:19:29

@birkamenet: Az mRNS-es vakcinák a tüskefehérje információját adják át, nem a genetikai infót, ha jól tudom.

forró tea 2021.12.06. 21:22:00

@birkamenet: Nem. matyikára irigykedem. Különben az a forró tea elpusztítja a vírust elmélet nagyon kibaszta nála a biztosítékot. Azt hittem - én naiv - hogy az emberi hülyeségnek azért van határa.

Nick alapító 2021.12.06. 21:24:29

@birkamenet: Különben sem kell hozzá szeminárium, max neked. :-))

Etniez 2021.12.06. 22:19:26

@Etniez: most derült kit, hogy Szilveszter nagy Gődény-támogató volt.

Gratulálok neki is.

jani_3 2021.12.06. 23:23:42

@TanNé: @Motorogre: @Usulkjt001: @eßemfaßom meg áll: @VT Man: @kunzoo: @Emmett Brown: @Fikalnyik Eugén: @Boldeone2: @Alig Baba: @nikkel odeon: @mentalicska: @Alick: @Billy Hill: @AntalGergely: @Örömhernyó: @white999: @homlokához asztalt szorít: @Indriq: @daveke: @Ozsetan: @birkamenet: @Liberal left wing trash: @Vakcinás Huncut: @vilagnezet.blog.hu: @TanBá: @Iván Gábor IGe: @Sir Gombóc: @Csak Önkéntesen: @draft22: @gergerg: @CSOKKI MÁLNA: @Veszéjben a lyogállamiság !: @Disintеgrator Rising: @Kivlov: @Sandor11: @Andy73: @Etniez: @ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @belekotty: @gázóra ellenőr: @Bkkzol: @forró tea: @Nick alapító: Na, a hülye, náci, Fidesz-fasszopó blogger megint leszopta Orbán faszát. Nyomja a vakcinák hatásosságáról szóló propagandát, de azt mélyen elhallgatja, hogy ugyanezen felmérés szerint a Pfizer-Biontech vakcina hatásossága kilencszerese a Sinopharménak. Azaz a Sinopharm kilencszer szarabb. Hiszen háromszor annyi a Sinopharmos a kórházban, miközben harmad annyian vannak ilyennel beoltva.

mok.hu/koronavirus/lakossagitajekoztatas/frissitsd-az-oltasod-hogy-ne-kerulj-korhazba-?fbclid=IwAR3rRQ82DHF17qQrYIvCL0VFmhPA4oJJSc0jIUECIHtmdjQNDYqVAGp26Rg

Orbán tehát kurvára elbaszta, amikor elsietve beoltott ezzel vagy kétmillió embert, miközben nem volt engedély, és időseken nem tesztelték, és még a kínaiak sem oltottak ezzel időseket. De Orbán igen. Ez a harmadik hullámon már nem segített, viszont a negyedik hullámban most jól rábasztak az emberek, akik beszopták Orbán hazugságait.

De ezt elhallgatja a blogger, mert egy Orbán-fasszopó kis köcsög.

Orbán a harmadik hullámban is világbajnok népirtó volt, most, a negyedikben is az. A legtöbb ember Orbanisztánban hal meg naponta, 1 millió főre vetítve. Összesítésben pedig voltunk már világbajnokok, most az ötödik helyen vagyunk, de mire olvasod, már lehet, hogy negyedikek leszünk. Peruval és balkáni országokkal versenyez Orbán abban, hogy ki a nagyobb elbaszó, ki a jobban elmaradottabb ország.

Erről a blogger mélyen hallgat, mert Orbán faszát szopja. Meg a náci kommentelők faszát is szopja, miközben az ellenzéki kommentelőket letiltja.

Te ezért kapsz ebből a kommentből egy sorozatot, mert a blogger egy ilyen köcsög geci. Mint Kövér Laci mini-Sztálin elvtárs.

jani_3 2021.12.06. 23:45:04

@TanNé: @Motorogre: @Usulkjt001: @eßemfaßom meg áll: @VT Man: @kunzoo: @Emmett Brown: @Fikalnyik Eugén: @Boldeone2: @Alig Baba: @nikkel odeon: @mentalicska: @Alick: @Billy Hill: @AntalGergely: @Örömhernyó: @white999: @homlokához asztalt szorít: @Indriq: @daveke: @Ozsetan: @birkamenet: @Liberal left wing trash: @Vakcinás Huncut: @vilagnezet.blog.hu: @TanBá: @Iván Gábor IGe: @Sir Gombóc: @Csak Önkéntesen: @draft22: @gergerg: @CSOKKI MÁLNA: @Veszéjben a lyogállamiság !: @Disintеgrator Rising: @Kivlov: @Sandor11: @Andy73: @Etniez: @ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @belekotty: @gázóra ellenőr: @Bkkzol: @forró tea: @Nick alapító: @jani_3:
Na, a hülye, náci, Fidesz-fasszopó blogger megint leszopta Orbán faszát. Nyomja a vakcinák hatásosságáról szóló propagandát, de azt mélyen elhallgatja, hogy ugyanezen felmérés szerint a Pfizer-Biontech vakcina hatásossága kilencszerese a Sinopharménak. Azaz a Sinopharm kilencszer szarabb. Hiszen háromszor annyi a Sinopharmos a kórházban, miközben harmad annyian vannak ilyennel beoltva.

mok.hu/koronavirus/lakossagitajekoztatas/frissitsd-az-oltasod-hogy-ne-kerulj-korhazba-?fbclid=IwAR3rRQ82DHF17qQrYIvCL0VFmhPA4oJJSc0jIUECIHtmdjQNDYqVAGp26Rg

Orbán tehát kurvára elbaszta, amikor elsietve beoltott ezzel vagy kétmillió embert, miközben nem volt engedély, és időseken nem tesztelték, és még a kínaiak sem oltottak ezzel időseket. De Orbán igen. Ez a harmadik hullámon már nem segített, viszont a negyedik hullámban most jól rábasztak az emberek, akik beszopták Orbán hazugságait.

Mert ugye a 125 magyar emberből átlagosan 25 van SInopharmmal oltva. Ehhez képest 15 fekszik intenzíven. Ennyire szar a kínai vakcina.

De ezt elhallgatja a blogger, mert egy Orbán-fasszopó kis köcsög.

Orbán a harmadik hullámban is világbajnok népirtó volt, most, a negyedikben is az. A legtöbb ember Orbanisztánban hal meg naponta, 1 millió főre vetítve. Összesítésben pedig voltunk már világbajnokok, most az ötödik helyen vagyunk, de mire olvasod, már lehet, hogy negyedikek leszünk. Peruval és balkáni országokkal versenyez Orbán abban, hogy ki a nagyobb elbaszó, ki a jobban elmaradottabb ország.

Erről a blogger mélyen hallgat, mert Orbán faszát szopja. Meg a náci kommentelők faszát is szopja, miközben az ellenzéki kommentelőket letiltja.

Te ezért kapsz ebből a kommentből egy sorozatot, mert a blogger egy ilyen köcsög geci. Mint Kövér Laci mini-Sztálin elvtárs.

jani_3 2021.12.06. 23:48:38

@TanNé: @Motorogre: @Usulkjt001: @eßemfaßom meg áll: @VT Man: @kunzoo: @Emmett Brown: @Fikalnyik Eugén: @Boldeone2: @Alig Baba: @nikkel odeon: @mentalicska: @Alick: @Billy Hill: @AntalGergely: @Örömhernyó: @white999: @homlokához asztalt szorít: @Indriq: @daveke: @Ozsetan: @birkamenet: @Liberal left wing trash: @Vakcinás Huncut: @vilagnezet.blog.hu: @TanBá: @Iván Gábor IGe: @Sir Gombóc: @Csak Önkéntesen: @draft22: @gergerg: @CSOKKI MÁLNA: @Veszéjben a lyogállamiság !: @Disintеgrator Rising: @Kivlov: @Sandor11: @Andy73: @Etniez: @ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @belekotty: @gázóra ellenőr: @Bkkzol: @forró tea: @Nick alapító: @jani_3:
Na, a hülye, náci, Fidesz-fasszopó blogger megint leszopta Orbán faszát. Nyomja a vakcinák hatásosságáról szóló propagandát, de azt mélyen elhallgatja, hogy ugyanezen felmérés szerint a Pfizer-Biontech vakcina hatásossága kilencszerese a Sinopharménak. Azaz a Sinopharm kilencszer szarabb. Hiszen háromszor annyi a Sinopharmos a kórházban, miközben harmad annyian vannak ilyennel beoltva.

mok.hu/koronavirus/lakossagitajekoztatas/frissitsd-az-oltasod-hogy-ne-kerulj-korhazba-?fbclid=IwAR3rRQ82DHF17qQrYIvCL0VFmhPA4oJJSc0jIUECIHtmdjQNDYqVAGp26Rg

Orbán tehát kurvára elbaszta, amikor elsietve beoltott ezzel vagy kétmillió embert, miközben nem volt engedély, és időseken nem tesztelték, és még a kínaiak sem oltottak ezzel időseket. De Orbán igen. Ez a harmadik hullámon már nem segített, viszont a negyedik hullámban most jól rábasztak az emberek, akik beszopták Orbán hazugságait.

