JárványMonitor

JárványMonitor

Mennyit érnek az oltások?

2021. október 27. - bensomo

Az utóbbi hetekben ismét felerősödött a vita arról, hogy mennyit érhetnek az oltások, ha azt látjuk, hogy a negyedik hullám nagyságrendileg ugyanolyan számokat produkál, mint a második tavaly ősszel?

Minthogy a megtalált fertőzöttek napi száma nagyon sok mindentől függ, és nem sokat árul el az új fertőzöttek valódi számáról, ebben a posztban is csak a COVID19 halottakkal valamint a kórházi ápoltak számával foglalkozom.

Lássuk tehát egy grafikonban, hogyan alakult a covid19 halálozás idén, és napra pontosan ugyanekkor az előző évben:

deaths2020-2021.png

Forrás: https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?time=2021-08-01..latest

Fontos megjegyezni, hogy a tavaly év végi (második) hullám csúcsa napi 18 halottnál volt egymillió magyar emberre vetítve, tehát ettől szerencsére még távol vagyunk, viszont a görbék meredeksége nagyjából megegyezik, amiből a naiv extrapolációval az adódhat, hogy idén 12 napi halottnál lesz a csúcs egymillió emberre vetítve, feltéve, hogy az oltáson kívül bevethető egyéb védekezési eszközökkel továbbra sem élünk.

Nagyon fontos különbség ugyanis a tavalyi és idei őszi hullám között az, hogy tavaly kezdettől fogva jelen volt a kötelező maszkviselés legalább a boltokban és a tömegközlekedésben. Ha ezt a különbséget is figyelembe vesszük, akkor nagyon is hatásos volt az oltás még akkor is, ha nem kifejezetten a beta variáns ellen kifejlesztett vakcinákról volt szó.

A kórházi ápoltak számának alakulása szintén bíztató, és arról árulkodik, hogy az oltások biztosan értek valamit:

hospitalpatienscovid2020-2021.png

Ráadásul a kórházi COVID19 ápoltak száma még akkor is egy frissebb, aktuálisabb állapotot mutató indikátor, ha egyébként az ourworldindata.org adatbázisában egyelőre csak október 17-ig állnak rendelkezésre ezek a számok. (mert a a vírus halálos áldozatai csak a kórházba kerülést következő sokadik héten veszítik életüket)

A jelenlegi 60%-os vakcináció bár még nem biztosítja a nyájimmunitást, nem rossz, európai összehasonlításban sem. A telex vírus-szimulátorában el lehet játszadozni azzal, hogy hogyan alakul egy járvány 60%-os beoltottság esetén ahhoz képest, mintha senki sem lenne beoltva. A szimulátor készítői valamilyen isteni sugallat hatására :) eleve 60%-ra állították be a kezdő értéket (csak be kell pipálni a jobb felső sarokban található "védőoltással" feliratú csekkboxot és egy kicsit érdemes megnövelni a gyógyulási időt is, hogy fertőzőbb legyen a vírus)

Bár korántsem igaz az, amit a magyar kormány tavasszal, a szakértők ellentétes nyilatkozatai ellenére ígért, miszerint a vírust végérvényesen visszaszorítjuk a tömeges oltással, de talán a magyar egészségügy újbóli összeomlását megakadályoztuk. Ha visszahoznánk valamilyen szintű maszkviselést és távolságtartást is, és bevezetnénk a szisztematikus tesztelést, alig lenne esélye a koronavírus járványnak már. 

UPDATE: a poszt megjelenését követő napon a kormány bejelentette, hogy visszahozzák a kötelező maszkviselést a tömegközlekedésben.

A bejegyzés trackback címe:

https://jarvanymonitor.blog.hu/api/trackback/id/tr8016737442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Exploiter 2021.10.28. 11:41:14

Ez kicsit korai.
Még egy pár hónap és kiderül, hogy egyáltalán az égvilágon ér-e bármit ez a sok szar.

Ha beleveszed azt is, hogy valójában mennyien estek már át a betegségen és azt is, hogy a legfogékonyabbak már rég kórházba kerültek vagy meghaltak az előző két hullámban, akkor egyelőre a vakcinahatékonyság nagyjából pont 0% körül lehet, de legalább remélhetőleg nem negatív szám.

Etniez 2021.10.28. 12:23:52

Az oltás UK-ban is működik, rekordon a fertőzöttek száma, mégis alig vannak kórházban az emberek.

Magyarországon a kínai vakcina okozhat gondott.

marhasültfánkkal 2021.10.28. 12:49:10

Elég korrekt poszt szerintem.

"Lássuk tehát egy grafikonban, hogyan alakult a covid19 halálozás idén, és napra pontosan ugyanekkor az előző évben:"

Nem vagyok biztos abban, hogy sokat mond a napra pontos összehasonlítás a két év között, hiszen semmi nem garantálja, hogy a 4. hullám lefolyásának időzítése azonos lesz a 2. hulláméval. Persze egyelőre ennél jobbat nem lehet találni, szóval ez nem súlyos kifogás a poszttal szemben.

@Exploiter:

Nagyon jogos mindkét észrevételed, bár a következtetéssel, miszerint a vakcinák hatékonysága 0% körül lehet, nem tudok egyetérteni.

Az is nagyon butyuta megfogalmazás, ammit olvasni lehet a hvatalos infókban, hogy az oltottaknak csupán 1%-a betegszik meg. Mennyi idő alatt??

marhasültfánkkal 2021.10.28. 12:50:46

Na és az oltatlanok hány százaléka betegszik meg azonos idő alatt? Persze korosztály szerinti bontás sem ártana.

_Amatőr_ 2021.10.28. 14:14:58

Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az oltottak egy része már több, mint fél éve kapta meg a vakcináját, így mostanra a védettségi szintje már erősen megkérdőjelezhető.

Örömhernyó 2021.10.28. 14:49:57

@Etniez: Én nem állítom, hogy az oltás teljesen hatástalan, de pont a UK-ban alkalmazott AstraZeneca vakcina rettenetesen alulteljesít, emellett a leghalálosabb a mellékhatásokat tekintve.
Az is vicc, hogy úgy általában az oltás hatásosságáról beszélnek, miközben még a sokkal jobb mRNS vakcinák hatásossága is meredeken bezuhan a második dózistól számított hatodik hónapra.

Közben a vírus akadálytalanul terjedt, mert feloldották a korlátozásokat, mwgfertőzte azokat is, akik oltva voltak, de ők nem betegedtek meg súlyosan. Így aztán természetes immunitást nyertek, ami sokkal jobb, mint a vakcinák által biztosított immunitás. Tehát akik most nem betegednek meg, azoknak nagy része valószínűleg már természetes immunitással rendelkezik. A csak AstraZeneca vakcina által immunizált emberek 6 hónap után nem sok antitesttel rendelkeznek. A súlyosabb megbetegedések mostani alacsony száma jórészt már a természetes immunitásnak köszönhető. Lassan 2 éve terjed a világban a kungflu, a kínai vírus, eljön az idő, amikor már mindenki kapcsolatba került a vírussal. A populáció 90%-ára nem sok veszélyt jelentett eleve ez a vírus, ők otthon pár nap alatt felgyógyultak. Így nyertek nagyon erős természetes immunitást, ami miatt most alig vannak súlyos betegek.
Nyilván a vakcina segített a nagyon rossz általános egészségi állapotú, öregek megvédésében. De a természetes immunitás hozza el a tartós megoldást, ez látható.
Anélkül félévente adnák be fűnek-fának ezeket a vakcinákat. Annak is, akinek semmi szüksége rá, mert egészséges és fiatal. De mindig tudnak találni a száz öreg, demens, rákos, cukorbeteg elhunyt mellett egy látszólag egészséges negyvenes áldozatot és rá hivatkozva erőltetik az oltást.

Örömhernyó 2021.10.28. 14:54:50

@Exploiter: "Még egy pár hónap és kiderül, hogy egyáltalán az égvilágon ér-e bármit ez a sok szar."

Nem fog kiderülni, mert mostanra a vírus végigment a lakossag többségén és ma már nem lehet tudni, hogy valaki természetes úton szerzett immunitása vagy az (idő múlásával egyre gyengülő hatású) oltás miatt lett védett. És nyilván az oltottak a többsége ennyi idő alatt már találkozott a vírussal a napi élete során, az oltás által adott korlátozott védelemre rájött az erősebb természetes immunitás. Most persze a propaganda mind siker az oltásnak tulajdonít és minden halálesetet igyekeznek az oltatlanok rovatába beírni, holott lehet, hogy az illetőnél csak elmúlt az oltás hatása 6-8 hónap alatt.

VT Man 2021.10.28. 14:58:53

Ez teljesen tudománytalan.

Szét kellett volna választani a statisztikákat, azok, akik már átestek a covidon oltás nélkül szintén védettek valamennyire, de ez nem látszik a grafikonon.

Örömhernyó 2021.10.28. 15:43:44

@VT Man: Nyilván az egyre kiterjedtebb természetes immunitás eredményezett, azt is az oltások számlájára írják.
Vannak, akik átestek a koronavíruson oltas nélkül és nagyon erős védettséget nyertek.
Vannak, akik az oltásukat követően fertőződtek meg és szintén erős természetes immunitást szereztek a vakcina által adott korlátozott védettség mellé.
De a hivatalos statisztikákban ezeket nem szerepeltetik így.
Az is egy komolytalan dolog, hogy 6-8 hónappal az oltás után, amikor például az AstraZeneca oltás hatása már alig érzékelhető, ha valaki megfertőzödik éd felépül, még mindig az oltásnak tulajdonítják a gyors gyógyulását.
Vicc az egész.

@Etniez: Gondott? Komolyan? Milyen gondot? Már rég harmadik oltásra zavarják az embereket, a kínaival már aligha oltanak bárkit is. Lassan kb. egy év letelik az első oltások beadása óta, akkor meg már tökmindegy, hogy kínait vagy AstraZenecát kapott a nyomorult, ilyen távlatban már a harmadiknak beadott vakcina határozza meg a védettség fokát.