Mert ugye a 125 magyar emberből átlagosan 25 van SInopharmmal oltva. Ehhez képest 15 fekszik intenzíven. Ennyire szar a kínai vakcina.

De ezt elhallgatja a blogger, mert egy Orbán-fasszopó kis köcsög.

Orbán a harmadik hullámban is világbajnok népirtó volt, most, a negyedikben is az. A legtöbb ember Orbanisztánban hal meg naponta, 1 millió főre vetítve. Összesítésben pedig voltunk már világbajnokok, most az ötödik helyen vagyunk, de mire olvasod, már lehet, hogy negyedikek leszünk. Peruval és balkáni országokkal versenyez Orbán abban, hogy ki a nagyobb elbaszó, ki a jobban elmaradottabb ország.

Erről a blogger mélyen hallgat, mert Orbán faszát szopja. Meg a náci kommentelők faszát is szopja, miközben az ellenzéki kommentelőket letiltja.

Te ezért kapsz ebből a kommentből egy sorozatot, mert a blogger egy ilyen köcsög geci. Mint Kövér Laci mini-Sztálin elvtárs.

jani_3 2021.12.07. 00:32:38

@TanNé: @Motorogre: @Usulkjt001: @eßemfaßom meg áll: @VT Man: @kunzoo: @Emmett Brown: @Fikalnyik Eugén: @Boldeone2: @Alig Baba: @nikkel odeon: @mentalicska: @Alick: @Billy Hill: @AntalGergely: @Örömhernyó: @white999: @homlokához asztalt szorít: @Indriq: @daveke: @Ozsetan: @birkamenet: @Liberal left wing trash: @Vakcinás Huncut: @vilagnezet.blog.hu: @TanBá: @Iván Gábor IGe: @Sir Gombóc: @Csak Önkéntesen: @draft22: @gergerg: @CSOKKI MÁLNA: @Veszéjben a lyogállamiság !: @Disintеgrator Rising: @Kivlov: @Sandor11: @Andy73: @Etniez: @ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @belekotty: @gázóra ellenőr: @Bkkzol: @forró tea: @Nick alapító: @jani_3:
Na, a hülye, náci, Fidesz-fasszopó blogger megint leszopta Orbán faszát. Nyomja a vakcinák hatásosságáról szóló propagandát, de azt mélyen elhallgatja, hogy ugyanezen felmérés szerint a Pfizer-Biontech vakcina hatásossága kilencszerese a Sinopharménak. Azaz a Sinopharm kilencszer szarabb. Hiszen háromszor annyi a Sinopharmos a kórházban, miközben harmad annyian vannak ilyennel beoltva.

mok.hu/koronavirus/lakossagitajekoztatas/frissitsd-az-oltasod-hogy-ne-kerulj-korhazba-?fbclid=IwAR3rRQ82DHF17qQrYIvCL0VFmhPA4oJJSc0jIUECIHtmdjQNDYqVAGp26Rg

Orbán tehát kurvára elbaszta, amikor elsietve beoltott ezzel vagy kétmillió embert, miközben nem volt engedély, és időseken nem tesztelték, és még a kínaiak sem oltottak ezzel időseket. De Orbán igen. Ez a harmadik hullámon már nem segített, viszont a negyedik hullámban most jól rábasztak az emberek, akik beszopták Orbán hazugságait.

Mert ugye a 125 magyar emberből átlagosan 25 van SInopharmmal oltva. Ehhez képest 15 fekszik intenzíven. Ennyire szar a kínai vakcina.

De ezt elhallgatja a blogger, mert egy Orbán-fasszopó kis köcsög.

Orbán a harmadik hullámban is világbajnok népirtó volt, most, a negyedikben is az. A legtöbb ember Orbanisztánban hal meg naponta, 1 millió főre vetítve. Összesítésben pedig voltunk már világbajnokok, most az ötödik helyen vagyunk, de mire olvasod, már lehet, hogy negyedikek leszünk. Peruval és balkáni országokkal versenyez Orbán abban, hogy ki a nagyobb elbaszó, ki a jobban elmaradottabb ország.

Erről a blogger mélyen hallgat, mert Orbán faszát szopja. Meg a náci kommentelők faszát is szopja, miközben az ellenzéki kommentelőket letiltja.

Te ezért kapsz ebből a kommentből egy sorozatot, mert a blogger egy ilyen köcsög geci. Mint Kövér Laci mini-Sztálin elvtárs.

jani_3 2021.12.07. 00:37:15

@TanNé: @Motorogre: @Usulkjt001: @eßemfaßom meg áll: @VT Man: @kunzoo: @Emmett Brown: @Fikalnyik Eugén: @Boldeone2: @Alig Baba: @nikkel odeon: @bensomo: @mentalicska: @Alick: @Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: @Billy Hill: @AntalGergely: @Örömhernyó: @white999: @homlokához asztalt szorít: @Indriq: @daveke: @Ozsetan: @birkamenet: @Liberal left wing trash: @Vakcinás Huncut: @vilagnezet.blog.hu: @TanBá: @Iván Gábor IGe: @Sir Gombóc: @Csak Önkéntesen: @draft22: @gergerg: @CSOKKI MÁLNA: @Veszéjben a lyogállamiság !: @Disintеgrator Rising: @Kivlov: @Sandor11: @Andy73: @Etniez: @ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @belekotty: @gázóra ellenőr: @Bkkzol: @forró tea: @Nick alapító: @jani_3:
Na, a hülye, náci, Fidesz-fasszopó blogger megint leszopta Orbán faszát. Nyomja a vakcinák hatásosságáról szóló propagandát, de azt mélyen elhallgatja, hogy ugyanezen felmérés szerint a Pfizer-Biontech vakcina hatásossága kilencszerese a Sinopharménak. Azaz a Sinopharm kilencszer szarabb. Hiszen háromszor annyi a Sinopharmos a kórházban, miközben harmad annyian vannak ilyennel beoltva.

mok.hu/koronavirus/lakossagitajekoztatas/frissitsd-az-oltasod-hogy-ne-kerulj-korhazba-?fbclid=IwAR3rRQ82DHF17qQrYIvCL0VFmhPA4oJJSc0jIUECIHtmdjQNDYqVAGp26Rg

Orbán tehát kurvára elbaszta, amikor elsietve beoltott ezzel vagy kétmillió embert, miközben nem volt engedély, és időseken nem tesztelték, és még a kínaiak sem oltottak ezzel időseket. De Orbán igen. Ez a harmadik hullámon már nem segített, viszont a negyedik hullámban most jól rábasztak az emberek, akik beszopták Orbán hazugságait.

Mert ugye a 125 magyar emberből átlagosan 25 van SInopharmmal oltva. Ehhez képest 15 fekszik intenzíven. Ennyire szar a kínai vakcina.

De ezt elhallgatja a blogger, mert egy Orbán-fasszopó kis köcsög.

Orbán a harmadik hullámban is világbajnok népirtó volt, most, a negyedikben is az. A legtöbb ember Orbanisztánban hal meg naponta, 1 millió főre vetítve. Összesítésben pedig voltunk már világbajnokok, most az ötödik helyen vagyunk, de mire olvasod, már lehet, hogy negyedikek leszünk. Peruval és balkáni országokkal versenyez Orbán abban, hogy ki a nagyobb elbaszó, ki a jobban elmaradottabb ország.

Erről a blogger mélyen hallgat, mert Orbán faszát szopja. Meg a náci kommentelők faszát is szopja, miközben az ellenzéki kommentelőket letiltja.

Te ezért kapsz ebből a kommentből egy sorozatot, mert a blogger egy ilyen köcsög geci. Mint Kövér Laci mini-Sztálin elvtárs.

jani_3 2021.12.07. 00:59:27

@TanNé: @Motorogre: @Usulkjt001: @eßemfaßom meg áll: @VT Man: @kunzoo: @Emmett Brown: @Fikalnyik Eugén: @Boldeone2: @Alig Baba: @nikkel odeon: @bensomo: @mentalicska: @Alick: @Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: @Billy Hill: @AntalGergely: @Örömhernyó: @white999: @homlokához asztalt szorít: @Indriq: @daveke: @Ozsetan: @birkamenet: @Liberal left wing trash: @Vakcinás Huncut: @vilagnezet.blog.hu: @TanBá: @Iván Gábor IGe: @Sir Gombóc: @Csak Önkéntesen: @draft22: @gergerg: @CSOKKI MÁLNA: @Veszéjben a lyogállamiság !: @Disintеgrator Rising: @Kivlov: @Sandor11: @Andy73: @Etniez: @ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @belekotty: @gázóra ellenőr: @Bkkzol: @forró tea: @Nick alapító: @jani_3:
Na, a hülye, náci, Fidesz-fasszopó blogger megint leszopta Orbán faszát. Nyomja a vakcinák hatásosságáról szóló propagandát, de azt mélyen elhallgatja, hogy ugyanezen felmérés szerint a Pfizer-Biontech vakcina hatásossága kilencszerese a Sinopharménak. Azaz a Sinopharm kilencszer szarabb. Hiszen háromszor annyi a Sinopharmos a kórházban, miközben harmad annyian vannak ilyennel beoltva.

mok.hu/koronavirus/lakossagitajekoztatas/frissitsd-az-oltasod-hogy-ne-kerulj-korhazba-?fbclid=IwAR3rRQ82DHF17qQrYIvCL0VFmhPA4oJJSc0jIUECIHtmdjQNDYqVAGp26Rg

Orbán tehát kurvára elbaszta, amikor elsietve beoltott ezzel vagy kétmillió embert, miközben nem volt engedély, és időseken nem tesztelték, és még a kínaiak sem oltottak ezzel időseket. De Orbán igen. Ez a harmadik hullámon már nem segített, viszont a negyedik hullámban most jól rábasztak az emberek, akik beszopták Orbán hazugságait.

Mert ugye a 125 magyar emberből átlagosan 25 van SInopharmmal oltva. Ehhez képest 15 fekszik intenzíven. Ennyire szar a kínai vakcina.

De ezt elhallgatja a blogger, mert egy Orbán-fasszopó kis köcsög.

Orbán a harmadik hullámban is világbajnok népirtó volt, most, a negyedikben is az. A legtöbb ember Orbanisztánban hal meg naponta, 1 millió főre vetítve. Összesítésben pedig voltunk már világbajnokok, most az ötödik helyen vagyunk, de mire olvasod, már lehet, hogy negyedikek leszünk. Peruval és balkáni országokkal versenyez Orbán abban, hogy ki a nagyobb elbaszó, ki a jobban elmaradottabb ország.

Erről a blogger mélyen hallgat, mert Orbán faszát szopja. Meg a náci kommentelők faszát is szopja, miközben az ellenzéki kommentelőket letiltja.

Te ezért kapsz ebből a kommentből egy sorozatot, mert a blogger egy ilyen köcsög geci. Mint Kövér Laci mini-Sztálin elvtárs.

reCAPTCHA_védelem 2021.12.07. 04:40:05

@jani_3: Matyika, te totál elmebeteg vagy. Hallom jól elvertek téged. :-)) Megérdemelted.

jani_3 2021.12.07. 07:23:04

@TanNé: @Motorogre: @Usulkjt001: @eßemfaßom meg áll: @VT Man: @kunzoo: @Emmett Brown: @Fikalnyik Eugén: @Boldeone2: @Alig Baba: @nikkel odeon: @bensomo: @mentalicska: @Alick: @Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: @Billy Hill: @AntalGergely: @Örömhernyó: @white999: @homlokához asztalt szorít: @Indriq: @daveke: @Ozsetan: @birkamenet: @Liberal left wing trash: @Vakcinás Huncut: @vilagnezet.blog.hu: @TanBá: @Iván Gábor IGe: @Sir Gombóc: @Csak Önkéntesen: @draft22: @gergerg: @CSOKKI MÁLNA: @Veszéjben a lyogállamiság !: @Disintеgrator Rising: @Kivlov: @Sandor11: @Andy73: @Etniez: @ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @belekotty: @gázóra ellenőr: @Bkkzol: @forró tea: @Nick alapító: @jani_3: @reCAPTCHA_védelem:
Na, a hülye, náci, Fidesz-fasszopó blogger megint leszopta Orbán faszát. Nyomja a vakcinák hatásosságáról szóló propagandát, de azt mélyen elhallgatja, hogy ugyanezen felmérés szerint a Pfizer-Biontech vakcina hatásossága kilencszerese a Sinopharménak. Azaz a Sinopharm kilencszer szarabb. Hiszen háromszor annyi a Sinopharmos a kórházban, miközben harmad annyian vannak ilyennel beoltva.

mok.hu/koronavirus/lakossagitajekoztatas/frissitsd-az-oltasod-hogy-ne-kerulj-korhazba-?fbclid=IwAR3rRQ82DHF17qQrYIvCL0VFmhPA4oJJSc0jIUECIHtmdjQNDYqVAGp26Rg

Orbán tehát kurvára elbaszta, amikor elsietve beoltott ezzel vagy kétmillió embert, miközben nem volt engedély, és időseken nem tesztelték, és még a kínaiak sem oltottak ezzel időseket. De Orbán igen. Ez a harmadik hullámon már nem segített, viszont a negyedik hullámban most jól rábasztak az emberek, akik beszopták Orbán hazugságait.

Mert ugye a 125 magyar emberből átlagosan 25 van SInopharmmal oltva. Ehhez képest 15 fekszik intenzíven. Ennyire szar a kínai vakcina.

De ezt elhallgatja a blogger, mert egy Orbán-fasszopó kis köcsög.

Orbán a harmadik hullámban is világbajnok népirtó volt, most, a negyedikben is az. A legtöbb ember Orbanisztánban hal meg naponta, 1 millió főre vetítve. Összesítésben pedig voltunk már világbajnokok, most az ötödik helyen vagyunk, de mire olvasod, már lehet, hogy negyedikek leszünk. Peruval és balkáni országokkal versenyez Orbán abban, hogy ki a nagyobb elbaszó, ki a jobban elmaradottabb ország.

Erről a blogger mélyen hallgat, mert Orbán faszát szopja. Meg a náci kommentelők faszát is szopja, miközben az ellenzéki kommentelőket letiltja.

Te ezért kapsz ebből a kommentből egy sorozatot, mert a blogger egy ilyen köcsög geci. Mint Kövér Laci mini-Sztálin elvtárs.

jani_3 2021.12.07. 07:44:41

@TanNé: @Motorogre: @Usulkjt001: @eßemfaßom meg áll: @VT Man: @kunzoo: @Emmett Brown: @Fikalnyik Eugén: @Boldeone2: @Alig Baba: @nikkel odeon: @bensomo: @mentalicska: @Alick: @Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: @Billy Hill: @AntalGergely: @Örömhernyó: @white999: @homlokához asztalt szorít: @Indriq: @daveke: @Ozsetan: @birkamenet: @Liberal left wing trash: @Vakcinás Huncut: @vilagnezet.blog.hu: @TanBá: @Iván Gábor IGe: @Sir Gombóc: @Csak Önkéntesen: @draft22: @gergerg: @CSOKKI MÁLNA: @Veszéjben a lyogállamiság !: @Disintеgrator Rising: @Kivlov: @Sandor11: @Andy73: @Etniez: @ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @belekotty: @gázóra ellenőr: @Bkkzol: @forró tea: @Nick alapító: @jani_3: @reCAPTCHA_védelem:
Na, a hülye, náci, Fidesz-fasszopó blogger megint leszopta Orbán faszát. Nyomja a vakcinák hatásosságáról szóló propagandát, de azt mélyen elhallgatja, hogy ugyanezen felmérés szerint a Pfizer-Biontech vakcina hatásossága kilencszerese a Sinopharménak. Azaz a Sinopharm kilencszer szarabb. Hiszen háromszor annyi a Sinopharmos a kórházban, miközben harmad annyian vannak ilyennel beoltva.

mok.hu/koronavirus/lakossagitajekoztatas/frissitsd-az-oltasod-hogy-ne-kerulj-korhazba-?fbclid=IwAR3rRQ82DHF17qQrYIvCL0VFmhPA4oJJSc0jIUECIHtmdjQNDYqVAGp26Rg

Orbán tehát kurvára elbaszta, amikor elsietve beoltott ezzel vagy kétmillió embert, miközben nem volt engedély, és időseken nem tesztelték, és még a kínaiak sem oltottak ezzel időseket. De Orbán igen. Ez a harmadik hullámon már nem segített, viszont a negyedik hullámban most jól rábasztak az emberek, akik beszopták Orbán hazugságait.