Például a Pfizer az első dózis beadása után 21 nappal 54%-os védelmet adott. Az AstraZeneca meg a második dózis után is csak 60-64%-osat. 6 hónappal később az AstraZeneca hatásossága 3%-ra zuhan. Ez milyen védelem?
Annak van szerencséje, aki még védetten kapcsolatba kerül a vírussal és természetes immunitást nyer.

steery 2021.10.28. 17:37:30

Az ismeretségi körömben 8 olyan emberről tudok, akik beadatták maguknak valamelyik védőoltást és 1-8 napon belül meghaltak - lehet, hogy az oltástól, lehet, hogy mástól, ezt nem tudni, mert próbálják agyonhallgatni az eseteket. Továbbá 6 olyan emberről tudok, akik nem voltak beoltva és kovid betegek lettek. Ők mind simán túlélték a betegséget és köszönik, jól vannak (még a más betegségekkel küzdő öregek is!).
És hogy ez nem egyedi és különleges dolog, azt bizonyítja ez a gyűjtő oldal, ahol a vélhetően az oltásban meghalt magyar emberek hozzátartozói írják le a tapasztalataikat:
sites.google.com/view/oltasutanielhunytak/f%C5%91oldal

arthurthedent 2021.10.28. 18:12:51

@steery: "Az ismeretségi körömben 8 olyan emberről tudok"

Ez igencsak valószínűtlen, ha nem valami tragikus balesetben haltak meg egyszerre. Frontkatonák nem szoktak 8 embert ismerni, akik egy héten belül meghaltak. :-o

arthurthedent 2021.10.28. 18:18:38

@steery: "És hogy ez nem egyedi és különleges dolog, azt bizonyítja ez a gyűjtő oldal, ahol a vélhetően az oltásban meghalt magyar emberek hozzátartozói"

Ha kicsit még keresgélsz találsz cikket a gyíkemberekől, a chemtrailről és arről is, hogy a középkor meg sem történt. Meg a lapos földről is. A "bizonyítja" szó nem azt jelenti, hogy "valaki a neten írta".;)

marhasültfánkkal 2021.10.28. 18:25:59

@steery:

Ezek szerint mégis azoknak van igazuk, akik szerint a vírust a gyíkemberek vezetésével a háttérhatalom terjeszti a vakcinák útján. Mondjuk logikus is, hiszen a háttérhatalom lepaktált a gyíkemberekkel, sőt jó ideje a gyíkemberek is részei a háttérhatalomnak - mint az köztudott.

Etniez 2021.10.28. 18:30:31

@Örömhernyó: Egyetértünk. Szerintem is az a a jó irány, hogy oltottak megfertőződnek.
Az AZ nem jó, de a kínai meg szar és Magyarországon pont azokat oltották vele, akiknek nem volt ajánlott.
Ez egy plusz kockázat, mert pont a legelesettebb réteg a legvédtelenebb.
Én nekem már fel lett ajánlva a booster, veszek vért magamtól és elküldöm laborba elemzésre, mielőtt felveszem.
Én két Pfizert kaptam februárban, kíváncsi vagyok az eredményre. Covidos még nem voltam.

marhasültfánkkal 2021.10.28. 18:34:56

@arthurthedent:

Pár éve az indexen, mégpedig a régi, még hiteles indexen lehetett olvasni egy nagyon is autentikus riportot egy pilótával, aki névtelenül nyilatkozva elismerte, hogy valóban rendszeresen mérget szórt a lakosságra ismeretlen erők megbízásából. Szóval ami a chemtrailt illeti, az bizony véres valóság. :) Azt hiszem, valamikor április elsején jelent meg a riport, szóval abszolút hiteles volt.

Azt meg mindenki tudja, akinek van egy kis esze, hogy a középkorból az a bizonyos 150 év tényleg nem történt meg. Csak a háttérhatalom nagyon ügyesen félrevezet bennünket. Olyannyira, hogy még a csillagászati megfigyeléseket is meghamisítják, csak hogy elhiggyük a hazugságaikat.

Mellesleg a holdraszállás sem történt meg. Nem is történhetett meg, mivel a leszálló rakéta fúvókájából kiáramló forró gáz megolvasztotta volna a Hold fő alkotóelemét képező ementáli sajtot, és a leszálló egység belesüllyedt volna a megolvadt sajtba.

white999 2021.10.28. 18:42:29

@Exploiter: A valóság ezzel szemben az, hogy a vakcinázás hatékony. Erre remek példa Portugáli és Izrael. Ráadásul Izrael példájából látszik, hogy nem csodaszer ami örök életre megoldja a problémát mert a 3. adag oltás után kezdett visszaszorulni a 4. hullám, tehát fél év után csökken a hatékonyság. Mondjuk már egy évvel ezelőtt sem értettem, hogy egy korona vírus, mint a nátha amit bármikor elkap az ember, miért viselkedne másképp és örök védettséget nyújtana vele szemben egy vakcina.

white999 2021.10.28. 18:50:55

@marhasültfánkkal: "Az is nagyon butyuta megfogalmazás, ammit olvasni lehet a hvatalos infókban, hogy az oltottaknak csupán 1%-a betegszik meg. Mennyi idő alatt??"

A szokásos barom mondat, ami látszólag megnyugtató csak éppen semmi értelme. Pl. Nálunk a 6 millió beoltott embernek a az 1 % az 60.000. Az meg több mint az összes fertőzött akit mondjuk nyár vége óta mértek.
Ergo ezen számok alapján szinte csak az oltottak kapják el a betegséget. Sem az az idő sem aminek nézik az 1%-át nincs pontosan definiálva. Mindezt pár nappal azután közölték, amikor a az újságíró kérdésekre válaszolták, hogy nincs ilyen jellegű nyilvántartásuk.

white999 2021.10.28. 18:59:01

@steery: Az ismerősi körömben volt olyan aki meghalt, aki életben maradt és olyan is aki meg náthás se lett csak a szaglása ment el és olyan is aki leukémiásként csak náthás volt. Ebből kb pont arra lehet következtetni amit mindig is mondanak. Van aki meghal benne van aki nem genetika és szerencse kérdése az egészségi állapot mellett.
Ettől még az oltással lehet csökkenteni a kockázatot elég jelentős mértékben. A vakcina ezt tudja és ezt is ígéri, ami nem kevés.
Mint a cigi. Minden egyes szál egy húzás a félkarú rablón. El lehet vele élni 100 évet de meg lehet halni tüdőrákban cigi nélkül is.
Valahogy még is az a konszenzus, hogy a cigarettások között lényegesen halnak meg tüdőrákban mint anélkül.

Muhammad Balfas 2021.10.28. 19:22:27

@Etniez:

Ehhez talán inkább a 90%-os átoltottságuknak van köze-

efi 2021.10.28. 20:17:10

Ez teljesen hiteltelen így.
Az a 2 grafikont miért pont úgy van egymásra illesztve ahogy??? Miért pont ugyanazok napok esnek egy vonalba, mondta valaki, hogy a 2 ábrázolt járványhullám teljesen pontosan 1 évre van egymástól? Ha a 2021-es sort pl 10 nappal eltolom balra, akkor az jön ki, hogy kb egyforma a 2020-szal a helyzet, ha jobbra, akkor meg, hogy sokkal jobb. És nyugodtan el is tolhatnám, mert az első 40% ugyanúgy szépen egybeesne! Az egész eszmefuttatás erre épül, hogy pont egymástól 365 napra lévő adatokat kell(ene) összehasonlítani, de hát miért, mert így "elegáns"?

arthurthedent 2021.10.28. 20:49:34

@marhasültfánkkal: "Pár éve az indexen, mégpedig a régi, még hiteles indexen lehetett olvasni egy nagyon is autentikus riportot egy pilótával, aki névtelenül nyilatkozva elismerte, hogy valóban rendszeresen mérget szórt a lakosságra ismeretlen erők megbízásából."

Vannak nagy sérga házak szerteszéjjel a világon, ahol névtelenül nyilatkoznak hiteles emberek arról, hogy ők Bonaparte Napoleonok meg budha reinkarnéciói. :D

CSOKKI MÁLNA 2021.10.28. 21:05:07

@marhasültfánkkal:

Bájos, ahogy a durván baloldal elfogultságú indexet tekintitek az objektivitás etalonjának.

íme a mostani zorbányistaputyinista index:

index.hu/kulfold/2021/10/28/vlagyimirputyin-oroszorszag-trollhadsereg-jessika-aro/

Etniez 2021.10.28. 21:11:57

@Örömhernyó: úgy okozhat gondot hogy az oltott ember elbízza magát.

alöksz róz 2021.10.28. 21:27:30

@arthurthedent: @marhasültfánkkal: ez a létező leggagyibb érvelési hiba, amit itt előadtál.
pláne gagyi, hogy két nickeden is előadtad.
úgy érezted, hogy annyira nagyot mondtál, hogy meg kell ismételned?

bensomo 2021.10.28. 22:14:18

@efi: Ez mind igaz. Az egész összehasonlítás abból az alapfeltételezésből indul ki, hogy bár a hullámok egymáshoz képest eltolva jelentkeznek (pl, nincs két olyan ország, amelynek a harmadik hulláma azonos időszakot ölel fel), viszont az őszi hullámok esetében a szezonalitás miatt mégiscsak van egy közös kezdete a dolognak, ez a közös kezdett pedig összefügg a nappalok rövidülésével (tehát a Föld forgásával) és a hőmérséklet csökkenésével. Persze erre is mondhatnánk azt, hogy mindez az időjárás függvénye, ezért akár 10 - 20 nap eltérés simán elképzelhető a hullámok felfutó szakaszainak a "súlypontjai" között. Amiért bátorkodtam mégis ilyen összehasonlítást tenni, az az a jól látható tény, miszerint ha pont 365 napos eltéréssel vetítem egymásra a görbéket, akkor van egy másfél hetes időszak, amikor a 2021-es számok meghaladják a 2020-as számokat, tehát jól láthatóan egyáltalán nem arról van szó, hogy a görbék jobbra-balra tologatással fedésbe hozhatók. Nem hozhatók fedésben. Egy olyan "versenyt" láthatunk, ahol 2021 huzamos ideig vezetett 2020 előtt és ezután előzött be a tavalyi év.

driver70 2021.10.28. 22:53:34

Remélem lassan majd a Tesco-ban is lehet vakcinát kapni.Így majd mindenki szabadon vásárolhatja a neki megfelelő márkát és adagot .Arra kell majd figyelni ,hogy egyszerre 2adagnál többet ne lehessen vásárolni ,mert a sok rettegő majd azt csinálja mint anno WC papírral

CSOKKI MÁLNA 2021.10.28. 22:59:11

@Etniez:

Az megvan, hogy az USA-ban napi kétezer covid halottnál járnak? Ott mivel is oltottak?

Etniez 2021.10.29. 06:57:10

@CSOKKI MÁLNA: Mekkora ott az átoltottság?

arthurthedent 2021.10.29. 07:51:17

@alöksz róz: "pláne gagyi, hogy két nickeden is előadtad."