Mert ugye a 125 magyar emberből átlagosan 25 van SInopharmmal oltva. Ehhez képest 15 fekszik intenzíven. Ennyire szar a kínai vakcina.

De ezt elhallgatja a blogger, mert egy Orbán-fasszopó kis köcsög.

Orbán a harmadik hullámban is világbajnok népirtó volt, most, a negyedikben is az. A legtöbb ember Orbanisztánban hal meg naponta, 1 millió főre vetítve. Összesítésben pedig voltunk már világbajnokok, most az ötödik helyen vagyunk, de mire olvasod, már lehet, hogy negyedikek leszünk. Peruval és balkáni országokkal versenyez Orbán abban, hogy ki a nagyobb elbaszó, ki a jobban elmaradottabb ország.

Erről a blogger mélyen hallgat, mert Orbán faszát szopja. Meg a náci kommentelők faszát is szopja, miközben az ellenzéki kommentelőket letiltja.

Te ezért kapsz ebből a kommentből egy sorozatot, mert a blogger egy ilyen köcsög geci. Mint Kövér Laci mini-Sztálin elvtárs.

A kommentelők közül sok tucat ismételgeti ugyanazt az ökörséget, hogy engem megvertek. Bár az a sok tucat kommentelő lehet, hogy csak kettő, akinek ennyire sok nickje van. Az ökörségnek meg semmi alapja nincs. Nem vertek meg. Nincs ilyen hír, nincs senki, aki ilyet látott volna, vagy elkövetett volna ilyet. Csak álmodik a nyomor. Eme kommentelő(k) annyira pszichopaták, hogy ilyenekről álmodoznak, hogy de jó lenne, ha egy embert megvernének, akinek semmi bűne nincs, nem követett el semmit, nem lopott milliárdokat, nem uszított menekültek, cigányok, homoszexuálisok ellen. Nem tiltottam ki senkit a blog.hu egyetlen oldaláról sem, legfeljebb a sajátomról pár embert (amihez jogom van), de nem ez fáj nekik igazán. Csupán azért akarnának megverni, mert nem értek egyet a pszichopata, náci véleményükkel, és ezt meg merem mondani sokszor. No, meg mert van eszem ahhoz, hogy egy nekik zavaró scriptet megírjak, nekik meg nincs ehhez elég eszük, mert nemcsak náci, pszichopata, elmebeteg selejtek, de húgyagyú idióták is. A script meg azért zavarja őket, mert blogfüggő selejtek, akiknek muszáj minden egyes új postnál, ami kikerül az indexre, közéleti, és lehet kommentelni, szóval az ilyen blogokon nekik muszáj ott nyomulniuk egész nap, és teleszarni a hülyeségeikkel. Ezt muszáj nekik, mert blogfüggő selejtek, és ha valami ebben zavarja őket, akkor átmennek verekedni akaró kis gorillákba. Ez a szellemi "szintjük". Mivel a saját hülyeségük miatt frusztráltak, ezért másról nem tudnak álmodozni, mint emberek megveréséről. Ilyenek ezek a nyomorék genetikai selejtek.

jani_3 2021.12.07. 07:48:51

@TanNé: @Motorogre: @Usulkjt001: @eßemfaßom meg áll: @VT Man: @kunzoo: @Emmett Brown: @Fikalnyik Eugén: @Boldeone2: @Alig Baba: @nikkel odeon: @mentalicska: @Alick: @Billy Hill: @AntalGergely: @Örömhernyó: @white999: @homlokához asztalt szorít: @Indriq: @daveke: @Ozsetan: @birkamenet: @Liberal left wing trash: @Vakcinás Huncut: @vilagnezet.blog.hu: @TanBá: @Iván Gábor IGe: @Sir Gombóc: @Csak Önkéntesen: @draft22: @gergerg: @CSOKKI MÁLNA: @Veszéjben a lyogállamiság !: @Disintеgrator Rising: @Kivlov: @Sandor11: @Andy73: @Etniez: @ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @belekotty: @gázóra ellenőr: @Bkkzol: @forró tea: @Nick alapító: @jani_3: @reCAPTCHA_védelem:
Na, a hülye, náci, Fidesz-fasszopó blogger megint leszopta Orbán faszát. Nyomja a vakcinák hatásosságáról szóló propagandát, de azt mélyen elhallgatja, hogy ugyanezen felmérés szerint a Pfizer-Biontech vakcina hatásossága kilencszerese a Sinopharménak. Azaz a Sinopharm kilencszer szarabb. Hiszen háromszor annyi a Sinopharmos a kórházban, miközben harmad annyian vannak ilyennel beoltva.

mok.hu/koronavirus/lakossagitajekoztatas/frissitsd-az-oltasod-hogy-ne-kerulj-korhazba-?fbclid=IwAR3rRQ82DHF17qQrYIvCL0VFmhPA4oJJSc0jIUECIHtmdjQNDYqVAGp26Rg

Orbán tehát kurvára elbaszta, amikor elsietve beoltott ezzel vagy kétmillió embert, miközben nem volt engedély, és időseken nem tesztelték, és még a kínaiak sem oltottak ezzel időseket. De Orbán igen. Ez a harmadik hullámon már nem segített, viszont a negyedik hullámban most jól rábasztak az emberek, akik beszopták Orbán hazugságait.

Mert ugye a 125 magyar emberből átlagosan 25 van SInopharmmal oltva. Ehhez képest 15 fekszik intenzíven. Ennyire szar a kínai vakcina.

De ezt elhallgatja a blogger, mert egy Orbán-fasszopó kis köcsög.

Orbán a harmadik hullámban is világbajnok népirtó volt, most, a negyedikben is az. A legtöbb ember Orbanisztánban hal meg naponta, 1 millió főre vetítve. Összesítésben pedig voltunk már világbajnokok, most az ötödik helyen vagyunk, de mire olvasod, már lehet, hogy negyedikek leszünk. Peruval és balkáni országokkal versenyez Orbán abban, hogy ki a nagyobb elbaszó, ki a jobban elmaradottabb ország.

Erről a blogger mélyen hallgat, mert Orbán faszát szopja. Meg a náci kommentelők faszát is szopja, miközben az ellenzéki kommentelőket letiltja.

Te ezért kapsz ebből a kommentből egy sorozatot, mert a blogger egy ilyen köcsög geci. Mint Kövér Laci mini-Sztálin elvtárs.

A kommentelők közül sok tucat ismételgeti ugyanazt az ökörséget, hogy engem megvertek. Bár az a sok tucat kommentelő lehet, hogy csak kettő, akinek ennyire sok nickje van. Az ökörségnek meg semmi alapja nincs. Nem vertek meg. Nincs ilyen hír, nincs senki, aki ilyet látott volna, vagy elkövetett volna ilyet. Csak álmodik a nyomor. Eme kommentelő(k) annyira pszichopaták, hogy ilyenekről álmodoznak, hogy de jó lenne, ha egy embert megvernének, akinek semmi bűne nincs, nem követett el semmit, nem lopott milliárdokat, nem uszított menekültek, cigányok, homoszexuálisok ellen. Nem tiltottam ki senkit a blog.hu egyetlen oldaláról sem, legfeljebb a sajátomról pár embert (amihez jogom van), de nem ez fáj nekik igazán. Csupán azért akarnának megverni, mert nem értek egyet a pszichopata, náci véleményükkel, és ezt meg merem mondani sokszor. No, meg mert van eszem ahhoz, hogy egy nekik zavaró scriptet megírjak, nekik meg nincs ehhez elég eszük, mert nemcsak náci, pszichopata, elmebeteg selejtek, de húgyagyú idióták is. A script meg azért zavarja őket, mert blogfüggő selejtek, akiknek muszáj minden egyes új postnál, ami kikerül az indexre, közéleti, és lehet kommentelni, szóval az ilyen blogokon nekik muszáj ott nyomulniuk egész nap, és teleszarni a hülyeségeikkel. Ezt muszáj nekik, mert blogfüggő selejtek, és ha valami ebben zavarja őket, akkor átmennek verekedni akaró kis gorillákba. Ez a szellemi "szintjük". Mivel a saját hülyeségük miatt frusztráltak, ezért másról nem tudnak álmodozni, mint emberek megveréséről. Ilyenek ezek a nyomorék genetikai selejtek.

eßemfaßom meg áll 2021.12.07. 07:58:40

Ha valaki megint elveri a brendelt jelezze, küldök neki egy sört

jani_3 2021.12.07. 08:24:23

@TanNé: @Motorogre: @Usulkjt001: @eßemfaßom meg áll: @VT Man: @kunzoo: @Emmett Brown: @Fikalnyik Eugén: @Boldeone2: @Alig Baba: @nikkel odeon: @mentalicska: @Alick: @Billy Hill: @AntalGergely: @Örömhernyó: @white999: @homlokához asztalt szorít: @Indriq: @daveke: @Ozsetan: @birkamenet: @Liberal left wing trash: @Vakcinás Huncut: @vilagnezet.blog.hu: @TanBá: @Iván Gábor IGe: @Sir Gombóc: @Csak Önkéntesen: @draft22: @gergerg: @CSOKKI MÁLNA: @Veszéjben a lyogállamiság !: @Disintеgrator Rising: @Kivlov: @Sandor11: @Andy73: @Etniez: @ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @belekotty: @gázóra ellenőr: @Bkkzol: @forró tea: @Nick alapító: @reCAPTCHA_védelem:
Na, a hülye, náci, Fidesz-fasszopó blogger megint leszopta Orbán faszát. Nyomja a vakcinák hatásosságáról szóló propagandát, de azt mélyen elhallgatja, hogy ugyanezen felmérés szerint a Pfizer-Biontech vakcina hatásossága kilencszerese a Sinopharménak. Azaz a Sinopharm kilencszer szarabb. Hiszen háromszor annyi a Sinopharmos a kórházban, miközben harmad annyian vannak ilyennel beoltva.

mok.hu/koronavirus/lakossagitajekoztatas/frissitsd-az-oltasod-hogy-ne-kerulj-korhazba-?fbclid=IwAR3rRQ82DHF17qQrYIvCL0VFmhPA4oJJSc0jIUECIHtmdjQNDYqVAGp26Rg

Orbán tehát kurvára elbaszta, amikor elsietve beoltott ezzel vagy kétmillió embert, miközben nem volt engedély, és időseken nem tesztelték, és még a kínaiak sem oltottak ezzel időseket. De Orbán igen. Ez a harmadik hullámon már nem segített, viszont a negyedik hullámban most jól rábasztak az emberek, akik beszopták Orbán hazugságait.

Mert ugye a 125 magyar emberből átlagosan 25 van SInopharmmal oltva. Ehhez képest 15 fekszik intenzíven. Ennyire szar a kínai vakcina.

De ezt elhallgatja a blogger, mert egy Orbán-fasszopó kis köcsög.

Orbán a harmadik hullámban is világbajnok népirtó volt, most, a negyedikben is az. A legtöbb ember Orbanisztánban hal meg naponta, 1 millió főre vetítve. Összesítésben pedig voltunk már világbajnokok, most az ötödik helyen vagyunk, de mire olvasod, már lehet, hogy negyedikek leszünk. Peruval és balkáni országokkal versenyez Orbán abban, hogy ki a nagyobb elbaszó, ki a jobban elmaradottabb ország.

Erről a blogger mélyen hallgat, mert Orbán faszát szopja. Meg a náci kommentelők faszát is szopja, miközben az ellenzéki kommentelőket letiltja.

Te ezért kapsz ebből a kommentből egy sorozatot, mert a blogger egy ilyen köcsög geci. Mint Kövér Laci mini-Sztálin elvtárs.

A kommentelők közül sok tucat ismételgeti ugyanazt az ökörséget, hogy engem megvertek. Bár az a sok tucat kommentelő lehet, hogy csak kettő, akinek ennyire sok nickje van. Az ökörségnek meg semmi alapja nincs. Nem vertek meg. Nincs ilyen hír, nincs senki, aki ilyet látott volna, vagy elkövetett volna ilyet. Csak álmodik a nyomor. Eme kommentelő(k) annyira pszichopaták, hogy ilyenekről álmodoznak, hogy de jó lenne, ha egy embert megvernének, akinek semmi bűne nincs, nem követett el semmit, nem lopott milliárdokat, nem uszított menekültek, cigányok, homoszexuálisok ellen. Nem tiltottam ki senkit a blog.hu egyetlen oldaláról sem, legfeljebb a sajátomról pár embert (amihez jogom van), de nem ez fáj nekik igazán. Csupán azért akarnának megverni, mert nem értek egyet a pszichopata, náci véleményükkel, és ezt meg merem mondani sokszor. No, meg mert van eszem ahhoz, hogy egy nekik zavaró scriptet megírjak, nekik meg nincs ehhez elég eszük, mert nemcsak náci, pszichopata, elmebeteg selejtek, de húgyagyú idióták is. A script meg azért zavarja őket, mert blogfüggő selejtek, akiknek muszáj minden egyes új postnál, ami kikerül az indexre, közéleti, és lehet kommentelni, szóval az ilyen blogokon nekik muszáj ott nyomulniuk egész nap, és teleszarni a hülyeségeikkel. Ezt muszáj nekik, mert blogfüggő selejtek, és ha valami ebben zavarja őket, akkor átmennek verekedni akaró kis gorillákba. Ez a szellemi "szintjük". Mivel a saját hülyeségük miatt frusztráltak, ezért másról nem tudnak álmodozni, mint emberek megveréséről. Ilyenek ezek a nyomorék genetikai selejtek.

jani_3 2021.12.07. 08:33:24

@TanNé: @Motorogre: @Usulkjt001: @eßemfaßom meg áll: @VT Man: @kunzoo: @Emmett Brown: @Fikalnyik Eugén: @Boldeone2: @Alig Baba: @nikkel odeon: @mentalicska: @Alick: @Billy Hill: @AntalGergely: @Örömhernyó: @white999: @homlokához asztalt szorít: @Indriq: @daveke: @Ozsetan: @birkamenet: @Liberal left wing trash: @Vakcinás Huncut: @vilagnezet.blog.hu: @TanBá: @Iván Gábor IGe: @Sir Gombóc: @Csak Önkéntesen: @draft22: @gergerg: @CSOKKI MÁLNA: @Veszéjben a lyogállamiság !: @Disintеgrator Rising: @Kivlov: @Sandor11: @Andy73: @Etniez: @ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @belekotty: @gázóra ellenőr: @Bkkzol: @forró tea: @Nick alapító: @reCAPTCHA_védelem:
Na, a hülye, náci, Fidesz-fasszopó blogger megint leszopta Orbán faszát. Nyomja a vakcinák hatásosságáról szóló propagandát, de azt mélyen elhallgatja, hogy ugyanezen felmérés szerint a Pfizer-Biontech vakcina hatásossága kilencszerese a Sinopharménak. Azaz a Sinopharm kilencszer szarabb. Hiszen háromszor annyi a Sinopharmos a kórházban, miközben harmad annyian vannak ilyennel beoltva.

mok.hu/koronavirus/lakossagitajekoztatas/frissitsd-az-oltasod-hogy-ne-kerulj-korhazba-?fbclid=IwAR3rRQ82DHF17qQrYIvCL0VFmhPA4oJJSc0jIUECIHtmdjQNDYqVAGp26Rg

Orbán tehát kurvára elbaszta, amikor elsietve beoltott ezzel vagy kétmillió embert, miközben nem volt engedély, és időseken nem tesztelték, és még a kínaiak sem oltottak ezzel időseket. De Orbán igen. Ez a harmadik hullámon már nem segített, viszont a negyedik hullámban most jól rábasztak az emberek, akik beszopták Orbán hazugságait.