Hogy a fenébe lehet, hogy egy ember valamit állít, a másik azt mondja, hogy marhaság, erre te levonod a következtetést, hogy 1) ez ugyanaz az ember két nickkel és 2) egyiknek sincs igaza. :D

efi 2021.10.29. 10:22:22

@bensomo:
Na hát ez az. Én meg pont úgy látom - ami persze szintén csak megérzés - hogy a 2021-sor sosem volt felette, hanem eleinte alatta, aztán majdnem a 2020-as, aztán egyre jobban leszakad. És mindehhez elég 10 nappal jobbra tolni a 21-est. Annyi a változó és olyan kevés, pontatlan, és eltitkolt adat van, hogy ennyiből komoly eszmefuttatást írni lehet ugyan, de minek?

steery 2021.10.29. 11:08:27

@arthurthedent: A többségük otthon halt meg a lakásában, miután hazajött az oltásból, csöndben, feltűnés nélkül. De volt olyan is, aki olyan beteg lett, hogy kórházba kellett vinni és ott halt meg véralvadási zavarok miatt, egy héttel később, szörnyű kínok közt, ha hinni lehet a síró hozzátartozóinak. Ezen 8 halottból én csak 2-t ismertem a személyesen, a többiek az ismerőseim családtagjai voltak.
@marhasültfánkkal: Nem biztos, hogy így van. Ezt csak te állítod. Ha figyeltél volna, talán észrevetted volna, hogy mit írtam. Emberek haltak meg, miután beoltották őket, gyanúsan gyorsan. Lehet, hogy az oltástól, lehet, hogy nem, mindenesetre ha azt látom, hogy körülöttem csak azok halnak meg, akiket beoltottak, akiket meg nem, azok mind élnek, akkor felmerül annak a lehetősége, hogy talán, esetleg az oltásnak valami köze lehet hozzá. De ugye ezt nem tudhatjuk, mert a kormány gondosan eltitkolja az ezzel kapcsolatos adatokat, nehogy véletlenül valaki levonja azt a következtetést, hogy itt államilag támogatott tömeggyilkosság zajlik, orvosi sebédlettel az orrunk előtt. Mert akkor új értelmet nyerne a "minden élet számít" szlogen. :-D
@white999: Vagyis azt mondod, hogy lényegében orosz rulett az oltás. És mindenki a saját felelősségére adatja be magának, aztán vagy meghal tőle vagy nem, vagy beteg lesz tőle vagy nem, vagy megvédi az állítólagos vírustól vagy nem. És ezt a sarlatánságot adják el nekünk korszerű orvostudományként. Hmm. :-D

gigabursch 2021.10.29. 11:42:50

Akinek van ellenanyag, az ne vegyen fel oltást, mert lerombolja a saját immunrendszerét.

Én elkaptam oltatlanul is, még oltva is.
Az élet meg megy tovább. Ennyi

gigabursch 2021.10.29. 11:45:12

@Örömhernyó:
Szívizomgyulladásban és leukémiában kimagaslóan a Pfizer 'teljesít a legjobban'.

gigabursch 2021.10.29. 11:46:37

@marhasültfánkkal:
Nagyon hiteles...
... Ez jó
:-)

Sir Gombóc 2021.10.29. 12:04:35

@steery: ez van, amikor nem a teljes képet nézed.
De ha azt mondom, hogy az én szűkebb és tágabb környezetemben senkinek sem lett baja az oltás után, de több esetről is tudok, akik oltás nélkül súlyos betegek lettek vagy elhunytak, akkor mi is a valóság?
Egy állítás egy másik ellenében.
Miért gondolod, hogy az az igaz, amit te állítasz?

Sir Gombóc 2021.10.29. 12:07:49

@gigabursch: lerombolja az immunrendszert? Hát persze, először nem ártana utánaolvasnod hogy is működik egy oltás. Jah, nincs különbség az oltás vagy a kórokozók által indított immunválasz között, ugyanaz a mechanizmus működik mindkét esetben!

alöksz róz 2021.10.29. 12:08:18

@arthurthedent: 1. azt a következtetést, hogy többnickes fidesz-bérkommentelő vagy, nem abból vontam le, hogy nem értettél egyet valakivel a koronavírussal kapcsolatban.
2. logikus következtetés és teljesen egyértelmű, hogy ha ugyanaz a szöveg, vagy mind a kettő igaz vagy egyik se. a gyíkemberes duma az egyik leggagyibb érvelési hiba. ebből az érvelési hiba tény, a gagyiról konszenzus van.
a "leg"-et vitathatod.

white999 2021.10.29. 15:26:43

@efi: @bensomo: Azzal egészíteném ki, hogy a naptári időjárási hatás mellett a legjelentősebb dolog ami a fertőzést mindenhol elindította, az iskolakezdés. Ami ugye mindig szeptember elejére esik.

white999 2021.10.29. 15:40:42

@steery: Még véletlenül se mondtam azt, hogy orosz rulett. Pusztán arra tényre próbáltam felhívni a figyelmet, hogy amúgy a meglehetősen halálos ebolát is túléli kb 10%. Pusztán azért mert a természet így alakította az evolúció során a dolgokat. Éppen a fajok túlélése érdekében.
A szerencse faktorod ott van, hogy mivel nem tudod, hogy éppen milyen a genetikád, aktuális egészségi állapotod, tapasztalati úton akkor bizonyosodsz meg róla amikor már megdögöltél. Ezért az okosabb egyedek akik a szerencsés génjeiket tovább tudják adni nem tapasztalati úton győződnek meg erről, hanem a nagy számok törvénye alapján gondolkodva beoltatják magukat , maximalizálva a túlélési esélyt. Ennek ellenére meghallhatnak és meg is hallnak benne, mert soha nem mondták, hogy a vakcinák 100%-os hatékonyságúak. Pl akínai kifejezetten gyenge a többihez képest, az öregeknél meg kifejezetten szarul teljesít de statisztikailag még mindig jobb mint a semmi.
Hogy ennyire nem helytálló a gondolkodás módod csak pár példa. Ha 10 embert ismertél aki meghalt oltás után de a másik 6 milliót nem akkor vélhetőleg mégis csak jobb az oltás mert a másik 6 millió nem halt meg.
Vagy pl ha mindenki akit oltottak meghalna, akkor eleve 6 millió halott lenne de ha a 30.000 ember sem lehet oltás utáni halott, mert az oltás jellemzően márciustól indult el. Tehát többen haltak meg oltatlanul mint oltva feltételezve, hogy az oltások után már csak oltottak haltak meg, ami ugye már csak a formál logikát nézve is képtelenség.
Szerintem nem kell nagyon tovább ragoznom így is elég érthető

white999 2021.10.29. 15:43:53

@Vakcinás Huncut: Egész pontosan Zacher szerint minden 7-8 oltatlanra jut egy egy oltott ami az 60%-os oltottságot nézve minimum 10 szer jobb túlélési esély biztosít.

alöksz róz 2021.10.29. 16:08:39

@white999: akkor gyorsan lecsapom a magas labdát: több milliárd ember nem halt meg a koronavírusban

white999 2021.10.29. 16:24:45

@alöksz róz: Ebben mi az újdonság? Autó balesetben sem hal meg több millió ember mégis raknak minden kocsiba biztonsági övet a veszteség minimalizálása miatt és nekem is van ismerősöm aki soha nem köti be. Na őt mondhatjuk az oltásellenes megfelelőjének. és neki is vannak érvei ami 1 millióból egyszer előfordul, hogy pl nem bírta kikapcsolni az övet és ezért bennégett az illető.

marhasültfánkkal 2021.10.29. 16:27:34

@alöksz róz:
@CSOKKI MÁLNA:

Egyikőtöket sem akarom megbántani, de úgy látom, mindketten be vagytok oltva nemcsak covid, hanem irónia ellen is. :D

Ez az indexes riport a chemtrailező pilótáról. Rosszul emlékeztem, nem április elsején, hanem az összeesküvés-elméleti napra készült, ahogy a riport elején írják is: "Figyelem: cikkünk a világot érthetetlenül komolyan vevők megzavarására alkalmas állításokat tartalmaz. Az összeesküvés-elméleti napra készült többi cikkünket itt találja. (Ezt a közleményt felsőbb erők utasítására, utólag illesztettük a cikkbe.)"

A laposföldes témát még nem is említettem, pedig azt is elő lehet adni úgy, hogy csak a hülye nem veszi észre benne az iróniát.

Komolyan mondom, érthetetlen, hogy felnőtt, az átlagnál jóval értelmesebb emberek, mint amilyenek ti vagytok, nem veszitek észre az iróniát, ha nincs feltűnő módon jelezve, hogy FIGYELEM: IRÓNIA'

pragmatika 2021.10.29. 16:40:56

@steery:

"De volt olyan is, aki olyan beteg lett, hogy kórházba kellett vinni és ott halt meg véralvadási zavarok miatt, egy héttel később, szörnyű kínok közt, ha hinni lehet a síró hozzátartozóinak. "

Hát, igen. És nyilván a kórlapjára nem azt írják, hogy az oltás mellékhatásába halt bele, hanem trombózisban. Azért az érdekelne egyébként, hogy milyen halálos végű kóresetek száma szaporodott fel, a legutóbbi 1 évben ?

white999 2021.10.29. 16:41:18

@alöksz róz: Bocsánat, javítás. Nem millió, hanem milliárd természetesen.

white999 2021.10.29. 16:45:28

@pragmatika: hvg.hu/itthon/20211028_ksh_2020_demografia_halal_koronavirus

Csak kérni kell. tegnapi friss módosított. Hát, nem az oltáselleneseknek kedvezőek az adatok.

pragmatika 2021.10.29. 17:10:49

@alöksz róz:

"akkor gyorsan lecsapom a magas labdát: több milliárd ember nem halt meg a koronavírusban "

Ahogy mondod. A gyorsabban terjedő variánsok már átgázoltak a föld lakosságának nagy részén.
Nyilván persze vannak olyanok, akik valamilyen diagnosztizált, vagy rejtett betegség miatt nagyobb veszélynek vannak kitéve. Azoknak a kórlapjára persze nem azt írják hogy meghalt leukémiában, hanem hoppá, Kovidban (már ha kimutatták legtöbbször kimutatják gondolom.).

pragmatika 2021.10.29. 17:23:43

@white999:

"Csak kérni kell. tegnapi friss módosított. Hát, nem az oltáselleneseknek kedvezőek az adatok. "

Vagy éppen hogy igen. Jó hogy ezt ide toltad :)

"Az elhunytak száma a Covid mellett nagyrészt azért nőtt még, mert hatalmasat ugrott a magas vérnyomáshoz és a cukorbetegséghez köthető halálesetek száma."

Kétségtelen, finom a megfogalmazás. De ismétlem, egy olyan kórlapot nem fogsz találni, amire azt írják, hogy "meghalt oltás mellékhatásában". Hanem szépen odaírják, hogy agyvérzés, infarktus, trombózis stb.