Mert ugye a 125 magyar emberből átlagosan 25 van SInopharmmal oltva. Ehhez képest 15 fekszik intenzíven. Ennyire szar a kínai vakcina.

De ezt elhallgatja a blogger, mert egy Orbán-fasszopó kis köcsög.

Orbán a harmadik hullámban is világbajnok népirtó volt, most, a negyedikben is az. A legtöbb ember Orbanisztánban hal meg naponta, 1 millió főre vetítve. Összesítésben pedig voltunk már világbajnokok, most az ötödik helyen vagyunk, de mire olvasod, már lehet, hogy negyedikek leszünk. Peruval és balkáni országokkal versenyez Orbán abban, hogy ki a nagyobb elbaszó, ki a jobban elmaradottabb ország.

Erről a blogger mélyen hallgat, mert Orbán faszát szopja. Meg a náci kommentelők faszát is szopja, miközben az ellenzéki kommentelőket letiltja.

Te ezért kapsz ebből a kommentből egy sorozatot, mert a blogger egy ilyen köcsög geci. Mint Kövér Laci mini-Sztálin elvtárs.

A kommentelők közül sok tucat ismételgeti ugyanazt az ökörséget, hogy engem megvertek. Bár az a sok tucat kommentelő lehet, hogy csak kettő, akinek ennyire sok nickje van. Az ökörségnek meg semmi alapja nincs. Nem vertek meg. Nincs ilyen hír, nincs senki, aki ilyet látott volna, vagy elkövetett volna ilyet. Csak álmodik a nyomor. Eme kommentelő(k) annyira pszichopaták, hogy ilyenekről álmodoznak, hogy de jó lenne, ha egy embert megvernének, akinek semmi bűne nincs, nem követett el semmit, nem lopott milliárdokat, nem uszított menekültek, cigányok, homoszexuálisok ellen. Nem tiltottam ki senkit a blog.hu egyetlen oldaláról sem, legfeljebb a sajátomról pár embert (amihez jogom van), de nem ez fáj nekik igazán. Csupán azért akarnának megverni, mert nem értek egyet a pszichopata, náci véleményükkel, és ezt meg merem mondani sokszor. No, meg mert van eszem ahhoz, hogy egy nekik zavaró scriptet megírjak, nekik meg nincs ehhez elég eszük, mert nemcsak náci, pszichopata, elmebeteg selejtek, de húgyagyú idióták is. A script meg azért zavarja őket, mert blogfüggő selejtek, akiknek muszáj minden egyes új postnál, ami kikerül az indexre, közéleti, és lehet kommentelni, szóval az ilyen blogokon nekik muszáj ott nyomulniuk egész nap, és teleszarni a hülyeségeikkel. Ezt muszáj nekik, mert blogfüggő selejtek, és ha valami ebben zavarja őket, akkor átmennek verekedni akaró kis gorillákba. Ez a szellemi "szintjük". Mivel a saját hülyeségük miatt frusztráltak, ezért másról nem tudnak álmodozni, mint emberek megveréséről. Ilyenek ezek a nyomorék genetikai selejtek.

Kivlov 2021.12.07. 09:08:26

@eßemfaßom meg áll:
Nem vagyok oltásellenes, korlátozás ellenes vagyok.
Engem az se zavar, ha kötelezővé teszik. Viszont akkor másnaptól nem akarom hallani az online oktatás, a távolságtartás, a maszk, a létszámkorlát és hasonló f*szom kifejezéseket. Az ember azért oltatott, hogy újra normálisan élhessen.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.12.07. 10:13:45

@Kivlov:

Mivel a jelenlegi oltások, de pontosabban mesterséges immunizációk "hatékonysága" nagyon relatív és minden jel szerint el lett túlozva .... jobb és biztosabb a karantén, szájmaszk és távolságtartás és megfelelő táplálkozás és tisztálkodás. A mesterséges immunizáció inkább csak ezek kiegészítője, mint legfontosabb eleme .... sajnos. Remélem a tudósok dolgoznak, hogy legyen megoldás és a nem a buta és áltudós politikusokra hallgatnak.

Ja nézz rá az ezt követő posztra .... ott is van már ennél sokkal értelmesebb kommentfolyam.

jani_3 2021.12.08. 07:31:50

@TanNé: @Motorogre: @Usulkjt001: @eßemfaßom meg áll: @VT Man: @kunzoo: @Emmett Brown: @Fikalnyik Eugén: @Boldeone2: @Alig Baba: @nikkel odeon: @mentalicska: @Alick: @Billy Hill: @AntalGergely: @Örömhernyó: @white999: @homlokához asztalt szorít: @Indriq: @daveke: @Ozsetan: @birkamenet: @Liberal left wing trash: @Vakcinás Huncut: @vilagnezet.blog.hu: @TanBá: @Iván Gábor IGe: @Sir Gombóc: @Csak Önkéntesen: @draft22: @gergerg: @CSOKKI MÁLNA: @Veszéjben a lyogállamiság !: @Disintеgrator Rising: @Kivlov: @Sandor11: @Andy73: @Etniez: @ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @belekotty: @gázóra ellenőr: @Bkkzol: @forró tea: @Nick alapító: @reCAPTCHA_védelem:
Na, a hülye, náci, Fidesz-fasszopó blogger megint leszopta Orbán faszát. Nyomja a vakcinák hatásosságáról szóló propagandát, de azt mélyen elhallgatja, hogy ugyanezen felmérés szerint a Pfizer-Biontech vakcina hatásossága kilencszerese a Sinopharménak. Azaz a Sinopharm kilencszer szarabb. Hiszen háromszor annyi a Sinopharmos a kórházban, miközben harmad annyian vannak ilyennel beoltva.

mok.hu/koronavirus/lakossagitajekoztatas/frissitsd-az-oltasod-hogy-ne-kerulj-korhazba-?fbclid=IwAR3rRQ82DHF17qQrYIvCL0VFmhPA4oJJSc0jIUECIHtmdjQNDYqVAGp26Rg

Orbán tehát kurvára elbaszta, amikor elsietve beoltott ezzel vagy kétmillió embert, miközben nem volt engedély, és időseken nem tesztelték, és még a kínaiak sem oltottak ezzel időseket. De Orbán igen. Ez a harmadik hullámon már nem segített, viszont a negyedik hullámban most jól rábasztak az emberek, akik beszopták Orbán hazugságait.

Mert ugye a 125 magyar emberből átlagosan 25 van SInopharmmal oltva. Ehhez képest 15 fekszik intenzíven. Ennyire szar a kínai vakcina.

De ezt elhallgatja a blogger, mert egy Orbán-fasszopó kis köcsög.

Orbán a harmadik hullámban is világbajnok népirtó volt, most, a negyedikben is az. A legtöbb ember Orbanisztánban hal meg naponta, 1 millió főre vetítve. Összesítésben pedig voltunk már világbajnokok, most az ötödik helyen vagyunk, de mire olvasod, már lehet, hogy negyedikek leszünk. Peruval és balkáni országokkal versenyez Orbán abban, hogy ki a nagyobb elbaszó, ki a jobban elmaradottabb ország.

Erről a blogger mélyen hallgat, mert Orbán faszát szopja. Meg a náci kommentelők faszát is szopja, miközben az ellenzéki kommentelőket letiltja.

Te ezért kapsz ebből a kommentből egy sorozatot, mert a blogger egy ilyen köcsög geci. Mint Kövér Laci mini-Sztálin elvtárs.

A kommentelők közül sok tucat ismételgeti ugyanazt az ökörséget, hogy engem megvertek. Bár az a sok tucat kommentelő lehet, hogy csak kettő, akinek ennyire sok nickje van. Az ökörségnek meg semmi alapja nincs. Nem vertek meg. Nincs ilyen hír, nincs senki, aki ilyet látott volna, vagy elkövetett volna ilyet. Csak álmodik a nyomor. Eme kommentelő(k) annyira pszichopaták, hogy ilyenekről álmodoznak, hogy de jó lenne, ha egy embert megvernének, akinek semmi bűne nincs, nem követett el semmit, nem lopott milliárdokat, nem uszított menekültek, cigányok, homoszexuálisok ellen. Nem tiltottam ki senkit a blog.hu egyetlen oldaláról sem, legfeljebb a sajátomról pár embert (amihez jogom van), de nem ez fáj nekik igazán. Csupán azért akarnának megverni, mert nem értek egyet a pszichopata, náci véleményükkel, és ezt meg merem mondani sokszor. No, meg mert van eszem ahhoz, hogy egy nekik zavaró scriptet megírjak, nekik meg nincs ehhez elég eszük, mert nemcsak náci, pszichopata, elmebeteg selejtek, de húgyagyú idióták is. A script meg azért zavarja őket, mert blogfüggő selejtek, akiknek muszáj minden egyes új postnál, ami kikerül az indexre, közéleti, és lehet kommentelni, szóval az ilyen blogokon nekik muszáj ott nyomulniuk egész nap, és teleszarni a hülyeségeikkel. Ezt muszáj nekik, mert blogfüggő selejtek, és ha valami ebben zavarja őket, akkor átmennek verekedni akaró kis gorillákba. Ez a szellemi "szintjük". Mivel a saját hülyeségük miatt frusztráltak, ezért másról nem tudnak álmodozni, mint emberek megveréséről. Ilyenek ezek a nyomorék genetikai selejtek.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2021.12.08. 08:11:41

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Buta vagy mint a hatökör" ahogy a népi mondóka mantrázza .... Ha lenne "BÖLCSEK KÖVE" vakcina oltás , akkor nem kellene azt minden egyes alkalommal ellenőrizni és kifejleszteni újra .... de kell. ... és itt nem lehet hiba, hogy mielőtt megfelelősen leellenőriztük volna, vakon HISZNEK benne. A kontroll csoport eltüntetése mielőtt a vakcina hatásossága TELJES MÉRTÉKBEN meggyőző lehetne, óriási tudományos baki!!!! A vakcinák hatásossága meg jelenleg enyhén szólva is relatív .... Idővel elmúló a politikusok szerint már ... meg egyre több kell belőle .... ???? Ami egy teljesen másra is jellemző dolog.

Vagy "nyírjunk" ki minden ellenzőt???
Vagy "nyírjunk" ki minden gondozót???
Tüntessük el a minden más lehetőség nyomait is???
Tüntessük el a minden más lehetőség kikutatásának a lehetőségeit is ???
Tüntessük el a kontroll csoportot, halmazt???

jani_3 2021.12.08. 08:19:55

@TanNé: @Motorogre: @Usulkjt001: @eßemfaßom meg áll: @VT Man: @kunzoo: @Emmett Brown: @Fikalnyik Eugén: @Boldeone2: @Alig Baba: @nikkel odeon: @mentalicska: @Alick: @Billy Hill: @AntalGergely: @Örömhernyó: @white999: @homlokához asztalt szorít: @Indriq: @daveke: @Ozsetan: @birkamenet: @Liberal left wing trash: @Vakcinás Huncut: @vilagnezet.blog.hu: @TanBá: @Iván Gábor IGe: @Sir Gombóc: @Csak Önkéntesen: @draft22: @gergerg: @CSOKKI MÁLNA: @Veszéjben a lyogállamiság !: @Disintеgrator Rising: @Kivlov: @Sandor11: @Andy73: @Etniez: @ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @belekotty: @gázóra ellenőr: @Bkkzol: @forró tea: @Nick alapító: @reCAPTCHA_védelem:
Na, a hülye, náci, Fidesz-fasszopó blogger megint leszopta Orbán faszát. Nyomja a vakcinák hatásosságáról szóló propagandát, de azt mélyen elhallgatja, hogy ugyanezen felmérés szerint a Pfizer-Biontech vakcina hatásossága kilencszerese a Sinopharménak. Azaz a Sinopharm kilencszer szarabb. Hiszen háromszor annyi a Sinopharmos a kórházban, miközben harmad annyian vannak ilyennel beoltva.

mok.hu/koronavirus/lakossagitajekoztatas/frissitsd-az-oltasod-hogy-ne-kerulj-korhazba-?fbclid=IwAR3rRQ82DHF17qQrYIvCL0VFmhPA4oJJSc0jIUECIHtmdjQNDYqVAGp26Rg

Orbán tehát kurvára elbaszta, amikor elsietve beoltott ezzel vagy kétmillió embert, miközben nem volt engedély, és időseken nem tesztelték, és még a kínaiak sem oltottak ezzel időseket. De Orbán igen. Ez a harmadik hullámon már nem segített, viszont a negyedik hullámban most jól rábasztak az emberek, akik beszopták Orbán hazugságait.

Mert ugye a 125 magyar emberből átlagosan 25 van SInopharmmal oltva. Ehhez képest 15 fekszik intenzíven. Ennyire szar a kínai vakcina.

De ezt elhallgatja a blogger, mert egy Orbán-fasszopó kis köcsög.

Orbán a harmadik hullámban is világbajnok népirtó volt, most, a negyedikben is az. A legtöbb ember Orbanisztánban hal meg naponta, 1 millió főre vetítve. Összesítésben pedig voltunk már világbajnokok, most az ötödik helyen vagyunk, de mire olvasod, már lehet, hogy negyedikek leszünk. Peruval és balkáni országokkal versenyez Orbán abban, hogy ki a nagyobb elbaszó, ki a jobban elmaradottabb ország.

Erről a blogger mélyen hallgat, mert Orbán faszát szopja. Meg a náci kommentelők faszát is szopja, miközben az ellenzéki kommentelőket letiltja.

Te ezért kapsz ebből a kommentből egy sorozatot, mert a blogger egy ilyen köcsög geci. Mint Kövér Laci mini-Sztálin elvtárs.

A kommentelők közül sok tucat ismételgeti ugyanazt az ökörséget, hogy engem megvertek. Bár az a sok tucat kommentelő lehet, hogy csak kettő, akinek ennyire sok nickje van. Az ökörségnek meg semmi alapja nincs. Nem vertek meg. Nincs ilyen hír, nincs senki, aki ilyet látott volna, vagy elkövetett volna ilyet. Csak álmodik a nyomor. Eme kommentelő(k) annyira pszichopaták, hogy ilyenekről álmodoznak, hogy de jó lenne, ha egy embert megvernének, akinek semmi bűne nincs, nem követett el semmit, nem lopott milliárdokat, nem uszított menekültek, cigányok, homoszexuálisok ellen. Nem tiltottam ki senkit a blog.hu egyetlen oldaláról sem, legfeljebb a sajátomról pár embert (amihez jogom van), de nem ez fáj nekik igazán. Csupán azért akarnának megverni, mert nem értek egyet a pszichopata, náci véleményükkel, és ezt meg merem mondani sokszor. No, meg mert van eszem ahhoz, hogy egy nekik zavaró scriptet megírjak, nekik meg nincs ehhez elég eszük, mert nemcsak náci, pszichopata, elmebeteg selejtek, de húgyagyú idióták is. A script meg azért zavarja őket, mert blogfüggő selejtek, akiknek muszáj minden egyes új postnál, ami kikerül az indexre, közéleti, és lehet kommentelni, szóval az ilyen blogokon nekik muszáj ott nyomulniuk egész nap, és teleszarni a hülyeségeikkel. Ezt muszáj nekik, mert blogfüggő selejtek, és ha valami ebben zavarja őket, akkor átmennek verekedni akaró kis gorillákba. Ez a szellemi "szintjük". Mivel a saját hülyeségük miatt frusztráltak, ezért másról nem tudnak álmodozni, mint emberek megveréséről. Ilyenek ezek a nyomorék genetikai selejtek.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2021.12.08. 08:26:32

@jani_3:

Nos én eléggé régen ismerlek és IGe vagyok nem titok. Az a helyzet, hogy te vagy elmebeteg és ezt már úgy kb 18 éve tudom. Tutira tudom. Persze egy elmebetegség még nem zárja ki, hogy esetleg más területen tudnál értelmesen és logikusan gondolkodni ... Nash (játékelmélet) ezt például meg tudta tenni, de te nem. Te totálisan elme roggyant vagy már mára és egyre súlyosabban. Jobb lenne elvonulnál valami zárt intézetbe és iszogatnád a leponex koktélokat és hasonlóakat.