Még egyszer köszi, hogy ide linkelted, pont erre gondoltam. :)

steery 2021.10.29. 17:43:45

@Sir Gombóc: Nem te vagy az első, aki ezt mondja. De ez a te igazságod, amit te látsz. Én meg egy másik igazságot látok. És a kettő nem fedi egymást. Ez így természetes, mert a világban minden szubjektív.
Épp egy perce futottam bele a fészen egy ilyen kommentbe (kopizom): "Most halt meg egy kollégám a 3. Oltás utáni nap. Hivta a mentőt hogy fullad nem kap levegőt. Mire kiértek vége volt." Látod? Neki meg ez a saját igazsága.
@white999: Igen, ezzel én is tisztában vagyok. De mond ezt azoknak, akiknek belehalt az oltásba a szülőjük, házastársuk, testvérük, gyerekük, szomszédjuk, barátjuk, munkatársuk. Ők nyilván csak anyázni fognak válaszul és elküldenek a francba a tudományos érveiddel együtt, mert kibicnek semmi sem drága és mert könnyű más farkával a csalánt verni.
@pragmatika: Jó kérdés, nem tudom.

marhasültfánkkal 2021.10.29. 17:52:59

Pár hete olvastam a portugál védekezés vezetőjéről, egy magas rangú tábornokról, aki állítólag ezt mondta: Van két sor, mindenki választhat, melyikbe áll be. Az elsőben minden 500. embert agyonlövik, a másodikban minden 50 ezrediket. Vajon ki áll be az elsőbe?

És mit ad isten, sokan oda állnak be.

steery 2021.10.29. 18:04:43

Annak érdekében, hogy ne csak mindig a kormány propagandát halljuk a járvánnyal kapcsolatban, hanem lássuk a kritikákat és ellenvéleményeket is, itt egy kis videó az érdeklődők számára:
odysee.com/@OrvosokaTisztanlatasert:a/ebreszto:9

CSOKKI MÁLNA 2021.10.29. 18:57:20

@steery:

'. Honnan lehet tudni, hogy az oltástól halt meg? Lehet szívroham is..

CSOKKI MÁLNA 2021.10.29. 18:58:11

@marhasültfánkkal:

Én csak arra reagáltam, hogy "régi hiteles" indexről beszéltél, mert ugye a mostani szted nem az..

white999 2021.10.29. 19:33:21

@steery: Ettől még a tény tény marad,. Attól, hogy beoltanak valakit még nem lesz másnap védett. Vakcinája válogatja de ettől még nyugodtan számítani egy hónapot az első oltástól a védettségig Attól, hogy neki fáj kiugró esetben lehet az oltástól halál eset akár az ismeretségi körödben is de ettől még 6 millió embernél ez nem történt és nem is fog megtörténni. Attól hogy valami fáj egy racionálisan gondolkodó ember nem kezd el baromságokat gondolni. Abban meg egész biztos lehetsz, hogy 8-ból 8 ismerősödnél kizárt dolog hogy ez legyen, mert ez pusztán matematikai és statisztikai alapon is elképzelhetetlen. Kicsit nehéz ezt megérteni egy olyan országban ahol a megkérdezettek 40% szerint az ősember vadászhatott dinoszauruszra de sajnos az egyik sem igaz annak ellenére, hogy sokan így gondolják és ez tapasztalatuk.

white999 2021.10.29. 19:40:12

@pragmatika: "Kétségtelen, finom a megfogalmazás. De ismétlem, egy olyan kórlapot nem fogsz találni, amire azt írják, hogy "meghalt oltás mellékhatásában". Hanem szépen odaírják, hogy agyvérzés, infarktus, trombózis stb."

Basszus de nem azt írták hanem azt, hogy cukorbetegség meg maghas vérnyomás. Mióta okoz cukorbetegséget mellékhatásként az oltás? Vagy csak találni kell valami indokot? Ha balesetek növekedtek volna az is az oltás mellékhatása?

eßemfaßom meg áll 2021.10.30. 07:40:58

@steery: "Én meg egy másik igazságot látok. " MIvel te az vagy aki hisz a varázslatban meg hasonló szépségekben igy az hogy te mit "látsz" az nem igazán bír jelentőséggel a mi létező valóságunkkal kapcsolatban

steery 2021.10.30. 11:26:20

@CSOKKI MÁLNA: Senki nem az "oltástól" hal meg, hanem az oltás által kiváltott különböző betegségektől, tünetektől, szövődményektől. Nem véletlen, hogy a hírekben már jó ideje csak és kizárólag azt mondják, mindig, hogy meghalt a koronavírus szövődményeiben. Ami burkoltan azt jelenti, hogy nem a koronavírustól halt meg (ami valószínűleg még soha, senkit nem ölt meg a Földön), hanem különböző betegségektől, amik mellett diagnosztizáltak nála kovidot is és ráfogták, hogy akkor azért van.
@white999: Hogy matematikailag, statisztikailag mi elképzelhetetlen, az csak attól függ, hogy ki hamisítja a számításokat.
@eßemfaßom meg áll: Ez így, ebben a formában egyáltalán nem igaz. Én nem hiszek a varázslatban, hanem tudom, hogy működik. És azt is tudom, hogy működik, mert tisztában vagyok a matematikai, fizikai, informatikai alapjaival. Ha ez nem bír jelentősség a ti létező valóságotokban, az a ti bajotok.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.10.30. 12:12:23

@steery: Na de te az intenzív osztályon takarítasz. Mellesleg ha egy végstádiumos rákost elüt az autó és meghal, akkor rákban vagy autóbalesetben halt meg?

Billy Hill 2021.10.30. 13:33:38

@marhasültfánkkal: A háttérhatalom kapcsán az a helyzet, hogy a szabadkőművesektől már nem kell félni, mert hónapokra előre sem találsz mutatóba se szabad kőművest...

steery 2021.10.30. 13:55:05

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Egyértelmű, hogy autóbalesetben halt meg. Az nem számít, hogy rákos volt, ez esetben a győztes halálnem mindent visz. Van egy mondás: a sivatagban eltévedt ember már majdnem éhen halt, amikor szomjan halt. Na most a majdnem gól az nem gól.
Tehát amikor az emberek a kórházakban meghalnak a multirezisztens baktériumok okozta tüdőgyulladás miatt, akkor hiába kovidosok, nem azért haltak meg. Amikor a lélegeztetőgépre kapcsolt, elaltatott emberek belefulladnak a taknyukba, akkor a lélegeztetőgép (meg az orvos) ölte meg őket, nem a kovid. A kovid az csak úgy ott volt, a futottak még csapatban. És mivel nincs szája, nem tud kiabálva tiltakozni amiatt, hogy minden szart most rákennek és közellenségnek állítják be a médiában.

marhasültfánkkal 2021.10.30. 15:26:04

@CSOKKI MÁLNA:

"Én csak arra reagáltam, hogy "régi hiteles" indexről beszéltél, mert ugye a mostani szted nem az.. "

Mondtam én, hogy be vagy oltva irónia ellen. :) És ezt ne vedd sértésnek, mert eszem ágában sincs megsérteni egy olyan embert, akivel a legtöbb dologban nagyjából egyetértek.

marhasültfánkkal 2021.10.30. 15:37:53

@steery:

"A kovid az csak úgy ott volt, a futottak még csapatban."

Eltekintve attól, hog a Covid nélkül eleve nem is került volna az intenzív osztályra. :)

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Mindkettőben. Legalábbis statisztikailag így kell(ene) kezelni. Semmi ördögtől való nincs abban, hogy valakinek a halálát egyszerre több körülmény rovására írja a statisztika, csak ezt jelezni kell akkor, amikor a halottak és a halálokok szorzatának összege több a halottak számánál.

Másképp elég furcsa is lenne, hiszen ha egy végstádiumban lévő rákbeteg halálának okaként nem jelölik meg a rákot, akkor azt a gyógyultak között kellene nyilvántartani, ami hát megint csak képtelenség.

steery 2021.10.30. 17:33:33

@marhasültfánkkal: Ez az, amit nem tudunk. Lehet, hogy kovid nélkül is intenzívre kerültek volna egy csomóan, hisz világszerte sok a különféle beteg ember. Minél fejlettebb az orvostudománytalanság, annál több embert tartanak életben, permanens betegen, hogy nyerészkedni lehessen rajtuk. Régen ezek simán és gyorsan meghaltak, nem volt velük gond, működött a természetes kiválasztódás. Most sokáig élnek betegen és folyton kezelésre szorulnak. Egy egész nagy, kiterjedt iparág épült rá ezek kezelgetésére, kiszolgálására. Sok százezer ember jól megél a sok betegből, akiket nem céljuk meggyógyítani, se megölni, mert akkor nem tejelnek. A betegségügynek az a célja, hogy minden ember egész életében, folyton beteg legyen és fizessen ennek a kezeléséért, de sose gyógyuljon meg vagy rögtön beleessen valami más betegségbe. Viszont az nem jó nekik, ha sok a szegény beteg, akit nem tudnak pumpolni, de ellátási kötelezettséget meg elvár tőlük az ország. Ez a járvány azért tökéletes, mert a gazdagokat sokáig lehet vele zsarolni, megfélemlíteni, pumpolni, a szegényeket meg hagyni lehet meghalni azzal az ürüggyel, hogy bocsi, de rájuk már nincs szabad kapacitásunk.
Amikor a társadalmi igazságtalanságok és sunyiságok mérhetetlen óceánját és a civilizációnk végtelen bűneit vizsgáljuk, ez a téma igen előkelő helyet foglal el a dobogón köztük.

alöksz róz 2021.10.30. 17:56:16

@marhasültfánkkal: képzeld, értettem a régi hiteles indexet.
meg a középkort is meg holdraszállást is.
meséld hát el, hogy kell szerinted érteni a gyíkemberezést.

mert szerintem ugyanúgy, mint a chemtrailezést, a középkorkimaradást és a holdranemszállást. amelyek ugyanannak a roppant gagyi érvelési hibának a példái.

eßemfaßom meg áll 2021.10.31. 07:39:15

@steery: "orvostudománytalanság, annál több embert tartanak életben" ha tudománytalanok akkor hogy tudják életbentartani azokat a nagyonbetegeket? Titokban varázslókat is tartanak a kórházakban rabláncon varázsgyógyításra kényszerítve őket és a tudománytalanok aratják le babért?

marhasültfánkkal 2021.10.31. 11:12:00

@eßemfaßom meg áll:

Valami kis igazság azért van abban, amit @steery: ír, bár az inkább a gyógyszergyárakra áll. Nekik ui. valóban nem áll érdekükben a betegek végleges meggyógyítása. Természetesen nem szabad ezt a gondolatot addig elvinni, hogy itt valami összeesküvés van, de szerintem a gazdasági racionalitás arra ösztönzi a gyógyszercégeket, hogy több forrást fordítsanak a betegségek kezelésére, mint azok végleges gyógyítására.