.... de ha ezt nem akarod, akkor újra meg kellene próbálnod a logikus és helyes érveléstan szerint írnod valamit, mert ezek a zagyvaságait tele vannak érvelési hibákkal. Tehát nem a VALÓSÁG talaján jársz....

Minimum kettős mérce ... a blogger lehet szop egy F-et te meg egy másik F-et ... nincs erkölcsi alapot tehát le F.szopózni !!!

Nos Te nagy KAMU TUDOMÁNYFILOZÓFUS!!! Jó lenne ledarálnád a diplomádat !!!!
Vagy itt van egy kis tudományos munka, amitől persze félsz és rettegsz !!!!
Mert könnyebb fikázni, anyázni, mint logikusan gondolkozni. Tudományosan meg egy fokkal még a logikustól is nehezebb.

Gödel első nemteljességi tétele öncáfolás és hamis dilemma
vilagnezet.blog.hu/2021/11/28/godel_elso_nem_teljessegi_tetele_oncafolas_es_hamis_dilemma

jani_3 2021.12.08. 08:31:36

@TanNé: @Motorogre: @Usulkjt001: @eßemfaßom meg áll: @VT Man: @kunzoo: @Emmett Brown: @Fikalnyik Eugén: @Boldeone2: @Alig Baba: @nikkel odeon: @mentalicska: @Alick: @Billy Hill: @AntalGergely: @Örömhernyó: @white999: @homlokához asztalt szorít: @Indriq: @daveke: @Ozsetan: @birkamenet: @Liberal left wing trash: @Vakcinás Huncut: @vilagnezet.blog.hu: @TanBá: @Iván Gábor IGe: @Sir Gombóc: @Csak Önkéntesen: @draft22: @gergerg: @CSOKKI MÁLNA: @Veszéjben a lyogállamiság !: @Disintеgrator Rising: @Kivlov: @Sandor11: @Andy73: @Etniez: @ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @belekotty: @gázóra ellenőr: @Bkkzol: @forró tea: @Nick alapító: @reCAPTCHA_védelem:
Na, a hülye, náci, Fidesz-fasszopó blogger megint leszopta Orbán faszát. Nyomja a vakcinák hatásosságáról szóló propagandát, de azt mélyen elhallgatja, hogy ugyanezen felmérés szerint a Pfizer-Biontech vakcina hatásossága kilencszerese a Sinopharménak. Azaz a Sinopharm kilencszer szarabb. Hiszen háromszor annyi a Sinopharmos a kórházban, miközben harmad annyian vannak ilyennel beoltva.

mok.hu/koronavirus/lakossagitajekoztatas/frissitsd-az-oltasod-hogy-ne-kerulj-korhazba-?fbclid=IwAR3rRQ82DHF17qQrYIvCL0VFmhPA4oJJSc0jIUECIHtmdjQNDYqVAGp26Rg

Orbán tehát kurvára elbaszta, amikor elsietve beoltott ezzel vagy kétmillió embert, miközben nem volt engedély, és időseken nem tesztelték, és még a kínaiak sem oltottak ezzel időseket. De Orbán igen. Ez a harmadik hullámon már nem segített, viszont a negyedik hullámban most jól rábasztak az emberek, akik beszopták Orbán hazugságait.

Mert ugye a 125 magyar emberből átlagosan 25 van SInopharmmal oltva. Ehhez képest 15 fekszik intenzíven. Ennyire szar a kínai vakcina.

De ezt elhallgatja a blogger, mert egy Orbán-fasszopó kis köcsög.

Orbán a harmadik hullámban is világbajnok népirtó volt, most, a negyedikben is az. A legtöbb ember Orbanisztánban hal meg naponta, 1 millió főre vetítve. Összesítésben pedig voltunk már világbajnokok, most az ötödik helyen vagyunk, de mire olvasod, már lehet, hogy negyedikek leszünk. Peruval és balkáni országokkal versenyez Orbán abban, hogy ki a nagyobb elbaszó, ki a jobban elmaradottabb ország.

Erről a blogger mélyen hallgat, mert Orbán faszát szopja. Meg a náci kommentelők faszát is szopja, miközben az ellenzéki kommentelőket letiltja.

Te ezért kapsz ebből a kommentből egy sorozatot, mert a blogger egy ilyen köcsög geci. Mint Kövér Laci mini-Sztálin elvtárs.

A kommentelők közül sok tucat ismételgeti ugyanazt az ökörséget, hogy engem megvertek. Bár az a sok tucat kommentelő lehet, hogy csak kettő, akinek ennyire sok nickje van. Az ökörségnek meg semmi alapja nincs. Nem vertek meg. Nincs ilyen hír, nincs senki, aki ilyet látott volna, vagy elkövetett volna ilyet. Csak álmodik a nyomor. Eme kommentelő(k) annyira pszichopaták, hogy ilyenekről álmodoznak, hogy de jó lenne, ha egy embert megvernének, akinek semmi bűne nincs, nem követett el semmit, nem lopott milliárdokat, nem uszított menekültek, cigányok, homoszexuálisok ellen. Nem tiltottam ki senkit a blog.hu egyetlen oldaláról sem, legfeljebb a sajátomról pár embert (amihez jogom van), de nem ez fáj nekik igazán. Csupán azért akarnának megverni, mert nem értek egyet a pszichopata, náci véleményükkel, és ezt meg merem mondani sokszor. No, meg mert van eszem ahhoz, hogy egy nekik zavaró scriptet megírjak, nekik meg nincs ehhez elég eszük, mert nemcsak náci, pszichopata, elmebeteg selejtek, de húgyagyú idióták is. A script meg azért zavarja őket, mert blogfüggő selejtek, akiknek muszáj minden egyes új postnál, ami kikerül az indexre, közéleti, és lehet kommentelni, szóval az ilyen blogokon nekik muszáj ott nyomulniuk egész nap, és teleszarni a hülyeségeikkel. Ezt muszáj nekik, mert blogfüggő selejtek, és ha valami ebben zavarja őket, akkor átmennek verekedni akaró kis gorillákba. Ez a szellemi "szintjük". Mivel a saját hülyeségük miatt frusztráltak, ezért másról nem tudnak álmodozni, mint emberek megveréséről. Ilyenek ezek a nyomorék genetikai selejtek.

Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2021.12.08. 08:34:25

@jani_3:

Nos én eléggé régen ismerlek és IGe vagyok nem titok. Az a helyzet, hogy te vagy elmebeteg és ezt már úgy kb 18 éve tudom. Tutira tudom. Persze egy elmebetegség még nem zárja ki, hogy esetleg más területen tudnál értelmesen és logikusan gondolkodni ... Nash (játékelmélet) ezt például meg tudta tenni, de te nem. Te totálisan elme roggyant vagy már mára és egyre súlyosabban. Jobb lenne elvonulnál valami zárt intézetbe és iszogatnád a leponex koktélokat és hasonlóakat.

.... de ha ezt nem akarod, akkor újra meg kellene próbálnod a logikus és helyes érveléstan szerint írnod valamit, mert ezek a zagyvaságait tele vannak érvelési hibákkal. Tehát nem a VALÓSÁG talaján jársz....

Minimum kettős mérce ... a blogger lehet szop egy F-et te meg egy másik F-et ... nincs erkölcsi alapot tehát le F.szopózni !!!

Nos Te nagy KAMU TUDOMÁNYFILOZÓFUS!!! Jó lenne ledarálnád a diplomádat !!!!
Vagy itt van egy kis tudományos munka, amitől persze félsz és rettegsz !!!!
Mert könnyebb fikázni, anyázni, mint logikusan gondolkozni. Tudományosan meg egy fokkal még a logikustól is nehezebb.

Gödel első nemteljességi tétele öncáfolás és hamis dilemma
vilagnezet.blog.hu/2021/11/28/godel_elso_nem_teljessegi_tetele_oncafolas_es_hamis_dilemma
süti beállítások módosítása