A dolog aztán nem is olyan egyszerű, mert az orvostudomány és a gyógyszergyártás nem ugyanaz, másfelől a mai fejlettsége mellett maga az orvostudomány is inkább a kezelésre képes, mintsem a végleges gyógyításra, ezért sem lehet mindent a gyógyszergyárak nyakába varrni.

steery 2021.10.31. 12:23:45

@eßemfaßom meg áll: Jogos a felvetésed, ebből látszik, hogy gondolkodol. Egyszer egy kórház folyosóján beszélgettem erről egy adjunktussal, aki bevallotta, hogy az orvosok tulajdonképpen nem tudnak gyógyítani. Az emberek maguktól gyógyulnak meg, nem tudni miért és hogyan. Az orvosok csak annyit tesznek, hogy besegítenek ebbe és megkönnyítik a folyamatot. De ha valaki nem akar-tud meggyógyulni, akkor igazából nem sokat tehetnek érte. Na most ehhez képest törvénybe foglalták, hogy csak orvos végezhet gyógyító tevékenységet, más nem, mert akkor az tudománytalan kuruzslás. Tehát ha most megjelenne itt Jézus és csodákat tenne, gyógyítana, rögtön kérnék az orvosi diplomáját, engedélyét, kamarai tagságát és ha ez nincs, akkor lesittelnék, mint a huzat, kuruzslásért, meg kígyót-békát kiabálnának rá, hogy csaló.
Az orvostudománytalanság azért tudománytalan, mert hiányosak, hamisak az alapjai, amire épül az egész módszertan. Nem tudják, mi az, hogy élet? Mi az, hogy egészség? Mi az, hogy betegség? Gyógyulás? Megbetegedés? Halál? Lélek? Kérdezd meg bármelyik orvost, annyiféle homályos, semmitmondó választ fog adni neked, ha egyáltalán válaszol és nem utasít el azzal, hogy ez nem az ő dolga, ezzel forduljak a paphoz vagy filozófushoz, ami egy vicc. Az embert anyagi tárgynak tekintik. A betegséggel foglalkoznak, nem az emberrel. Semmit nem tudnak az ember energiatestéről, információ tartalmáról, ezek működéséről. Kémiai vegyületekben és molekulák közti kölcsönhatásokban gondolkodnak és ezekbe a folyamatokba akarnak belepiszkálni, valódi megértés nélkül. Mintha baltával akarnának mikroprocesszort javítani. Ennek aztán számtalan mellékhatása és káros következménye van.
Ugye nem kell említenem, hogy régen az elmebetegeket elektrosokkolással gyógykezelték? Hogy rádium tartalmú cseppeket írtak fel a betegeknek? Hogy higannyal kezelték a szifiliszt? Hogy a contergan gyógyszertől hány ezer csecsemő született kéz meg láb nélkül? Hogy hány ezren haltak bele az oxicontin ópiát függőségbe, meg hány százezren kerültek elvonóra miatta? Hogy hány ezer csecsemőt műtöttek meg érzéstelenítés nélkül, arra a hazugságra hivatkozva (amit később az MRI vizsgálatok egyértelműen cáfoltak), hogy még fejletlen az idegrendszerük, úgysem éreznek semmit, de ha mégis, felnőve úgyis elfelejtik, szóval nem számít kínzásnak csecsemőket hentelni? Hogy hány millió magzatot gyilkolnak meg világszerte, minden évben, abortusz címszó alatt, élve feldarabolva az embereket az anyjuk hasában? És mindez a sok szörnyűség és iszonyat csak a jéghegy csúcsa, hisz rengeteg egyéb disznóság van még ezen a területen, amiről nem is tudunk.

marhasültfánkkal 2021.10.31. 14:25:57

@steery:

Elfelejted, hogy ugyanez az "orvostudománytalanság" hány ember életét menti vagy hosszxabbítja meg. Hol van már a himlő, lepra, vérhas, járványos gyermekbénulás, járványos agyhártyagyulladás, egyéb halálos fetőző betegségek és hadd nem soroljam, mert holnap reggelig tartana. Hiszed vagy nem, ezeket is az "orvostudománytalanság" szüntette meg. Vagy gondolj csak arra, hány anya életét mentette meg Semmelweis Ignác a maga "orvostudománytalanságával".

Abba a hibába esel bele (többek között), hogy rossznak titulálsz valamit csak azért, mert nem jó _mindenre_, mert nem tökéletes. Valóban nem az, mert az orvostudomány is fejlődik. Baj? Mellesleg fejlődni ugye csak az tud, ami még nem hibátlan, nem tökéletes.

marhasültfánkkal 2021.10.31. 21:08:05

@white999:

"Zacher szerint minden 7-8 oltatlanra jut egy egy oltott ami az 60%-os oltottságot nézve minimum 10 szer jobb túlélési esély biztosít. "

Tegyük fel a kedvezőbb esetet, vagyis hogy 8 oltatlan halottra jut egy oltott halott. Ez azt jelenti, hogy az oltottak részaránya a halottak között 11%. A 60%-os átoltottságot alapul véve, ha az oltás hatékonysága nulla % lenne, akkor az oltott halottak aránya 60% lenne. Ehhez képest a 11%-ra való csökkenés szerintem nem jelent minimum 10-szeres javulást. Persze ez sem korrekt számítás, plusz a dolgot árnyalja, hogy a beoltatlanok sem betegszenek meg mind, vagyis nem tudjuk, mekkora az az "alap védettségi faktor", ami mindenkiben jelen van pusztán azáltal, hogy nem találkozik a vírussal, ezért nem is betegszik/hal meg.

Minél magasabb ez az alap védettség, annál kisebb szerepet játszik a vakcina hatékonysága, határesetben pedig nincs jelentősége. Másfelől minél kisebb az alap védettség, annál nagyobb a vakcina hatékonyságának szerepe.

Mivel azonban nem ismerjük pontosan ennek az alap védettségnek az értékét (az oltatlanok megbetegedési/halálozási aránya adhat támpontot, de ez meg időfüggő is), a vakcinák hatékonyságát sem tudjuk pontosan kiszámítani.

marhasültfánkkal 2021.10.31. 21:17:46

@steery:

Tanulmányozd a Nirvana fallacy szócikket a Wikipédián vagy akárhol.

white999 2021.10.31. 22:44:47

@marhasültfánkkal: Most volt családi vacsora. Az egyik sógornőmék nem jöttek betegségre hivatkozva. Mivel a gyerekük olyan suliba jár ahol éppen az 50% lett covidos így természetesen felmerül, hogy lehet ők is azok. Ráadásul a családból egyedül ők oltástagadók. Tehát szóba került a dolog.
A másik sógornőm kórházba dolgozik.
1,Kb annyi a lényeg, hogy a gyors teszteknek semmi értelme. Simán tele kórház negatív tesztesekkel. Pedig a mentősök is ezzel dolgoznak. Csak a pcr teszt a helyes.
2, Említetted. hogy 7-8 oltatlanra egy halott oltott. Nos Merkely már annyit hazudott, hogy fenntartással kezelem minden mondanivalóját de mai hír igaz amit mondott. Sogórnőm is azt mondta, hogy akik oltottan bent vannak azok jó része otthon is lehetne, mert nem kell nekik oxigén. Akik nincsenek oltva azok vannak csak lélegeztetőn és az intenzív részen is ők vannak szarabb állapotban.
3, Tehát nem lehet egyenlőség jelet tenni a betegséget elkapok között pusztán az oltott vagy oltatlan meghatározással pusztán statisztikai alapon, mert nagyon különböző a lefolyása. A kretén kormánynak ezt kellene nyomatni, csak hát ennyi össze vissza hazudozás után elég nekik elhinni bármit is. Még azt is ha néha igazat beszélnek.

steery 2021.11.01. 11:01:59

@marhasültfánkkal: Nem felejtem el és nem esem bele ebbe a hibába. Pontosan tisztában vagyok az elért eredményekkel és azok jó és rossz következményeivel egyaránt. Mert minden érmének két oldala van, plusz van egy éle is, amin táncolunk. :-D

marhasültfánkkal 2021.11.01. 12:39:37

@white999:

Nem olvastam vissza, vajon az a 8:1 arány a kórházban kezeltekre vagy a halottakra vonatkozik. Én az utóbbire gondoltam, amikor a kommentemet írtam. A halál kicsit egyértelműbb, mint a kórházi ápolás, ahogy te is írod. (Persze az sem teljesen, mert mi van, ha a Covid csak durván elősegítette a halált.)

Ha a 8:1 arány nem a halálra vonatkozott, akkor természetesen tárgytalan a korábbi fejtegetésem.

alöksz róz 2021.11.01. 15:21:49

@marhasültfánkkal: "Minél magasabb ez az alap védettség, annál kisebb szerepet játszik a vakcina hatékonysága, határesetben pedig nincs jelentősége. Másfelől minél kisebb az alap védettség, annál nagyobb a vakcina hatékonyságának szerepe." - akkor 60 év alatt lehet nem is érdemes oltani? :-)
www.napi.hu/fototar/fototar/202108/orig/image1629619241.png/900/

marhasültfánkkal 2021.11.01. 17:57:22

@alöksz róz:

Ezt beszéld meg a szalmabáboddal.

alöksz róz 2021.11.01. 18:55:42

@marhasültfánkkal: na ne mondd... teljesen jogos a kérdés, amit feltettem

bensomo 2021.11.02. 21:14:00

Egyre inkább úgy tűnik, hogy valóban korai volt még messzemenő következtetéseket levonni a két héttel ezelőtti állapotból. :(

jani_3 2021.12.06. 23:31:58

@Exploiter: @Etniez: @marhasültfánkkal: @_Amatőr_: @Örömhernyó: @VT Man: @steery: @arthurthedent: @white999: @Muhammad Balfas: @efi: @CSOKKI MÁLNA: @alöksz róz: @driver70: @gigabursch: @Sir Gombóc: @Vakcinás Huncut: @Píszí Szilvi: @pragmatika: @eßemfaßom meg áll: @Billy Hill: Na, a hülye, náci, Fidesz-fasszopó blogger megint leszopta Orbán faszát. Nyomja a vakcinák hatásosságáról szóló propagandát, de azt mélyen elhallgatja, hogy ugyanezen felmérés szerint a Pfizer-Biontech vakcina hatásossága kilencszerese a Sinopharménak. Azaz a Sinopharm kilencszer szarabb. Hiszen háromszor annyi a Sinopharmos a kórházban, miközben harmad annyian vannak ilyennel beoltva.

mok.hu/koronavirus/lakossagitajekoztatas/frissitsd-az-oltasod-hogy-ne-kerulj-korhazba-?fbclid=IwAR3rRQ82DHF17qQrYIvCL0VFmhPA4oJJSc0jIUECIHtmdjQNDYqVAGp26Rg

Orbán tehát kurvára elbaszta, amikor elsietve beoltott ezzel vagy kétmillió embert, miközben nem volt engedély, és időseken nem tesztelték, és még a kínaiak sem oltottak ezzel időseket. De Orbán igen. Ez a harmadik hullámon már nem segített, viszont a negyedik hullámban most jól rábasztak az emberek, akik beszopták Orbán hazugságait.

Mert ugye a 125 magyar emberből átlagosan 25 van SInopharmmal oltva. Ehhez képest 15 fekszik intenzíven. Ennyire szar a kínai vakcina.

De ezt elhallgatja a blogger, mert egy Orbán-fasszopó kis köcsög.

Orbán a harmadik hullámban is világbajnok népirtó volt, most, a negyedikben is az. A legtöbb ember Orbanisztánban hal meg naponta, 1 millió főre vetítve. Összesítésben pedig voltunk már világbajnokok, most az ötödik helyen vagyunk, de mire olvasod, már lehet, hogy negyedikek leszünk. Peruval és balkáni országokkal versenyez Orbán abban, hogy ki a nagyobb elbaszó, ki a jobban elmaradottabb ország.

Erről a blogger mélyen hallgat, mert Orbán faszát szopja. Meg a náci kommentelők faszát is szopja, miközben az ellenzéki kommentelőket letiltja.

Te ezért kapsz ebből a kommentből egy sorozatot, mert a blogger egy ilyen köcsög geci. Mint Kövér Laci mini-Sztálin elvtárs.

jani_3 2021.12.07. 00:02:03

@Exploiter: @Etniez: @marhasültfánkkal: @_Amatőr_: @Örömhernyó: @VT Man: @steery: @arthurthedent: @white999: @Muhammad Balfas: @efi: @CSOKKI MÁLNA: @alöksz róz: @driver70: @gigabursch: @Sir Gombóc: @Vakcinás Huncut: @Píszí Szilvi: @pragmatika: @eßemfaßom meg áll: @Billy Hill: @jani_3:
Na, a hülye, náci, Fidesz-fasszopó blogger megint leszopta Orbán faszát. Nyomja a vakcinák hatásosságáról szóló propagandát, de azt mélyen elhallgatja, hogy ugyanezen felmérés szerint a Pfizer-Biontech vakcina hatásossága kilencszerese a Sinopharménak. Azaz a Sinopharm kilencszer szarabb. Hiszen háromszor annyi a Sinopharmos a kórházban, miközben harmad annyian vannak ilyennel beoltva.

mok.hu/koronavirus/lakossagitajekoztatas/frissitsd-az-oltasod-hogy-ne-kerulj-korhazba-?fbclid=IwAR3rRQ82DHF17qQrYIvCL0VFmhPA4oJJSc0jIUECIHtmdjQNDYqVAGp26Rg

Orbán tehát kurvára elbaszta, amikor elsietve beoltott ezzel vagy kétmillió embert, miközben nem volt engedély, és időseken nem tesztelték, és még a kínaiak sem oltottak ezzel időseket. De Orbán igen. Ez a harmadik hullámon már nem segített, viszont a negyedik hullámban most jól rábasztak az emberek, akik beszopták Orbán hazugságait.

Mert ugye a 125 magyar emberből átlagosan 25 van SInopharmmal oltva. Ehhez képest 15 fekszik intenzíven. Ennyire szar a kínai vakcina.

De ezt elhallgatja a blogger, mert egy Orbán-fasszopó kis köcsög.

Orbán a harmadik hullámban is világbajnok népirtó volt, most, a negyedikben is az. A legtöbb ember Orbanisztánban hal meg naponta, 1 millió főre vetítve. Összesítésben pedig voltunk már világbajnokok, most az ötödik helyen vagyunk, de mire olvasod, már lehet, hogy negyedikek leszünk. Peruval és balkáni országokkal versenyez Orbán abban, hogy ki a nagyobb elbaszó, ki a jobban elmaradottabb ország.

Erről a blogger mélyen hallgat, mert Orbán faszát szopja. Meg a náci kommentelők faszát is szopja, miközben az ellenzéki kommentelőket letiltja.

Te ezért kapsz ebből a kommentből egy sorozatot, mert a blogger egy ilyen köcsög geci. Mint Kövér Laci mini-Sztálin elvtárs.

jani_3 2021.12.07. 00:45:24

@Exploiter: @Etniez: @marhasültfánkkal: @_Amatőr_: @Örömhernyó: @VT Man: @steery: @arthurthedent: @white999: @Muhammad Balfas: @efi: @CSOKKI MÁLNA: @alöksz róz: @bensomo: @driver70: @gigabursch: @Sir Gombóc: @Vakcinás Huncut: @Píszí Szilvi: @pragmatika: @eßemfaßom meg áll: @Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: @Billy Hill: @jani_3:
Na, a hülye, náci, Fidesz-fasszopó blogger megint leszopta Orbán faszát. Nyomja a vakcinák hatásosságáról szóló propagandát, de azt mélyen elhallgatja, hogy ugyanezen felmérés szerint a Pfizer-Biontech vakcina hatásossága kilencszerese a Sinopharménak. Azaz a Sinopharm kilencszer szarabb. Hiszen háromszor annyi a Sinopharmos a kórházban, miközben harmad annyian vannak ilyennel beoltva.

mok.hu/koronavirus/lakossagitajekoztatas/frissitsd-az-oltasod-hogy-ne-kerulj-korhazba-?fbclid=IwAR3rRQ82DHF17qQrYIvCL0VFmhPA4oJJSc0jIUECIHtmdjQNDYqVAGp26Rg

Orbán tehát kurvára elbaszta, amikor elsietve beoltott ezzel vagy kétmillió embert, miközben nem volt engedély, és időseken nem tesztelték, és még a kínaiak sem oltottak ezzel időseket. De Orbán igen. Ez a harmadik hullámon már nem segített, viszont a negyedik hullámban most jól rábasztak az emberek, akik beszopták Orbán hazugságait.

Mert ugye a 125 magyar emberből átlagosan 25 van SInopharmmal oltva. Ehhez képest 15 fekszik intenzíven. Ennyire szar a kínai vakcina.

De ezt elhallgatja a blogger, mert egy Orbán-fasszopó kis köcsög.

Orbán a harmadik hullámban is világbajnok népirtó volt, most, a negyedikben is az. A legtöbb ember Orbanisztánban hal meg naponta, 1 millió főre vetítve. Összesítésben pedig voltunk már világbajnokok, most az ötödik helyen vagyunk, de mire olvasod, már lehet, hogy negyedikek leszünk. Peruval és balkáni országokkal versenyez Orbán abban, hogy ki a nagyobb elbaszó, ki a jobban elmaradottabb ország.

Erről a blogger mélyen hallgat, mert Orbán faszát szopja. Meg a náci kommentelők faszát is szopja, miközben az ellenzéki kommentelőket letiltja.

Te ezért kapsz ebből a kommentből egy sorozatot, mert a blogger egy ilyen köcsög geci. Mint Kövér Laci mini-Sztálin elvtárs.

jani_3 2021.12.07. 01:08:12

@Exploiter: @Etniez: @marhasültfánkkal: @_Amatőr_: @Örömhernyó: @VT Man: @steery: @arthurthedent: @white999: @Muhammad Balfas: @efi: @CSOKKI MÁLNA: @alöksz róz: @bensomo: @driver70: @gigabursch: @Sir Gombóc: @Vakcinás Huncut: @Píszí Szilvi: @pragmatika: @eßemfaßom meg áll: @Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: @Billy Hill: @jani_3:
Na, a hülye, náci, Fidesz-fasszopó blogger megint leszopta Orbán faszát. Nyomja a vakcinák hatásosságáról szóló propagandát, de azt mélyen elhallgatja, hogy ugyanezen felmérés szerint a Pfizer-Biontech vakcina hatásossága kilencszerese a Sinopharménak. Azaz a Sinopharm kilencszer szarabb. Hiszen háromszor annyi a Sinopharmos a kórházban, miközben harmad annyian vannak ilyennel beoltva.

mok.hu/koronavirus/lakossagitajekoztatas/frissitsd-az-oltasod-hogy-ne-kerulj-korhazba-?fbclid=IwAR3rRQ82DHF17qQrYIvCL0VFmhPA4oJJSc0jIUECIHtmdjQNDYqVAGp26Rg

Orbán tehát kurvára elbaszta, amikor elsietve beoltott ezzel vagy kétmillió embert, miközben nem volt engedély, és időseken nem tesztelték, és még a kínaiak sem oltottak ezzel időseket. De Orbán igen. Ez a harmadik hullámon már nem segített, viszont a negyedik hullámban most jól rábasztak az emberek, akik beszopták Orbán hazugságait.

Mert ugye a 125 magyar emberből átlagosan 25 van SInopharmmal oltva. Ehhez képest 15 fekszik intenzíven. Ennyire szar a kínai vakcina.

De ezt elhallgatja a blogger, mert egy Orbán-fasszopó kis köcsög.

Orbán a harmadik hullámban is világbajnok népirtó volt, most, a negyedikben is az. A legtöbb ember Orbanisztánban hal meg naponta, 1 millió főre vetítve. Összesítésben pedig voltunk már világbajnokok, most az ötödik helyen vagyunk, de mire olvasod, már lehet, hogy negyedikek leszünk. Peruval és balkáni országokkal versenyez Orbán abban, hogy ki a nagyobb elbaszó, ki a jobban elmaradottabb ország.

Erről a blogger mélyen hallgat, mert Orbán faszát szopja. Meg a náci kommentelők faszát is szopja, miközben az ellenzéki kommentelőket letiltja.

Te ezért kapsz ebből a kommentből egy sorozatot, mert a blogger egy ilyen köcsög geci. Mint Kövér Laci mini-Sztálin elvtárs.

jani_3 2021.12.07. 07:31:59

@Exploiter: @Etniez: @marhasültfánkkal: @_Amatőr_: @Örömhernyó: @VT Man: @steery: @arthurthedent: @white999: @Muhammad Balfas: @efi: @CSOKKI MÁLNA: @alöksz róz: @bensomo: @driver70: @gigabursch: @Sir Gombóc: @Vakcinás Huncut: @Píszí Szilvi: @pragmatika: @eßemfaßom meg áll: @Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: @Billy Hill: @jani_3:
Na, a hülye, náci, Fidesz-fasszopó blogger megint leszopta Orbán faszát. Nyomja a vakcinák hatásosságáról szóló propagandát, de azt mélyen elhallgatja, hogy ugyanezen felmérés szerint a Pfizer-Biontech vakcina hatásossága kilencszerese a Sinopharménak. Azaz a Sinopharm kilencszer szarabb. Hiszen háromszor annyi a Sinopharmos a kórházban, miközben harmad annyian vannak ilyennel beoltva.

mok.hu/koronavirus/lakossagitajekoztatas/frissitsd-az-oltasod-hogy-ne-kerulj-korhazba-?fbclid=IwAR3rRQ82DHF17qQrYIvCL0VFmhPA4oJJSc0jIUECIHtmdjQNDYqVAGp26Rg

Orbán tehát kurvára elbaszta, amikor elsietve beoltott ezzel vagy kétmillió embert, miközben nem volt engedély, és időseken nem tesztelték, és még a kínaiak sem oltottak ezzel időseket. De Orbán igen. Ez a harmadik hullámon már nem segített, viszont a negyedik hullámban most jól rábasztak az emberek, akik beszopták Orbán hazugságait.

Mert ugye a 125 magyar emberből átlagosan 25 van SInopharmmal oltva. Ehhez képest 15 fekszik intenzíven. Ennyire szar a kínai vakcina.

De ezt elhallgatja a blogger, mert egy Orbán-fasszopó kis köcsög.

Orbán a harmadik hullámban is világbajnok népirtó volt, most, a negyedikben is az. A legtöbb ember Orbanisztánban hal meg naponta, 1 millió főre vetítve. Összesítésben pedig voltunk már világbajnokok, most az ötödik helyen vagyunk, de mire olvasod, már lehet, hogy negyedikek leszünk. Peruval és balkáni országokkal versenyez Orbán abban, hogy ki a nagyobb elbaszó, ki a jobban elmaradottabb ország.

Erről a blogger mélyen hallgat, mert Orbán faszát szopja. Meg a náci kommentelők faszát is szopja, miközben az ellenzéki kommentelőket letiltja.

Te ezért kapsz ebből a kommentből egy sorozatot, mert a blogger egy ilyen köcsög geci. Mint Kövér Laci mini-Sztálin elvtárs.

A kommentelők közül sok tucat ismételgeti ugyanazt az ökörséget, hogy engem megvertek. Bár az a sok tucat kommentelő lehet, hogy csak kettő, akinek ennyire sok nickje van. Az ökörségnek meg semmi alapja nincs. Nem vertek meg. Nincs ilyen hír, nincs senki, aki ilyet látott volna, vagy elkövetett volna ilyet. Csak álmodik a nyomor. Eme kommentelő(k) annyira pszichopaták, hogy ilyenekről álmodoznak, hogy de jó lenne, ha egy embert megvernének, akinek semmi bűne nincs, nem követett el semmit, nem lopott milliárdokat, nem uszított menekültek, cigányok, homoszexuálisok ellen. Nem tiltottam ki senkit a blog.hu egyetlen oldaláról sem, legfeljebb a sajátomról pár embert, de nem ez fáj nekik igazán. Csupán azért akarnának megverni, mert nem értek egyet a pszichopata, náci véleményükkel, és ezt meg merem mondani sokszor. No, meg mert van eszem ahhoz, hogy egy nekik zavaró scriptet megírjak, nekik meg nincs ehhez elég eszük, mert nemcsak náci, pszichopata, elmebeteg selejtek, de húgyagyú idióták is. Mivel a saját hülyeségük miatt frusztráltak, ezért másról nem tudnak álmodozni, mint emberek megveréséről. Ilyenek ezek a nyomorék genetikai selejtek.

jani_3 2021.12.07. 07:57:03

@Exploiter: @Etniez: @marhasültfánkkal: @_Amatőr_: @Örömhernyó: @VT Man: @steery: @arthurthedent: @white999: @Muhammad Balfas: @efi: @CSOKKI MÁLNA: @alöksz róz: @driver70: @gigabursch: @Sir Gombóc: @Vakcinás Huncut: @Píszí Szilvi: @pragmatika: @eßemfaßom meg áll: @Billy Hill: @jani_3:
Na, a hülye, náci, Fidesz-fasszopó blogger megint leszopta Orbán faszát. Nyomja a vakcinák hatásosságáról szóló propagandát, de azt mélyen elhallgatja, hogy ugyanezen felmérés szerint a Pfizer-Biontech vakcina hatásossága kilencszerese a Sinopharménak. Azaz a Sinopharm kilencszer szarabb. Hiszen háromszor annyi a Sinopharmos a kórházban, miközben harmad annyian vannak ilyennel beoltva.

mok.hu/koronavirus/lakossagitajekoztatas/frissitsd-az-oltasod-hogy-ne-kerulj-korhazba-?fbclid=IwAR3rRQ82DHF17qQrYIvCL0VFmhPA4oJJSc0jIUECIHtmdjQNDYqVAGp26Rg

Orbán tehát kurvára elbaszta, amikor elsietve beoltott ezzel vagy kétmillió embert, miközben nem volt engedély, és időseken nem tesztelték, és még a kínaiak sem oltottak ezzel időseket. De Orbán igen. Ez a harmadik hullámon már nem segített, viszont a negyedik hullámban most jól rábasztak az emberek, akik beszopták Orbán hazugságait.

Mert ugye a 125 magyar emberből átlagosan 25 van SInopharmmal oltva. Ehhez képest 15 fekszik intenzíven. Ennyire szar a kínai vakcina.

De ezt elhallgatja a blogger, mert egy Orbán-fasszopó kis köcsög.

Orbán a harmadik hullámban is világbajnok népirtó volt, most, a negyedikben is az. A legtöbb ember Orbanisztánban hal meg naponta, 1 millió főre vetítve. Összesítésben pedig voltunk már világbajnokok, most az ötödik helyen vagyunk, de mire olvasod, már lehet, hogy negyedikek leszünk. Peruval és balkáni országokkal versenyez Orbán abban, hogy ki a nagyobb elbaszó, ki a jobban elmaradottabb ország.

Erről a blogger mélyen hallgat, mert Orbán faszát szopja. Meg a náci kommentelők faszát is szopja, miközben az ellenzéki kommentelőket letiltja.

Te ezért kapsz ebből a kommentből egy sorozatot, mert a blogger egy ilyen köcsög geci. Mint Kövér Laci mini-Sztálin elvtárs.

A kommentelők közül sok tucat ismételgeti ugyanazt az ökörséget, hogy engem megvertek. Bár az a sok tucat kommentelő lehet, hogy csak kettő, akinek ennyire sok nickje van. Az ökörségnek meg semmi alapja nincs. Nem vertek meg. Nincs ilyen hír, nincs senki, aki ilyet látott volna, vagy elkövetett volna ilyet. Csak álmodik a nyomor. Eme kommentelő(k) annyira pszichopaták, hogy ilyenekről álmodoznak, hogy de jó lenne, ha egy embert megvernének, akinek semmi bűne nincs, nem követett el semmit, nem lopott milliárdokat, nem uszított menekültek, cigányok, homoszexuálisok ellen. Nem tiltottam ki senkit a blog.hu egyetlen oldaláról sem, legfeljebb a sajátomról pár embert (amihez jogom van), de nem ez fáj nekik igazán. Csupán azért akarnának megverni, mert nem értek egyet a pszichopata, náci véleményükkel, és ezt meg merem mondani sokszor. No, meg mert van eszem ahhoz, hogy egy nekik zavaró scriptet megírjak, nekik meg nincs ehhez elég eszük, mert nemcsak náci, pszichopata, elmebeteg selejtek, de húgyagyú idióták is. A script meg azért zavarja őket, mert blogfüggő selejtek, akiknek muszáj minden egyes új postnál, ami kikerül az indexre, közéleti, és lehet kommentelni, szóval az ilyen blogokon nekik muszáj ott nyomulniuk egész nap, és teleszarni a hülyeségeikkel. Ezt muszáj nekik, mert blogfüggő selejtek, és ha valami ebben zavarja őket, akkor átmennek verekedni akaró kis gorillákba. Ez a szellemi "szintjük". Mivel a saját hülyeségük miatt frusztráltak, ezért másról nem tudnak álmodozni, mint emberek megveréséről. Ilyenek ezek a nyomorék genetikai selejtek.

jani_3 2021.12.07. 09:43:59

@Exploiter: @Etniez: @marhasültfánkkal: @_Amatőr_: @Örömhernyó: @VT Man: @steery: @arthurthedent: @white999: @Muhammad Balfas: @efi: @CSOKKI MÁLNA: @alöksz róz: @driver70: @gigabursch: @Sir Gombóc: @Vakcinás Huncut: @Píszí Szilvi: @pragmatika: @eßemfaßom meg áll: @Billy Hill:
Na, a hülye, náci, Fidesz-fasszopó blogger megint leszopta Orbán faszát. Nyomja a vakcinák hatásosságáról szóló propagandát, de azt mélyen elhallgatja, hogy ugyanezen felmérés szerint a Pfizer-Biontech vakcina hatásossága kilencszerese a Sinopharménak. Azaz a Sinopharm kilencszer szarabb. Hiszen háromszor annyi a Sinopharmos a kórházban, miközben harmad annyian vannak ilyennel beoltva.

mok.hu/koronavirus/lakossagitajekoztatas/frissitsd-az-oltasod-hogy-ne-kerulj-korhazba-?fbclid=IwAR3rRQ82DHF17qQrYIvCL0VFmhPA4oJJSc0jIUECIHtmdjQNDYqVAGp26Rg

Orbán tehát kurvára elbaszta, amikor elsietve beoltott ezzel vagy kétmillió embert, miközben nem volt engedély, és időseken nem tesztelték, és még a kínaiak sem oltottak ezzel időseket. De Orbán igen. Ez a harmadik hullámon már nem segített, viszont a negyedik hullámban most jól rábasztak az emberek, akik beszopták Orbán hazugságait.

Mert ugye a 125 magyar emberből átlagosan 25 van SInopharmmal oltva. Ehhez képest 15 fekszik intenzíven. Ennyire szar a kínai vakcina.

De ezt elhallgatja a blogger, mert egy Orbán-fasszopó kis köcsög.

Orbán a harmadik hullámban is világbajnok népirtó volt, most, a negyedikben is az. A legtöbb ember Orbanisztánban hal meg naponta, 1 millió főre vetítve. Összesítésben pedig voltunk már világbajnokok, most az ötödik helyen vagyunk, de mire olvasod, már lehet, hogy negyedikek leszünk. Peruval és balkáni országokkal versenyez Orbán abban, hogy ki a nagyobb elbaszó, ki a jobban elmaradottabb ország.

Erről a blogger mélyen hallgat, mert Orbán faszát szopja. Meg a náci kommentelők faszát is szopja, miközben az ellenzéki kommentelőket letiltja.

Te ezért kapsz ebből a kommentből egy sorozatot, mert a blogger egy ilyen köcsög geci. Mint Kövér Laci mini-Sztálin elvtárs.

A kommentelők közül sok tucat ismételgeti ugyanazt az ökörséget, hogy engem megvertek. Bár az a sok tucat kommentelő lehet, hogy csak kettő, akinek ennyire sok nickje van. Az ökörségnek meg semmi alapja nincs. Nem vertek meg. Nincs ilyen hír, nincs senki, aki ilyet látott volna, vagy elkövetett volna ilyet. Csak álmodik a nyomor. Eme kommentelő(k) annyira pszichopaták, hogy ilyenekről álmodoznak, hogy de jó lenne, ha egy embert megvernének, akinek semmi bűne nincs, nem követett el semmit, nem lopott milliárdokat, nem uszított menekültek, cigányok, homoszexuálisok ellen. Nem tiltottam ki senkit a blog.hu egyetlen oldaláról sem, legfeljebb a sajátomról pár embert (amihez jogom van), de nem ez fáj nekik igazán. Csupán azért akarnának megverni, mert nem értek egyet a pszichopata, náci véleményükkel, és ezt meg merem mondani sokszor. No, meg mert van eszem ahhoz, hogy egy nekik zavaró scriptet megírjak, nekik meg nincs ehhez elég eszük, mert nemcsak náci, pszichopata, elmebeteg selejtek, de húgyagyú idióták is. A script meg azért zavarja őket, mert blogfüggő selejtek, akiknek muszáj minden egyes új postnál, ami kikerül az indexre, közéleti, és lehet kommentelni, szóval az ilyen blogokon nekik muszáj ott nyomulniuk egész nap, és teleszarni a hülyeségeikkel. Ezt muszáj nekik, mert blogfüggő selejtek, és ha valami ebben zavarja őket, akkor átmennek verekedni akaró kis gorillákba. Ez a szellemi "szintjük". Mivel a saját hülyeségük miatt frusztráltak, ezért másról nem tudnak álmodozni, mint emberek megveréséről. Ilyenek ezek a nyomorék genetikai selejtek.

jani_3 2021.12.08. 07:46:00

@Exploiter: @Etniez: @marhasültfánkkal: @_Amatőr_: @Örömhernyó: @VT Man: @steery: @arthurthedent: @white999: @Muhammad Balfas: @efi: @CSOKKI MÁLNA: @alöksz róz: @driver70: @gigabursch: @Sir Gombóc: @Vakcinás Huncut: @Píszí Szilvi: @pragmatika: @eßemfaßom meg áll: @Billy Hill:
Na, a hülye, náci, Fidesz-fasszopó blogger megint leszopta Orbán faszát. Nyomja a vakcinák hatásosságáról szóló propagandát, de azt mélyen elhallgatja, hogy ugyanezen felmérés szerint a Pfizer-Biontech vakcina hatásossága kilencszerese a Sinopharménak. Azaz a Sinopharm kilencszer szarabb. Hiszen háromszor annyi a Sinopharmos a kórházban, miközben harmad annyian vannak ilyennel beoltva.

mok.hu/koronavirus/lakossagitajekoztatas/frissitsd-az-oltasod-hogy-ne-kerulj-korhazba-?fbclid=IwAR3rRQ82DHF17qQrYIvCL0VFmhPA4oJJSc0jIUECIHtmdjQNDYqVAGp26Rg

Orbán tehát kurvára elbaszta, amikor elsietve beoltott ezzel vagy kétmillió embert, miközben nem volt engedély, és időseken nem tesztelték, és még a kínaiak sem oltottak ezzel időseket. De Orbán igen. Ez a harmadik hullámon már nem segített, viszont a negyedik hullámban most jól rábasztak az emberek, akik beszopták Orbán hazugságait.

Mert ugye a 125 magyar emberből átlagosan 25 van SInopharmmal oltva. Ehhez képest 15 fekszik intenzíven. Ennyire szar a kínai vakcina.

De ezt elhallgatja a blogger, mert egy Orbán-fasszopó kis köcsög.

Orbán a harmadik hullámban is világbajnok népirtó volt, most, a negyedikben is az. A legtöbb ember Orbanisztánban hal meg naponta, 1 millió főre vetítve. Összesítésben pedig voltunk már világbajnokok, most az ötödik helyen vagyunk, de mire olvasod, már lehet, hogy negyedikek leszünk. Peruval és balkáni országokkal versenyez Orbán abban, hogy ki a nagyobb elbaszó, ki a jobban elmaradottabb ország.

Erről a blogger mélyen hallgat, mert Orbán faszát szopja. Meg a náci kommentelők faszát is szopja, miközben az ellenzéki kommentelőket letiltja.

Te ezért kapsz ebből a kommentből egy sorozatot, mert a blogger egy ilyen köcsög geci. Mint Kövér Laci mini-Sztálin elvtárs.

A kommentelők közül sok tucat ismételgeti ugyanazt az ökörséget, hogy engem megvertek. Bár az a sok tucat kommentelő lehet, hogy csak kettő, akinek ennyire sok nickje van. Az ökörségnek meg semmi alapja nincs. Nem vertek meg. Nincs ilyen hír, nincs senki, aki ilyet látott volna, vagy elkövetett volna ilyet. Csak álmodik a nyomor. Eme kommentelő(k) annyira pszichopaták, hogy ilyenekről álmodoznak, hogy de jó lenne, ha egy embert megvernének, akinek semmi bűne nincs, nem követett el semmit, nem lopott milliárdokat, nem uszított menekültek, cigányok, homoszexuálisok ellen. Nem tiltottam ki senkit a blog.hu egyetlen oldaláról sem, legfeljebb a sajátomról pár embert (amihez jogom van), de nem ez fáj nekik igazán. Csupán azért akarnának megverni, mert nem értek egyet a pszichopata, náci véleményükkel, és ezt meg merem mondani sokszor. No, meg mert van eszem ahhoz, hogy egy nekik zavaró scriptet megírjak, nekik meg nincs ehhez elég eszük, mert nemcsak náci, pszichopata, elmebeteg selejtek, de húgyagyú idióták is. A script meg azért zavarja őket, mert blogfüggő selejtek, akiknek muszáj minden egyes új postnál, ami kikerül az indexre, közéleti, és lehet kommentelni, szóval az ilyen blogokon nekik muszáj ott nyomulniuk egész nap, és teleszarni a hülyeségeikkel. Ezt muszáj nekik, mert blogfüggő selejtek, és ha valami ebben zavarja őket, akkor átmennek verekedni akaró kis gorillákba. Ez a szellemi "szintjük". Mivel a saját hülyeségük miatt frusztráltak, ezért másról nem tudnak álmodozni, mint emberek megveréséről. Ilyenek ezek a nyomorék genetikai selejtek.

jani_3 2021.12.08. 08:45:19

@Exploiter: @Etniez: @marhasültfánkkal: @_Amatőr_: @Örömhernyó: @VT Man: @steery: @arthurthedent: @white999: @Muhammad Balfas: @efi: @CSOKKI MÁLNA: @alöksz róz: @driver70: @gigabursch: @Sir Gombóc: @Vakcinás Huncut: @Píszí Szilvi: @pragmatika: @eßemfaßom meg áll: @Billy Hill:
Na, a hülye, náci, Fidesz-fasszopó blogger megint leszopta Orbán faszát. Nyomja a vakcinák hatásosságáról szóló propagandát, de azt mélyen elhallgatja, hogy ugyanezen felmérés szerint a Pfizer-Biontech vakcina hatásossága kilencszerese a Sinopharménak. Azaz a Sinopharm kilencszer szarabb. Hiszen háromszor annyi a Sinopharmos a kórházban, miközben harmad annyian vannak ilyennel beoltva.

mok.hu/koronavirus/lakossagitajekoztatas/frissitsd-az-oltasod-hogy-ne-kerulj-korhazba-?fbclid=IwAR3rRQ82DHF17qQrYIvCL0VFmhPA4oJJSc0jIUECIHtmdjQNDYqVAGp26Rg

Orbán tehát kurvára elbaszta, amikor elsietve beoltott ezzel vagy kétmillió embert, miközben nem volt engedély, és időseken nem tesztelték, és még a kínaiak sem oltottak ezzel időseket. De Orbán igen. Ez a harmadik hullámon már nem segített, viszont a negyedik hullámban most jól rábasztak az emberek, akik beszopták Orbán hazugságait.

Mert ugye a 125 magyar emberből átlagosan 25 van SInopharmmal oltva. Ehhez képest 15 fekszik intenzíven. Ennyire szar a kínai vakcina.

De ezt elhallgatja a blogger, mert egy Orbán-fasszopó kis köcsög.

Orbán a harmadik hullámban is világbajnok népirtó volt, most, a negyedikben is az. A legtöbb ember Orbanisztánban hal meg naponta, 1 millió főre vetítve. Összesítésben pedig voltunk már világbajnokok, most az ötödik helyen vagyunk, de mire olvasod, már lehet, hogy negyedikek leszünk. Peruval és balkáni országokkal versenyez Orbán abban, hogy ki a nagyobb elbaszó, ki a jobban elmaradottabb ország.

Erről a blogger mélyen hallgat, mert Orbán faszát szopja. Meg a náci kommentelők faszát is szopja, miközben az ellenzéki kommentelőket letiltja.

Te ezért kapsz ebből a kommentből egy sorozatot, mert a blogger egy ilyen köcsög geci. Mint Kövér Laci mini-Sztálin elvtárs.

A kommentelők közül sok tucat ismételgeti ugyanazt az ökörséget, hogy engem megvertek. Bár az a sok tucat kommentelő lehet, hogy csak kettő, akinek ennyire sok nickje van. Az ökörségnek meg semmi alapja nincs. Nem vertek meg. Nincs ilyen hír, nincs senki, aki ilyet látott volna, vagy elkövetett volna ilyet. Csak álmodik a nyomor. Eme kommentelő(k) annyira pszichopaták, hogy ilyenekről álmodoznak, hogy de jó lenne, ha egy embert megvernének, akinek semmi bűne nincs, nem követett el semmit, nem lopott milliárdokat, nem uszított menekültek, cigányok, homoszexuálisok ellen. Nem tiltottam ki senkit a blog.hu egyetlen oldaláról sem, legfeljebb a sajátomról pár embert (amihez jogom van), de nem ez fáj nekik igazán. Csupán azért akarnának megverni, mert nem értek egyet a pszichopata, náci véleményükkel, és ezt meg merem mondani sokszor. No, meg mert van eszem ahhoz, hogy egy nekik zavaró scriptet megírjak, nekik meg nincs ehhez elég eszük, mert nemcsak náci, pszichopata, elmebeteg selejtek, de húgyagyú idióták is. A script meg azért zavarja őket, mert blogfüggő selejtek, akiknek muszáj minden egyes új postnál, ami kikerül az indexre, közéleti, és lehet kommentelni, szóval az ilyen blogokon nekik muszáj ott nyomulniuk egész nap, és teleszarni a hülyeségeikkel. Ezt muszáj nekik, mert blogfüggő selejtek, és ha valami ebben zavarja őket, akkor átmennek verekedni akaró kis gorillákba. Ez a szellemi "szintjük". Mivel a saját hülyeségük miatt frusztráltak, ezért másról nem tudnak álmodozni, mint emberek megveréséről. Ilyenek ezek a nyomorék genetikai selejtek.
süti beállítások módosítása